Вашата оценка

Самолетна екскурзия Израел и Йордания - Пролет 2014

6 дни / 5 нощувки

София – Тел Авив – Джераш - Аман – Бетания – Небо – Мадаба - Петра – Керак – Аман – Мъртво море/Кумран - Йерусалим - Витлеем - Йерусалим – летище Бен Гурион - София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

6 дни / 5 нощувки със самолет НЯМА МЕСТА ЗА ДАТИ: 04.04.2014; 02.05.2014 и 06.06.2014!

Програма

1 ден София – Тел АвивДжераш - Аман
Полет София – Тел Авив. Около обяд пристигане на летище Бен Гурион (Тел Авив). Заминаване за Йордания. Посещение на град Джераш (известен, като Помпей на Изтока) – един от най–интригуващите туристически обекти в Йордания и прочут като един от най-добре запазените римски градове в света. Хотелско настаняване в Аман. Вечеря и нощувка.
2 ден Аман – НебоМадаба - Петра
Закуска. Обиколка на Аман: Цитаделата, Римският театър, Археологическият музей. По пътя разглеждане на планината Небо: посещение на малката църква, намираща се на върха на планината, от където при ясно време се открива величествена гледка към Йорданската долина, град Йерихо (Израел) и Мъртво море. Посещение на Мадаба: църквата „Свети Георги”, където се намира прочутата подова мозайка на Светите земи. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.
3 ден Петра – Керак – Аман
Закуска. Разглеждане на Петра – столицата на Набатейското царство. Пешеходна разходка сред извиващия се в планината каньон. Запознаване със забележителностите на древния набатейски град, сред които е и най-известния туристически обект в Йордания - така наречената Съкровищница; Римският театър, Двореца; Светилището на летящите лъвове, Олтара. Посещение на Замъка на кръстоносците (двореца Керак от 12 век) в Керак, който е служил за крепост още от библейски времена. Отпътуване за Аман. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.
4 ден Аман – Мъртво море/Кумран - Йерусалим
Закуска. Заминаване за Бетания (долината на р. Йордан – мястото на Христовото Кръщение, където е живял Йоан Кръстител). Заминаване за Израел. Посещение на Мъртво море - най-ниската точка на сушата на планетата. Възможност за разглеждане на археологическия център в Кумран, където са намерени прочутите Кумрански ръкописи. Отпътуване за Йерусалим. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.
5 ден Витлеем - Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим: посещение на Витлеем – родния град на Христос и базиликата „Рождество Христово”. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина, „Виа Долороса” (улицата по която е минал Иисус по пътя към Голгота), Божи гроб, Арменския квартал, Еврейския квартал, Стената на плача. Разглеждане на Новия град - Еврейския университет, израелския парламент (Кнесет), Музея на Израел, където се съхраняват Кумранските ръкописи/отвън/. Вечеря и нощувка.
6 ден Йерусалим – летище Бен Гурион - София
Закуска. Туристическа разходка в Тел Авив и Яфо. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за София в 18.30 ч. Пристигане в 21.15ч.

НЯМА МЕСТА ЗА ДАТИ: 04.04.2014; 02.05.2014 и 06.06.2014!

Цена на човек настанен в двойна стая:
1768 лв.

Единична стая:
2038 лв.
 
Забележки:.
- Цената е валидна при група от минимум 25  плащащи туристи.
- Летищните такси подлежат на препотвърждение при промяна в цената.
- Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването.
- Горивна такса. Тя може да бъде изискана от авиокомпанията, поради постоянно променящите се цени на горивата. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Информация за евентуалното начисляване и за стойността на горивната такса ще бъде публикувана 21 дена преди датата на съответния полет, за което клиентите ще бъдат уведомени.


Цената на самолетната екскурзия Израел и Йордания е калкулирана при курс на щадският долар 1 usd = 1.50 лв. !


Цената включва:

  • Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания ЕЛ АЛ
  • Всички трансфери по програмата
  • Летищни такси ( 253 лева към 31.03)
  • Гранични такси (45 щадски долара към 31.03)
  • 5 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*:
  • = 1 в района на Петра (Hotel Candles 3* //www.candlespetra.com/ или подобен)
  • = 2 в района на Аман (Hotels Arena 3* //www.arenahoteljordan.com/ или подобен)
  • = 2 в Йерусалим (Jerusalem Gold 3* www.jesusalemgold.com / или подобен)
  • Екскурзоводско обслужване на български (или руски език) по целия маршрут в Йордания и Израел
  • Целодневна екскурзия до Петра с включена разходка с кон (800 м) до началото на каньона за Петра
  • Водач на групата от България
  • Входни такси на посещаваните обекти
  • Групова виза
  • Медицинска застраховка

Цената не включва:

  • Бакшиши – по около 5 долара на ден за шофьор и за местния ескурзовод (заплащат се задължително на място);
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa