Вашата оценка

УСЕЩАНЕ ЗА МАРОКО - ПРОЛЕТ 2018

11 дни / 10 нощувки

София – Малага – Танжер – Рабат – Казабланка – Маракеш – Уарзазат – Ерфуд – Фес - Танжер – Малага – София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

2 нощувки в Коста дел Сол + 7 нощувки в Мароко

Програма

1 ден (Четвъртък) София – Малага (полет 3 ч. и 45 мин.)
Излитане от летище София. Кацане на летище Малага. Посрещане от представител на фирмата в Испания, трансфер и настаняване в хотел Vistamar 4* или подобен в Коста дел Сол. Вечеря. Нощувка.
2 ден (Петък) Коста Дел Сол – ТанжерРабат
Закуска. Ранен трансфер до най-южната точка на Европа – Тарифа, където се намира и фарът на Тарифа, най-тясното място на Гибралтарският проток. Отпътуване с ферибот до Танжер, или т.нар. „Врата към Африка“ - един от най-големите и важни икономически и транспортни центрове на Кралство Мароко. Пътуването продължава около 45 минути. Посрещане от местен екскурзовод и отпътуване за пещерата на Херкулес, намираща се на около 14 км от Танжер, където се смята, че Херкулес си е почивал по време на изпълнение на дванадесетте подвига. Отпътуване за Рабат – панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец – разглеждане отвън. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
3 ден (Събота) Рабат – Казабланка – Маракеш
Закуска. Отпътуване за Казабланка. Обзорна обиколка на града, включваща площада Мохамед V, площада на Обединените нации. Свободно време за покупки. Следва разглеждане на джамията Хасан II (по желание посещение и заплащане на входна такса – 12 евро), разглеждане на крайбрежния булевард Корниш с почивка за обяд, след което отпътуване за Маракеш, минавайки през известният квартал Анфа, дал името на Казабланка. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
4 ден (Неделя) Казабланка - Маракеш
Закуска, разглеждане на забележителностите на града. Ще започнем с посещение на градините Менара, създадени през 1130 г. по време на управлението на Алмохад (Абдул Мумин) - първият от династията на Алмохадитите, минарето Котубия (XII в.) – 70 метров шедьовър на ислямската архитектура. Посещение на площад Джамал Ел Фна, забуленият в тайнственост, най-обсъждан градски площад в света, една от най-големите туристически атракции в Маракеш. Всяка вечер тук се събират дресьори на кобри и маймуни, акробати, търговци, танцьори... и целият площад оживява. Именно тогава идват и разказвачите на приказки, от които можете да научите за много невероятни пътешествия и истории. Обиколката продължава с посещение на красивия дворец Баия и еврейския квартал, Медината с най-старата и автентична аптека, където се предлага известното мароканско арганово масло. Посещение на градината на Жак Мажорел (входната такса не е включена в цената) – през 20-те години на миналия век френският художник Жак Мажорел засажда палми и постепенно създава изключително богата градина с флора от петте континента. Градините са изградени в типичен мавритански стил. След смъртта на Жак Мажорел, имението запада и вдовицата на художника решава да го продаде. Вилата “Оазис” и прилежащите ѝ градини стават собственост на Ив Сен Лоран и Пиер Берже. Те реставрират това място, което по волята на Мажорел, остава отворено за посетители. Днес тук има над 350 вида растения – кактуси, бананови дръвчета, бамбук, палми, папрати, лотоси и водна растителност. Вечеря. Нощувка. Допълнителна програма: Посещение на спектакъла „Фантазия” – включва вечеря в типична берберска палатка (казба) на фона на фолклорни танци от различните части на страната, демонстрация на конна езда – 50 евро. (неизползваната вечеря в хотела, може да се замени с обяд в същия хотел в Маракеш).
5 ден (Понеделник) Маракеш – Аит Бенхаду – Уарзазат
Закуска. Опътуване за Уарзазат. По пътя посещение на Аит Бенхаду, един от ярките примери за мароканска архитектура. Състои се от близо шест казби, а самото село представлява един лабиринт. Продължаваме към Уарзазат, където ще посетим едно от най-големите филмови студиа в света – Atlas Studio. Ще имате възможността да видите, къде са снимани филмите „Мумията“, „Гладиаторът“ и още редица други световно известни филмови продукции. Дълго време, Уарзазат е пресечна точка за африканските търговци по пътя им към северната част на Мароко и Европа. По време на френското господство градът се разраства и се превръща в административен център. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.
6 ден (Вторник) Уарзазат – Ерфуд
Закуска. Отпътуване за Ерфуд. Ще минем покрай Долината на розите, разположена в подножието на Атласките планини. Смята се, че поклонниците, пристигнали в Мароко от Саудитска Арабия, са донесли розата и тя продължава и до днес да играе водеща роля в културата на региона. Пътят минава покрай зоната на 1000 казби. Всяка казба представлява укрепено селище, което бива построено в близост до място, където има вода. Ще минем през един от най-красивите каньони, а именно Gorges du Todra, който се намира в източната част на Атласките планини. На места широчината на високите каменисти стени е само 10 метра, а отвесните гладки стени достигат до 160 метра височина от всяка страна. Малко преди да пристигнем до Ерфуд, ще спрем за кратко посещение на изсъхнали канали, създадени от персите, около 1000 г. пр. Хр., т.нар кхетара. Пристигане в Ерфуд, наречен още Портата на пустинята. В древни времена, малкият град Ерфуд, намиращ се близо до границата с Алжир, е служил като добре укрепен пост на френските колониални войски в Мароко. Пристигане и настаняване в хотел 4*. Екскурзия с джипове до пясъчните дюни на Мерзуга, Шеби, където ще имате възможност да яздите камили и да наблюдавате уникалния залез в пустинята. Вечеря. Нощувка.
7 ден (Сряда) Ерфуд – Ифран – Фес
Закуска. Отпътуване за Фес. По пътя разглеждане на мароканската Швейцария – ски курорта Ифран. Пристигане във Фес, най-старият от имерските градове в Мароко. Фес е oснован по времето на Идрис II. В момента, в който стъпите тук, несравнимата мароканска атмосфера ще ви обгърне. Разхождайки се из улиците, няма да усетите огромна разлика с останалите арабски градове, но влизайки в т.нар. Медина (стария град), ще се пренесете в един нов, различен и вълнуващ свят. Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка
8 ден (Четвъртък) Фес
Закуска. Разглеждане на забележителностите на града. Ще имате възможността да посетите Кралския дворец отвън, Еврейския квартал и старата Медина, посещение отвън на един от най-старите университети в света “Qarawiyyin”, основан от Fatima Al Fihriya (в момента е действаща джамия). Немюсюлмани не се допускат. Ще се видят отблизо: обработката и боядисването на кожи от животни, стигайки до крайния продукт – чанти, колани, дрехи и т.н; производството на шалове, пердета и местни носии – чилаба, изтъкани от кактус, памук, вълна и коприна; ателиета, където се демонстрира ръчно гравиране върху различни сувенири от бронз, сребро. Връщане в хотела и свободно време. Вечеря. Нощувка.
9 ден (Петък) Фес – Танжер – Тарифа – Коста дел Сол
Закуска. Отпътуване за Танжер. Качване на ферибота за Тарифа (Коста дел Сол). Пристигане в Тарифа и трансфер за Коста дел Сол. Настаняване в хотел Vistamar 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.
10 ден (Събота) Коста дел Сол – Малага – София
Закуска. Обзорна екскурзия на Малага, културен център на автономната област Андалусия. Градът е родно място на Пабло Пикасо и Антонио Бандерас. Тук ежегодно се провежда и известният кинофестивал Málaga Film Festival или Málaga Spanish Film Festival. Трансфер до летището. Излитане за България. Пристигане на летище София.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
Заминаване - София - Терминал 2 (SOF) >> Малага (AGP)
Четвъртък Полет Заминава София - Терминал 2 (SOF) в 15:20 ч.
FB479 Пристига Малага, Испания (AGP) в 18:20 ч.
 
Връщане – Малага (AGP) >> София - Терминал 2 (SOF)
Събота Полет Заминава Малага- София (AGP) в 19:10 ч.
FB480 Пристига София - Терминал 2 (SOF) в 23:35 ч.


 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ
Настаняване в 4* в Коста дел Сол + 4* хотели в Мароко

 
Дати На човек в двойна стая Единична стая
24.05. – 02.06.2018 1095 € / 2142 лв 1225 € / 2396 лв

Забележка:
При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 
Минимален брой участници за осъществаване на пътуването: 15 човека!
 
Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на заминаване!
 
Начин на плащане: депозит 300 евро или 600 лева при записване; доплащане до 20 работни дни преди датата на отпътуване!
Необходими документи: копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
 
Срокове за анулации и неустойки:
До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
От 59 работни дни до 21 дни – 300 евро / 600 лева
От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
 
Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус
Ферибот


„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Цената включва:

  • Самолетен билет - редовен полет на България Ер: София – Малага – София
  • Трансфери с климатизиран автобус по програмата
  • Ферибот Тарифа – Танжер - Тарифа
  • 2 нощувки на база HB+ полупансион /закуска и вечеря/ + вода и вино за вечеря в хотел Vistamar 4* или подобен в Коста дел Сол
  • 7 нощувки в Мароко на база закуска и вечеря
  • 1 нощувкa на база закуска и вечеря в Рабат в 4* хотел
  • 2 нощувки на база закуска и вечеря в Маракеш в 4* хотел
  • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Уарзазат в 4* хотел
  • 1 нощувка на база закуска и вечеря в Ерфуд в 4* хотел
  • 2 нощувки на база закуска и вечеря във Фес в 4* хотел
  • Всички екскурзии в Мароко, без доплащанията за допълнителните мероприятия
  • Полудневна обиколка на Малага с български екскурзовод
  • Екскурзовод на български език по време на престоя в Коста дел Сол и Мароко
  • Местен екскурзовод в Мароко по време на целия маршрут и престой
  • Входни такси за всички обекти с изключение на джамията на Хасан II в Казабланка и градините на Жак Мажорел
  • Джип сафари 4х4 из дюните на Мерзуга
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5 000 EUR на ЗД Евроинс АД
  • Водач от България

Цената не включва:

  • Обяди по време на пътуването – заплащат се на място
  • Допълнителни мероприятия, които се заплащат на място
  • Бакшиши – 10 евро за целия престой, които се заплащат на място
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини (според условията на полицата)
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ЕТИКЕТИ:
мароко, имперски тур, златна възраст, малага, коста дел сол, екскурзия в мароко, маракеш, казабланка, рабат, фес, morocco, ekskuzia maroko, ekskurzia morocco, maroko, fes, rabat, tangier, prolet, malaga, zlatna vuzrast, imperski gradove, maroko imperski gradove, casablanca, marakesh, costa del sol, oferti maroko, оферти мароко, maroko 2018, мароко 2018, maroko prolet 2018, мароко пролет 2018, samoletna ekskurzia, самолетна екскурзия, welcome travel, oferti za maroko, оферти за мароко, maroko welcome travel, мароко уелкам травъл, ekskurzia casablanka, ekskurzia rabat, ekskurzia fes, ekskurzia marakesh, екскурзия казабланка, екскурзия рабат, екскурзия фес, екскурзия маракеш, maroko zlatna vuzrast, ispania, оферти пролет, оферти пролет 2018, oferti prolet, oferti prolet 2018, тарифа, танжер, tarifa, tanjer, hotel las palmeras, хотел лас палмерас, градините менара, кубето котубия, ислямска архитектура, медина, gradinite menara, kubeto kutubiya, islyamska arhitektura, medina, beni malal, meksikanski restorant, бени малал, мексикански ресторант, панорамна обиколка, ориенталски танци, panoramna obikolka, orientalski tanci, marokanska shveicariya, ski kurort ifran, evreiski kvartal, мароканска швейцария, ски курорт ифран, еврейски квартал, ферибот тарифа, feribot tarifa, hoteli v maroko, spaktakul fantaziya, хотели в мароко, спектакъл фантазия, музея на мохамед, кулата хасан, muzeia na mohamed, kulata hasan, обработка на кожи, местни носии, екскузия до мароко, екскурзия в мароко, ekskurzia v maroko, ekskurzia do maroko, ekskurzia v morocco, ekskurzia do morocco, екскурзия мароко, ekskurzia maroko, ekskurzia morocco
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa