Вашата оценка

ИНДИЯ – ЗЛАТНИЯТ ТРИЪГЪЛНИК 25.09.2016

7 дни / 5 нощувки

Делхи - Джайпур – Фатехпур Сикри - Агра - Делхи



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ИНДИЯ - приказка от древността до днес. Самолетна програма 7 дни/5 нощувки. Телефон за контакти: 02 4433377

Програма

1 ден 25.09.2016 – София - Доха - Делхи
Среща на летище София. Полет за Делхи през Доха в 20.30ч. с Катарски авиолинии. Кацане на летище Доха в 01.10 ч. Полет за Делхи в 02.45 ч.
2 ден 26.09.2016 - Делхи
Пристигане в Делхи в 08.50ч. Посрещане от фирмата ни партньор и трансфер до хотела. Настаняване по възможност преди 14 ч. Следобяд тур на Новия град Делхи или Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на моголите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние. В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най- високите стандарти на 21-ви век.Разходката из имперски Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най- високотоминаре в светас височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана – свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн – изключителен паметник в индийско-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. След това посещение на GuridwaraBanglaSahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру HarKrishan и има езеро в храма което се нарича Sarovar. Водата се смята за свещена и е позната под името Amrit. Ще продължим с автобуса през Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия”построена в чест на 80000 хиляди войници, загинали в Първата световна война. Вечеря. Нощувка в Делхи.
3 ден 27.09.2016 - Делхи – Джайпур ( 258 км / 4-5 часа)
Закуска. Освобождаване на хотела. Разглеждане Стария град на Делхи – комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на – мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” Махатма Ганди, посещение на Червената крепост–масивен форт, построен от ShahJahan през 1648г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина погледнато от реката. В крепостта се намират още Перлената Джамия – MotiMasjid и Diwan-I-am – голяма зала, в която са се изслушвали проблемите на хората. Продължаваме с Джама Масджит – една от най- големите джамии в Азия (разглеждане отвън),построена от император ShahJahan и най- големият архитектурен проект на империята Mughal.Вечеря. Нощувка. Следобяд отпътуване за Джайпур. Пристигане привечер. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Джайпур.
4 ден 28.09.2016 – Джайпур
Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятната Амбър Форт, чието изграждане е започнало през 17 век. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има такива налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали, с архитектура повлияна от Хинду и Мюсюлмански маниер на декорация и украсяване. Разходка в комплекса от дворове и зали. По- късно посещение на Hawa Mahal. Значението на Hawa Mahal е дворецът на ветровете, построен от Maharaja Sawai Pratap Singh през 1799г с уникална пирамидална форма. Има 953 малки прозореца украсени с малки решетки. Малките прозорци са служили на жените да гледат шествията и различните занимания които са се провеждали по улиците. Продължаваме със City Palace – красивият дворец е бил построен от Maharaja Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света и това я прави интересна забелижителност за посещение от туристите. Свободна вечер, възможност за посещение на колоритния пазар в Джайпур. Тематична вечеря с фолклорна програма в Narayan Niwas Palace. Нощувка в Джайпур.
5 ден 29.09.2016 - Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра (235 км, около 3-4 часа
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Агра. По пътя разглеждане на Фатехпур Сикри - столицата на великия монголски император Акбар. Фатехпур Сикри е изграден между 1571 и 1585 година. В буквален превод Fatehpur Sikri означава Град на победата. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но построеното през 16 век остава и до днес като един от културните паметници на Индия, който от 1986 година е включен в Списъка на ЮНЕСКО със световното културно наследство. Комплексът е красиво съчетание на индийски храмове, паметници, построени в унифициран архитектурен стил. В Фатехпур Сикри се намира и една от най-големите джамии в Индия - Jama Masjid. Продължаваме към Агра. Пристигане в хотела следобяд. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
6 ден 30.09.2016 – Агра – Делхи (204 км / 4 часа)
Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на Тадж Махал по изгрев слънце - легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на своята любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на Моголската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Следобед посещение на Крепостта Агра, позната като червената крепост, обявена също за Световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най- дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. Тази крепост представлява огромен интерес, тъй като по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Отпътуване за Делхи следобед. Пристигане в Делхи вечерта. Вечеря. Нощувка.
7 ден 01.10.2016 Делхи
Трансфер до летище. Полет за Доха в 03.30 часа. Кацане в Доха в 04.45 часа. Полет за София в 06.50ч. Кацане на летище София в 12.00ч.

Цена на човек в двойна стая – 1035 евро/2025 лв.
  • Доплащане за единична стая – 260 евро/509 лв.
  • Трети възрастен на допълнително легло – 1035 евро/2025 лв.
Начин на плащане:  Плащането се извършва в офисите на ТО или чрез превод по банков път.
  • Депозит 500 евро или 1000 лева при записване;
  • Доплащане до 30 работни дни преди датата на отпътуване!
Забележка:
  • Възможно е програмата да претърпи промени в реда на разглеждане на забележителностите.
Минимален брой участници: 20 туристи
Краен срок за набирането им: 30 дни преди заминаване
 
Вид използвани транспортни средства по програмата:
Самолет
Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)
 
Полетно разписание:
QR 226   25SEP   SOF DOH   2030 0110+1                      
QR 570   26SEP   DOH DEL   0245 0850                       
QR 579   01OCT   DEL DOH   0330 0445                        
QR 227   01OCT   DOH SOF   0650 1200     
 
Визов режим
Необходими документи за издаване на индийска виза:

Подаването на документи е онлайн.
- Две цветни снимки с размери 2” x 2” (5.08 x 5.08 см)
- Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата
- Двупосочен самолетен билет
- От 10.06.2013 г. Посолството на Република Индия въвежда задължително интервю за издаване на туристическа виза, на което всеки кандидат трябва да се яви лично в Посолството в София на адрес ул.”Св.Седмочисленици”23, Лозенец. След интервюто на кандидатите се взимат биометрични данни.
- Съответната такса, която следва да се заплати в брой в лева. Таксата за визата се заплаща лично от кандидата в Посолството.
- Разпечатано и подписано копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн.
Повече информация на: //www.indembsofia.org/bg/consular/visa/
 
Хотели по програмата или подобни:
Делхи –  ITC WELCOM DWARKA/CROWN PLAZA OKHLA
Джайпур – HILTON JAIPUR
Агра – RAMADA PLAZA

Телефон за контакти: 02 4433377

Тръгване от:

  • София

Цената включва:

  • самолетен билет София-Доха-Делхи-Доха-София с Катарски авиолинии
  • летищни такси
  • традиционно посрещане на летището в Делхи и всички трансфери
  • 5 нощувки в хотели 5*
  • 5 закуски и 5 вечери
  • всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
  • екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Джайпур, Агра, Фатехпур Сикри и Делхи
  • езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
  • тематична вечеря на 28.09.2016 г в Naryan Niwas Palace
  • входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
  • водач от България по време на пътуването
  • медицинска застраховка с покритие 5000 евро за периода на пътуване със застрахователна компания „Евроинс”

Цената не включва:

  • индийска туристическа виза – 105 лева
  • разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
  • бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскузовод и шофьори/– 10 USD на човек на град
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД "Евроинс"
  • „Отмяна от пътуване“: TO предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ЕТИКЕТИ:
индия, екскурзия в индия, самолет, india, delhi, taj mahal india, agra india, mahatma gandi, doha, tourism in india, trip to india, индия, slon, taj mahal agra india, taj mahal agra, agra taj mahal, самолетни екскурзии, unesco india, индия тур, слон, индия туризм, агра, тадж махал, тур индия, samoletni ekskurzii, tadj mahal, tur india, индия карта, джайпур, делхи, доха, екскурзия индия, екскурзия до индия, самолетни билети до индия, hoteli india, екскурзия в индия, индия екскурзия, екскурзии индия, екскурзии в индия, слонове, махатма ганди, екскурзия до тадж махал, india tur, тадж махал агра, тадж махал агра индия, india ekskurzia, индия туризъм, хотели индия, slonove, ekskurzia do india, перлената джамия, визи за индия, djaipur, esen 2014, есен 2014, ekskurzii esen 2015, esen 2014 ekskurzii, екскурзии есен 2015, есен 2014 екскурзии, индия агра тадж-махал, ekskurzia india, ekskurzia v india, ekskurzii india, ekskurzii v india, ezda na slonove, indiiski slonove, perlenata djamia, risuvani slonove, samoletni bileti do india, vizi za india, езда на слонове, индийски слонове, рисувани слонове, юнеско индия, india, agra
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa