STOP SALE - ЕГИПЕТ - ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЗЕМЯТА НА ФАРАОНИТЕ - 20.10.2017

STOP SALE - ЕГИПЕТ - ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЗЕМЯТА НА ФАРАОНИТЕ - 20.10.2017

11 дни / 10 нощувки

София - Истанбул - Кайро – Александрия – Гиза – Асуан – Ком Омбо – Едфу – Луксор – Хургада - Истанбул - София

Цена от: 1360.00 € / 2660 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

ЕГИПЕТ - ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ЗЕМЯТА НА ФАРАОНИТЕ - 20.10.2017, 11 дни / 10 нощувки

Програма

1 ден 20.10.2017. София-Истанбул-Кайро
Среща на Терминал 2 на летище София Т2 в 08:00 ч. за полет до Кайро през Истанбул. Пристигане в Кайро в 20:00 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
2 ден 21.10.2017. Кайро-Александрия (около 2,5 часа)
Закуска. Рано сутринта отпътуваме за Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет. Туристическа обиколка с египтолог. Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El- Shоqqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297 г. След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbey, построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар. Следобед посещение на новата сграда на прочутата в древността Александрийската библиотека, в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21 в.“. Вечерта завръщане в Кайро. Нощувка.
3 ден 22.10.2017. Кайро-Гиза-Асуан
Закуска. Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на сметовното културно и природно наследство през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, останки от древно селище и на религиозни паметници. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес и прочутата погребална златна маска на младия Тутанхамон. Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан.
4 ден 23.10.2017. Асуан
Пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери, рано сутринта. Трансфер до речния круизен кораб (де лукс, категория 5*, пълен пансион). Следобеден тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до незавършения обелиск. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Свободно време в Асуан. Нощувка на круизния кораб.
5 ден 24.10.2017. Асуан-Ком Омбо-Едфу
Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храмовете в Ком Омбо и в Едфу, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите , и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор – на соколите. Храмът в Едфу също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Нощувка на кораба.
6 ден 25.10.2017, Едфу-Луксор
След закуска се отправяме към Дейр Ел Бахри – комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Нощувка на кораба.
7 ден 26.10.2017. Луксор-Хургада (около 4 часа)
След закуска освобождаване на кораба и отпътуване за Хургада. Преди това обаче предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II близо до самите води на Нил. После се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Пристигане в красивия курорт Хургада на Червено море. Настаняване в хотел на база all inclusive. Нощувка.
8 ден 27.10.2017. Хургада
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка.
9 ден 28.10.2017. Хургада
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка.
10 ден 29.10.2017. Хургада
Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка.
11 ден 30.10.2017. Хургада-Истанбул-София
Рано сутринта трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Възможност за кратка туристическа програма преди полета до София. Пристигане на Терминал 2 в 20:40 ч.

STOP SALE!
Пакетна цена: Стандартна цена за записвания от 31.03.2017
На човек в двойна стая 2660 лева / 1360 евро
На човек в единична стая 3090 лева / 1580 евро
 
*Пакетната цена е валидна за мин 15 човека

Полетно разписание:
TK1028   20OCT  SOFIST     1000 1125
TK 694    20OCT  ISTCAI      1840 2000
TK 703    30OCT  HRGIST    0405 0805
TK1029   30OCT  ISTSOF     2020 2040
Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!
 
Забележки:
 • Минимален брой туристи: 15 човека
 • Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна!
 • Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК!
 • ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,80 лв. за щатски долар към 02.02.2017 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото
 • за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!
Необходими документи при записване:
 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
 • Депозит в размер на 50% от сумата на човек
 • Доплащане до 45 дни преди заминаване
Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 • до 90 дни преди датата на отпътуване - без неустойка
 • от 89 дни до 46 дни – стойноста на депозита
 • от 45 до 0 дни: 100 % от договора
Вид използван транспорт:
 • Самолет
 • Автобус
 • Круизен кораб
 
„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси
 • Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
 • Чекиран багаж 20 кг.
 • Всички трансфери описани по програмата
 • 2 нощувки със закуски в Кайро Oasis Hotel Cairo 4* или подобен
 • 1 нощувка в спален вагон ( настаняването е само в единични или двойни купета) във влака Кайро - Асуан
 • 3 нощувки на база всичко включено AI на борда на круизен кораб 5* Deluxe от Асуан до Луксор
 • 4 нощувки на база всичко включено AI в Seagull Hotel &Resort Hurghada 4* или подобен
 • Целодневен тур на Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, сфинкса и музея на Кайро
 • Обяд по време на тура на Кайро
 • Целодневен тур на Александрия с трансфери от/до Кайро
 • Обяд по време на тура на Александрия
 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб.
 • Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро със ЗД „Евроинс“
 • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой при мин. 15 човека

Цената не включва:

 • Допълнителни екскурзии
 • Лични разходи
 • Бакшиши
 • Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени навременно.
 • Доплащане за полупансион на човек на вечер в хотела в Кайро
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗД "Евроинс".
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001206 на ЗД „Евроинс”.
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог