ЛЯТНАТА МАГИЯ на МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ

ЛЯТНАТА МАГИЯ на МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ

8 дни / 7 нощувки

София – Москва – Санкт Петербург – София

Цена от: 1319.00 € / 2580 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Любимата дъщеря на Русия* Златният пръстен** и Царският град*** - 8 дни / 7 нощувки на база закуска и вечеря

Програма

1 ден (30.06.2017) петък
Отпътуване от София Терминал 2 в 12.30 ч. с директен полет по маршрут София – Москва с AK Аерофлот. Пристигане в Москва на летище Шереметево в 15.35 ч. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2 ден (01.07.2017) събота
Закуска. Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място „съжителстват“ архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради. Осветени вечер, над 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особена романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхранила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени от Средновековна Русия. Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали с екскурзовод на български. Със своите 19 кули, Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Православната църква премества седалището си в Москва. Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Камбанарията „Иван Велики“ също ще привлече погледите Ви – до началото на 20-ти век това е най-високата сграда в Москва (81 м.) От там идва и един стар руски израз – висок колкото Иван Велики. Обиколката включва също така: Червения площад, Храма Св. Василий Блажени (отвън), Кремъл, Мемориала на победата на Поклонния хълм, Белият дом - Руското Народно събрание (отвън), възстановения храм на Христос Спасител (отвън), Ленинският хълм, разходка по живописната пешеходна улица „Арбат“, разположена в центъра на Москва и една от най-старите запазени улици. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден (02.07.2017) неделя
Закуска. Екскурзия до Сергиев Посад с екскурзовод на български. Сергиев Посад се намира на около 70 км. от Москва и е духовен център и едно от най-примамливите места за посещение, част от т.нар. „Златен пръстен на Русия“, включен в списъка на Световното културно наследство на UNESCO. За ценителите на изкуството, тук можете да видите някои от най-великолепните образци на руската архитектура от XIV – XV век. Посещение на „Свето- Троицката Сергиева лавра“ – емблемата на града, запазил в себе си икони, изрисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. На гръцки „лавра“ означава манастир. От векове манастирът е важен религиозен и културен център на руската държава. Цялата история на Сергиев Посад е неразривно свързано с манастира: тук са се случили едни от най-важните събития, свързани със съдбата на руската държава. В Троице-Сергиева лавра са се подписвали важни договори, идвали са на поклонение и велики князе. Тук също така са били кръстени и наследници на престола, като Василий III и Иван IV Грозни. Връщане в Москва. Разходка по красивите станции на московското метро. По време на тура ще се имате възможност да се насладите на богато декорираните станции на Московското метро – четвъртото най-натоварено в света. Няма как да Ви убегне визията на всяка станция от тура, която може да се мери по архитектурна стойност с едни от най-известните европейски дворци. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден (03.07.2017) понеделник
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до Централна жп гара. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан“. Продължителност на пътуването – около 4 часа. Пристигане около обед в Санкт Петербург. Санкт Петербург е бляскавата стара столица на Русия, наричан още Царският град и „Венеция на Севера“. Градът е осеян с красивите мостове над река Нева, преминаваща през спираща дъха архитектура. От всяка сграда се усеща историческото и бурно минало, въплатено в имперският блясък. Основан от Петър Велики, за да бъде „прозорецът към Европа, Санкт Петербург съчетава уникалното руско културно наследство и европейски облик. Панорамна обиколка с екскурзовод на български. По време на обиколката ще имате възможността да се насладите на едни от най-известните архитектурни шедьоври, заемащи достойно място от световното културно наследство. Ще чуете изключително интересни истории за архитектурните и исторически забележителности на града. Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия и подобие на Шанз-Елизе в Париж. По протежението му се намират едни от най-впечатлявашите сгради на Санкт Петербург - Казанската катедрала, живописната в руски стил църква „Спас на Крови“. Непосредствено до Невски проспект се намира и Площада на изкуствата. Обиколката включва също Зимния дворец, Василевски остров, Сенатския и Дворцовия площад. Посещение на крепостта „Петър и Павел“. Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа. Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден (04.07.2017) вторник
Закуска. Екскурзоводска програма в Санкт Петербург на български език. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра. Посещение на Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Русия и една от най-впечатляващите сгради днес в града.И до ден днешен в катедралата се провеждат църковни служби. В нея ще откриете също изложба, показваща историята на нейното построяване и запазени исторически документи. Може да се възползвате и да се изкачите до върха на катедралата, където се разкрива една от най-добрите панорамни гледки към града. Посещение на катедралния храм „Спас на Крови“ (отвън) – една от най-големите забележителности на града, изградена почти изцяло финансирано от императорското семейство. Вътрешната и външна част са изцяло украсени с невероятно красиви мозайки, изрисувани от едни от най-изтъкнатите художници по това време – Васнецов, Нестеров и Врубел. Посещение на „Ермитажа“ - най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името Ермитаж идва от френски и означава „място за уединение“. Днес, Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонарда да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, Рембранд и Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, наредени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден (05.07.2017) сряда
Закуска. Посещение на парка на Петродворец (Петерхоф). Изграден по желание на Петър Велики, Петродворец днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор. Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляващият от тях е Голямата Каскада, който тръгва от Големият дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
7 ден (06.07.2017) четвъртък
Закуска. Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царское село. Царское село е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Наред с Петерхоф, именно Царское село превъзхожда по величие дори френския Версай. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Дворецът е възстановен само преди няколко години, като реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала по време на Втората световна война. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
8 ден (07.07.2017) петък
Ранна закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Пулково за полета до Москва в 05.10ч. Прекачаване на полета за София. Пристигане на летище София в 11.35 ч.

Дати и пакетни цени:
Дата на отпътуване: Цена на човек в двойна стая: Цена за единична стая:
30.06 – 07.07.2017 г. 1319 € / 2580 лв 1579 € / 3088 лв

Необходими документи за издаване на руска виза:
 • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
 • Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;
 • Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru, разпечатана и подписана лично от заявителя – ТО съдейства за попълването на анкетата;
 • Цветна снимка с размер 3,5 Х 4,5 см на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
 • Полица на медицинската застраховка, която е валидна на територията на Руската Федерация и срока на действие на визата (копие), с изключение на случаите, които са основани на взаимност;
 • Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването Ви на територията на Република България.
 *Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.
 
Необходими документи:
 • Международен паспорт, за деца до 18г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
 • За пътуването се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.
 
Условия за анулация и неустойка:
 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 30 дни – депозитът
 • От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
 
Забележки:
Вид използван транспорт:
 • Самолет
 • Автобус
 • Влак
 
Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване

 
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. 
 

Цената включва:

 • Самолетен билет София-Москва и Санкт Петербург-София с AK Аерофлот с включени летищни такси;
 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел HI Suschevskiy 4* или подобен в Москва;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Oktinskaya 3* или подобен в Санкт Петербург;
 • Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург;
 • Всички трансфери по маршрута;
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти (Кремъл, Свето-Троицката Сергиева лавра, билети за метрото в Москва по време на обиколката на станциите, Ермитажа, Петердворец и Петерхоф, Исакиевския събор, Екатеринския дворец и Царское село)
 • Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро със ЗД „Евроинс“;
 • Водач от България по време на цялото пътуване;
 • Екскурзодско обслужване на български език по програмата;

Цената не включва:

 • Виза за Русия на български граждани:
 • 119 лв. – срок за издаване от 4 до 12 работни дни
 • 187 лв. – срок за издаване от 1 до 3 работни дни
 • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
 • Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
 • Лични разходи;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001206 на ЗД „Евроинс”.
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог