ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - ПРОЛЕТ 2018 - 5 НОЩУВКИ - ЕДНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - ПРОЛЕТ 2018 - 5 НОЩУВКИ - ЕДНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

6 дни / 5 нощувки

София – Тел Авив - Яфо - Йеруслим – Витлеем – Каср ал Яхуд – Йерихон – Небо – Петра - Шобак– Аман – Джераш – Кумран - Мъртво море – Тел Авив – Яфо – Бен Гурион – София

Цена от: 1660.00 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
04.05.2018 1660.00 лв Резервирай
01.06.2018 1660.00 лв Резервирай

6 ДНИ/5 НОЩУВКИ НА БАЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ

Програма

1 ден Тел Авив-Яфо/Йерусалим/ Витлеем
Среща на летище София (Терминал 2) в 08:00ч. Полет София – Тел Авив в 11:05ч. Около 13:35 пристигане на летище Бен Гурион (Тел Авив). Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел във Витлеем. Вечеря и нощувка
2 ден Витлеем - Йерусалим
Закуска. Туристическа програма в Йерусалим. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) - това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието — Голгота; храмовият комплекс Божи гроб – най- святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) – гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ във Витлеем - голямата забележителност на града. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.
3 ден Йерусалим/ Каср Ал Яхуд / Йерихон/ Небо /Петра
Закуска. Панорамна обиколка на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата, Музея на Израел /отвън/. Посещение на Каср Ал Яхуд – мястото където Йоан Кръстител кръщава Исус Христос в река Йордан. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Преминаване от Израел в Йордания през граничния пункт Аленби. Посещение на планината Небо – прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясен ден могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Моисей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Моисей умира там и е погребан. На върха са открити останки от църква и манастир. Църквата е от средата на IV век и е изградена в памет на мястото, където умира Моисей. В нея са запазени красиви мозайки. Отпътуване за Петра. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.
4 ден Петра /Шобак /Аман
Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от седемте нови чудеса на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати: Каснех ал- Фарун (Съкровищницата), многобройните скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите. Фотопауза при замъка на кръстоносците Монреал (лат. mont regalis, „Кралски хълм“, познат още като Шобак) – построен от тамплиерите през 1116 г. по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. Заминаване за Аман. Вечеря и нощувка в Аман.
5 ден Аман / Джераш/ Кумран/ Мъртво море
Закуска.Tуристическа обиколка в столицата на Хашемитското кралство Йордания - Аман. Отпътуване за най-добре запазения римски град в Близкия Изток и архитектурен шедьовър Джераш (древният Гераса) - основан от войниците на Александър Македонски през ІV в. пр. н.е., по-късно става част от процъфтяващите и космополитни градове на гръко-римския Декаполис: триумфалната арка на имп. Адриан, форумът с овална форма, хиподрумът, кардото, агората, нимфеумът, храмът на Артемида (богинята покровителка на Джераш), други антични храмове, Южният театър и много църкви от ранното Средновековие. Отпътуване за границата и преминаване в Израел. . Възможност за посещение на Кумран – известен с откритите там най- древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет. Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Отпътуване за Витлеем. Вечеря и нощувка.
6 ден Тел Авив / Яфо
Закуска. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 07:15 ч.. Пристигане на летище София около 10:00 ч.

Акценти на програмата:
 • Джераш (перлата на гръко-римския Декаполис)
 • Небо (Моисей и неговият поглед към Обетованата земя)
 • Петра (едно от седемте нови чудеса на света)
 • Вади Муса (Долината на Моисей)
 • Аман (столицата на Хашемитско кралство Йордания)
 • Касар ал Яхуд (място на Кръщението Христово)
 • Мъртво море (време за плаж и релакс)
 • Витлеем (църквата Рождество Христово)
 • Йерусалим (Божи гроб, Сион, Гетсимания, Стената на плача)
 • Тел Авив и Яфо (древност и съвремие в едно)
Пакетни цени, валидни до изчерпване на местата:
Дати: Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете до 12 г.
04.05.2018 – 09.05.2018 г.
ПОСЛЕДНИ 4 МЕСТА !
1660 лв. 1945 лв 1660 лв. 1560 лв.
01.06.2018 – 06.06.2018 г. 1660 лв. 1945 лв 1660 лв. 1560 лв.

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
 • Al Waleed - Amman
 • Edom -  Petra
 • Shepherd Bethlehem - Betlehem

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • копие от международен паспорт
 • депозит от 550 лева на човек
 • доплащане – 1 месец преди датата на заминаване
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Няма визови, санитарни и медицински изисквания при пътуване в Израел
 
СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
·         до 60 дни преди датата на заминаване – без неустойка,
·         от 59 до 30 дни – 550 лева;
·         от 29 дни до деня на пътуване – 100% неустойка.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
·         Офертата важи при минимум 30 туриста
·         При несъбиране на минималния брой записани, туристът ще бъде уведомен най-късно 7 дни преди началото на пътуването
·         Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.65 лв.!
 
Вид използван транспорт:
 • Самолет
 • Автобус
 
Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО  предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 

Цената включва:

 • самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на Ел Ал с включен багаж
 • летищни такси - 150 евро (295 лева) към 03.11.2017
 • входно-изходни такси на границата с Йордания - 50 $
 • 5 нощувки със закуски и вечери в хотели 3*/4*:
 • 1 в Аман – хотел Al Waleed 3* (http://www.rumhotels.com/) или подобен
 • 1 в Петра – хотел, 1 в Аман, 1 в Петра, 1 в Акаба, 2 във Витлеем)
 • 3 във Витлеем – хотел Shepherd Bethlehem 3* ( http://www.shepherdbethlehem.com/ )или подобен
 • екскурзовод на български език в Израел и на български/руски език в Йордания с луксозен автобус
 • всички трансфери по програмата
 • входна такса за Петра и Масада
 • всички екскурзии по програмата
 • входни такси за обектите по програмата
 • сертфикат за хаджийство
 • водач на групата от България
 • медицинска застраховка асистънс- Модиал Асистанс – 10 000 евро
 • саунд система със слушалки по време на туровете

Цената не включва:

 • разходи от личен характер
 • бакшиши по 5 $ на ден (30 $) – заплащат се на място съответно в Израел и Йордания)
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001206 на ЗД „Евроинс”.
ЕТИКЕТИ:
израел, израел 2018, israel, israel 65+, израел 65+, израел пролет, израел пролет 2018, екскурзия израел, екскурзия израел 2018, israel 65+, israel 65+, ekskurzia izrael, izrael prolet, izrael prolet 2018, специална оферта, специална оферта израел 2018, самолетна програма, йерусалим, божи гроб, стената на плача, витлеем, църквата рождество христово, йерихон, каср ал яхуд, мъртво море, лод, църквата на свети георги, гроба на светеца, тел авив и яф, столицата йерусалим, гетсиманската градина, виа долороса, давидовият град, музея на израел, israel, izrael 2018, ranni zapisvania 2018, ranni zapisvania izrael, ranni zapisvania izrael 2018, ranni zapisvania prolet 2018, specialna oferta izrael 2018, samoletna programa, ierusalim, boji grob, sion, stenata na placha, vitleem, carkvata rojdestvo hristovo, ierihon, kasr al qxud, martvo more, lod, carkvata na sveti georgi, groba na sveteca, tel aviv i qfo, stolicata ierusalim, getsimanskata gradina, via dolorosa, halmat sion, davidoviqt grad, muzeq na izrael, йордания 2018, екскурзия в израел, екскурзии израел 2018, ваканция в израел, израел 2018, йордания 2018, pochivki izrael, ekskurzii izrael, йерусалим 2018 оферти, оферти израел 2018, ерусалим оферти 2018, пътуване до йерусалим, промоция йерусалим, израел мъртво море, хотели в нетания, израел 2018 промоции, йордания 2018 цени, йордания 2018 оферти, екскурзии до ерусалим цени, почивка в израел цени, почивка в пустиня цени, изгодни оферти израел и йордания, ekskurzia izrael i yordania, pocivka izrael i yordania, ekskurzia yordania petra, ekskurziya yordania petra, екскурзия йордания израел, екскурзия израел йордания, екскурзия израел, йордания 2018, екскурзия до петра, екскурзия петра 2018, организирана екскурзия израел йордания, йерусалим, витлеем, тел авив, екскурзия израел, екскурзия петра йордания, екскурзия до мъртво море, екскурзия до йерусалим, почивка на червено море, обиколен тур израел, почивка в израел, екскурзия по светите места, екскурзия в обетованата земя, ekskurzia izrael, ekskurzia yordania, pochivka na cherveno more, екскурзия до витлеем, назарет, нетания, тибериас, тибериа, почивка на мъртво море, израел свещената земя, tel aviv, екскурзия голгота, pochivka v netanq, pochivka netanq 2018, netanq 2018, ekskurziq netanq 2018, plajove v izrael, netanq plaj, нетаня плаж, плажове в израел, на море в израел, тел авив, petra, ekskurzia petra, petra 2018, ekskurzia iordania, jordania, yordania ekskurzia, йордания пролет 2018, йордания пролет
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог