Вашата оценка

Автобусна почивка на остров Евия - Еретрия

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Автобусни



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Автобусна почивка 8 дни / 7 нощувки на база закуска и вечеря

Описание

ПРОГРАМА:

1 ДЕН:
Отпътуване от София в 7:00 часа от Стадион Васил Левски по маршрут: Кулата – Солун – Лариса – Ламия – Халкида – Еретрия. На острова се преминава чрез мост. Настаняване в хотел Holiday in Evia Beach 3*. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН:
Закуска. Свободен ден за плаж или *по желание Екскурзия из острова с разглеждане на гр. Еретрия и столицата на о-ва Халкида. Еретрия- могъщ град-държава в древността, вторият по значение след столицата на острова. Жителите му участват в Троянската война заедно с Халкида и в периода около 6 век пр. Хр. е бил главна морска сила, създала много колонии в Антична Гърция, Италия, Тракия и Сицилия. Разглеждане на  Амфитеатъра, Храма на Аполон, Археологическия музей, Къщата с мозайките от 4 век пр. Хр. Халкида - градът на свещения извор Аретуса. Името му означава - мед, бронз, благодарение на обработката на които, той просперира много. Основаното в древността селище Маника се идентифицира с праисторическа Халкида по време на микенския период. Писмени сведения за него намираме при Омир в Илиада, където е описан като един от активните участващи в троянската война градове-държави. Интерес представляват новият и старият мост, кметството и „червената къща“ –построени в неоколониален стил, джамията с колекцията от византийски икони, средновековната църква Св.Параскева, акведукта и крепостта Карабаба. Свободно време за обяд. Тук са едни от най-известните рибни таверни, градът се гордее с множество черупчести морски деликатеси, включително с уникалните „Каменни тръбички“-морско мекотело приличащо на мида с дълга плоска черупка. При повече късмет ще наблюдаваме и феномена в протока Еврип, единствен по рода си в света. Водата в този естествен канал сменя течението си на всеки 6 часа от юг на север и обратно. Това прави канала да прилича на река с множество водовъртежи в момента на смяната на течението. Според легендата именно през този канал е преминал корабът на Язон по пътя в търсене на Златното руно. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН:
Закуска. Свободен ден за плаж или *по желание Екскурзия до гр. Атина – столицата на Гърция и разглеждане на забележителностите на града с професионален екскурзовод на български език - арката на Адриан, площад Синтагма, Парламента, Президентския дворец, църквата „Метрополис”, паметника на незнайния войн, Академията. Посещение на Акропола. Свободно време в Атина.  Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН:
Закуска. Свободен ден за плаж или *по желание Екскурзия до Лимни и Прокопи – две селища на острова, които също си заслужава да се посетят. Лимни – живописно селище, амфитеатрално разположено на северния залив на Евия с прекрасни тавернички и кафетерии. Неговите жители са едни от първите участници във въстанието срещу турското робство 1821 г. В Прокопи ще посетим църквата с нетленните останки на чудотвореца Св. Иван Руски –покровител на острова. Стотици вярващи посещават това място, където и до ден днешен се случват  чудеса. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН:
Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН:
Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН:
Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН:
Закуска. Отпътуване обратно за България. Пристигане в София вечерта.
Пакетни цени:
 
 

ДАТИ:
ЦЕНА НА ЧОВЕК,    ЗА ПАКЕТ 7 НВ,   В ЛЕВА
На човек в двойна стая 3-ти възрастен в двойна стая Дете до  11.99 г.
 с 2-ма възрастни
Единична стая
ЕВ цена Редовна цена ЕВ цена Редовна цена   ЕВ цена Редовна цена
21/06 – 28/06/15 440.00 лв. 465.00 лв. 400.00 425.00 259.00 лв. 605.00 615.00
19/07 – 26/07/15 520.00 лв. 540.00 лв. 465.00 490.00 259.00 лв. 745.00 765.00
23/08 – 30/08/15 505.00 лв. 530.00 лв. 455.00 480.00 259.00 лв. 700.00 725.00
06/09 – 13/09/15 470.00 лв. 495.00 лв. 420.00 445.00 259.00 лв. 645.00 670.00
 
ЕВ = ЦЕНИ РАННИ ЗАПИСВАНИЯ СА ВАЛИДНИ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ДО 30/04/2015 И 50% ПРЕДПЛАТЕН ПАКЕТ !!!
 За туристите желаещи да пътуват със собствен транспорт се приспадат 90.00 лв. от пакетната цена. Те нямат включена  застраховка.

За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туриста и подходящи метеорологични условия .
Екскурзиите се заявяват и  заплащат по време на пътуването !!!

Holiday in Evia Beach 3*- www.eretriavillage.gr
Хотелът се намира на 5 км. от гр. Еретрия, на брега на морето, сред 13 хка зеленина. Представлява комплекс от 2 хотела – Еретрия Вилидж 4* и Холидей ин Еретрия бийч 3*. Стаите се оборудвани с: 2-3 легла / в зависимост от желанието на туристите /; баня с душ, мини хладилник, централен климатик,, който работи 16 часа в денонощието през летните месеци, балкон или тераса, TV, три типа изгледи: планина, градина или море; намират се в основна сграда или в бунгалата сред градината.
Плажът е 300 м. с пясък и дребни камъчета, спасител през деня, чадъри и шезлонги / безплатно /, кафета, душове.
Развлечения: голямо разнообразие от водни спортове, волейболни, баскетболни и тенис игрища, екип аниматори, който организира всекидневно разнообразие на туристите – водна аеробика, йога, курс по гръцки танци, салца и много др.; Мини клуб за децата.
Басейни: 1 басейн с морска вода, 1 басейн 1107 кв.м. с прясна вода, различни дълбочини и остров по средата, 1 басейн 600 кв.м. с дълбочина от 40 до 60 см. подходящ за деца.
Основните хранения са в р-т Aidos, основната сграда на хотела – на блок маса.
Заведения: ресторант “Lovely Lovely” – работи от сутринта / като кафе / до вечерта; намира се на брега на морето, предлага морски деликатеси на романтичен залез.
Кафе “Kampas” – намира се зад басейна с прясна вода.Тук се предлагат различни видове кафе, фреш сокове, снаксове, а всеки следобяд главният барман предлага „коктейл на деня“. Работи 24 часа. Предлага WI-FI.
Коктейл бар “Nostos” – намира се на първия етаж на хотел Еретрия Вилидж, голямо разнообразие от коктейли и подходящ през пролетта, есента и дъждовно време. Работи до късно вечерта.
“Silios Lounge Bar” – подходящ за пиано вечери. Работи до късно вечерта.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 
40 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
5 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие.  За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Лица до 5 год. и над 64 год. имат доплащане за мед. застраховка за целия престой в размер на 8.00 лв.

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО И ЛЕВА ПРИ КУРС 1.96 лв. / 1 евро. При промяна на курса, сумата се прекалкулира, независимо от това кога е направена резервацията.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА:
Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Фирмата си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по време на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост се спира при първа възможност, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влизат в програмите на Туроператора / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Входни и магистрални такси;
  • 7 Нощувки със закуски и вечери на блок маса в хотел Holiday in Evia Beach 3*-
  • www.eretriavillage.gr;
  • Чадъри и шезлонги на плажа и басейна; WI FI във фоайето на хотела;
  • Медицинска застраховка „Асистанс” с покритие 5 000 евро / за лица до 5 и над 64
  • год. има доплащане /;
  • Водач през цялото пътуване;

Цената не включва:

  • Екскурзия до Еретрия и Халкида – 15 ? възрастен и 10 ? деца до 12 г.;
  • Екскурзия до Атина с екскурзоводско обслужване на български език - 25 ?
  • възрастен и 15 ? деца до 12 г.;
  • Входна такса за Акропола - 12 ?;
  • Екскурзия до Лимни и Прокопи - 15 ? възрастен и
  • 10 ? деца до 12 г.;
  • Разходи от личен характер;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa