Вашата оценка

Автобусна почивка о-в Евия - Еретрия лято 2016

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Автобусни



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Разположен в югозападната част на Спорадите, свързан с най-близката част на континента с мост и обслужван от редовни фериботни линии, Евия е вторият по големина остров в Гърция след Крит. С прекрасните си пясъчни плажове, плодородни долини, гористи планини и красиви селца островът привлича туристи от цял свят.

Описание

Програма:

1 ДЕН: Отпътуване от София в 6:00 часа от Стадион Васил Левски по маршрут: Кулата – Солун – Лариса – Ламия – Халкида – Еретрия. На острова се преминава чрез мост. Настаняване в хотел Stefania Beach 3*. Вечеря. Нощувка.

2 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или *по желание Екскурзия из острова с разглеждане на гр. Еретрия и столицата на о-ва Халкида. Еретрия- могъщ град-държава в древността, вторият по значение след столицата на острова. Жителите му участват в Троянската война заедно с Халкида и в периода около 6 век пр. Хр. е бил главна морска сила, създала много колонии в Антична Гърция, Италия, Тракия и Сицилия. Разглеждане на Археологическия музей, Къщата с мозайките от 4 век пр. Хр. Свободно време. Халкида - градът на свещения извор Аретуса. Името му означава - мед, бронз, благодарение на обработката на които, той просперира много. Основаното в древността селище Маника се идентифицира с праисторическа Халкида по време на микенския период. Писмени сведения за него намираме при Омир в Илиада, където е описан като един от активните участващи в троянската война градове-държави. Интерес представляват новият и старият мост, кметството и „червената къща“ –построени в неоколониален стил, джамията с колекцията от византийски икони, средновековната църква Св.Параскева, акведукта и крепостта Карабаба. Свободно време за обяд. Тук са едни от най-известните рибни таверни, градът се гордее с множество черупчести морски деликатеси, включително с уникалните „Каменни тръбички“-морско мекотело приличащо на мида с дълга плоска черупка. При повече късмет ще наблюдаваме и феномена в протока Еврип, единствен по рода си в света. Водата в този естествен канал сменя течението си на всеки 6 часа от юг на север и обратно. Това прави канала да прилича на река с множество водовъртежи в момента на смяната на течението. Според легендата именно през този канал е преминал корабът на Язон по пътя в търсене на Златното руно. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или *по желание Екскурзия до гр. Атина – столицата на Гърция и разглеждане на забележителностите на града с професионален екскурзовод на български език - арката на Адриан, площад Синтагма, Парламента, Президентския дворец, църквата „Метрополис”, паметника на незнайния войн, Академията. Посещение на Акропола. Свободно време в Атина. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж или *по желание Екскурзия до Лимни и Прокопи – две селища на острова, които също си заслужава да се посетят. Лимни – живописно селище, амфитеатрално разположено на северния залив на Евия с прекрасни тавернички и кафетерии. Неговите жители са едни от първите участници във въстанието срещу турското робство 1821 г. В Прокопи ще посетим църквата с нетленните останки на чудотвореца Св. Иван Руски –покровител на острова. Стотици вярващи посещават това място, където и до ден днешен се случват чудеса. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

6 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

7 ДЕН: Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.

8 ДЕН: Закуска. Отпътуване обратно за България. Пристигане в София вечерта.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ В ХОТЕЛ STEFANIA BEACH 3*:
 
ДАТИ ЦЕНА НА ЧОВЕК, ЗА ПАКЕТ 7 НВ, В ЛЕВА
На човек в двойна стая 3-ти възрастен в двойна стая 1-во дете до 11.99 г. с 2-ма възр. 2-ро дете до 11.99 г. с 2-ма възр. Единична стая
21/05-28/05/16 Специална оферта* 444 лв.   375 лв.  199 лв.  315.00 лв   615.00 лв 
19/06-26/06/16  520 лв.    430 лв.   199 лв.  315.00 лв   745.00 лв 
10/07- 17/07/16   590 лв.     495 лв.    199 лв.  315.00 лв   867.00 лв 
28/08- 04/09/16   590 лв.     495 лв.   199 лв.  315.00 лв   867.00 лв 
18/09- 25/09/16  475 лв.      405 лв.   199 лв.  315.00 лв   645.00 лв 
  ДОПЛАЩАНЕ ЗА ALL INCLUSIVE – на човек, за целия престой
    151.00 лв   151.00 лв. 0.00 лв 76.00 лв   151.00 лв
 

За туристите желаещи да пътуват със собствен транспорт се приспадат 90.00 лв. от пакетната цена. Те нямат включена застраховка.Стаите за собствен транспорт са ограничени и подлежат на пре-потвърждение.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копие. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

Доплащане за застраховки:
- Лица до 5 год. и от 65 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка 8 лева за престоя.
- Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед. застраховка 16 лева за престоя.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 16 лева.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Фирмата си запазва правото за промяна на цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по време на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост се спира при първа възможност, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влизат в програмите на Туроператора / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;
  • Входни и магистрални такси;
  • 7 Нощувки със закуски и вечери на блок маса в хотел Stefania Beach 3*-
  • www.stefaniabeachhotel.com;
  • Чадъри и шезлонги на плажа и басейна; WI FI във фоайето на хотела;
  • Медицинска застраховка „Асистанс” с покритие 5 000 евро / за лица до 5 и над 64
  • год. има доплащане /;
  • Водач през цялото пътуване;

Цената не включва:

  • Екскурзия до Еретрия и Халкида – 15 ? възрастен и 10 ? деца до 12 г.;
  • Екскурзия до Атина с екскурзоводско обслужване на български език - 25 ? възрастен
  • и 15 ? деца до 12 г.;
  • Входна такса за Акропола - 12 ?;
  • Екскурзия до Лимни и Прокопи - 15 ? възрастен и 10 ? деца до 12 г.;
  • Разходи от личен характер;
  • За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи
  • туриста и подходящи метеорологични условия .
  • Екскурзиите се заявяват и заплащат по време на пътуването !!!
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa