Вашата оценка
Почивка на остров Порто Санто - лято 2015

Почивка на остров Порто Санто - лято 2015

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



8 дни / 7 нощувки с директен чартърен полет от Мадрид, голям избор от хотели

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

Порто Санто –  един райски остров, който сме сигурни, че ще Ви изненада. Със своите девет километра меки бели пясъци, това е един от последните "неоткрити" курорти в Европа.
На острова има по нещо за всеки – прекрасни пясъчни плажове, отпускаща и релаксираща атмосфера, кристално чиста вода, първокласно международно голф игрище, възможност за конна езда, гмуркане и какво ли още не. А за тези, които обичат историята, тук е къщата, където е живял Христофор Колумб. Според някои изследователи, точно тук, във Вила Балейра, известният мореплавател е планирал първото си пътуване през океана.
Историята на острова започнала през 1418 година, когато португалският мореплавател Жоао Гонсалвеш Зарку, случайно попаднал тук по време на силна буря в Атлантика. Подобно на всички други острови в архипелага, Порто Санто е бил напълно необитаем. Не пропускайте да се изкачите по каменната пътека до Пико до Кастело, откъдето местните жители някога наблюдавали за пиратски кораби, както и да посетите ботаническата градина Куинта дас Палмейрас....
Порто Санто – „Карибският остров в Европа“ - чисти тъмносини води, прекрасни плажове оградени от скални върхове, сякаш заобиколени от крепостни стени и приятна атмосфера... едно невероятно кътче на Земята…


Програма:
 
1-ви ден (неделя):
Излитане от летище Мадрид в 08:00 ч. с полет на АК „Air Nostrum”. Каца на летище Порто Санто, Португалия в 09:30 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.

2-ри  – 7-ми ден:
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за допълнителни екскурзии (срещу допълнително заплащане на място). Нощувка.

8-ми ден (неделя):
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела до 12:00 ч. Трансфер до летище Порто Санто.  Полет до Мадрид с АК „Air Nostrum” в 16:15 ч. Каца на летище Мадрид в 19:35 ч.

Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията
 
Забележки:
  • Туроператорът може да предложи билет за отсечката София – Мадрид – София. Цената е ~280 EUR с включени такси. Цената подлежи на препотвърждение към момента на резервацията!
  • Туроператорът може да предложи хотелско настаняване в Мадрид в случай, че клиентът желае. Базов хотел - Avant Torrejon, цена на човек в двойна стая за 1 нощувка с включена закуска ~ 25 EUR. Цената подлежи на препотвърждение към момента на резервацията! По желание на клиента, ТА може да предложи алтернативни варианти.
  • Допълнителните екскурзии са по желание и се заявяват и заплащат на място!
  • Няма минимум брой туристи за осъществяване на екскурзията.
  • Възможна е промяна в часовете на полета, както и въвеждане на такса гориво при промяна цената на горивата!
Начин на плащане:
Депозит 300 евро / 587 лева при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване! 
 
Необходими документи:
лична карта или международен паспорт, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
 
Срокове за анулации и неустойки при неиздаден самолетен билет от ТО за отсечката София – Мадрид - София:
До 25 дни преди датата на отпътуване – без неустойка
От 24 дни до деня на отпътуване –   100%
 
Срокове за анулации и неустойки при издаден самолетен билет от ТО за отсечката София – Мадрид - София:
При издаден самолетен билет за отсечката София – Мадрид – София, стойността на билета НЕ се възстановява
До 25 дни преди датата на отпътуване – без неустойка
От 24 дни до деня на отпътуване –   100%
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

ОБИКОЛКА НА ОСТРОВА – ОТКРИЙТЕ КРАСОТАТА И ИСТОРИЯТА НА ПОРТО САНТО
Продължителност: ~ 3 часа
Начало на екскурзията: ~ 10.00 ч.
Минимум туристи за осъществяване: 20 човека
Дни на провеждане: Сряда и Петък
Цена: 15.00€

След като ви вземем от хотела, ще се отправим към Калхета, където ще направите първата спирка на това малко естествено пристанище  в южния край на острова. Ако времето е ясно, ще можете да видите целия остров Мадейра от тук. Продължаваме след това към by Ponta, Campo de Baixo, Campo de Cima и Lombas. Тук ще направим спирка, откъдето ще можем да се насладим на прекрасна гледка към плажа.
Обиколката продължава към връх Pico Castelo Castelo ( (437 метра), където местното население е намирало убежище по време на атаките от пирати и корсари. Ще направим спирка на този красив връх, откъдето се открива невероятна гледка към града и острова.
Продължаваме към Serra de Dentro. Там ще посетим типична къща, където се предлага дегустация на вино от Порто Санто. От там се отправяме към Serra de Fora till Portela, откъдето се открива цялостен пейзаж към острова и старите традиционни вятърни мелници.

ДЖИП ОФРОУД – ЕМОЦИИ И КРАСИВА ПРИРОДА
Продължителност: ~ 3 часа
Начало на екскурзията: ~ 10.00 ч. и 14:30 ч.
Минимум туристи за осъществяване: 4 човека
Дни на провеждане: Всеки ден
Цена: 25.00€  при минимум 4 човека

След като ви вземем от хотела, ще се отправим към Pico das Flores, където ще направим първата спирка. От тук се открива прекрасна гледка към целия остров. Продължаваме към Pico Ana Ferreira. Тук ще имаме възможност да видим рядка геоложка формация. От тук се отправяме към Quinta das Palmeiras, където ще имаме 20 минутна почивка, за да можем да се насладим на растителността и екзотичните птици на тази малка ботаническа градина.
След това продължаваме към северната част на острова, минавайки покрай Fonte da Areia, Camacha, за да стигнем следващата ни спирка, а именно връх Pico Castelo Castelo (437 метра), където местното население е намирало убежище по време на атаките от пирати и корсар. От тук се открива чудесна гледка към града и острова.
Отправяме се към Portela, Serra de Dentro и Serra de Fora, някога били селскостопански райони. Тук ще направим нашата последна спирка в Portela, от където се открива цялостен пейзаж към острова и старите традиционни вятърни мелници.

ТРАДИЦИОННА ФОЛКЛОРНА ВЕЧЕР
Начало на екскурзията: ~ 19:30 ч.
Минимум туристи за осъществяване: 8 човека
Дни на провеждане: Четвъртък
Цена: 39.00€  при минимум 12 човека
 
Меню – на входа ще ви бъде поднесено традиционно вино от Порто Санто. Мешана скара, салата, запържена царевица, хляб с чесново масло, вино, плодова салата и кафе. Връщане в хотела – около 21:30 ч.


ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА – PICO CASTELO (437 МЕТРА); PICO DO FACHO (517 МЕТРА)... ПРИКЛЮЧЕНИЕ, ФАУНА И ФЛОРА
Продължителност: ~ 3 часа
Начало на екскурзията: ~ 09.00 ч.
Минимум туристи за осъществяване: 4 човека
Дни на провеждане: Четвъртък
Цена: 17.50 €  при минимум 4 човека

Започваме нашата разходка с изкачване на Pico Castleo, висок 437 метра над морското равнище, по пътека, която пред по-голямата част е от базалтови камъни. По време на разходката можем да видим ендемични дървета като Драконово дърво, Хедър, Хвойна и други видове дървета. Pico Castleo е единствента зелената планина на острова, а нейното залесяване започва през 1912 г. със засаждането на различни видове борове, кедр и други видове. Можем да наблюдаваме местни видове птици, които идват тук само да гнездят.
От върха можем да се насладим на релефа на острова с двете вулканични образувания във всеки край на Порто Санто, които са разделени от равнина.
След като слезем от този връх, ние ще се отправим към най-високия връх Pico do Facho (517 метра). По време на нашата разходка ще направим да се насладим 360 º панорамна гледка на острова.
 
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА – PICO BRANCO (450 МЕТРА); TERRA CHA (350 МЕТРА)... МОРСКИ ПЕЙЗАЖИ И ИНТЕРЕСНИ ГЕОЛОЖКИ ФОРМАЦИИ
Продължителност: ~ 3 часа
Начало на екскурзията: ~ 09.00 ч.
Минимум туристи за осъществяване: 4 човека
Дни на провеждане: Събота
Цена: 17.50 €  при минимум 4 човека
 
Маршрутът започва от регионалната пътна ER111 и следва пътя, по който ще стигнете до върха на Pico Branco – огромната формация, в която e изсечена пешеходна пътека, се нарича Rocha Quebrada.
По време на разходката по пешеходната пътека, която води право към Terra Cha, можете да видите Калифорнийски кипарис.
Pico Branco - Белият връх е кръстен на бял камък, който се използва за производството на бои и други материали.
Районът на Pico Branco и Terra Cha обединява европейската мрежа от сайтове в интерес на Общността - Натура 2000 Директива за местообитание,  за представяне на наличието на ендемични флора и фауна (сухоземни мекотели, охлюви).
Това е единственото място на остров Порто Санто, където е регистриран най-голям брой местни видове флора, най-вече защото е закътано в стръмен район, почти непристъпни скали. Местната растителност е съставена предимно от треви и храсти.
Тук също има два вида морски птици - Жълтоклюн буревестник и Речна рибарка. Една от интересните атракции на Terra Cha е каменната къща.

 

Цената включва:

  • Самолетен билет с директен чартърен полет Мадрид – Порто Санто – Мадрид с включени летищни такси
  • Трансфери летище - хотел – летище
  • 7 нощувки в избрания хотел на съответната база
  • Представител на английски език
  • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро

Цената не включва:

  • Самолетен билет София – Мадрид – София
  • Доплащане за застраховка на лица над 64 г - 7 евро
  • Допълнителни екскурзии, които се резервират от България.
  • Такса гориво, при значителна промяна на същото
  • По желание – застраховка „Отмяна на пътуване”
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa