Вашата оценка
ПОЧИВКА ЙОНИЙСКО МОРЕ - КАЛОГРИЯ БИЙЧ - ПЕЛОПОНЕС

ПОЧИВКА ЙОНИЙСКО МОРЕ - КАЛОГРИЯ БИЙЧ - ПЕЛОПОНЕС

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Автобусни



Олимпийска ривиера 8 дни / 7 нощувки - автобусна програма

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

Почивка на Йонийското крайбрежие, 

Калогрия бийч 4*, Пелопонес

Автобусна програма  7 нощувки / 8 дни
All INCLUSIVE

 

Хотелски комплекс Калогрия Бийч се намира в западната част на Пелопонес, на прекрасна пясъчна ивица / дълга 9 км и широка 80 м. / с излаз на Йонийско море. Над него е планината Строфиля с великолепни борови гори, а пред него е лагуната Котихи със златни пясъци и кристална вода / син флаг / - територия под защита на Рамсарската Конвенция.

НОВО ЗА 2018 г. – изцяло реновиран основен басейн, основен бар, нов детски басейн, нова детска площадка, 3 тенис корта, баскетболно игрище, 2 мини футболни игрища.

1 ДЕН / събота /: Отпътуване от София 6:00 часа / от Пловдив в 3:30 ч./ от паркинга пред Стадион Васил Левски по маршрут: КПП Кулата – Солун – Верия – Янина – Арта – Месолонги – моста РИО – АНТИРИО – един от най-големите в света, окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. – Патра – Калогрия. Пристигане надвечер. Настаняване. Нощувка.

2 ДЕН / неделя /: Свободен ден за почивка и плаж. Нощувка.

3 ДЕН / понеделник /: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание * Екскурзия до остров Закинтос. Екскурзията е целодневна, придвижването е с автобус и ферибот, който се взема от пристанище Килини. /времетраене на пътуването с ферибота - 1 час и 30 минути/. Пристигане в главния град Занте  и разглеждане на част от забележителностите му. По желание срещу допълнително заплащане (10 евро) – круиз до залива Навагио и Сините пещери (с възможност за плаж). Обратен ферибот до Килини и прибиране в хотела за вечеря. Нощувка.

4 ДЕН / вторник /: Свободен ден за плаж. Нощувка.

5 ДЕН /сряда /: Свободен ден за плаж. Нощувка.

6 ДЕН / четвъртък /: Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия до гр. Патра – най-голямото пристанище на Йонийско море. Разглеждане забележителностите на града. Свободно време. Нощувка.

7 ДЕН /петък /: Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия до Олимпия – едно от най-големите светилища на Зевс и мястото, на което са проведени първите Олимпийски игри. Разглеждане на археологическия обект и музей с лицензиран, местен екскурзовод. Връщане в хотела. Нощувка.

8 ДЕН / събота /: В 8:00 часа отпътуване обратно за България. Обядът за този ден се дава под формата на сух пакет. Пристигане в София вечерта.

ТРАНСФЕРИ ИЗВЪН СОФИЯ

Град

Място на тръгване

Час на тръгване

Цена за доплащане

Пловдив

OMV – до х-л Санкт Петербург

3:30 часа

10.00 лв.

Пазарджик

SHELL – на магистралата

3:50 – 4:00часа

10.00 лв.



 

ВАЖНО: От 01/01/2018 в Гърция се въвежда задължителна туристическа такса, която е в размер 3 евро на стая на вечер / за хотел 4*/. Заплаща се само на място в хотела, преди настаняването и е задължителна.

За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 120.00 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. 

Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включена  застраховка, но по желание може да бъде сключена срещу допълнително заплащане.

 
Екскурзия до остров Закинтос. Екскурзията е целодневна, придвижването е с автобус и ферибот, който се взема от пристанище Килини. /времетраене на пътуването с ферибота - 1 час и 30 минути /. Пристигане в главния град Занте и следва разглеждане на част от забележителностите му: за да се придобие по-добра представа за красотата му се започва от хълма Бохали, от където се разкрива прекрасна панорама / в зависимост от големината на превозното средство и проходимостта на пътя /. Разглеждат се още площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музеят на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисос – покровител на о-ва. По желание на клиентите / срещу 10 евро доплащане / предлагаме разглеждане на източната част на о-в Закинтос и круиз до красивите Сини пещери и известния залив Навагио. Лодките се вземат от селището Аг. Николаос. Разходката с лодка е с продължителност 2 часа и има възможност за плуване в залива Навагио. Обратен ферибот до Килини и прибиране в хотела за вечеря.
Екскурзия до о-в Закинтос – 40 € (+10 € Навагио и Сини пещери), деца до 11.99 г. – 30 € (+10 € Навагио и Сини пещери); Препоръчват се слънцезащитни средства, плажни принадлежности.

 

Екскурзия до Олимпия - Отпътува се след закуска с автобус /разстояние около 100 км. в посока /. Пристигане в Олимпия и разглаждане с местен екскурзовод на археологическия обект Олимпия – едно от най-големите светилища посветени на Зевс, мястото от където през 776 г. пр.н.е. са стартирали първите олимпийски игри; светилището на Хера и Археологическият музей– един от най-важните в Гърция, в който е представена историята на Олимпия. Входът за двата обекта е 12 евро на човек. Деца до 18 години са безплатно, а лица над 65 години са с 50% отстъпка.
Препоръки: да се посети и музеят на Олимпийските игри, в който изключително добре е представена историята на игрите / с пълна информация и макети /.
Препоръчваме удобни обувки – археологическият обект е на доста голяма площ; слънцезащитни средства.
След това имаме свободно време в селцето Древна Олимпия / непосредствено до археологическия обект /, където препоръчваме да се разгледа музеят на Архимед – не голям, но изключително интересен. Възможност за закупуване на сувенири. Екскурзията е целодневна.
Екскурзия до Олимпия с местен екскурзовод – 30 €, деца до 11.99 г. – 20 €;

 

Екскурзия до гр. Патра – отпътуване след закуска. Патра е най-голямото пристанище на Йонийско море и третото по големина в Гърция. Наричат Патра - Врата към Запада. Препоръчително е да се разгледа: горният град – Крепостта, Римски Одеон, Римски амфитеатър; долният град - внушителния храм, посветен на Св. Андрей, площад Псила Алония и много други. Тук всяка година на Сирни Заговезни се провежда Карнавал, който достойно може да си съперничи с този в Рио де Жанейро.
Екскурзия до гр. Патра – 12 €, деца до 11.99 г. – 10 €;

 

 Забележка: Обедите на всички туристи, които пътуват по екскурзии ще бъдат под формата на сухи пакети. 

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.  За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания. 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.

 

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.

Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 1.00 лв. на човек, на ден / не на нощувка /.

Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 2.00 лева на човек, на ден.

Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2 .00 лева на ден.

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги; разписанието на фериботите или други непредвидими обстоятелства. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на цената на горивото.
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми - такса в размер на 100лв. на турист,а до 30 календарни дни преди датата на първа услуга за всички останали резервации-25лв. на турист.  
 2/ от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми и от 29 до 10 дни преди датата на първа услуга за всички останали резервации-100% от внесения депозит.
 3/ от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми и от 9 до 5 дни преди датата на първа услуга за всички останали резервации-75% от общата цена на туристическия пакет.
 4/ под 14 дни календарни за самолетните програми и под 5 дни за бсички останали резервации-100% от общата цена на туристическия пакет.
ЗАБЕЛЕЖКА: За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туристи. 
Екскурзиите се заявяват и се заплащат само на място на представителя !!!
Пътуването Е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
почивки в гърция

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 7 нощувки на база ALL INCLUSIVE 3*+ - www.kalogriahotel.gr;
  • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване” с покритие 10 000 евро към ЗД
  • Евроинс АД, гр. София / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;
  • Пътни, входни и магистрални такси;
  • Такса за моста Анти Рио – Рио;
  • Водач и екскурзоводско обслужване през цялото пътуване и престой на място;

Цената не включва:

  • Екскурзия до о-в Закинтос – 40 ?, деца до 11.99 г. – 30 ?;
  • Круиз до залива Навагио и Сините пещери – 10 ?;
  • Екскурзия до Олимпия с местен екскурзовод – 30 ?, деца до 11.99 г. – 20 ?;
  • Входна такса за Олимпия - комбиниран билет 2 обекта: 12 ?; лица до 18 г. –
  • безплатно; лица над 65 год. – 50%;
  • Екскурзия до гр. Патра – 12 ?, деца до 11.99 г. – 10 ?;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa