Вашата оценка
ЗЛАТНА ИСПАНИЯ 55+ КОСТА ДЕЛ СОЛ

ЗЛАТНА ИСПАНИЯ 55+ КОСТА ДЕЛ СОЛ

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

7 нощувки на база FB+ 20.10.2015 27.10.2015

Описание

Дати - Есен 2015: 20.10| 27.10 - Гарантирани дати!
7 нощувки на FB+ с включена 1 екскурзия


Програма
1-ви ден (Вторник) –  София – Малага

Излитане от летище София с директен полет на АК „България Ер”. Кацане на летище Малага. Посрещане от представителя в Малага. Трансфер и настаняване в хотел Fuengirola park - 4* или подобен в Фуенхирола. Вечеря. Нощувка.
 
2-ри ден (Сряда) – Фуенхирола            
Закуска. Информационна среща за запознаване с региона, както и с допълнителните екскурзии. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
3-ти ден (Четвъртък) – Гранада
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Гранада (допълнително се заплаща).  За нея казват, че е един от най-красивите градове в света.Поети, музиканти и артисти са били вдъхновявани от Гранада. Интерес представляват Албисинския квартал, двореца Алхамбра – най-яркото произведение на арабското изкуство в Испания, впечатляващо съчетание на дворци и крепостни съоръжения.
Сутринта - отпътуване от хотела. Пристигане в Гранада. Панорамна обиколка на града. Ще преминете през квартал Албайсин и ще отидете до мястото на Св.Христофор. Свободно време за самостоятелна разходка. В определения от екскурзовода час, се отправяме с автобуса към внушителния дворец Алхамбра. Посещават се “залата на двете сестри” и знаменития “двор на лъвовете”, които ще Ви пренесат в 14 – ти век. Двореца на Карл V и градините на Хенералифе  – лятната резиденция на древните испански крале с много фонтани. От тук можете да се насладите на прекрасна гледка към града и Сиера Невада. Възможност за обяд в район с множество ресторанти с типична кухна (по желание). Отпътуване от Гранада. Завръщане в хотела.   Вечеря. Нощувка.
Цена: 70 евро
 
 4-ти ден (Петък) – Гибралтар
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Гибралтар (допълнително се заплаща). Гибралтар е независима територия на Обединеното Кралство. Мечтана земя от всички империи в историята, поради стратегическото си положение и възможността да контролира единствения вход за Средиземноморието. Там живеят около 29000 жители, които работят основно в туристическия, финансовия сектор, пристанището. След пристигането Ви в Гибралтар, ще бъдете придружени от екскурзовод и ще започнете посещението. Ще можете да се възхитите на прекрасната гледка на  Гибралтарския Проток, а при хубаво време и Мароко. Имате включен входен билет за Пещерата Сан Мигел и ще можете да видите известните маймуни берберски макак, произхождащи от Северна Африка. Когато приключи обиколката, което трае около 1час и половина, ще разполагате със свободно време за да пазаруване и обяд (по желание). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 
Цена: 58 евро
 
5-ти ден (Събота) – Севиля
Закуска.По желание еднодневна екскурзия до Севиля (допълнително се заплаща). Сутринта - отпътуване от хотела. Пристигане в четвъртия по големина град в Испания и столица на област Андалусия – Севиля, разположен край бреговете на река Гуадалкивир. Панорамна обиколка с автобус – постройките на Испано-Американската изложба от 1929 г., красивите мостове Аламио и Баркета, булеварда на палмите, Испанския площад, паркът Мария Луиза. Следва пешеходна обиколка с посещение на известния квартал Санта Круз, забележителната Катедрала с прочутата камбанария Хиралда, минаваме покрай двореца Алказар и Испанския площад с красивия фонтан – сцена за много улични музиканти и актьори. Свободно време за обяд в типичен испански ресторант с традиционна кухня (по желание). Отпътуване от Севиля. Завръщане в хотела. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.            
Цена: 65 евро
 
6-ти ден (Неделя) – Танжер
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Танжер (допълнително се заплаща). *За тази екскурзия е необходим международен паспорт
Отпътуване от хотела рано сутринта в посока Тарифа, откъдето с ферибот се пресича Гибралтарският проток. Пристигане в Танжер, Мароко и обиколка в околностите на града с автобус и местен екскурзовод. Пешеходна разходка из най-интересните места в стария град - казбата, медината, Зоко и др. Обяд в традиционен местен ресторант с програма, където ще Ви предложат типични за местната кухня блюда: харира, кус-кус, кефта, моруна, чай и сладкиши. Ще имате възможност да посетите традиционен базар, където ще Ви разкажат за технологията на правене на килими (традиционен за мароканците занаят). Свободно време за покупки на сувенири. Отпътуване към пристанището. Връщане в Тарифа с ферибот и с автобус до Коста дел Сол. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Цена: 87 евро
 
7-ми ден (Понеделник) - Кордоба
Закуска.По желание еднодневна екскурзия до Кордоба (допълнително се заплаща). Кордоба е важен туристически център, място, където съжителстват мюсюлманска, еврейска и християнска култури. Градът е известен с архитектурата си от времето, когато е била столица на Кордовския халифат, заемал почти целия Иберийски полуостров.
Сутринта - отпътуване от хотела. По време на пътуването, екскурзоводът ще Ви запознае с програмата за деня. Ще се имате възможност да чуете разказ за селищата по маршрута (на различни езици, в зависимост от присъстващите в групата) и да се насладите на забележителни андалусийски пейзажи. След пристигане в града – среща с местен екскурзовод, който ще Ви придружава по време на обиколката.  Посещение на старата част на града, включена в световното наследство на Юнеско, известната джамия Мескита, превърната по-късно в катедрала - едно невероятно съчетание на стилове и религии. Разходката продължава с разглеждане на Синагогата, еврейския квартал, римския мост над р. Гуадалкивир. Свободно време за обяд (по желание). Отпътуване към Коста дел Сол. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Цена: 68 евро
 
8-ми ден (Вторник) – Малага – София
Закуска. Напускане на хотела. Панорамна обиколка на Малага (включена в цената). Излитане за България. Пристигане на летище София.
  
 
Пакетни цени:
 
Дати На човек в двойна стая Единична стая
За допълнително  легло
Дете от 2 – 11,99г в стая с двама възрастни
20.10.15 499 € / 976 лв 616€/1205 лв 475€/929 лв 430 €/841 лв
27.10.15 499 € / 976 лв 616€/1205 лв 475€/929 лв 430€/841 лв
 






 

Цената включва:

  • Самолетен билет с редовен полет на България Ер: София – Малага – София с
  • включени летищни такси
  • Трансфер летище-хотел-летище
  • 7 нощувки на база FB пълен пансион /закуска, обяд и вечеря с вода и вино/ в хотел
  • Fuengirola Park 4* или подобен
  • Полудневна обиколка на Малага с български екскурзовод
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5 000 EUR

Цената не включва:

  • Допълнителните екскурзии се заявяват на място в Испания.
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” - възстановява изплатената сума, при отказ по
  • здравословни и други причини
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.

Необходими документи


Лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
За пътуването до Танжер е необходим задграничен паспорт!

Срокове за анулации и неустойки:
До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
От 59 работни дни до 21 дни – 250 евро / 500 лева
От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Допълнителни екскурзии:
Гранада – 70 EUR
Севиля – 65 EUR
Танжер – 85 EUR
Кордоба - 68 EUR
Гибралтар – 58 EUR
 
Допълнителните екскурзии са по желание!
Цената подлежи на препотвърждение!
Поредността на провеждането им може да се промени на място!

Условие за записване: Без възрастови ограничения!
Начин на плащане: депозит 250 евро или 500 лева при записване; доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване!
Минимален брой за осъществяване на екскурзията – няма.



ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa