Вашата оценка

ПОЧИВКА В ПОРТУГАЛИЯ - АЛГАРВЕ ЕСЕН 2015

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

8 дни / 7 нощувки; 1 нощувка в Севиля на база HB и 6 нощувки в Алгарве на база HB+

Описание

ПРОГРАМА:
 
1-ви ден: София – Малага (полет 3 ч. и 50 мин.) – Севиля (220 км)
Излитане от летище София в 15:50 ч. Кацане на летище Малага в 18:40 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел 4* в Севиля. Вечеря. Нощувка.
 
2-ри ден: Севиля – Алгарве (около 230 км)
Закуска. Екскурзия на СЕВИЛЯ - столицата на Андалусия. Ще минем покрай катедралата на града, където лежат тленните останки на Христофор Колумб, Свети Фернандо, Алфонсо Мъдрият, Педро Жестокият, Ернан Колумб... Ще видим известният квартал на Севилян – Санта Круз и неговите Андалуски улички. Там се намират къщата музей и гроба на художника Мурильо. Площад Испания свързан с Иберо-Латиноамериканската експозиция през 1929 г. Трансфер до Южна Португалия – Алгарве, настаняване в хотел 4* в района на курорта Квартейра. Вечеря. Нощувка.
 
3-ти ден: Алгарве
Закуска. Информационна среща за запознаване с региона и допълнителните екскурзии. Совбодно време. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден: Лисабон
Закуска. Екскурзията до португалската столица започва от замъка Сен Джорджи, железния мост „25 Април”, следва посещение на акведукта, площада „Rosiu Komersiu” (един от най-красивите в Европа), старата част на Лисабон ”Алфама” с тесните улички и средновековни сгради с цветни фасади - с много барове и ресторанти с традиционна фадо музика. Ще преминем през Avenida da Liberdade с най-скъпите бутици, Паметникa на португалските мореплаватели от Великите морски експедиции през XV и XVI век (времето на великите географски открития), символа на града - кулата на Белем и манастира „Zheronimush”, където е заровен откривателя на морския път до Индия Вашку да Гама. Свободно време за пазаруване, след което връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
5-ти ден: По стъпките на великите откриватели
Закуска. Екскурзията до западната част на Алгарве ще ни върне в епохата на Великите географски открития и ролята на един от най-известните португалски благородници в цялата история - принц Енрике Мореплавателя. Нашето пътуване започва със Силвеш - бивша мавританска столица на Алгарве, която в онези времена е била достоен конкурент на Лисабон и испанския град Гранада. След кратък престой в района на село „Monchique”, където ще опитате специална бира с вкус на ягода, разходка до Лагос - град с древна история, преминал през господството на римляните, вестготите, византийците и маврите. Тук е първият европейски пазар за роби. Стигайки до Сагреш - най-югозападния град в Европа, древно пристанище. Тук принц Енрике основава академия за обучение на моряци, като привлича като учители едни от най-опитните пилоти, астрономи и математици от континента, специализирали в навигационните науки. Има легенда, която говори, че тук е учил великият Христофор Колумб. Земетресението през 1755 г. унищожава училището на принца, който, както ще видим по-късно е възстановен като крепост под името Baleeyra. На 7 км от Сагреш се намира още едно уникално място - нос Св. Винсент. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
6-ти ден: Красотите на Алгарве
Закуска. Целодневна екскурзия, която ще ни отведе до градове и природни резервати, наистина уникални в източната част на Алгарве. Ще посетим столицата на провинцията – Фару, разположен на брега на Атлантическия океан, станал свидетел на разцвета на големите цивилизации по време на Римската империя и арабския управление. През 2005 г. е избран за културна столица на Португалия. Продължаваме до Тавира - един от най-ранните заселени от финикийците, завоюван през вековете от различни нации. В Тавира има съзвездие от църкви - над 50 построени през различни епохи. Най-популярна е Санта Мария Кастело, построена на мястото на мавританска джамия. Рио Фармоса е последната ни спирка от днешната обиколка, но това ще донесе много положителни емоции от срещата с красивата природа на Алгарве и неговите обитатели. Този резерват, обявен за национален парк през 1987 г., е бил включен в номинациите за новите седем чудеса на природата. И това се дължи на уникалното разположение на парка, на извънредно богатство на растения и животни - рай за птиците. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
7-ми ден: Фадо вечер
Закуска. Свободно време. Ако фламенкото е символ на испанската култура, то фадо е душата на португалската традиция. Музика, която под меланхоличните мелодии на китара, събира история за несподелена любов и горчиво вино. През 50-те години на миналия век една от легендарните изпълнителки в Португалия - Амалия Родригеш, изкарва фадо музиката от малките кръчми и го представя на света. От тогава той има концерт жанр, в който българските фенове са били в състояние да се насладят на изпълнение на фадо кралицата Мариза през декември 2012 г. в София. Сега ние ще имаме възможността да се възхитим на жанра в родината му с допълнение чаша португалско вино и традиционна вечеря. Вечеря. Нощувка.
 
8-ми ден: Алгарве – Малага – София (полет 3 ч. и 20 мин.)
Закуска. Трансфер до летище Малага. Полет до България в 19:30 ч., кацане на летище София в 23:50 ч.
 

ХОТЕЛ „LUNA ALPINUS” 4* / HB+ или подобен!
 
Дати Възрастен в двойна стая Единична стая Трети възрастен Дете /2-11,99/ с 2’ма възрастни
15.09.15 555 € / 1086 лв 755 € / 1477 лв 535 € / 1183 лв 480 € / 1939 лв
 
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ НА МЯСТО, КОИТО СЕ ЗАЯВЯВАТ И ЗАПЛАЩАТ В БЪЛГАРИЯ:
  • Екскурзия до Лисабон – 65 € на възрастен; 35 € за деца 2-10 год.
  • По стъпките на великите откриватели – 40 € на възрастен; 25 € за деца 2-10 год.
  • Красотите на Алгарве – 34 € на възрастен; 20 € за деца 2-10 год.
  • Традиционална Фадо вечер – 60 € с включени половин бутилка вино и вода; 45 € за деца 2-10 год.

Забележки:
  • Необходим минимален брой участници за осъществяване на програмата: 30 човека!
  • Допълнителните екскурзии са по желание и са валидни при минимум от 25 човека!

Начин на плащане:
  • депозит 300 евро / 600 лева при записване;
  • доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване! 
 
Необходими документи:
  • лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
 
Срокове за анулации и неустойки:
  • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
  • От 59 работни дни до 21 работни дни – 300 евро / 600 лева
  • От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100%

Цената включва:

  • Самолетен билет с България Ер: София – Малага – София
  • Летищни такси
  • 1 нощувка в Севиля на база закуска и вечеря в 4* хотел
  • 6 нощувки на база закуска и вечеря с включени ½ вода и ¼ вино (по време на
  • вечерите) в хотел Luna Alpinus - 4* или подобен
  • Трансфер летище – хотел – летище
  • Екскурзия до Севиля с екскурзовод на български език
  • Медицинска застраховка асистанс „Помощ при пътуване в чужбина” в размер на 5
  • 000 евро
  • Представител на място и екскурзоводско обслужване на български език

Цената не включва:

  • Екскурзии на място, които се заявяват и заплащат в България при доплащането на
  • основния пакет
  • По желание Застраховка „Отмяна на пътуване”
  • Доплащане от 10 евро за застраховка на лица над 80 години
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa