Вашата оценка

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ МАДЕЙРА - ЛЯТО 2015

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



Самолетна почивка на остров Мадейра - гарантирана програма 8 дни/7 нощувки

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание


Остров Мадейра – райско кътче, на което ще пожелаете да останете завинаги...
 
Естествената му красота, субтропичния климат, прочутото вино с едноименната марка „Мадейра”, уникалната флора и фауна ще Ви пленят!
Той е идеалното място за тези, които обичат спокойствието и тишината, и по-специално любителите на природата. Островът предлага също така и достатъчно атракции и забавления, за да задоволи и най-капризния посетител. От историческите паметници, площади и улички на столицата Фуншал, през приказни паркове, живописни села, невероятни пейзажи, впечатляващи вулканични пещери, пресечени брегови линии, красиви естествени плажове и спиращи дъха гледки... и не на последно място горите по северните склонове на Мадейра, които са включени в списъка като част от световното наследство на ЮНЕСКО. Музеят на Мадейра е посветен на много и разнообразни теми и аспекти на историята на острова, а от информационият център всеки жаден за приключения турист ще получи информация за всички възможности за приключения и атракции, като например скокове с бънджи, стени за катерене, голф игрища /спортът на богатите може да се практикува целогодишно на Мадейра/.
 
Програма:
 
1-ви ден (понеделник):

Излитане от летище Мадрид в 12:05 ч. с полет на АК „TAP Portugal”. Каца на летище Фуншал, о. Мадейра в 13:30 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.

2-ри  – 7-ми ден:
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Възможност за допълнителни екскурзии (срещу допълнително заплащане на място). Нощувка.

8-ми ден (понеделник):
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела до 12:00 ч. Трансфер до летище Фуншал, о. Мадейра.  Полет до Мадрид с АК „TAP Portugal” в 14:15 ч. Каца на летище Мадрид в 17:40 ч.

Забележка: Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията

Забележки:
  • Туроператорът може да предложи билет за отсечката София – Мадрид – София. Цената е ~280 EUR с включени такси. Цената подлежи на препотвърждение към момента на резервацията!
  • Туроператорът може да предложи хотелско настаняване в Мадрид в случай, че клиентът желае. Базов хотел - Avant Torrejon, цена на човек в двойна стая за 1 нощувка с включена закуска ~ 25 EUR. Цената подлежи на препотвърждение към момента на резервацията! По желание на клиента, ТА може да предложи алтернативни варианти.
  • Допълнителните екскурзии са по желание и се заявяват и заплащат на място!
  • Няма минимум брой туристи за осъществяване на екскурзията.
  • Възможна е промяна в часовете на полета, както и въвеждане на такса гориво при промяна цената на горивата!
Начин на плащане:
Депозит 300 евро / 587 лева при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване! 

Срокове за анулации и неустойки при неиздаден самолетен билет от ТО за отсечката София – Мадрид – София:
До 25 дни преди датата на отпътуване – без неустойка
От 24 дни до деня на отпътуване – 100%
 
Срокове за анулации и неустойки при издаден самолетен билет от ТО за отсечката София – Мадрид - София:
При издаден самолетен билет за отсечката София – Мадрид – София, стойността на билета НЕ се възстановява
До 25 дни преди датата на отпътуване – без неустойка
От 24 дни до деня на отпътуване –   100%

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

EIRAS DO SERRADO & MONTE
Минимум туристи за осъществяване: ... човека
Дни на провеждане: понеделник/ четвъртък
Цена: 21.00€
Забележка:  Екскурзията се провежада следобяд
Eкскурзията ни отвежда първо в Пико дос Барселос, от където ще имате възможност да се порадвате на изключителен изглед към Фуншал, преди да се изкачите до най – високата панорамна точка на Eira do Serrado с великолепен изглед към село Curral das Freiras . От тук продължаваме през хълмовете към Monte, възхитително живописно селце, разположено над Фуншал, известно с красивата си църква, обществените градини и пистата за тобоган. Тези, които желаят, могат да се спуснат набързо по 2 – километровата писта с тази уникална и скандална форма на транспорт. В края на тази възхитителна екскурзия ще посетим  местен производител на бродерия, където ще имаме малко време да опитаме от местното вино. (Разходи за тобоган не са включени)

PORTO MONIZ
Дни на провеждане: сряда/ петък/ неделя
Цена: 29.00€ без обяд/ 39.00€ с включен обяд
Забележка: целодневен тур
На тази, може би най- популярната обиколка на острова, ще посетим Lobos Ca & Ribeira Brava. Ще пропътуваме пътя  нагоре през района на буйната долина на прохода на Енкумеада на 1007 m, с прекрасна гледка към южния и северния бряг. След това ще се отправим надолу към северното крайбрежие до Порто Мониз, известен с вулканичните каменни басейни, минавайки през St Vincent & Seixal. Обяд. От това красиво село ще изкачим планините до Paul Da Serra и ще слезем на юг към западното крайбрежие до Calheta & Ponta do Sol . Накрая Cabo Girão (2-рата най-висока надморска точка в света).

SANTANA
Дни на провеждане: вторник/ четвъртък/ събота
Цена: 29.00€ без обяд/ 39.00€ с включен обяд
Забележка: целодневен тур
Очаква ни прекрасен ден с толкова много изкушения. Pico Arieiro, който ще спре дъха ни със свойте 1810 м., Ribeiro Frio, и посещение на развъдника за пъстърва, както и на традиционните сламени къщи в Сантана. По-късно ще продължим към  зашеметяващият северен бряг, ще посетим Porto da Cruz, Portela и ще се насладим драматичната гледка  към планината,  Мачико, където откривателите се заселват първо и най-накрая Camacha – известен склад за кошничарски изделия.
Един наистина възхитителен ден сред природата.

ТРАДИЦИОННА ФОЛКЛОРНА ВЕЧЕР
Дни на провеждане: сряда/ петък/неделя
Цена: 30.00€ 
Избрали сме ресторант, в който да се чувствате свободни да се отдадете на простите удоволствия на специалитетите от кухнята на Мадейра. Насладете се на кулинарните изкушения на Espetada, мариновано телешко варено, Milho Frito, вкусна пържена царевица и хляб с чесново масло. Към това сме добавили вино и много забавления с местна фолклорна група, за да сме сигурни, че вечерта ще е много приятна.


 

Цената включва:

  • Самолетен билет с директен чартърен полет Мадрид – Фуншал – Мадрид с включени летищни такси
  • Трансфери летище – хотел – летище
  • 7 нощувки в избрания хотел на съответната база
  • Представител на английски език
  • Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро

Цената не включва:

  • Самолетен билет София – Мадрид – София
  • Доплащане за застраховка на лица над 64 г - 10 евро
  • Допълнителни екскурзии, които се резервират от България.
  • Такса гориво, при значителна промяна на същото
  • По желание – застраховка „Отмяна на пътуване”
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.

Необходими документи


лична карта или международен паспорт, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
 

ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa