Вашата оценка

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР Есен 2016 - 03.10.2016

10 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

10 дни, 7 нощувки 03.10.2016 – 12.10.2016. Телефон за контакти: 02 4433377

Описание

ДЕН 1 – 03.10.2016
Отпътуване от София за Танзания с редовен полет на авиокомпания Qatar Airways по маршрута София – Доха – Занзибар в 13:00ч. Кацане в Доха в 17:40ч. Трансфер и нощувка до хотел на летището в Доха.
 
ДЕН 2 – 04.10.2016

Трансфер за полет до Занзибар в 08:50. Кацане на о-в Занзибар в 14:45ч. Посрещане от представител на местния партньор на летището и трансфер до избрания хотел на о-в Занзибар. Настаняване, свободно време и нощувка в хотела.
 
ДЕН 3 – 05.10.2016
Закуска. Свободно време или полудневно посещение на столицата на острова – Стоун Таун (около 3ч).
Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904г и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следващото място е англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще видим и Палатата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай сградата на предишния Английския клуб. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhaniпарк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците (срещу допълнително заплащане).
Следобед – свободно време за плаж и почивка. Нощувка.
 
ДЕН 4 – 06.10.2016
Ранна закуска. Полет до Аруша в 09:30ч. Пристигане в Аруша в 11:35ч. Отпътуване за парка Таранжир с автобус (преходът е около 1,30ч).
Пикник обяд по пътя и пристигане в парка Tarangire ранния следобед. Следва следобедно сафари в парка.
Паркът Таранжир се намира на около 120км южно от Аруша и обхваща площ от над 2850 кв.м. Паркът е втория по биологично разнообразие след Нгоронгоро в Танзания и един от най-посещаваните в Африка. Едноименната река Таранжир минава през него, като тя е единствената живителна сила в района в периода от юни до октомври, когато завършва дъждовния сезон. По това време тук се концентрират и повечето животни. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, малка антилопа, орикс (голяма антилопа, обитаваща само Африка), гну и други. Ако имаме късмет, ще видим качващия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици.
Вечерта – настаняване в Burunge Camp4*, вечеря и нощувка.
 
ДЕН 5 – 07.10.2016

Ранна закуска. Отпътуване за парка Нгоронгоро. Ще направим пикник за обяд в парка.
Кратера на вулкана Нгоронгоро се намира на надморска височина от 300м и е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи, антилопи и гну.
Ще слезем 600м надолу към дъното на кратера, за да го изследваме. Ще минем през горите, в които се крият маймуни, също ще видим слонове, ще спрем при езерото с ятата фламинго и накрая, ще стигнем до саваната, в която лъвовете дебнат своята плячката.
Късният следобед настаняванев лоджата в Карату – Bougainvillea Safari Lodge4*.
Вечеря и нощувкав лоджата.
 
ДЕН 6– 08.10.2016
Закуска. Отпътуване за Аруша. Обяд в местен ресторант – Sundown Carnival Restaurant.
Полет до Занзибар в 14:00ч. Посрещане на летището в Стоун Таун в 15:30ч и трансфер до избрания хотел на острова. Свободно време и нощувка.
 
ДЕН 7 – 09.10.2016
Закуска. Допълнителна целодневна екскурзия Синьо сафари(около 6ч).
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване с трансфер до селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имате възможност да се гмуркате, да плувате в кристалните води на океана, ако имате късмет ще видите и делфини, ще правите слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и да се любувате на кораловите рифове с оборудване, което може да получите на място (безплатно). По време на прилива, ще отидете до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство –ръчно изработена лодка с платно.
В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове (срещу допълнително заплащане).
Връщане в хотела късния следобед. Нощувка.
 
ДЕН 8 – 10.10.2016
Закуска. Днес ви предлагаме полудневна разходка до парка Jozani(около 3ч). Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора (срещу допълнително заплащане).
Следобед – свободно време за плаж и почивка. Нощувка.
или
Възможност за посещение на полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“(около 3 часа).
Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени (срещу допълнително заплащане). Нощувка.
 
ДЕН 9 – 11.10.2016
Закуска. Освобождаване на хотела в 12:00ч.Свободно време и трансфер до летището за полет до Доха в 15:40ч. Кацане в Доха в 23:30ч. Нощувка в хотел на летището.
 
ДЕН 10 – 12.10.2016
Полет до София в 14:30ч. Кацане в София в 19:40ч. 
 
 
 
ХОТЕЛИ В ЗАНЗИБАР:
 

ХОТЕЛ

типстая Пансион Човек в двойнастая Доплащане за AI

OCEAN PARADISE 3*

Garden стая HB 2415евро 147 евро

BLUEBAY BEACH RESORT 4*

Club стая HB 2427евро 138 евро

Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус

Необходими документи при записване:
  • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването;
  • депозит в размер на 50 % от сумата на човек;
  • доплащане до 30 дни преди заминаването.
 
Разписание на полетите с АК Qatar Airways:
03.10 СОФИЯ 13:00 ДОХА 17:40
04.10 ДОХА 08:50 ЗАНЗИБАР 14:45
11.10 ЗАНЗИБАР 15:40 ДОХА 23:30
12.10 ДОХА 14:30 СОФИЯ 19:40
*Вътрешните полети ще бъдет запазени при правенето на резервацията за цялата група.
 
Анулации:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
  • до 60 днипредидататанаотпътуване: безнеустойка;
  • от 59 днидо 31 дни-депозита;
  • от 30 до 0 дни: 100 % отцелиядоговор.
 
Необходими документи и условия на записване:
  • задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването;
  • депозит в размер на 1000 евро/ 2000 лв на човек;
  • доплащане до 30 дни преди заминаването;
  • цената е валидна при минимум15туриста;
  • задължителни ваксинации: няма;
  • препоръчителни ваксинации -  жълта треска - за посещениена Танзания;
  • срок за уведомление за непровеждане на пътуването при ненабран минимален брой участници – 30 дни преди заминаването;
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕСТОЯ НА ЛЕТИЩЕТО В ДОХА:

Моля да се запознаете с възможностите, които предлага новото летище Hamad International в Доха за пътниците на Qatar Airways с престой по-малко от 8ч:
 
  • почивка в хотела, разположен вътре в летището (нуждаете се от транзитна виза) – времето, което ще остане за почивка в хотела след преминаване на всички митнически и паспортно-визови формалности е около 2-3ч;
  • почивка т.н. "тихи стаи" (quiet room) на летището - разполагат с разтегателни седалки, светлината е приглушена и имате възможност да си починете по време на престоя си в Доха. Моля да имате предвид, че стаите за мъже и аз жени са отделни. Почивката в тези стаи е напълно безплатна, но е възможна при наличие на свободни места в тях.
  • почивка в ORYX Lounge на летище Hamad International – този лаундж за пътници в икономична класа предлага комфортна атмосфера с възможност да седнете, да си починете и да се насладите на гостоприемството на местните. Тук се сервират храна и напитки, има стая за пушене, бизнес център, тиха зона, Интернет, зала за игри и стая за деца – цената за престой в този салон е 140 катарски риала (може да бъде заплатена и в щатски долари, курса на щатския долар към катарския риал около 1 USD=3.65 QAR) Сумата се заплаща на място на летището при наличие на свободни места;
  • почивка във Vitality Wellbeing and fitness centre, който се помещава на 4 етаж в хотела на летището – цената за ползването на центъра е около 120 катарски риала (може да бъде заплатена и в щатски долари, курса на щатския долар към катарския риал към е около 1 USD=3.65 QAR). Сумата се заплаща на място на летището при наличие на свободни места. На разположение за неограничено ползване са:
  • 25 метров басейн с контролирана температура (предоставят се халати);
  • напълно оборудван фитнес център;
  • 2 скуош игрища;
  • душове и стаи за преобличане (предоставят се халати и кърпи);
  • шопинг в многобройните безмитни магазини на територията на летището или да се насладите на чаша кафе/ чай в някое от заведенията.

Телефон за контакти: 02 4433377

Цената включва:

  • самолетни билети на авиокомпания Qatar Airways с включени летищни такси по
  • маршрута София – Доха– Занзибар - Доха – София с включен багаж до 30кг на
  • човек;
  • 2 транзитни нощувки в Доха с възможност за настаняване в хотел при престой по-
  • голям от 8ч;
  • билети за вътрешни полети Аруша – о-в Занзибар с включени летищни такси и
  • позволен багаж 23кг на човек с АК Coastal Air&АК Air Excel;
  • 2 нощувки със закуска и вечеря в Burunge Camp 4*в парка Таранжир и в Bougainvillea
  • Safari Lodge4*парка Нгоронгоро;
  • 5 нощувки в избрания хотел 3* или 4* на съответния пансион на о-в Занзибар;
  • двудневна сафари програма по посочения маршрут Таранжир - Нгоронгоро с
  • включени входове за парковете;
  • 2 обяда в района на парковете Таранжир и Нгоронгоро;
  • 1 обяд в Аруша в ресторант Sundown Carnival Restaurant;
  • трансфери Аруша – Таранжир – Нгоронгоро - Аруша;
  • трансфери летище-хотел-летище на о-в Занзибар;
  • медицинска застраховка с покритие 15 000 евро на човек с ЗД "Евроинс";
  • посрещане на място от представител на фирмата мартньор в Танзания и Занзибар на
  • английски език;
  • представител от туроператора при минимум 15 пътуващи;

Цената не включва:

  • виза за Танзания – 50 $начовек (поставя се на място на летището);
  • доплащане за всичко включено в хотелите на о-в Занзибар (по желание);
  • допълнителни екскурзии на о-в Занзибар, невключени в цената;
  • лични разходи на място;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa