Вашата оценка

ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ - О-В ЗАКИНТОС - ЛЯТО 2017 - собствен транспорт

2 дни / 1 нощувка

Вид транспорт: Собствен



Гърция - о-в Закинтос - 2 дни / 1 нощувка

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

Oстров Закинтос е известен като “Цветето на изтока”. От групата на Йонийските острови той е най-южно разположеният. От векове островът е известен с красивата си природа и растителност. Неслучайно най-почитаните богове тук са били Афродита, Артемис и Дионис – божества, свързани с красотата, светлината, лова, природата и забавлението.

Закинтос заема площ от 406 км2, което го прави третият по големина от Йонийските острови след Кефалония и Корфу. Бреговата му линия е с дължина 104 км. Формата на острова е триъгълна. Почти цялата западна част е заета от високи перпендикулярни скали, докато южната и източната част са разнообразени от красиви заливи и пясъчни плажове, най-известните от които е Лаганас. Най-високата точка на острова се намира в планината Врахионас – 756 м. Въпреки липсата на изворни води и плодородни почви, слънцето в съчетание с обилните валежи поддържат острова зелен.

Закинтос впечатлява посетителите си с богатата растителност и разнообразието на животинския свят. Най-голямата атракция са костенурките от вида Caretta Caretta. Те достигат до 80 кг и дължина от 1 м. Въпреки големите си размери, костенурките са напълно безопасни за човека. В продължение на хиляди години костенурките идват на острова през март, снасят своите яйца през май, като всяка женска може да снесе до 120 яйца. От тях след 40 или 60 дни се излюпват малки костенурки, които за да оцелеят трябва да достигнат до морето. За съжаление много малко успяват, а едва една от хиляда достига до пълна зрялост.

Другата основна атракция на острова е плажът Навагио или по-известен като плажът на корабокруширалия кораб. Този удивително красив плаж бил заснет за първи път през 1980 г. Твърди се, че корабът е пренасял цигари и се е разбил в залива Спирили, който бил недостъпен за хората. Екипажът на кораба оцелял. Гледката към плажа е оценена като една от най-красивите в света, като заема четвърто място в класациите.

Как се стига

Въпреки отдалечеността си от България, до Закинтос може да стигнете по няколко начина. Ако изберете да пътувате със самолет има 2 варианта: от София с прекачване през Атина (цени от 700 лв на човек в двете посоки) и директен полет от Атина (цени от 300 лв на човек в двете посоки). Другият начин е да се качите на ферибот от Килини – работят две фериботни компании, като фериботите през високия сезон са на всеки час. Цените са около 8 EUR на човек и 30 EUR за автомобил в едната посока. Пътуването отнема около 45 минути. Ферибот можете да хванете и от остров Лефкада през Кефалония, като фериботите се хавщат от пристанище Нидри, но този вариант отнема повече време и прекачвания.

Известни плажове

Закинтос е известен с интересните си и живописни плажове. Най-известните са: Каламаки – продължение на по-известния плаж Лагана, който се отличава със своята дължина и пясъчна покривка. Заедно с другите плажове в региона Каламаки е известен с факта, че тук полагат своите яйца костенурките от вида Caretta Caretta; Аликес – широка бргова ивица със златист пясък, който е подходящ за семейства с деца, благодарение на плиткото дъно; Аликанис – разположен е на брега на известния залив Алкион, който привлича хората практикуващи водни спортове; Аргаси – представлява тясна плажна ивица, чиято дължина е 1 км, като тук се намират интересни пещери за изследване; Бука – малък плаж с чиста плажна ивица и плитки води; Навагио бийч (по-известен като плажът на корабокруширалия кораб) – най-известният плаж на острова, до който достъпът е само с кораб или лодка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията и при следните условия:

а) до 22 работни дни преди датата на резервацията не дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети като сумата на билетите не се възстановява;
б) от 20 до 15 работни дни преди датата на резервацията заплаща 10% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
в) от 8 до 14 работни дни преди датата на резервацията заплаща 30% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
г) от 3 до 7 работни дни преди датата на резервацията заплаща 70% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
д) от 1 до 3 работни дни преди датата на резервацията– ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена.
е) по време на празници, кампании и други подобни събития ТУРОПЕРАТОРЪТ може да посочи срокове различни от горните.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията в случай на внезапно заболяване или други медицински проблеми като задължително трябва да представина ТУРОПЕРАТОРА документ от съответното лечебно заведение, удостоверяващ невъзможността за пътуване. В подобни случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ анулира резервациятакато се старае да защити интереса на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възможно най-ниска такса за анулация или липса на такава. Документът от лечебното заведение се изискваза представянето му пред доставчиците на ТУРОПЕРАТОРА с цел отпадане на таксите за анулация на резервацията и неустойки. Ако средството за настаняване не уважисъответния документ за отказ поради внезапно заболяване или други медицински проблеми ТУРОПЕРАТОРА има право да не възстанови цялата или неуважената частот общата сума, която е платил ПОТРЕБИТЕЛЯТ.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли резервацията си на трето лице , ако това е възможно и е препотвърдено от страна на ТУРОПЕРАТОРА, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ есолидарно отговорен с третото лице за изпълнението на настоящия договор. ПОТРЕБИТЕЛЯТ следва предварително да уведоми за това ТУРОПЕРАТОРА или туристическияагент в срок от 7 работни дни преди резервацията.

Рекламации относно средството за настаняване се приемат в писмен вид в срок от 7 дни след завръщането на ПОТРЕБИТЕЛЯ и при представяне на необходимитеписмени доказателства за неизпълнение или за некачествено изпълнение на услугата, като ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да отговори писмено в срок до 30 работни дни отдатата на постъпване на рекламацията. ТУРОПЕРАТОРЪТ няма да приема рекламации без писмени доказателства от хотела или от друг доставчик на ТУРОПЕРАТОРА залипса на услуга или некачествена услуга.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa