Вашата оценка

ЛЯТО 2017 ХАЛКИДИКИ - АТОН - собствен транспорт

2 дни / 1 нощувка

Вид транспорт: Собствен



Почивка на Халкидики - Атон, пътуване със собствен транспорт, подбрани хотели

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

Полуостров Халкидики е разположен  в северна Гърция, югоизточно от Солун. Халкидики е величествено място, което привлича хиляди посетители всяка година. Това се дължи на  великолепните забележителности на областта. Красотата на природата е докоснала полуострова от край до край;  там се намират едни от най-зелените площи в Гърция,  в същото време има и много извори, езера и заливчета. Главните атракции на Халкидики, обаче, са неговите очарователни плажове, някои от които на практика се вливат в тучните зелени гори. Селата на Халкидики са много живописни и имат силно изразен традиционен характер, без значение дали са разположени  на хълмистите склонове или на морския бряг. Халкидики изобилства от внушителни археологически, исторически и религиозни места на всяка крачка.
Poligiros, столицата на  Халкидики ,се намира в сухоземната част на полуострова, построена е амфитеатрално, откъм  връх Profitis Elias и предлага на посетителите пленителна гледка към морето и заобикалящия пейзаж. Най-популярният район на Халкидики е “Trident” (иначе познат като „трите ръкава”), който обхваща Касандра на запад, Ситония по средата и Атон на изток.

Атон, Халкидики

Атон, източният полуостров на Халкидики, е един от най-уникалните в Гърция. Той е център на Православната религия и независим район на Гърция. Несравнимото духовно излъчване и ведрата атмосфера са наистина забележителни. Манастирите са обградени от гори с вечнозелени дървета, което увеличава подмладяващите и вдъхновяващи вибрации. В самото начало на Атон се намират морските курорти Tripiti и Ouranoupolis, където посетителите могат да открият добра селекция от хотели, най-различни барове, клубове, таверни и ресторанти, както и прекрасните плажове на Халкидики. 

Цената включва:

  • Настаняване в избрания хотел на съответната база изхранване

Цената не включва:

  • Транспорт
  • Медицинска застраховка
  • Лични разходи
  • Застраховка " Отмяна на пътуване"
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa