Вашата оценка

ПОЧИВКА В КАМПАНИЯ - БАЯ ДОМИЦИЯ, НЕАПОЛ

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



Почивка в Кампания - Бая Домиция, Неапол - 8 дни / 7 нощувки , самолетна програма

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

 
Бая Домиция е един от известните италиански курорти. Намира се на брега на Тиренско море, на около 70 км. северно от Неапол. Предлага отлични условия за отдих на достъпни цени в регион с много природни и исторически забележителности - остров Капри, Помпей, Неапол, вулканът Везувий, дворецът Казерта, крайбрежието на Амалфи и др. Хотелите в курорта са разположени в голям парк от борова гора, на дълга плажна ивица със ситен кадифен пясък. Курортът е удостоен със син флаг за 2015 г. за чист и спокоен плаж.


LAST MINUTE ПРОМОЦИЯ за дата на отпътуване 12.08
Важи само за нови резервации от 07.08 до изчерпване на промоционалните помещения.
 
 
ПРОГРАМА
 
 
ПЪРВИ ДЕН: Събота
Полет София-Неапол на авиокомпания Мистрал Еър. Трансфер от летището на Неапол до Бая Домиция. Настаняване в избрания хотел. Информационна среща с представителя за хотела в лоби бара. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
ВТОРИ ДЕН: Неделя
Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание: Помпей и Везувий - целодневна екскурзия. Вечеря. Нощувка.
 
ТРЕТИ ДЕН: Понеделник
Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание: Неапол - столицата на Кампания - полудневна екскурзия (връщането в хотела е в късния следобед). Вечеря. Нощувка.
 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Вторник
Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание: Амалфийско крайбрежие - Соренто и Амалфи - целодневна екскурзия. Вечеря. Нощувка.
                                                                                                         
ПЕТИ ДЕН: Сряда
Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание: Остров Капри - целодневна екскурзия с опция по желание за посещение на Анакапри или разходка с лодка. Вечеря. Нощувка.
 
ШЕСТИ ДЕН: Четвъртък
Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание: Рим - вечният град - целодневна екскурзия. Вечеря. Нощувка.
 
СЕДМИ ДЕН: Петък
Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание: Кралският дворец Казерта (ЮНЕСКО) - полудневна екскурзия или Гаета и Сперлонга - полудневна екскурзия. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
ОСМИ ДЕН: Събота
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер от Бая Домиция до летището в Неапол. Полет Неапол-София на авиокомпания Мистрал Еър.


 
ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ - ВСЯКА СЪБОТА (подлежи на препотвърждение)
Превозвач: Mistral Air
София - Неапол 13:25-14:00
Неапол - София 10:00-12:35


ЕКСКУРЗИИ
Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи. Отстъпката за пакет 4/5/6 екскурзии се ползва само при записване в България. Всички екскурзии могат да се заявят и заплатят на място, по стандартни цени само в евро. В музеите и обектите с руини в Италия не се допускат лица с раници и големи дамски чанти.


 
Екскурзии Вид Цена за Цена за
възрастен дете 2-11.99г.
    евро лева евро лева
Помпей и Везувий Целодневна 60 118 30 59
Неапол - столицата на Кампания Полудневна 40 78 20 39
Амалфийско крайбрежие - Соренто и Амалфи Целодневна 60 118 30 59
Остров Капри Целодневна 90 176 45 88
Рим - вечният град Целодневна 60 118 30 59
Кралският дворец Казерта (ЮНЕСКО) Полудневна 40 78 20 39
Гаета и Сперлонга Полудневна 30 59 15 29
Пакет 4 екскурзии   -10% -10%
Пакет 5 или 6 екскурзии   -15% -15%

Помпей и Везувий
60 евро за възрастен / 30 евро за дете 2-11.99г.


Помпей и Везувий - вулканът, изригнал през 79г., е разрушил някогашния процъфтяващ античен град, но вулканичната пепел е съхранила за потомците и до днес богатите домове с невероятни фрески и мозайки, термални комплекси, вили, храмове и театри. Посетителите могат да си представят как са живели в онази далечна императорска епоха. Съхранени са Храмът на Аполон, Базиликата, Форумът, пазарът, храмът на Веспасиан, храмът на Юпитер, термите, храмът на Фортуна Августа, термопилите, водопроводът, улицата на Изобилието, Големият театър, казармата на гладиаторите и много др. Екскурзията продължава с автобус към подножието на вулкана Везувий - висок 1281м. Това е най-високата планина в Кампания и единственият действащ вулкан в континентална Европа. Изкачването до кратера на вулкана е пеша. Трансфер до хотела.

В цената са включени входни такси за посещаваните обекти
Слушалки по време на тура - 2 евро на човек
Препоръчителни са топли дрехи и удобни обувки, за допълнително изкачване!
 
Неапол - столицата на Кампания
40 евро за възрастен/ 20 евро за дете 2-11.99г.


Неапол - град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. Автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод на града, известен с древната история, изкуство, музика и гастрономия. Възможност за фотосесия на хълма Позилипо. По време на тура ще видите Централния площад - Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло - най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията ”Умберто I” (без вкл. входни такси) и Aнжуйският замък. Свободно време, за да опитате най-вкусната пица - неаполитанската, в легендарния ресторант „Да Микеле”, където е направена първата пица „Маргарита”; да посетите известното Гранд кафе „Гамбринус”, отворило врати през 1860г., посещавано от кралските особи, за да се любувате на разкошния интериор, пиейки неаполитанско кафе; да се разходите по търговската улица Виа Сан Григорио Армено в стария град и да се насладите на шопинга. Трансфер до хотела.
 
Входна такса за Aнжуйския замък , валидна към дата 25.11.2016 - 5 евро
Слушалки по време на тура - 2 евро на човек
 
Амалфийско крайбрежие - Соренто и Амалфи
60 евро за възрастен / 30 евро за дете 2-11.99г.

 
Амалфийското крайбрежие - целодневна екскурзия до Соренто и Амалфи: Отпътуване за Соренто. Пешеходна обиколка на Соренто - едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров с незабравима гледка към Неаполитанския залив и Везувий. Пешеходна обиколка на града с разглеждане на църквата Св. Антонино, рибарското селище Марина Гранде, панорамната площадка в градската градина. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Интерес за посетителите на града представляват също така и централният площад Пиаца Тасо, Катедралата, датираща от 14 век, манастирът Сан Франциско, римските руини, както и двете пристанища - Марина Гранде и Марина Пикола. Няма как да се пропусне и централната търговска улица Сан Цезаро.
Отпътуване за Амалфи - живописен морски курортен град в област Кампания на провинция Салерно - Градът покровителстван от Сант’Андреа Апостоло, един от дванадесетте апостола, който тръгва след Христа. Разглеждане на катедралата Св. Андрей от IX век., чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели. Време за снимки.
По пътя за Амалфи се минава покрай Позитано, най-западният град от Амалфийското крайбрежие със своята живописна природа. Построен почти вертикално върху скалите (автобуси не влизат в града), от терасите над града се открива възхитителна панорамна гледка към многоцветния Позитано. При възможност спирка за снимки.
 
В цената са включени входни такси за посещаваните обекти
Слушалки по време на тура - 2 евро на човек
Препоръчителни са леки дрехи, удобни обувки!
 
Остров Капри с опция за Анакапри и разходка с лодка
90 евро за възрастен / 45 евро за дете 2-11.99г.

 
Трансфер до пристанището в Неапол, където се хваща ферибот до известния остров Капри, привличал в миналото си римските императори, запазил очарованието и славата си до днес, мечта за много пътешественици. От пристанището на острова се използва фуникуляра за изкачване до град Капри. По време на пешеходната разходка в града се разглежда църквата Свети Стефан и градините на император Август. Живописните гледки, скалистите морски брегове и очарователните спираловидни пътища, откриващи спираща дъха панорама, са подплатени с исторически факти и културни доказателства. Обгърнат в мистерия природен феномен са скалите Фаралиони - варовикови скали в морето. На главния площад на Капри „Умберто I” има кафенета, барове, магазини ,оживено място за срещи и развлечения.
 
Свободно време за самостоятелни разглеждане на острова
 
или
 
Посещение на Анакапри с екскурзовод на български език - 17 евро за възрастен/дете само при предварителна заявка от България.
 
Изкачване до град Анакапри с минибус. Разглеждане на Villa San Michele с включена входна такса. Вилата е била мечтания дом за шведския физик Аксел Мунте, който казва „Домът ми трябва да е отворен за слънцето, вятъра и гласа на морето, точно като Гръцки храм, и светлина, светлина, светлина на всякъде“. Свободно време. Тук се намира най-високата точка на остров Капри - Monte Solare, 586 м.н.в. От върха се открива великолепна гледка към целия остров и безкрайната морска шир. За изкачване до там е необходимо да се ползва лифт.

или

Разходка с лодка - 17 евро за възрастен/дете само при предварителна заявка от България.
 
Продължителност около 1 час.
 
Преживяването в Капри би останало непълно, ако не отделите един час за разходка с лодка из Средиземно море, където да видите тюркоазеносините води, спиращите дъха гледки към малките заливи и изумителните пещери. Разходката включва пълна обиколка на острова без посещение на Синята пещера Blue Grotto.
 
В цената са включени входни такси за посещаваните обекти и билет за фуникуляра
Цената не включва билет за лифта до Мonte Solare - 10 eвро.
Слушалки по време на тура - 2 евро на човек
Препоръчителни са леки дрехи, удобни обувки, слънцезащитни кремове!
 
Рим - вечният град
60 евро за възрастен / 30 евро за дете 2-11.99г.

 
Рим - един от най-величествените и романтични градове в света. Историческият център на града е част от културното наследство на ЮНЕСКО с прелестните си дворци, римски руини, изящни статуи и базилики на хиляди години. Панорамна обиколка в историческия център на Рим: Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическия, религиозен и търговски живот на града, величествената Арка на Константин, Колоната на Траян, площад Венеция. Фотопауза при Колизеума - най-големият амфитеатър от епохата на Древен Рим. Пешеходна разходка до Фонтана ди Треви - най-известния и най-красивия в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура. Свободно време.
 
Слушалки по време на тура - 2 евро на човек
В цената не са включени входни такси
 
Кралският дворец Казерта (ЮНЕСКО)
40 евро за възрастен / 20 евро за дете 2-11.99г.

 
Кралският дворец Казерта - някогашна резиденция на неаполитанските крале и един от най-внушителните дворци в Европа, с голям естествен парк. Част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Строителството започва през 1752г. за Карлос VII Неаполски, който работи заедно с холандския архитект Луиджи Ванвители. Довършено е за третия му син и наследник Фердинанд IV Неаполски. Необходимостта от издигането на постройката не е толкова естетическа, а цели защита при евентуална морска атака, каквато дворецът в Неапол не е осигурявал. Уникалният бароков замък побира в главното си отделение цели 1200 изискани стаи, както и 25 кралски апартамента. Зад двореца се намира паркът с безброй фонтани, украсени с изящни статуи, които могат да се разгледат през свободното време. Тъй като паркът е голям, има минибусове, с които туристите могат да се придвижват до горната му.
 
В цената са включени входни такси за двореца и градините
В цената не е включен транспортът за разходка в парка.

Цена на билет за минибус - 2 евро.
Наем на файтон за 4 човека - 50 евро.
Слушалки по време на тура - 2 евро на човек
 
Гаета и Сперлонга
30 евро за възрастен / 15 евро (дете 2-11.99г.)
 
Гаета е пристанищно градче, разположено на брега на Тиренско море, на разстояние около 40 км. от Бая Домиция, в посока Рим. Пешеходната разходка започва с изкачване на хълма Монте Орландо, част от природния парк „Ривиерата на Одисей”, където се намира свещено място за християните, наречено „Монте спаката” - разцепената планина. Религиозният комплекс включва манастир, бароковата църква „Св. Тринита”, датираща от 17 век, свещената алея с майолики, пресъздаващи пътя на Христос до Голгота. Тук може да се види и малък параклис от 14 век, построен в скалите. Посещението на града включва и старата част на Гаета с впечатляващата църква „Св. Анунциата” от 14 век, в която може да се види един от най-старите неаполитански органи и „Златния параклис”. Свободно време за сувенири и кафе.
 
Отпътуване към Сперлонга, разположена на 10 км. от Гаета. Преминава се покрай красиви плажове и малки заливи. Посещение на Археологическия музей на Сперлонга, за който туристите ще получат предварително информация какво ще видят в музея, свързано с историята за пребиваването на император Тиберий, за вилата и пещерата му. По желание се влиза в музея (срещу допълнително закупен билет), където има достъп до разкопките и пещерата, която е непосредствено до морето и плажа на Сперлонга. Разглеждане на центъра на градчето, където е градският площад и кметството. Разходка из тесни, живописни улички, край църквата от 12 век, която обаче е затворена за посещение. Тук може да се види и  една от емблемите на Сперлонга - наблюдателната кула Труля. Свободно време (около 1:30ч.) за разходка и обяд.
 
В цената не е включен билет за археологическия музей в Сперлонга - 5 евро/човек.

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Неапол – София, с директен чартърен полет, с
  • авиокомпания Мистрал Еър
  • Летищни такси
  • Регистриран багаж 15 кг и ръчен багаж 7 кг
  • Трансфер летище – хотел – летище
  • 7 нощувки на база закуска и вечеря с включена ½ л вода
  • Чадъри, шезлонги и плажни столове на плажа
  • Чадъри и шезлонги на басейна
  • Wi-Fi интернет в общите части и вилите
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  • Представител на български език, за целия престой

Цената не включва:

  • Такса гориво и вредни емисии – определя се 21 дни преди полета
  • Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара
  • Общинска такса – 7 евро за целия престой на човек. Деца под 16 годин, придружени
  • от родителите си, не заплащат общинска такса.
  • Напитки по време на вечерята (вино или бира) – 30 лв. – на човек за целия престой;
  • Обяд – 84 лв. на човек за целия престой . Изисква се резервация от България.
  • Кърпи за плажа – получават се от рецепцията на хотела срещу депозит – 2 евро и
  • такса 3 евро. При всяка смяна на кърпа се доплаща 3 евро.
  • Допълнителни шезлонги – 5 евро на ден.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.

Необходими документи


ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОГРАМАТА
 
Условия за резервации:
Депозит 300 лв./човек при резервация
Доплащане 21 дни преди датата на пътуване
 
Условия за анулации:
до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
от 59 до 30 дни: 100лв.
от 29 до 22 дни: 300 лв.
под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума
Необходими документи:
Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Допълнителна информация:
Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
Градска такса: По решение на Италианските власти при нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax). За района на Бая Домиция тя ще бъде от порядъка на 0,30 до 1 евро на човек на ден, за лица над 16 години. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.
Информация за багажа: В цената на полета са включени 7кг. ръчен и 15кг. чекиран багаж на човек. Ако двама или повече души пътуват с общ чекиран багаж, той също не следва да надвишава посочените килограми, тъй като разликата се доплаща като свръх багаж.
Не е необходим минимален брой туристи за осъществяване на програмата
Срок за уведомяване при ненабран минимален брой туристи: няма
Допълнителните екскурзии се осъществяват при мин. 20 записани туристи
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване в Италия.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя полетното разписание до 3 дни преди датата на заминаване/връщане, като клиентът се ангажира да провери за евентуални промени в офиса на записване или на телефоните, предоставени от ТУРОПЕРАТОРА. Час и сборно място на тръгване от крайния пункт - получава се информация на рецепцията на хотела два дни преди датата на отпътуване.
Часово време: България - 12ч., Италия - 11ч.

ЕТИКЕТИ:
почивка, почивки, самолетна почивка, почивка в италия, почивка 2017, италия 2017, бая домиция, кампания, бари, неапол, соренто, амалфи, капри, помпей, везувий, рим, лято 2017, есен 2017, специална оферта, водач на български, специална оферта италия, топ цена, промоция, ниски цени, септември, допълнителни екскурзии, целодневни екскурзии, екскурзия до помпей, екскурзия до везувий, екскурзия до неапол, екскурзия до соренто и амалфи, екскурзия до остров капри, екскурзия до анакапри, екскурзия до рим, екскурзия до гаета и сперлонга, разходка с лодка, остров капри, вулканът везивий, дворецът казерта, крайбрежието на амалфи, рим вечният град, храмът на аполон, базиликата, форумът, храмът на веспасиан, храмът на юпитер, терми, храмът на фортуна августа, неаполитански залив, неаполитанска пица, пианца плебешито, църквата сан фернандо, театро ди сан карло, кастел дел ово, анджуйския замък, пиаца тасо, манастирът сан франциско, марина гранде, марина пикола, римският форум, арката на константин, колоната на траян, площад венеция, колизеума, древен рим, фонтана ди треви, pochivka, pochivki, samoletna pochivka, pochivka v italia, pochivka 2017, italia 2017, baq domicia, kapania, bari, neapol, sorento, amalfi, kapri, pompei, vezuvii, rim, lqto 2017, esen 2017, specialna oferta, vodach na bylgarski, specialna oferta italia, top cena, promocia, niski ceni, septemvri, dopylnitelni ekskurzii, celodnevni ekskurzii, ekskurzia do pompei, ekskurzia do vezuvii, ekskurzia do neapol, aekskurzia do sorento i amalfi, ekskurzia do ostrov kapri, ekskurzia do anakapri, ekskurzia do rim, ekskurzia do gaeta i sperlonga, razhodka s lodka, ostrov kapri, vulkanyt vezuvii, dvorecyt kazerta, kraibrejieto na amalfi, rim vechniqt grad, hramyt na apolon, bazilikata, forumyt, hramyt na vespasian, hramyt na jupiter, termi, hramyt na fortuna avgusta, neapolitanski zaliv, neapolitanska pizza, paica plebeshito, cyrkvata san fernando, teatro di san karlo, kastel del ovo, andjuiskiq zamyk, piaca taso, manastiryt san francisko, marina grande, marina pikola, rimskiq forum, arkata na konstantin, kolonata traqn, ploshtad venecia, kolizeuma, dreven rim, fontana di trevi
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa