Вашата оценка

ПОЧИВКА НА САНТОРИНИ И АТИНА С АВТОБУС И САМОЛЕТ

6 дни / 5 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Почивка на Санторини и Атина - 6 дни / 5 нощувки, с автобус и самолет

Описание

Програма:

Ден 1 София - Атина - 825 km
Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад "Александър Невски", 7.30 ч. - Автогара "Сердика", Дупница - 8.30 ч., Благоевград - 9.00 ч., Сандански - 10.00 ч. по маршрут Кулата - Атина. Пристигане в гръцката столица вечерта. Настаняване. Вечерна разходка в стария град Плака: площад "Омония" - един от централните площади на гръцката столица; Римският форум с Кулата на ветровете; Старата джамия; площад "Монастираки" - мястото, където има най-много антиквариати, магазини за народно изкуство от всякакъв вид и традиционни сувенири - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

Ден 2 Атина - Нос Сунион - Атина - 150 km
Закуска. Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод (минимум 2 ½ ч.): Арката на Адриан - триумфална aрка, построена през 131 г. пр. Хр. и наречена на римския император Адриан; Храмът на Зевс, който с размерите си е превъзхождал Партенона на Акропола; старият Олимпийски стадион, изграден през 1895 г. на същото място, където се е намирал античният стадион от 4 век пр. Хр. и е използван за първите съвременни Олимпийски игри;Парламентът - някогашният дворец на първия гръцки крал Ото; площад "Синтагма". Разглеждане на Акропола. Свободно време в Атина с възможност за посещение на новия Музей на Акропола, събрал всички артефакти, открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период; Националния археологически музей, разполагащ с една от най-богатите колекции от произведения на древните изкуства, Византийския музей, който представя богата колекция от византийско изкуство и архитектура или музея "Бенаки" - частен музей с прекрасна колекция, представяща хилядолетната гръцка история. Туристическа програма по желание: екскурзия до Храма на Посейдон (минимум 3 ½ ч.), построен върху крайморска скала на нос Сунион с прекрасна гледка към Егейско море. Нощувка.

Ден 3 Атина - Санторини
Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до пристанище Пирея за отпътуване с ферибот в 7:25 ч. Следобед пристигане на остров Санторини - един от най-романтичните и красиви острови в Егейско море и с неповторим пейзаж - малки бели къщи, църкви със сини куполи, тесни калдъръмени улички и стълби, водещи към върха на калдерата. Настаняване. Привечер по желание и предварителна заявка: трансфер до град Иа за наблюдаване на "най-красивия залез в света" (около 4 ч.). Нощувка.

Ден 4 Санторини
Закуска. Свободно време за плаж. По желание и предварителна заявка обиколка на остров Санторини (около 6 ч.): Пиргос, селище, изградено по склона на планината Пророк Илия с къщи, подредени около останките от венецианска крепост; Тира (Фира) - столицата на Санторини, която отразява влиянието както на цикладската, така и на венецианската култура; Православната и Католическата катедрала. Възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на праисторическа Тира или Музея на фолклора. Посещение на Имеровигли - традиционно цикладско селище, изградено по ръба на вулканичния кратер, наричано "терасата на Егейско море" поради прекрасната гледка, която се разкрива към калдерата. Нощувка.

Ден 5 Санторини
Закуска. Свободно време за плаж или туристическа програма по желание - екскурзия с корабче (около 6 ч.) до островите Неа Камени, където може да се види кратерът на все още действащия вулкан; Палеа Камени с неговите горещи минерални извори, подходящи за плуване; и Тирасия - красив остров с традиционната цикладска атмосфера, където има възможност за плаж или посещение на главния град Манолас, който може да бъде достигнат пеш или яздейки магаре - традиционен начин на придвижване на Санторини. Нощувка.

Ден 6 Санторини - София
Ранна закуска. 7:15 ч. - трансфер до летището на остров Санторини за директен чартърен полет в 9:20 ч. Кацане на летище София в 10:45 ч
Best Western Candia Hotel 3* , Anthea Villas 3*
 
Дати на настаняване Възрастен в двойна стая Възрастен на допълнително легло Единична стая
28.08.2017 г. 759 лв. 724 лв. 994 лв.
 

Допълнителни услуги:
 
Название Избираема Цена
Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до нос Сунион (без включени входни такси) - при минимум 15 туристи ДА 25 лв.
Полудневна екскурзия с местен екскурзовод до нос Сунион (без включени входни такси) - при минимум 15 туристи деца от 3 г. до 11 г ДА 15 лв.
Посещение на град Иа за наблюдение на "най-красивия залез в света" - при минимум 10 туристи ДА 40 лв.
Посещение на град Иа за наблюдение на "най-красивия залез в света" - при минимум 10 туристи деца от 3 г. до 11 г. ДА 20 лв.
3 вечери в традиционна таверна в близост до хотела на остров Санторини - при минимум 10 туристи ДА 85 лв.
Обиколка на остров Санторини с посещение на Пиргос, столицата Тира и Имеровигли - при минимум 10 туристи ДА 50 лв.
Обиколка на остров Санторини с посещение на Пиргос, столицата Тира и Имеровигли - при минимум 10 туристи деца от 3 г. до 11 г. ДА 35 лв.
Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасиа (без включена входна такса за кратера) - при минимум 12 туристи ДА 80 лв.
Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасиа (без включена входна такса за кратера) - при минимум 12 туристи Деца от 3 г. до 11 г. ДА 55 лв.
Доплащане за място в каюта за 2-ма туристи към билета за ферибота на турист на отиване към остров Санторини (за всички дати) - след потвърждение до 5 дни преди датата на отпътуване ДА 85 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия ДА  
 
 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Резервации: депозит - 30% от общата цена при резервация, доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
Анулации: от деня, следващ деня на записването до 91 дни преди датата на заминаване – 10% от основната цена; от 90 дни до датата на издаване на самолетния билет – 35% от основната цена; от датата на издаване на самолетния билет до 29 дни преди датата на заминаване – 35% от общата цена на пътуването + стойността на самолетния билет и летищните такси; от 28 дни до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации. В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
Часово време: България 12 ч.; Гърция 12 ч.

Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен туристически автобус по маршрут София - Атина - остров
  • Санторини (климатик, видеосистема, минибар)
  • Самолетен билет остров Санторини - София за директен чартърен полет с
  • авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси
  • Ръчен багаж (до 5 кг) и чекиран багаж (до 20 кг)
  • 2 нощувки със закуски в хотел "Best Western Candia" 3* (или подобен) в Атина
  • 3 нощувки със закуски в хотел "Anthea Villas" 3* (ex "Villa Vergina hotel" 3*) или
  • подобен на остров Санторини
  • Вечерна пешеходна разходка в Атина
  • Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод
  • Фериботни такси и билети
  • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания
  • "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
  • Водач-екскурзовод на български език

Цената не включва:

  • Ползване на каюта на ферибота на отиване към остров Санторини
  • Полудневна екскурзия до нос Сунион
  • 3 вечери в традиционна таверна в близост до хотела на остров Санторини
  • Обиколка на остров Санторини
  • Екскурзия с корабче до вулкана и островите Неа Камени, Палеа Камени и Тирасия
  • Посещение на град Иа за посрещане на "най-красивия залез в света"
  • Входна такса за кратера на вулкана на о-в Неа Камени (2,5 EUR)
  • Входна такса за Праисторическия музей (6 EUR) и Археологическия музей (6 EUR) в
  • столицата Тира
  • Входни такси за Акропола (20 EUR), новия Музей на Акропола (5 EUR),
  • Археологическия музей (10 EUR), Византийския музей (8 EUR) и музея "Бенаки" (7
  • EUR) в Атина
  • Входна такса за Храма на Посейдон на нос Сунион (8 EUR)
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази
  • застраховка!)
  • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски
  • транспорт
  • Разходи от личен характер
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 30.
  • Депозит 30 %.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa