Вашата оценка
STOP SALE КРУИЗ ПЕТ ГРЪЦКИ ОСТРОВА И ТУРЦИЯ С КРУИЗНИЯ КОРАБ

STOP SALE КРУИЗ ПЕТ ГРЪЦКИ ОСТРОВА И ТУРЦИЯ С КРУИЗНИЯ КОРАБ "CELESTIAL CRYSTAL"

5 дни / 4 нощувки

Вид транспорт: Кораб



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

5 дни/ 4 нощувки - ALL INCLUSIVE - На круизния кораб Celestyal Crystal

Описание

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА:
 
1  ДЕН - 27.05.2018 год.
Отпътуване в 06.00 ч. от площад Руски паметник по маршрут София –Солун – гр. Волос - Неа Анхиалос (515 км ). Настаняване в хотел 3*  в гр. Волос, в областта Тесалия, почти по средата между град Солун и столицата Атина. Градът е живописно разположен покрай залива Пагаситикос. Свободно време. Вечеря. Нощувка
 
2  ДЕН -  28.05.2018 год.
04:30 ч. Закуска.  05:00 ч.   Отпътуване за Атина – пристанище  PIRAEUS*. Преминаване по процедура - качване на кораба. Настаняване на кораба от 09.00 ч. до 11.00 ч.
11:30 ч. потегляме от пристанище PIRAEUS  в посока МИКОНОС
18:00 ч.  Кораба ще  акостира само на 2 км. от центъра на главния град Миконос.
Трансфер с лодки до града и обратно. Самостоятелна пешеходна разходка.
Миконос е дестинация с един от най-високите рейтинги в направленията „слънце, море и пясък“. Той се бори да спечели първата позиция срещу Ибиса по количество на посещаващи го младежи.
Интересното е, че Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Разхождайки се из острова, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. Между другото, на Миконос има два основни музея – археологически и етнографски. Запознанството с историята можете да продължите във византийската църква Парапортиани. Това е един уникален пример за това, как една снежнобяла, религиозна сграда с обширно вътрешно пространство се явява не само туристическа атракция, но и всекидневно се посещава от вярващи. Друга визитна картичка на острова са старинните вятърни мелници, на фона на които туристите обичат да се снимат.
 
22:30 ч. – Качване обратно на кораба.
23:00 ч. - корабът потегля към следващото пристанище, а турстите имат възможността да се насладят на красивия нощен МИКОНОС от палубата и да изпият по едно питие в Скай бара.
 
3 ДЕН - 29.05.2018 год
07:00 ч.  корабът акостира на пристанището в КУШАДАСЪ:
07:30 ч. - Екскурзия до ЕФЕС
В цената на круиза е включена екскурзия до древният ЕФЕС, по време на която ще посетите един от най-важните градове на древността, разположен на голяма площ. Там се намира най-голямата сбирка от римски руини на
изток от Средиземноморието. Ще можете да видите храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят,  както и дома, в който Дева Мария е прекарала поседните си дни.  Свободно време в Кушадасъ!
 
12:30 ч. – Качване обратно на кораба.
13:00 ч. - Корабът отплава към поредната си красива спирка – остров ПАТМОС, където ще имате възможността да преминете през най-тясното място свързващо Турция и Гърция, само 1500 метра между Кушадасъ и остров Самос / островът на Питагор/.
16:00 ч. Акостираме в Патмос. Тук слизането на брега става с лодки.
16:30 ч. – 21:00 ч. - Трансфер без екскурзовод до Манастирa Св. Йоан и пещерата на Апокалипсиса (срещу допълнително заплащане) или самостоятелна разходка из града.
Патмос:  Историческото минало на Патмос му е заслужила прозвището Йерусалим на Егейско море. Разположен на север от Лерос (Leros) и на юг от остров Кирил (Ikaria), Патмос се състои от три малки суши, свързани помежду си с провлак. Общата им площ е около 28 кв. км, на които са разположени красиво пристанище, доста плажове, хотели и заведения, както и няколко забележителни исторически обекта. Един от тях е пещерата, където свети Йоан Богослов прекарва изгнанието си и където пише Апокалипсис. Според историята, той създал своето Откровение, след като Бог му проговорил, явявайки му се през пукнатина в една скала. Днес пред пещерата има изграден малък параклис – „Света Ана”, който датира още от XI в. Друга от забележителностите на острова е укрепеният манастир на Свети Йоан. Обителта е издигната на красиво място, което се издига на целия район на острова. В тази най-висока част на Патмос, заемана от красивия манастир, има и богата библиотека, която според тукашните монаси през XVII в. е била посещавана и от български духовници. Както пещерата на Йоан Богослов, така и укрепеният манастир, са включени в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Възможност да посетите града и други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!
Отплаване към остров Родос.
 
4  ДЕН - 30.05.2018 год
07:00 ч. - 18:00 ч.- Родос. Тук кораба акoстира на самото пристанище срещу стария град.
Екскурзия -  РОДОС  (срещу допълнително заплащане) или самостоятелна разходка из града.
Пешеходна обиколка в древния град Родос – с руско говорящ екскурзовод.
Гръцкият о-в Родос е разположен в югоизточната част на страната, в Егейско море. Той е на-големият от групата на  Додеканезките острови  на Гърция в Егейско море. Разположен е на 18 километра западно от Турция, между континентална Гърция и остров Кипър. Остров Родос има форма на острие на стрела, дълъг е 79,7 км и е 38 км широк, с обща площ приблизително 1398 кв. км. Населението наброява 110 000 души. Град Родос е център на ном Додеканези, който освен остров Родос също включва съседните острови Сими, Тилос, Халки и Кастелоризо (Мегисти).
Исторически, островът е известен с Родоския колос, едно от Седемте чудеса на света построен над пристанището: гигантската статуя от желязо и бронз на бога на слънцето Хелиос, издигната през 292-280 г. пр.н.е. и съборена от земетресение през 226 г.  Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Важни паметници на остров Родос са Акропола в Линдос, Акропола в град Родос, древните градове Ялисос, Камирос, археологическия музей, губернаторския дворец, средновековния град Родос, пощата в град Родос и приюта Света Екатерина, венецианските замъци край Монолитос. В центъра на главния площад на Родос, „Платея Ипократос“, се намира средновековният фонтан „Кастелания“, традиционно място за срещи. Отзад се извисява куполът на Шадраван джамия.
Старият град е една от най-добре запазените крепости в Европа. Във вътрешността на пръстена от стени се простира плетеница от древни, калдъръмени улици, покрай които се редят къщи, магазини, заведения и занаятчийски работилници. Над всичко това доминира Дворецът на Великия магистър на рицарите на Св. Йоан, цитадела от XIV-и век. Родос е бил основна твърдина на кръстоносците на Св. Йоан, или рицарите хоспиталиери, в продължение на два века, от 1309 до 1522 г. Одос Ипотон, или Улицата на рицарите, водеща към двореца, е опасана със стари странноприемници, които и до днес носят емблемите на седемте „езика“, или нации, от които са били набирани воини за кръстоносните походи. Градските стени, дълги 4 километра, са построени през XIV-и век и допълнително подсилени след отоманските нападения от 1480 г. Самият дворец е бил разрушен от взрив на муниции през 1856 г., а руините му са възстановени от италианците по време на тяхната окупация на острова от 1912-1943 г., за да служат за лятна резиденция на италианския крал и Мусолини. Това е поредна част от интригуващата историческа мозайка на града. Тук в тясно съседство ще видите византийски църкви и османски джамии, минарета и хамами. Извън стените е пристанището Мандраки, където някога древните гърци акостирали със своите галери. Над него още се издигат антична крепост и три средновековни вятърни мелници, но водите му вече са заети от фериботи и луксозни яхти. На запад, на акропола върху билото на хълма, са останките от елинския храм на Зевс и Аполон, от стадиона и амфитеатъра. 
Отплаване към остров Крит.
 
5  ДЕН - 31.05.2018 год
07:00 ч. - 11:30 ч. КРИТ
Екскурзия с българско говорящ екскурсовод и автобус до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация (срещу допълнително заплащане).
Остров Крит (Crete) е най-големият гръцки остров, разположен на площ от 8336 кв.км и петият по големина в Средиземно море.  Дължината на острова е 260 км, а крайбрежната му ивица е 1046 км. В най-широката си част е широк 60 км - от нос Дион до нос Литинон, а в най-тясната - 12 км, т.нар. провлак Йерапетра. Островът е пресечен от висок планински масив, оформен от три отделни планински групи. Крит обхваща четири префектури: Ханя, Ретимно, Ираклион и Ласити. На него има три важни летища: Никос Казантакис в Ираклион, военното летище Даскалогианис в Ханя и гражданско летище (действащо от средата на 2005 г.) в Сития. 
Някои от главните градове на острова са Ираклион (най-големият град на острова), Йерапетра, Ханя, Ретимно, Агиос Николаос и Сития.
На острова се развива минойската цивилизация (прибл. 3000-1400 г. пр. н. е.) - една от най-древните цивилизация в Европа.
Крепостта Кулес (The Koules Fortress)
Крепостта е една от впечатляващите забележителности на остров Крит. Построена е на входа на венецианското пристанище в Ираклион, за да предпазва селището от нападения. Отстрани могат да се видят фрагменти от издялани лъвове. В горната част на крепостта има открит театър, използван по време на летните празненства. Името Кулес е турско, но венецианците нарекли крепостта „Rocca al Mare”. Замъкът е отворен за посещения. 
Минойският дворец в Кносос (The Minoan Palace Of Knossos).
Археологическата забележителност Кносос е на около 5 км югоизточно от Ираклион. Това е най-големият и известен център на Минойската цивилизация.
12:00 ч. - Отплаване за остров Санторини.
 
САНТОРИНИ
16:00ч. - 21:00ч. САНТОРИНИ - ще Ви очарова завинаги! Това е Гарантирано!
Трансфер с автобус до селището Оia и Тира  (срещу допълнително заплащане).
Може би това е най-необикновеният остров на гърците, който неслучайно се посещава от милиони туристи годишно. Много от тях се връщат пак и пак и пак... Официално е познат като Тира. Този уникален по рода си вулканичен остров годишно се посещава от огромен брой туристи, които се наслаждават на гледката на подводната калдера, епицентър на едно от най-големите вулканични изригвания в историята. Катастрофалното вулканично изригване, станало на Санторини през 1400 г. пр. Хр., е може би събитието, с което е най-известен островът. Първоначално формата на Санторини е била почти кръг, но вулканът избухнал с такава сила, че централната част на острова хвръкнала във въздуха и на нейно място се появил кратер (или калдера), който се запълнил с вода. Следи от експлозията са открити чак в Египет и по цялото източно крайбрежие на Средиземно море. И днес на малкия остров Неа Камени, който се намира в кладерата, има активен вулканичен кратер. Възможност да посетите главния град на острова Тира и Иа, както други забележителности с екскурзия организирана от кораба или самостоятелно!
Слизането от кораба отново става с лодки и с номера взети предварително от рецепцията. Изкачването до главният град Тира става с кабинков лифт, с магарета или пеша по магарешката пътека J
Отплаване от Санторини към пристанище Пирея. Ще имате възможността да се любувате на красивият залез на Санторини, както и на нощните светлини на острова.
 
21:30 ч. – отплаване към пристанище Пирея.

Ден 6 - 01.06.2018 год. 
07:30 ч. Отпътуване от пристанище  PIRAEUS*  за България.
 
ВАЖНО: Всички екскурзии се заявяват при резервация и се заплащат от България до 15.04.2018 г.

4 DAY CRUISES "ICONIC AEGEAN"
"5 GREEK ISLANDS & TURKEY"

 
DAY Ports Arr. Dep.
MON ATHENS ( PIRAEUS ) , Greece - 11:30
  MYKONOS 2*, Greece 18:00 23:00
TUE KUSADASI ( Ephesus ), Turkey 7:00 13:00
  PATMOSS 2*, Greece 16:00 21:00
WED RHOSED, Greece 7:00 18:00
THU CRETE (HERAKLION) , Greece 7:00 11:30
  Santorini **, Greece 16:30 21:30
FRI ATHENS ( PIRAEUS ) , Greece 6:00  -

ПАКЕТ  - 5  ЕКСКУРЗИИ  по желание :
145 евро  - цената е валидна при записване в България
Миконос  - Трансфер до града с автобус или с лодки
Родос - Пешеходна обиколка в древния град Родос .
Патмос - Трансфер до Манастирa Св. Йоан и пещерата на Апокалипсиса
Санторини – Трансфер до селището Оia
Крит - Екскурзия до Минойския дворец Кносос от първата европейска цивилизация.
 
ВАЖНО: Туристи които не са заплатили допълнителни екскурзии по програмата се разхождат самостоятелно. Слизането от кораба става с номера които предварително се взимат от рецепция.
 
Цената e  на човек в eвро за двойна  каюта и  включва:
STOP SALE
  • Вътрешна каюта категория IB:                       499  евро / 976 лв на човек в двойна каюта - STOP SALE
  • Каюта с прозорец тип люк категория  ХА:       578 евро / 1131 лв на човек в двойна каюта - STOP SALE
  • Каюта с панорамен прозорец категория ХС :  618 евро / 1209 лв на човек в двойна каюта - STOP SALE
Отстъпки:  
*
3-ти/4ти възрастен - ползват отстъппа от 20 евро от пакетната цена
*Деца  от 02-12 г.  ползват отстъпка от 50 евро при настаняване с 2 ма пълноплащащи в каютата

ЗАБЕЛЕЖКА:  За пътуване със собствен транспорт, отстъпката от пакетната цената е:
  •  70 евро за туристи, които няма да ползват транспорт и настаняване в гр. Волос
  •  40 евро за туристи, които ще ползват настаняване в гр. Волос
- Транспорт с лицензиран  за международен туризъм автобус до пристанище PIRAEUS, Атина в двете посоки
- 1 нощувка със закуска и вечеря в гр. Волос
- 4 нощувки на All inclusive на круизния кораб Celestyal Olympia
- Автобусна екскурзия до Ефес с професионален екскурзовод

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден документ за самоличност - задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция и Турция няма визови, санитарни и медицински изисквания.
 
Начин на плащане:
депозит 200 евро или 400 лева при записване; доплащане до 15.04.2018 г. !
         
Забележки:
Програмата е потвърдена и няма минимален брой туристи!
 
Срокове за анулации и неустойки:
  • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
  • От 59 работни дни до 30 дни – 200 евро 
  • От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването 

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Цената включва:

  • ALL INCLUSIVE програма на борда :
  • Закуска, обяд, вечеря, следобеден снак, нощен бюфет, съгласно програмата на
  • борда, неограничено количество безалкохолни и алкохолни напитки /марков
  • алкохол/ във всеки бар и ресторант на борда:
  • Безалкохолни напитки – минерална вода, газирана вода, безалкохолни напитки
  • 330ml cans (Coke, Sprite, Fanta), студен чай Nestea Peach & Lemon 330ml cans,
  • натурални сокове (портокал, грейпфрут, домат, ананас), безалкохолни
  • коктейли, кафе (еспресо, капучино, филтър, лате, фредо), топли напитки
  • (топъл шоколад, чай)
  • Алкохолни напитки – Гръцки напитки (Узо, гръцки коктейли), Марков алкохол:
  • Port, Sherry, Liqueurs (Campari, Sandeman's, Pastis, Amaretto Disaronno,Kahlua,
  • Cointreau, Baileys)
  • Whisky & Bourbon (Canadian Club, Jameson, Jim Beam, J&B, Johnnie Walker Red
  • Label, Famous Grouse, Bells, Cutty Sark)
  • Gin (Beefeater, Gordon's, Bombay, Sapphire)
  • Rum (Bacardi, Captain Morqan)
  • Vodka (Smirnoff, Absolut)
  • Tequila (Jose Cuervo Gold)
  • Класически коктейли (White Russian, Daiquiris, Marqarita, Pina Colada, Mojitos,
  • Martinis)
  • Бира (наливна бира, бутилирана бира в кен, безалкохолна бира в кен)
  • Гръцко наливно вино (бяло, червено, розе), Шампанизирано вино
  • Пристанищни такси
  • Такса гориво
  • Анимация и професионални вечерни шоу програми
  • Използване услугите на борда - басейн и фитнес

Цената не включва:

  • Брегови екскурзии в отделните точки от маршрута (закупуват се в България )
  • Такси обслужване (EUR 8 / човек / ден; за деца от 6 до 16 години EUR 4/ човек /
  • ден )
  • Телекомуникациите и интернет
  • Допълнителни услуги (СПА, комуникации, пране и др.)
  • Хазарт (бинго / казино и др.)
  • Медицински застраховка – с покритие 5 000 евро
  • на туристи до 65 год.- 10 лв на човек за престоя
  • на туристи от 65 до 75 год – 16 лв на човек за престоя
  • на туристи от 75 до 85 год – 26 лв на човек за престоя
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa