Вашата оценка

ЙОНИЙСКО МОРЕ - КАЛОГРИЯ БИЙЧ С ТРЪГВАНЕ ОТ СОФИЯ И ПЛОВДИВ

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Автобусни



Йонийско Море - Автобусна програма 8 дни / 7 нощувки - тръгване от Пловдив и от София

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

Хотелски комплекс Калогрия Бийч се намира в западната част на Пелопонес, на прекрасна пясъчна ивица / дълга 9 км и широка 80 м. / с излаз на Йонийско море. Над него е планината Строфиля с великолепни борови гори, а пред него е лагуната Котихи със златни пясъци и кристална вода / син флаг / - територия под защита на Рамсарската Конвенция.

1 ДЕН / събота /: Отпътуване от София 6:00 часа / от Пловдив в 3:30 ч./ от паркинга пред Стадион Васил Левски по маршрут: КПП Кулата – Солун – Верия – Янина – Арта – Месолонги – моста РИО – АНТИРИО – най-големият мост в света ,окачен на стоманени въжета, с дължина 2252 м. – Патра – Калогрия. Пристигане вечерта. Настаняване. Вечеря.
2 ДЕН / неделя /: Закуска, обяд, вечеря. Свободен ден за почивка и плаж. Нощувка.
3 ДЕН / понеделник /: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание * Екскурзия до остров Закинтос. Екскурзията е целодневна, придвижването е с автобус и ферибот, който се взема от пристанище Килини. /времетраене на пътуването с ферибота - 1 час и 30 минути /. Пристигане в главния град Занте и разглеждане на част от забележителностите му. Турът продължава до селището Лагана. Обратен ферибот до Килини и прибиране в хотела за вечеря. Нощувка.
4 ДЕН / вторник /: Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.
5 ДЕН /сряда /: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание * екскурзия до остров Кефалония – най големият от Йонийските острови. Екскурзията е целодневна, придвижването става с автобус и ферибот, който се взема от пристанище Килини /времетраене на пътуването с ферибота - 1 час и 30 минути /. От пристанище Порос / източната част на острова / се отпътува / с автобуса / за Аргостоли – главният град на острова. Свободно време в Аргостоли. Отпътуване на север, над известния плаж Миртос бийч, посещение на пещерата Мелисани и разходка с лодка в езерото. Обратен трансфер до Порос. Ферибот до Килини. Пристигане в хотела за вечеря. Нощувка.
6 ДЕН / четвъртък /: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия до гр. Патра – най-голямото пристанище на Йонийско море. Разглеждане забележителностите на града. Свободно време. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН /петък /: Закуска. Свободен ден за плаж или по желание *екскурзия до Олимпия – едно от най-големите светилища на Зевс и мястото, на което са проведени първите Олимпийски игри. Разглеждане на археологическия обект и музей с лицензиран, местен екскурзовод. Обратно в хотела за вечеря. Нощувка.
8 ДЕН /събота /: Закуска. В 8:00 часа отпътуване обратно за България. Обядът за този ден се дава под формата на сух пакет. Пристигане в София вечерта.


НОВА ДАТА - 22.09

На 22/09 - тръгване само от София)

Hotel Kalogria Beach 3*+
За туристите, които желаят да ползват собствен транспорт, от цената се приспадат 120.00 лв. Стаите за ползване с личен транспорт са ограничени и подлежат на потвърждение. Туристи, пътуващи самостоятелно, нямат включена застраховка.

Хотелът е реновиран през 2016 – 2017 год. Намира се на 35 км. южно от гр. Патра, на брега на Йонийско море, с фантастична плажна ивица – пясък, полегато влизане в морето / виж горната снимка/. Състои се от основна сграда, в която са ресторант, рецепция, мини клуб и други помещения за обществено ползване и множество малки блокчета в които са стаите, пръснати из градината на комплекса.
Стаи: напълно и качествено реновирани, варианти за настаняване от 2; 2+1 и 2+2 човека и разполагат с: балкон, баня с душ кабина, сешоар, плазмен TV, A/C, телефон, мини хладилник. Поради архитектурното разположение на къщичките – няма стаи с изглед към морето.
Заведения: основен ресторант, в който се сервират трите хранения: закуска, обяд и вечеря на блок маса, а-ла-карт ресторант – в близост до басейна с пързалките.
Услуги: 2 басейна, единият от които с водни пързалки, детски басейн, добре зареден мини маркет, масаж, фитнес, тенис корт, мини голф, плажен волейбол, баскетбол и мини клуб за децата. 
Безплатни услуги: WI-Fi на рецепция, чадъри и шезлонги на плажа, мини клуб за децата, детска площадка, баскетболно игрище, волейбол, мини голф, водни пързалки.
Платени услуги: кърпи за плаж – 7 евро за една седмица и и депозит от 5 евро, който се връща обратно; тенис корт - наем на ракети и топки - 10 евро на час; масаж; водни спортове: водни ски, джет, уиндсърф, парашут, банан, водни колела, кану.
Развлечения: анимация с уроци по танци и зумба; тематични вечери (гръцка, рок, диско).

ALL INCLUSIVE: закуска, обяд, вечеря на блок маса, в основния ресторант; безалкохолни, бира, червено и бяло вино, филтър кафе, чай. БАР БАСЕЙН: от 10:00 до 23:30 ч. - чай, филтър кафе, сокове, безалкохолни, бира, бяло и червено вино. От 17:30 до 23:30 местно производство алкохолни напитки - уиски, джин, водка, текила, ром, бренди, узо.


Екскурзия до остров Закинтос
Екскурзията е целодневна, придвижването е с автобус и ферибот, който се взема от пристанище Килини. /времетраене на пътуването с ферибота - 1 час и 30 минути /.  Пристигане в главния град Занте  и следва разглеждане на част от забележителностите му:  за да се придобие по-добра представа за красотата му се започва от хълма Бохали, от където се разкрива прекрасна панорама / в зависимост от големината на превозното средство и проходимостта на пътя /. Разглеждат се още площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музеят на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисос – покровител на о-ва. По желание на клиентите / срещу 10 евро доплащане / предлагаме разглеждане на източната част на о-в Закинтос и круиз до красивите Сини пещери и известния залив Навагио. Лодките се вземат от селището Аг. Николаос. Разходката с лодка е с продължителност 2 часа и има възможност за плуване в залива Навагио.  Обратен ферибот до Килини и прибиране в хотела за вечеря.
Екскурзия до о-в Закинтос – 40 € (+10 € Навагио и Сини пещери), деца до 11.99 г. – 30 € (+10 € Навагио и Сини пещери); Препоръчват се слънцезащитни средства, плажни принадлежности.

Екскурзия до остров Кефалония – най големият от Йонийските острови
Екскурзията е целодневна, придвижването става с автобус и ферибот, който се взема от пристанище Килини /времетраене на пътуването с ферибота - 1 час и 30 минути /. Фериботът акостира на пристанище Порос / източната част на острова /. Отпътуване / с автобуса / за Аргостоли – главния град на острова. По пътя се спира на две места: в Макропуло за разглеждане на църквата Св. Богородица и в манастира на Св. Герасим – покровител на острова. Свободно време в Аргостоли. Отпътуване на север, над известния плаж Миртос бийч, посещение на пещерата Мелисани и разходка с лодка в езерото. Обратен трансфер до Порос. Ферибот до Килини. Пристигане в хотела за вечеря.
Екскурзия до о-в Кефалония – 45 € (+7 € входен билет за пещерата Мелисани), деца до 11.99 г. – 35 € (+7 € входен билет за пещерата Мелисани);

Екскурзия до Олимпия  - Отпътува се след закуска с автобус / разстояние около 100 км. в посока /.
Пристигане в Олимпия и разглаждане с местен екскурзовод на археологическия обект Олимпия – едно от най-големите светилища посветени на Зевс, мястото от където през 776 г. пр.н.е. са стартирали първите олимпийски игри; светилището на Хера и Археологическият музей– един от най-важните в Гърция, в който е представена историята на Олимпия. Входът за двата обекта е 12 евро на човек. Деца до 18 години са безплатно, а лица над 65 години са с 50% отстъпка.
Препоръки: да се посети и музеят на Олимпийските игри, в който изключително добре е представена историята на игрите / с пълна информация и макети /. 
Препоръчваме удобни обувки – археологическият обект е на доста голяма площ; слънцезащитни средства.
След това имаме свободно време в селцето Древна Олимпия / непосредствено до археологическия обект /, където препоръчваме да се разгледа музеят на Архимед – не голям, но изключително интересен. Възможност за закупуване на сувенири. Екскурзията е целодневна.
Екскурзия до Олимпия с местен екскурзовод – 30 €, деца до 11.99 г. – 20 €; Препоръчват се слънцезащитни средства

Екскурзия до гр. Патра – отпътуване след закуска
Патра е най-голямото пристанище на Йонийско море и третото по големина в Гърция. Наричат Патра  - Врата към Запада. Препоръчително е да се разгледа: горният град – Крепостта, Римски Одеон, Римски амфитеатър; долният град -  внушителния храм, посветен на Св. Андрей, площад Псила Алония и много други. Тук всяка година на Сирни Заговезни се провежда Карнавал, който достойно може да си съперничи с този в Рио де Жанейро.
Екскурзия до гр. Патра – 12 €, деца до 11.99 г. – 10 €;


За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туристи. Заявяват се и се заплащат само на място на представителя !!!


Забележка: Обедите на всички туристи, които пътуват по екскурзии ще бъдат под формата на сухи пакети. 
МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 40
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност - лична карта или задграничен паспорт. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. За Република Гърция няма визови, санитарни и медицински изисквания. 
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.
Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД Евроинс АД, гр. София, Застрахователна полица № 03700100001089. Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
Лица до 5 год. и от 64 до 74 год. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 1.00 лв. на човек, на ден / не на нощувка /.
Лица от 75 до 80 год. имат доплащане за мед.застраховка от 2.00 лв. на човек, на ден.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год. Туристите от 80 до 84 год. Могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2.00 лева на ден.
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини!
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги; разписанието на фериботите или други непредвидими обстоятелства. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото. 
Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /. Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми / освен ако не е пътуване с цел пазаруване /.


ТРАНСФЕРИ ИЗВЪН СОФИЯ!

Град

Място на тръгване

Час на тръгване

Цена за доплащане

Пловдив

OMV – до х-л Санкт Петербург

3:30 часа

25.00 лв.

Пазарджик

SHELL – на магистралата

3:50 – 4:00часа

25.00 лв.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 7 нощувки на база ALL INCLUSIVE 3*+ - www.kalogriahotel.gr;
  • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване” с покритие 5000 евро към ЗД
  • Евроинс АД, гр. София
  • / лица до 5 год. и над 64 г. имат доплащане /;
  • Пътни, входни и магистрални такси;
  • Такса за моста Анти Рио – Рио;
  • Водач и екскурзоводско обслужване през цялото пътуване и престой на място;

Цената не включва:

  • Екскурзия до о-в Закинтос – 40 ?, деца до 11.99 г. – 30 ?;
  • Круиз до залива Навагио и Сините пещери – 10 ?;
  • Екскурзия до о-в Кефалония – 45 ?, деца до 11.99 г. – 35 ?;
  • Входен билет за пещерата Мелисани - 7 ?;
  • Екскурзия до Олимпия с местен екскурзовод – 30 ?, деца до 11.99 г. – 20 ?;
  • Входна такса за Олимпия - комбиниран билет 2 обекта: 12 ?; лица до 18 г. –
  • безплатно; лица над 65 год. – 50%;
  • Екскурзия до гр. Патра – 12 ?, деца до 11.99 г. – 10 ?;
  • За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи
  • туристи. Заявяват се и се заплащат само на място на представителя !!!
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa