Вашата оценка

Речен круиз Коледни базари - Виена, Братислава, Будапеща

5 дни / 4 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Виена, Братислава, Будапеща - 5 дни / 4 нощувки

Описание

Програма

 
1 ден / 02.12.2017 Виена
Настаняване на круизния кораб във Виена след 16.00 ч. Преди вечеря на борда ще ви посрещнат с коктейл за добре дошли. Вечерта може да останете на кораба или да посетите класически концерт.

2 ден / 03.12.2017 Виена
Сутринта ви предлагаме да разгледате Виена и най-красивите сгради, разположени по Ринга – операта, кметството, парламента, паметника на Мария Терезия. Пешеходна разходка по Кертнер Щрасе, двореца Хофбург /отвън/, Колоната на чумата, катедралата Свети Стефан. След обяд на борда може да се включите в екскурзия с посещение на двореца Шонбрун и коледния базар пред него. Корабът отплава в 18.00 ч. за Унгария.

3 ден / 04.12.2017 Будапеща
Днес имате цял ден на разположение в Будапеща. Престоят ви ще е между 09.00 и 18.00 ч. Сутринта ще се разходите из Рибарските бастиони и църквата Свети Матияш, после ще видите красивата сграда на Парламента и Площада на героите. След обяд на борда ви предлагаме да посетите коледния базар и да дегустирате прочутите унгарски вина. Корабът отплава в 18.00 ч.

4 ден / 05.12.2017 Братислава
Престоят в града ще е между 14.00 и 19.00ч. Очаква ви пешеходна разходка из малките улички на средновековния град. Ще видите катедралата Св.Мартин, портата Михаил от 14 век, старото кметство, Архиепископския дворец. После ще имате свободно време за посещение на коледния базар. Вечерта отплавате обратно към Австрия.

5 ден / 06.12.2017 Виена
Отново сме във Виена. След закуска вашият круиз приключва.
Можете да заявите допълнително:
  • Самолетни билети и трансфери до кораба.
  • Автобусен транспорт София – Виена – София: 195 лв.

Информация за речен кораб MS Fidelio

Речен кораб Fidelio

Корабът е реновиран през 2012 г. и предлага съвременни удобства и комфорт.
Разполага със 74 кабини, ресторант, панорамен бар, фитнес и сауна.разположени на 4 дека
Кабините са намират на 3 палуби и имат площ от около 14 м2. Всички разполагат с две легла, с панорамен прозорец, който не се отваря, сателитна ТВ, телефон, климатик, баня с тоалетна, сешоар.
На кораба има 2 кабини с по едно допълнително легло, спускащо се над основните


Условия за резервации:
  • Резервации се приемат с авансово плащане от 300 лева на човек.
  • Пълно плащане до 30.09.2017
  • Дата за потвърждаване на круиза 25.09.2017 или по-рано при събиране на необходимия брой участници.
  • Минимален брой участници – 100 броя.

Документи:
  • Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт.
  • Ваксинации: по дестинацията не са необходими ваксинации.
  • Фирмата предлага и застраховка "Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуване“ на ЗД Алианц.
  • Агенцията има сключена застраховка на Туроператора с Евроинс, полица № 03700100001108.

Допълнителни екскурзии:
  • Екскурзиите се провеждат с превод на български език.

Виена
Полудневна панорамна и пешеходна обиколка. Включва автобус и екскурзовод.
Цена: 65 лв.

Виена
Екскурзия с включен билет за имперския тур на двореца Шонбрун и свободно време на коледния базар. Включва автобус и екскурзовод.
Цена: 95 лв.

Виена
Билет за класически концерт с трансфер.
Цена: след 01.09.2017г.

Будапеща
Панорамна обиколка с включен билет за църквата Свети Матияш. Включва автобус и екскурзовод.
Цена: 65 лв.

Будапеща
Дегустация на 3 вида унгарски вина, посещение на Коледния базар и чаша греяно вино. Включва автобус и екскурзовод.
Цена: 90 лв.

Братислава
Пешеходна екскурзия из стария град.
Цена: 30 лв.

Пакет 5 екскурзии /без концерт във Виена/ - 10% отстъпка от общата цена.
Цена: 310 лв.

Условия:
  • Деца до 15 г. ползват 10% отстъпка.
  • Екскурзиите се заявяват и заплащат само в България.
  • Краен срок за резервации 30.09.2017 г. при наличност на свободни места.
  • Автобусните екскурзии се провеждат при минимум 40 платили в автобус.
  • Възможно е да настъпят промени в предварително обявения маршрут и престой, които могат да се дължат на промени на нивото на водата в реката, работата на шлюзовете или метеорологичните условия.


Климатични промени:
Туроператорът и круизната компания ще положат всички усилия да изпълнят цялата публикуваната програма. Въпреки това е възможно да настъпят промени в предварително обявения маршрут, които могат да се дължат на промени на нивото на водата в реката, работата на шлюзовете или метеорологични условия.
В случай, че капитанът на кораба прецени, че условията за плаване не са безопасни за пътниците, той може да вземе решение за промяна на маршрута, оставане или напускане на пристанище, ако се наложи и настаняване в хотел на брега. Подобно решение може да бъде взето с оглед осигуряване на максимална сигурност за пасажерите. Това не предполага връщане на суми, платени за пътуването.

Цени:
Цените на речния круиз включват пристанищни такси и гориво. В случай на промяна на някои от тези компоненти може да се наложи промяна на крайната цена на круиза, за което ще бъдете уведомени минимум 30 дни преди датата на отпътуване.

Закъснение на клиент:
Часовете на отпътуване на кораба са точно определени в програмата на круиза, която клиентът ще получи преди отпътуване. Корабната компания няма ангажимент да изчаква закъснели пасажери.

Екскурзии:
Предложените допълнителни екскурзии се заявяват и потвърждават от България. За тяхното осъществяване е необходим минимален брой от 40 души. В случай, че той не е достигнат Туроператорът може да откаже да осъществи предложените екскурзии, като ще възстанови заплатените за тях суми.
В случай, че метеорологичните условия наложат промяна в маршрута, това може да засегне и планираните екскурзии на брега. При невъзможност за изпълнение на част от тях, Туроператорът ще предложи алтернативна програма. Екскурзиите се провеждат на български език.

Храна:
На кораба се сервира обяд и вечеря на меню. Клиентът може да избере основно блюдо от предложения избор за деня. Ресторантът не сервира ала карт. В случай че клиентът има хранителни алергии или спазва определен хранителен режим е необходимо да уведоми Туроператора при подписването на договора. Круизната компания ще се постарае да се съобрази с изискванията, доколкото е възможно, но не гарантира, че ще може да ги удовлетвори напълно. Часовете за хранене на борда да фиксирани. Извън тях на борда не се сервира храна..

Напитки:
В пакета са включени напитки по време на закуска. Всички останали напитки на борда се заплащат последната вечер, преди напускане на кораба. Сметката се води на бордна карта, която всеки пасажер получава при настаняване на кораба.

Мобилни телефони и телевизия
Мобилните телефони и телевизорите могат да изгубят връзка при преминаването на шлюзовете и в отделни участъци на реката.

Бакшиши
На круизните кораби е обичайно да се остави бакшиш в края на програмата. На борда има много хора, които не виждате, но те се грижат за вашия комфорт по време на цялото пътуване. Последния ден ще получите плик във вашата кабина, моля поставете желаната сума в него и го оставете на рецепцията. Тези пари се разпределят между целия екипаж. Препоръчителната сума е 7-8 евро на гост, на ден

Цената включва:

  • 4 нощувки в двойна каюта;
  • 4 закуски, обед, следобедно кафе със сладки, вечери;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД Мондиал;
  • Пристанищни такси;
  • Тур мениджър по време на круиза на български език.

Цената не включва:

  • Допълнителни екскурзии – заявяват се и се заплащат в България;
  • Напитки;
  • Бакшиши към персонала
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa