Вашата оценка
КРУИЗ КАРИБСКИ ОСТРОВИ И БАРБАДОС - 22.02.2018 - 06.03.2018

КРУИЗ КАРИБСКИ ОСТРОВИ И БАРБАДОС - 22.02.2018 - 06.03.2018

13 дни / 11 нощувки

Вид транспорт: Кораб



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

КРУИЗ

Описание

ПРОГРАМА:

Ден 1 (22.02.18) : София – Мадрид
Среща на летище София, Терминал 2. Полет до Мадрид в 10:40h. Пристигане в Мадрид в 13:20h. Трансфер до хотел 3* в близост  до летището. Настаняване. Нощувка.

Ден 2 (23.02.18) Мадрид – Санто Доминго
Закуска. Полет от летище Мадрид в 11:50h . до столицата на Доминиканска Република - Санто Доминго. Кацане в Санто Доминго в 15:55h. Трансфер и настаняване в  хотел Maison Gautreaux 3*.
 Дълги пясъчни плажове, в съчетание с карибските пъстри улици на града. Санто Доминго е живописно градче, има богата морска кухня, съчетаваща испански и африкански влияния. А меренге – можете да го чуете по всяко време на денонощието, от лъскавите латино клубове до малките занаятчийски магазинчета. Санто Доминго е известен още с интересните си бижута и фигурки, изработени от кехлибар и камъка ларимар, чиято родина е Доминикана. В  Museo del Tabaco или  Boutique del Fumador пък можете да видите отблизо, как протича процеса на производство на пури. Колониалната зона  на града е обявена за част от културното наследство на ЮНЕСКО.
Нощувка.
 
Ден 3 (24.02.18)
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до круизния кораб. Настаняване на борда на круизния кораб на база All Inclusive. Отплаване в 22ч. Нощувка.

Ден 4 (25.02.18) Плаване  в Карибско море
Възможност за различни развлечения, отдих и релакс на борда на круизния кораб. Нощувка.

Ден 5 (26.02.18) Розо (Доминика)
Акостиране в столицата на Доминика – Розо. в 11:30ч.  Свободно време за разглеждане на града и местните забележителности.
Градът е много подходящ за разходка по крайбрежната алея, където можете да намерите много магазинчета за сувенири, вкусен сладолед или местна морска храна. В Ботаническата градина на града можете да видите различни видове папагали, вековни палми и фикуси, както и цъфтящи тропически храсти и растения. В непосредствена близост до пристанището е и музеят Доминика, където можете да разберете повече за историята на острова, търговията с роби, както и да видите предмети от креолската култура. Катедралата на Розо преплита готическия стил с карибския, приличаща на типичен креолски дом.
Качване обратно на кораба. Отплаване в 19:30ч. Нощувка.

Ден 6 (27.02.18) Бриджтаун ( Барбадос)
Акостиране в  столицата на Барбадос – Бриджтаун в 09:00ч.
Смесица от баянската културата и  модерния свят, Бриджтаун e оживено карибско градче, изобилствано както от сергии  на местни продавачи, така и по-големи търговски комплекси. Центърът на града е обявен за обект на световното  културно наследство на ЮНЕСКО през 2012г. Прекрасните дълги пясъчни ивици са заобиколени от  кристални чисти води. Можете да плувате в компанията на карибски костенурки, да се гмуркате или просто да релаксирате на плажа с коктейл в ръка.  Островът е с богата история и разхождайки се свободно по улиците на града, можете да видите сгради построени през 15 – 16 век. Едно от историческите места, които привлича редица туристи е абатство „Св. Никола“ със своята 350 – годишна история.  Мостът Чембърлейн е едно от най- известните места за снимки, с които да се запомни ваканцията в Барбадос. Можете да намерите огромен избор от сувенири и малки подаръчета за спомен от Бриджтаун. Южният вход на моста  представлява Арка на независимостта на острова от англичаните.
Връщане обратно на кораба. Отплаване за Сейнт Джордж в 18:00ч.Нощувка.

Ден 7 ( 28.02.18) Сейнт Джордж (Гренада)
Акостиране в столицата на Гренада – Сейнт Джордж в 09:00ч. сутринта.
 Сейнт Джордж е столицата на Гренада, заобиколен от хълм на стар кратер на вулкан, а пристанището има интересната формата на подкова. Ярки цветни къщички, боядисани в нюанси на розова гуава, лимоненозелено и оранжево манго. Изобилстват малките магазинчета с разнообразни подправки като ванилия, джинджифил, какао, канела, карамфил и др, които са отгледани от  местното население. Докато пиете своето кафе на крайбрежната уличка,  можете да видите около себе си очарователни исторически колониални сгради, стари каменни църкви и крепостта „Сейнт Джордж“, извисяваща се над града, част от която е отворена за туристи. Недалеч от главния площад се намира и Националният музей Гренада (в миналото бивш затвор). Въпреки че колекцията не е голяма, там можете да видите интересни експонати, включително първия телеграф на острова, археологически разкопки, петроглифи, военни машини и др. Най – голямата изложба е посветена на местната култура на острова.
Връщане на кораба. Отплаване за Кингстаун в 17:00ч. Нощувка

Ден 8 ( 01.03.18) Кингстаун (Сейнт Винсент)
Акостиране в столицата на Сейнт Винсент – Кингстаун в 08:00ч.
Пристигане в Кингстаун, столицата  и най – големият град  на Сейнт Винсент. Кингстаун е град с уникална архитектура от XIX век – тесни шумни улички, сводести каменни врати и колониално управление. Стръмните хълмове обграждат града  и му придават разкоша на местното карибско настроение още по-силно. Зашеметяващо крайбрежие  с уникални по рода си черни пясъчни плажове привличат местни и туристи от цял свят. Китните малки ресторантчета около брега предлагат прясна риба, приготвена по местни рецепти, които си заслужава да се опитат.  В свободното си време посетете и Ботаническата градина на Кингстаун – там можете да видите истинската красота на острова. Създадена през 1765 г. с цел отглеждане на лечебни растения и подправки, тя е най-старата по рода си в Западното полукълбо! Сега изобилства от най-разнообразни цветни растения, извисяващи се дървета, в която живеят над 500 вида застрашени папагали.
Връщане на кораба. Отплаване в 17:00ч. Нощувка.

Ден 9 (02.03.18) Плаване
Свободно време на борда на круизния кораб за почивка, слънчеви бани, коктейл до басейна и релакс.

Ден 10 (03.03.18) Санто Доминго – Пунта Кана
Акостиране на пристанището в Санто Доминго в 09:00ч. Освобождаване на круизния кораб. Трансфер до Пунта Кана. Настаняване в хотел Natura Park Beach Eco Resort & Spa 5* на база All Inclusive. Свободно време. Нощувка.

Ден 11 (04.03.18) Пунта Кана
Пунта Кана е най-големият курорт в Източна Доминикана. Имате възможност да посетите едни от най-хубавите карибски плажове, с кристално чиста вода и дълги пясъчни ивици или да се възползвате от възможността да се гмуркате с шнорхели. Определено е кътче от рая, в което можете да се отдадете на заслужен отдих и дълги разходки по плажа. Друга възможност за вас е да се разходите из страхотния екологичен парк в курорта. Нощувка.

Ден 12 (05.03.18)
Освобождаване на хотела и трансфер до летище Санто Доминго за полет до Мадрид в 17:25h. с АК „Iberias“.  

Ден 13 (06.03.18)
Кацане  на летище Мадрид в 06:30h. Полет до София в 14:20h. Кацане в София в 18:45h.

Цени на човек в двойна каюта:
 
Помещение Възр. в двойна стая Дете 2 - 11.99 г.
Вътрешна каюта 2428 евро / 4749 лв. 1998 евро/ 3908 лв.
Външна с балкон 2528 евро / 4944 лв. 1998 евро/ 3908 лв.


Необходими документи:
  • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
  • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители
Начин на плащане:
  • Депозит при записване в размер на 950 евро от сумата на човек
  • Доплащане до 45 дни преди заминаване
Условия за записване:
  • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването
  • Депозит в размер на 950 евро от сумата на човек
  • Доплащане до 45 дни преди заминаването
 
Разписание на полета Мадрид – Санто Доминго - Мадрид
IB6501  A  23FEB  MAD4S SDQ   1150A  355P  
IB6500  A  05MAR  SDQ   MAD4S  525P  630A+1
 
Разписание на полета София – Мадрид – София
IB7765 O 22FEB SOF2 MAD 10:40A 13:20P
IB7764 O 06MAR MAD4S SOF 14:20P 18:45P
 
Срокове за анулации и неустойки:
  • За самолетен билет по отсечката София – Мадрид – София : условията за анулация и/ или промени в билета се проверяват при правенето на резервация, в зависимост от условията на тарифата на авиокомпанията, по която са запазени/ издадени билетите.
  • До 100 дни преди датата на тръгване не се удържа неустойка
  • От 99 до 70 дни преди отпътуване – 50 % от упоменатото по договор
  • От 69 до деня на пътуване – 100 % неустойка
Забележки:
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15
  • Срок за уведомление на недостигнат брой: 30 дни
  • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна
  • Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК!
  • Туроператорът си запазва правото да промени авиокомпанията превозвач.
  • Пакетната цена е калкулирана по курс на долара 1.70 към 12.10.2017 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
  • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации
 
Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Автобус
  • Кораб
 
Забележка:
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 

Тръгване от:

  • София – Мадрид – Санто Доминго (Доминиканска Република) – Розо (Доминика) – Бриджтаун(Барбадос) – Сейнт Джордж (Гренада) –
  • Кингстаун(Сент Винсент) – Санто Доминго – Пунта Кана - Мадрид - София

Цената включва:

  • Самолетни билети София - Мадрид - София с включени летищни такси
  • Трансфер летище Мадрид - хотел - летище
  • 1 нощувка със закуска на летище Мадрид в хотел 3*
  • Самолетни билети Мадрид - Санто Доминго - Мадрид с включени летищни такси
  • Трансфер Летище - Хотел - Круиз
  • 1 нощувка със закуска в Санто Доминго, Доминиканска република, хотел Maison
  • Gautreaux 3* или подобен
  • 7 нощувки на круизен кораб на база All Inclusive (храна и напитки)
  • Трансфер круиз – хотел - летище
  • 2 нощувки на база All Inclusive в Пунта Кана, Доминиканска Република, хотел „Natura
  • Park Beach Eco Resort & Spa“ 5* или подобен
  • Пристанищни такси и бакшиши – 308 EUR
  • Застраховка Помощ при пътуване в чужбина в размер на 10 000 евро със ЗAД
  • „Армеец“
  • Водач/ преводач от България при минимум 15 човека

Цената не включва:

  • Всичко, което не е упоменато в програмата
  • Разходи от личен характер
  • Допълнителни брегови екскурзии
  • Изходна туристическа виза за Доминиканска Република в размер на 10 евро
  • Доплащане за Застраховка Помощ при пътуване в чужбина за лица от 65г до 84.99
  • г.
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ - възстановява заплатената сума, при отказ по
  • здравословни и други причини. Повече информаця можете да намерите в нашите
  • офиси.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa