Вашата оценка

Великден на Ситония - Халкидики, 3 нощувки, собствен транспорт

4 дни / 3 нощувки

Вид транспорт: Собствен



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Халкидики - Ситония - 4 дни / 3 нощувки - собствен транспорт

Описание

Ситония (Σιθωνια, Sithonia) е средният ръкав на полуостров Халкидики. Полуостров Касандра се намира на запад, а на изток е полуостров Атос (Атон). Заливите, които заобикалят полуострова, са Сингитският залив на запад и Торонийският на изток. Планините Итамос и Драгунтелис са в центъра на Ситония. Измежду многото места, които може да посетите там, са древният град, замъкът и църквата "Агиос Атанасиос" в Торони, вятърните мелници в Сикия и църквата от XVI век в Никити. Порто Куфо е най-безопасното природно пристанище в Гърция, което е чудесно място за риболов. На юг от края на пристанището се намира Карталия – най-южната част от Ситония, разполагаща с доста изолиран плаж с камъни. Известни с красотата си са плажовете на Азапико, Тристиника, Коракас, Маратиас, Каламици и Криарици. По средата на Ситония близо до село Неос Мармарас се намира известния курорт Порто Карас.

Ситония е подходящ, ако търсите по-спокойна почивка. На полуострова има поредица от малки рибарски селища, живописни пристанища и почти безлюдни плажове, както и многобройни къмпинги.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa