Вашата оценка

Почивка в Шарм Ел Шейх, Египет 2018: 6 нощувки в Шарм ел Шейх + 1 нощувка в Кайро, с директен полет от София на 24.03 и 14.04.2018 г.

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Важно: Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок след предоставяне на оферта и избор на хотел.

Описание

Цените са с включени летищни такси!


ПРОГРАМА:


Ден 1:
Излитане от летище София за Шарм ел Шейх с директен чартърен полет. Посрещане на летището и трансфер до избрания хотел. Настаняване и свободно време. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време и по желание вечерна допълнителна екскурзия до Дворец "1001 нощи". Потопете се в атмосферата на Изтока - насладете се на грандиозно шоу, което разказва за дългата история на Египет от фараонски времена до наши дни. Почувствайте се като почетни гости в този приказен дворец. Легенди и митове от "1001 нощи" оживяват като магия пред очите- една незабравима вечер. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Петра, Йордания  - столица на набатеите. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“) на източния склон на Уади Араба, на кръстопътя на главните търговски маршрути – към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. Непознат на западния свят в продължение на стотици години, розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важна точка от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. През 1985 г. Петра е включена Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Екскурзията е целодневна, предлага се със самолет или с ферибот. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или по желан и е допълнителна екскурзия до националния парк Рас Мохамед. Посещение на един от най-известните подводни резервати с разноцветни корали и голямо разнообразие от риби. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели. Екскурзията се предлага с катер и автобус. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Йерусалим. Ще имате възможност да посетите вечните исторически забележителности като: Маслиновата гора в Гетсиманската градина, от където се открива прекрасна гледка към Стария град и Купола на скалата; Стената на плача - най-почитаната и свята част на града е еврпейската, където могат да се видят много поклонници; Виа Долороса – скръбният път, пътят на страданието, последният земен път на Христос към Голгота. Виа Долороса днес е една малка тясна уличка в стария Йерусалим, по която е минал с кръстния си товар Иисус Христос към мястото на разпятието; Витлеем - посещение на една от най-старите църкви в света, построена на мястото на раждането на Христос, почитана като светилище на последователите на християнството и исляма. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Планината на Моисей и Манастира „Св. Екатерина”: Изкачване на светата планина, посрещане на изгрева, когато според легендата става опрощаване на човешките грехове. Според преданието, на върха на тази планина, Моисей е получил скрижалите и десетте Божии заповеди. Екскурзията завършва с посещение на уникалното светилище - древният манастир "Св. Екатерина ". В библиотеката на манастира се пазят 3300 ръкописа на 11 езика – много, от които са украсени с позлата и ярки цветове . Синайската колекция разполага с ръкописи, датиращи още от VI век, и съдържа предимно преписи на Свещеното Писание, църковни слова и богослужебни текстове, но включва също и древногръцки произведения и няколко медицински текста с билкови лекове за различни страдания. Смята се, че по стойност колекцията отстъпва единствено на съкровищницата на Ватикана. Връщане в хотела. Нощувка.  

 

Ден 7:
Ранно освобождаване на хотела. Трансфер с автобус до Кайро (около 6 часа). Пристигане в Кайро и настаняване в хотел Pyramids Park Cairo Resort 4*. Свободно време или възможност за Вечерен круиз по река Нил с включена вечеря (заявява се и се заплаща на място). Нощувка.

 

Ден 8:
Закуска в хотела. Освобождаване на хотела. Свободно време или екскурзия до едно от най-забележителните чудеса на света - Египетските пирамиди, които пленяват с величието и мистериозността си. Групата археологически паметници включва трите големи пирамиди – Хеопсовата пирамида, Пирамидата на Хефрен и Пирамидата на Микерин – както и няколко по-малки пирамиди, разположени в близост до тях. Пирамидите в Гиза са най-старият и единственият запазен до днес паметник от 7-те чудеса на Античния свят. От площадката в Гиза ще се насладите на откриващата се гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса, а по-късно ще посетите и Исторически музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от ерата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони.
Трансфер до летището и полет от Кайро за София.


Важно: Програмата и изпълнението ѝ са примерни. Всички екскурзии се заявяват и заплащат на място при пристигане в Шарм ел Шейх.

Задължително се заплащат: евентуална горивна такса.


ВНИМАНИЕ! Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и пр. се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

Важно: Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок след предоставяне на оферта и избор на хотел.


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
авиокомпания Bulgarian Air Charter
седалище и адрес: София, ул. "Павел Красов" 35
номер на лиценз: BG 2407 - 08
тип самолет: A320


ДОПУСТИМО БЕЗПЛАТНО КОЛИЧЕСТВО БАГАЖ
1 брой ръчен багаж до 8 кг и размери 55х40х23 см (сумарна дължина до 118 см).
1 брой чекиран багаж до 20 кг и до 158 см.
Строго е забранено в ръчния багаж да има остри и режещи предмети. Течностите в ръчния багаж трябва да бъдат в самостоятелни опаковки с обем не повече от 100ml всяка и поставени в самозапечатващ се прозрачен плик за многократна употреба. Общото количество на течностите в ръчния багаж не може да бъде повече от 1l.


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:
- капаро от 350 лева на човек при записване;
- доплащане до 22 дни преди датата на пътуване.

2.Необходими данни: трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване  (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Египет);

3. Анулационни срокове:
3.1.  Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването;
3.2.  При анулация от 44 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит;
3.3.  При анулация от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
3.4.  При анулация от 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.


*ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
- екскурзия до манастира "Света Екатерина" с вкл. обяд: 45 $ за възрастен / 20 $ за дете до 11.99 год.
- еднодневна екскурзия до Йордания - Петра с вкл. обяд /ферибот до и от Акаба в Йордания/: 310 $ за възрастен / 285 $ за дете до 11.99 год.
- екскурзия до Рас Мохамед с вкл. обяд: с автобус 55 $ за възрастен / 35 $ за дете до 11.99 год. или с катер 55 $ за възрастен / 35 $ за дете до 11.99 год.
- еднодневна екскурзия до Йерусалим, Витлеем и Мъртво море с автобус с вкл. обяд: 135 $ за възрастен / дете до 11.99 год.
- екскурзия с джипове до Цветния каньон с вкл. обяд /допълнитено се заплаща оборудване за шнорхелинг/: 75 $ за възрастен / 45 $ за дете до 11.99 год.
- дайвинг (с вкл. обяд): 60 $ за 1 гмуркане и 80 $ за 2 гмуркания

Горният списък включва част от най - популярните екскурзии, които се предлагат и закупуват на място в Египет. Възможни са изменения в цените на екскурзиите вследствие на промени в  курса на местната валута, транспортните разходи или в цени на входни такси и други.
  
     
УТОЧНЕНИЕ: Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 557 долара на тон; Шарм Ел Шейх: 549 долара на тон и при валутен курс 1 Eur = 1,15 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 20 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани /за записвания по - малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава/.


Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 10 дни преди датата на отпътуване.

Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.

Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/. В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - Общи условия по застраховката, за навременното и правилно използване на застраховката при Вашето лечение.

Информация съгласно чл. 80 от ЗТ може да получите в офисите на нашите партньори. Цените са в EUR и се заплащат в левовата им равностойност по курса на БНБ за деня на плащане.

Цената включва:

  • самолетни билети София - Шарм Ел Шейх и Кайро - София с чартърен полет;
  • включени 20 кг чекиран багаж и 8 км ръчен багаж на човек;
  • пътнически и летищни такси (в размер на 95 евро на човек към 01.11.2017);
  • 6 нощувки на съответния пансион в избрания хотел в Шарм ел Шейх;
  • 1 нощувка в Кайро с включена закуска в хотел Pyramids Park Cairo Resort 4*;
  • трансфери летище - хотел - летище;
  • медицинска застраховка с покритие 10000 евро (с Assistance).

Цената не включва:

  • настаняване на база закуска + вечеря в хотел Pyramids Park Cairo Resort 4*, Кайро - по желание, срещу доплащане от 10 евро на човек;
  • екскурзия на Кайро с разглеждане Пирамидите и Сфинкса, Националния Египетски Музей с включен обяд - 60 евро. Екскурзията се заявява и заплаща предварително, най-късно до 5 дни преди датата на отпътуване;
  • допълнителни екскурзии по желание от Шарм ел Шейх (закупуват се на място след пристигане);
  • виза – $ 25 (заплаща се и се получава при пристигане на летище);
  • горивна такса**;
  • доплащане за медицинска застраховка за 8 дни: за лица от 65 до 75 г. - 5 евро; за лица от 75 до 80 г. - 14 евро;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД".
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa