Вашата оценка

ПОЧИВКА В КАМПАНИЯ, Бая Домиция, Неапол - Пролет - Есен 2016

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



8 дни / 7 нощувки с директен полет до Неапол

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

Бая Домиция е един от известните италиански курорти. Намира се на брега на Тиренско море, на около 70км. северно от Неапол. Предлага отлични условия за отдих на достъпни цени в регион с много природни и исторически забележителности - остров Капри, Помпей, Неапол, вулканът Везувий, дворецът Caserta, крайбрежието на Амалфи и др. Хотелите в курорта са разположени в голям парк от борова гора, на дълга плажна ивица със ситен пясък.

ПРОМОЦИЯ ЗА ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ МЕСЕЦ ЮЛИ
Промоцията е валидна само за настаняване в ПРОМО стаи в хотел Marina Club 3*+
за нови резервации от 29.06.2016г.,
до изчерпване на предвидените по промоцията места.

ПРОМОЦИЯ ЗА ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ 22.07 И 29.07.2016
Промоцията е валидна за хотел Giulivo 4* за нови резервации от 29.06.2016г.,
до изчерпване на предвидените по промоцията места.

 
АКТУАЛНО ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

20.05.2016 – 17.06.2016
София-Неапол, 17:30-18:15ч.
Неапол-София, 14:05-16:40ч.

24.06.2016 – 30.09.2016
София-Неапол, 14:10-14:55ч.
Неапол-София, 10:45-13:20ч.


ПЪРВИ ДЕН: петък
Полет София - Неапол на авиокомпания Мистрал Еър. Излита в 13:25ч. Каца в 14:00ч. Трансфер от летището на Неапол до Бая Домиция. Настаняване в избрания хотел. Свободно време. Вечеря. Информационна среща с представител на туроператора в хотела. Нощувка.
 
ВТОРИ ДЕН: събота
Закуска.  Сутринта - информационна среща в хотела. Свободно време за плаж или екскурзия по желание:Кралския дворец Казерта, сравним единствено с Версай - полудневна екскурзия, с включена входна такса. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
ТРЕТИ ДЕН: неделя
Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание: Помпей и Везувий - целодневна екскурзия. Вечеря. Нощувка.
 
ЧЕТВЪРТИ ДЕН: понеделник
Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание: Неапол - полудневна екскурзия (връщане в хотела в късния следобед). Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 
ПЕТИ ДЕН: вторник
Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание: Соренто, Амалфи и Позитано - целодневна екскурзия с включени входни такси. Вечеря. Нощувка.
 
ШЕСТИ ДЕН: сряда
Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание: Капри и Анакапри - целодневна екскурзия с включени входни такси. Вечеря. Нощувка.
 
СЕДМИ ДЕН: четвъртък
Закуска. Свободно време за плаж или екскурзия по желание: Рим: Вечният град - целодневна екскурзия или Гаета и Сперлонга - полудневна екскурзия. Вечеря. Нощувка.
 
ОСМИ ДЕН: петък
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер от Бая Домиция до летището на Неапол. Полет Неапол - София на авиокомпания Мистрал Еър. Излита в 10:00ч. Каца в 12:35ч.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

ТУР НА НЕАПОЛ
(без включени входни такси)
Полудневна екскурзия на български език
Цена: 40 евро/78 лв. на възрастен и 20 евро/39 лв. на дете 2-11.99г.
Неапол - град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. Автобусна и пешеходна обиколка с местен екскурзовод на града, известен с древната история, изкуство, музика и гастрономия. Възможност за фото сесия на хълма Позилипо. По време на тура ще видите Централния площад - Пиаца Плебешито, църквата Сан Фердинандо ди Паоло и Св. Франциско, Театро ди Сан Карло - най-старата опера в Италия, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, замъка Кастел дел Ово (Замъка яйце), галерията ”Умберто I” (без вкл. входни такси). Свободно време, за да опитате най-вкусната пица - неаполитанската, в легендарния ресторант „Да Микеле”, където е направена първата пица „Маргарита”; да посетите известното Гранд кафе „Гамбринус”, отворило врати през 1860г., посещавано от кралските особи и да се любувате на разкошния интериор, пиейки неаполитанско кафе; да разгледате Анжуйския замък или да се разходите по търговската улица Виа Сан Григорио Армено в стария град и да се насладите на шопинга. Трансфер до хотела.
Входна такса за Aнжуйския замък, валидна към дата 31.01.2015 - 5 евро
Слушалки по време на тура - 2 евро

СОРЕНТО, ПОЗИТАНО И АМАЛФИ (с включени входни такси за посещаваните обекти)
Автобусна и пешеходна екскурзия на български език, целодневна
Цена: 60 евро/118 лв. на възрастен и 30 евро/59 лв. на дете 2-11.99г.
Рано сутринта се тръгва с автобус за Соренто - пешеходна обиколка на Соренто, едно от най- очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров с незабравима гледка към Неаполитанския залив и Везувий. Мястото, където е живял и творил Карузо. Пешеходна обиколка на града, църквата Св. Антонино, панорамната площадка в градската градина. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Продължава се с автобус към Позитано - най-западният град от Амалфийското крайбрежие със своята живописна природа. Построен почти вертикално върху скалите (автобуси не влизат в града), от терасите над града се открива възхитителна панорамна гледка към многоцветния Позитано. Прави се спирка за снимки. Продължава се с автобуса за Амалфи - живописен морски курортен град в област Кампания на провинция Салерно - Градът, покровителстван от Сант'Андреа Апостоло, един от дванадесетте апостоли, който тръгва след Христа, брат на свети Петър. Разглежда се катедралата Св. Андрей от IX век, чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Слушалки по време на тура - 2 евро
Препоръчваме леки дрехи и удобни обувки.

ОСТРОВ КАПРИ (с включени входни такси за посещаваните обекти)
Автобусна, круизна и пешеходна екскурзия на български език, целодневна
Цена: 90 евро/176 лв. на възрастен и 45 евро/88 лв. на дете 2-11.99г.
Остров Капри - отпътува се с ферибот от Неапол до известния остров Капри, привличал в миналото си римските императори, запазил е и до днес очарованието и славата, които е имал от край време, мечта за много пътешественици. Изкачваме се до град Капри с фуникуляр (зъбчата железница). Следва пешеходна разходка из Капри, посещават се църквата Свети Стефан и градините на император Август. Свободно време за самостоятелно разглеждане на острова, рибарското селище Марина Гранде, както и двете пристанища: Марина Гранде и Марина Пикола. Можете да се включите в един от двата допълнително предлагани тура:
1) Посещение на Анакапри с екскурзовод на български език Цена: 17 евро / 33 лв. на възрастен и дете Изкачване до град Анакапри с минибус, възможност да видите Monte Solare - най-високата точка на остров Капри, разглеждане на Villa San Michele (с включена входна такса), вилата е била мечтаният дом за шведският физик Аксел Мунте, който казва „Домът ми трябва да е отворен за слънцето, вятъра и гласа на морето, точно като гръцки храм и светлина, светлина, светлина навсякъде“, свободно време и се слиза към Капри.
2) Разходка с лодка Цена: 17 евро / 33 лв. на възрастен и дете Тръгване в 13:25 или 14:25ч. (според заетостта на лодките). Продължителността на обиколката е около час. Преживяването в Капри би останало непълно ако не отделите един час за разходка с лодка из Средиземно море, където да видите тюркоазено сините води, спиращите дъха гледки към малките заливи и изумителните пещери. Разходката включва пълна обиколка на острова (без посещение на Синята пещера Blue Grotto).
Слушалки по време на тура - 2 евро
Препоръчителни са леки дрехи, удобни обувки, слънцезащитни кремове.

РИМ - ВЕЧНИЯТ ГРАД (без включени входни такси)
Целодневна екскурзия на български език
Цена: 60 евро/118 лв. на възрастен и 30 евро/59 лв. на дете 2-11.99г.
Рим - един от най-величествените и романтични градове в света. Историческият център на града е част от културното наследство на ЮНЕСКО с прелестните си дворци, римски руини, изящни статуи и базилики на хиляди години. Панорамна обиколка в историческия център на Рим: Римският форум - сърцето на античния Рим, където е бил съсредоточен политическият, религиозен и търговски живот на града, величествената Арка на Константин, Колоната на Траян, площад Венеция. Фотопауза при Колизеума - най-големият амфитеатър от епохата на Древен Рим. Пешеходна разходка до Фонтана ди Треви - най-известният и най-красивият в цяла Италия - шедьовър на бароковата архитектура. Свободно време.
Слушалки по време на тура - 2 евро

КРАЛСКИЯТ ДВОРЕЦ КАЗЕРТА (с включени входни такси за двореца и градините)
Целодневна екскурзия на български език
Цена: 40 евро/78 лв. на възрастен и 20 евро/39 лв. на дете 2-11.99г.
Кралският дворец Казерта - някогашна резиденция на неаполитанските крале и един от най- внушителните дворци в Европа, по-голям от Версай и с великолепен парк. Част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Строителството започва през 1752г. за Карлос VII Неаполски, който работи заедно с холандския архитект Луиджи Ванвители. Строителството е довършено за третия му син и наследник Фердинанд IV Неаполски. Необходимостта от издигането на постройката не е толкова естетическа, а цели защита при евентуална морска атака, каквато дворецът в Неапол не е осигурявал. Уникалният бароков замък побира в главното си отделение цели 1200 изискани стаи, както и 25 кралски апартамента. Пред двореца има огромен парк, с безброй фонтани, украсени с изящни статуи.
Слушалки по време на тура - 2 евро

ГАЕТА И СПЕРЛОНГА - ИСТОРИЯТА СРЕЩА СЪВРЕМИЕТО. ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ШОПИНГ
Целодневна екскурзия на български език
Цена: 30 евро/59 лв. на възрастен и 15 евро/29 лв. на дете 2-11.99г.
Сперлонга е малко пристанищно градче, разположено на брега на Тиренско море в Централна Италия. През 1957г. започва изграждането на крайбрежния път Терачина-Гаета, което довежда до откриването на пещера със скулптури във възхвала на делото на Одисей. Главната туристическа атракция в градчето е музеят, построен върху земите на Вилата на Тиберий, където могат да се видят скулптурните групи, намерени в пещерата. Според Тацит и Светоний таванът на пещерата се срутва, докато Тиберий вечеря със Сеян, който се втурва да го спасява. В знак на благодарност Тиберий го издига във властта. Някои от скулптурите, изложени в музея, изобразяват нападението на Сцила над кораба на Одисей, ослепяването на Полифем и тялото на Ахил. В Сперлонга може да се посети и църквата Санта Мария, датирана от XII век. В днешни дни използвана за културни събития и спектакли, тя е дом на средновековни мозайки, открити при последните реставрации. Гаета е пристанищен град, разположен на 2 м.н.в., на брега на Тиренско море, между Рим и Неапол. В Гаета се намира масивният Арагонски замък, датиран от VI-VII век. Сегашната му структура е от две отделни сгради, построени по времето на император Карл V, които заедно с укрепленията, правят Гаета един от най-силните крепостни градове в Италия. Едното крило на замъка се използва за провеждането на конференции и изложби. В купола на най-високата кула се намира и кралския параклис, построен от крал Фердинанд II през 1849г. Градът е богат на исторически паметници, включително граждански, архитектурни и църковни сгради, датирани от VIII век пр.н.е. до наше време.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЕКСКУРЗИИТЕ

  • В музеите и обектите с руини в Италия не се допускат лица с раници и големи дамски чанти

  • Отстъпките за 4 и повече екскурзии важат само при записване и плащане в България

  • При записване на място плащане се приема само в евро


УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:

  • Депозит 300 лв. на човек при резервиране на пакета
  • Доплащане 21 дни преди начална дата на пътуването
  • Общи условия по програма Почивка в Бая Домиция

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

  • Лична карта или международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датата на връщане
  • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

  • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
  • Градска такса: По решение на Италианските власти при нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса (city tax). За района на Бая Домиция тя ще бъде от порядъка на 0,30 до 1 евро на човек на ден, за лица над 16 години. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени.
  • Информация за багажа: В цената на полета са включени 7кг. ръчен и 15кг. чекиран багаж на човек. Ако двама или повече души пътуват с общ чекиран багаж, той също не следва да надвишава посочените килограми, тъй като разликата се доплаща като свръх багаж.
  • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Италия.
  • Часово време: България - 12ч., Италия - 11ч.

Цената включва:

  • Самолетен билет София - Неапол - София, с директен чартърен полет и включени
  • летищни такси
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 7 нощувки на съответната база изхранване
  • Чадъри и шезлонги на плажа и на басейна
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  • Представител на български език, за целия престой
  • Застраховка "Отговорност на туроператора"

Цената не включва:

  • Такса гориво и вредни емисии - определя се 20 дни преди полета и се заплаща
  • задължително до 7 дни преди полета
  • Общинска такса - определя се от общината и се заплаща на място
  • Доплащане за пълен пансион - цената е според избрания хотел
  • Допълнителни екскурзии по желание
  • Застраховка "Отмяна на пътуване"
  • Разходи от лично естество
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa