В музея на леприконите

В музея на леприконите
12 Август 2018 г.
Леприконите са мъжки персонажи от ирландския фолклор. Почти миниатюрни са, високи са само около 60 см, имат бради и най-често са изобразявани в зелени одежди. Ако се вярва на приказните митове и легенди, тези малки човечета изпълняват желания и правят всякакви вълшебства. Ето защо може да чуете

да ги наричат „брадати феи“
Ирландската столица Дъблин посвещава на симпатичните човечета цял музей с една единствена цел – съхраняване и популяризиране на националното фолклорно богатство. Музеят е открит през 2010 г. и е първият и единствен за сега музей, посветен на леприконите.
Създателите искали – и постигнали намерението си – мястото да бъде

организирано като Storytelling
Посетителите успяват, както да се запознаят с особеностите на персонажите и с фолклорните източници за тях, така и да проследят развитието на тези герои в съвременната масова култура.
Според уредниците на музея, една от най-интересните зали тук е тази, в която в която всички предмети са в поне три пъти по-големи размери от обикновеното. Целта е посетителите да се почувстват като „малки човечета“ и да разберат колко

труден е за леприконите огромният свят на хората 

След края на обиколката в музея, всеки има възможност да нарисува своя леприкон, както и да се сдобие с някои от множеството сувенири, посветени на тези уникални и наистина любопитни фолклорни герои.

Нашите програми УИКЕНДИ В ДЪБЛИН предвиждат посещение в музея на леприконите.

Welcome Travel
B2B login

Е-бюлетин

Новини

Онлайн Каталог