Дубай Сафари Парк

Дубай Сафари Парк
14 Март 2018 г.
Когато през декември 2017 г. Dubai Safari Park отваря врати, в продължение на седмица, билетите били безплатни и тогава почти цялото двумилионно население на емирство Дубай образувало огромни опашки пред входа на парка.
Поредният нов член в семейството от атракции на арабското емирство дава нова форма на живот на сафарито като активност и изобщо не бива да бъде бъркан с

обикновена зоологическа градина
Причините са няколко – броят и разнообразието на животните, големината и организацията на територията. В момента тук могат да бъдат видени 2500 животни от 250 вида. Очаква се до 2020 година, когато ще бъде завършена следващата фаза от развитието на този проект,

броят на животните да надхвърли 5000
Територията на парка е разделена на четири зони: африканска, арабска, азиатска и сафари зона. Обиколката им, съвсем като при истинско сафари, е на четири колела, като за различните зони превозните средства са различни.

Терените са разнообразни
– с гориста и тревна растителност, както и с множество водни пространства, всяко от които е проектирано така, че да наподобява максимално естествената среда на обитание за популациите, които живеят тук.
Разбира се в Dubai Safari Park има и пешеходни зони и най-различни кътове в услуга на забавленията. Помислено е както за децата, така и за възрастните.
Едно от прелюбопитните места тук е сцената, наречена „Сафари театър”.

Welcome Travel

 
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог