Дървото на живота от Бахрейн – тайната на една мистерия

Дървото на живота от Бахрейн – тайната на една мистерия
06 Април 2019 г.
То е най-самотното дърво на света. Живее в пълно уединение, на пясъчен хълм насред пустинята Сахир. И така вече 400 години.
Дървото на живота, както го наричат е

представител на вида мескит
който се чувства добре в сухи условия. Изглежда обаче наистина необяснимо как без никакви източници на вода този екземпляр успява да оцелява вече няколко столетия. Едно възможно обяснение е кореновата система, която се простира дълбоко в земята и понякога достига до 50 метра дълбочина в търсене на подпочвени води. Но дори и свръхдългата коренова система не обяснява как тук,

на трийсетина километра от столицата на Бахрейн 
точно върху висок пясъчен хълм е оцеляло само едно дърво. Една от непотвърдените теории търси причините за това в неизвестни бактерии в пясъците на пустинята, които подпомагат влажността.
От местните хора ще чуете, че точно това дърво е било

насред Райската градина 
И още – че то живее по непонятна за нас воля свише, която ще го държи тук още столетия.  
Туристите се стичат насам, привличани от необяснимата мистерия на това съществуване. Действително всеки, който е дошъл тук и е застанал близо до короната на това дърво – усеща някаква магия, която може би трябва да остане неразгадана.
 
Програма БАХРЕЙН – РАЙСКА ГРАДИНА СРЕД ПЕРСИЙСКИЯ ЗАЛИВ ще ви отведе при Дървото на живота – една от най-големите загадки в света на природата!

Разгледайте подробностите за програмата ТУК

 
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог