Кралство Мароко аплодира Поли Паскова

Кралство Мароко аплодира Поли Паскова
22 Март 2018 г.
Кралство Мароко отправи вълнуваща покана към народната певица Поли Паскова да пее по време на
 
Световната купа по футбол 2026 в Мароко
Нейно превъзходителство г-жа Закия Ел Мидауи - посланик на Кралство Мароко в България, бе специален гост на 3-часовия концерт-спектакъл на фолклорната звезда - "Аз съм, Българийо, твоя дъщеря", в препълнената зала 1 на НДК, съобщава VIP Communication PR.
"Посолството на Кралство Мароко в република България има честта да участва в този концерт на певицата Поли Паскова, която изпълнява народни и автентични български песни, с топъл глас, особен стил и присъствие на сцената, които правят от нея оригинален и привлекателен артист. Моята страна - Кралство Мароко, която неотдавна подаде кандидатурата си за домакин на световната купа по футбол през 2026 г., би искала да види изпълненията на Поли Паскова на своя земя, като част от добрите отношения между нашите две приятелски страни. Скъпа Поли, благодаря още веднъж за поканата!
 
Да живее България, да живее Мароко!",
каза от сцената в зала 1 НП г-жа Закия Ел Мидауи, която бе посрещната с бурни аплодисменти от публиката в НДК. 
Концертът-спектакъл в три части представи на публиката песни от всички фолклорни области на България, както и шлагерни и нови изпълнения на Поли Паскова.
Събитието премина със засилени мерки за сигурност заради българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Поли Паскова е един от добрите примери за
 
възраждането на българския фолклор
чрез представянето му в съвременен и атрактивен вид – с авторска музика на фолклорна основа и изпълнение на автентични песни.
Една от любопитните подробности за тази изпълнителка е, че тя е бивша национална състезателка по баскетбол, която достига 4-то място в Европа с женския национален отбор, а също и многократен шампион и вицешампион на България.
Завършила е спортната академия у нас с треньорски профил по баскетбол и УНИБИТ в специалността „Защита на Културно Историческото Наследство на България“.
 
Информацията и снимките от събитието са ни любезно предоставени от 
VIP Communication PR  

Welcome Travel
 
B2B login

Е-бюлетин

Новини

Онлайн Каталог