Предстоящо в Дубай

Предстоящо в Дубай
08 Май 2018 г.
Aladdin City e поредният сюрреалистичен строителен проект в Дубай, който светът очаква с нетърпение.
Вдъхновен е от една от най-известните арабски приказки – „Аладин и вълшебната лампа“, както и от историите на не по-малко известния и обичан герой – Синдбад Мореплавателя.

Aladdin City ще включва три златни кули във формата на познатата вълшебна лампа. Най-високата от тях ще бъде хотел на 34 етажа. Останалите две кули-лампи – ще бъдат търговски площи. Климатизирани мостове, наподобяващи приказни чудовища, ще свързват кулите, алеите и паркингите в приказния град.

Проектът Aladdin City беше анонсиран за пръв път през 2014 г., а местните власти вече са обявили, че средствата за завършването му са налични.

Точната дата за финализирането на проекта все още не е разкрита. Очаква се Aladdin City да бъде пуснат в експлоатация до края на тази или през следващата – 2019-та година.

Разбира се в Дубай очакват сериозен икономически ефект от новия проект. Надяват се и че той ще затвърди дългосрочно позициите на емирството в сферата на туризма.

От арабското емирство изтъкват и познавателния и културен пласт в този проект, който ще съживи спомените за приказните герои.
 
Запознайте се с нашите програми до арабското емирство ТУК

Снимка: интернет

Welcome Travel


 
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог