Вашата оценка

Музея на бъдещето в Дубай

Музея на бъдещето в Дубай
09 Февруари 2021 г.
Музея на бъдещето е поредният уникален архитектурен проект, реализиран в Дубай. Строителството на сградата вече е завършено, очаква се музеят да започне да приема посетители още през тази година.
Супер необичайната форма на сградата –

овал с вътрешен отвор, наподобяващ око –
е идея на архитекта Шон Кил. Няколкостотин панела, облечени в стомана образуват „безшевната“ сребриста фасада на сградата. И това не е всичко! Акцент във външността на „окото“ са калиграфските надписи на арабски език, пресъздаващи стихове на самия шейх Мохамед бин Рашид ал-Мактум, емира на Дубай.
Формата на сградата, а и скромната й височина от 78 метра, са своеобразна алтернатива на небостъргачите в емирството. Дизайнът й, по своята концептуалност, се родее с една друга сграда, която вече добре познаване от нашите програми – Рамката.
Музеят ще бъде пълен с интерактивни дисплеи, посредством които посетителите ще взаимодействат с експозициите, разположени на различните етажи.
Амбицията на мястото всъщност е да

решава глобални проблеми на човечеството.
Как? С презентиране на иновации и технологични предписания, насочени към справянето с климатичните промени, както и преодоляването на проблеми, касаещи здравето и благополучието на обществото и отделния индивид.

По материали от Интернет 

Пълния списък с програмите ни до Дубай, разгледайте ТУК

Welcome Travel


 
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa