28 номер е трамваят

28 номер е трамваят
14 Декември 2019 г.
Малките жълти трамвайни мотриси са се превърнали в емблема на португалската столица и присъстват във всички разновидности на сувенирите, които можете да си купите от тук.
Жълтите трамваи на Лисабон са част от един интересен феномен – този на

транспорта като туристическа атракция 
На много места по света средствата за придвижване или пък гарите, метрополитените и пр. са истински магнит за пътешествениците. Защото са необичайни, имат история или пък изпъкват с особени естетика и архитектура.
Нашите програми изобилстват с подобни примери – магаретата-таксита в Михас, тук-тук такситата в Шри Ланка, файтоните в Маракеш, напълно автоматизираните метровлакове (без машинисти) в Дубай, метрополитените на Москва и Пхенян... Списъкът може да бъде продължен, но да се върнем в Лисабон.   
По почти всички възможни показатели

жълтите му трамваи са ретро, ретро и пак ретро 
Очарованието им обаче се крие във факта, че те не се използват само като ретро атракция за туристически маршрути. Тъкмо обратното – вече почти век са пълноправна част от системата на градския транспорт в португалската столица. Разбира се през годините мотрисите са били подлагани на модернизация, но

външният им облик е максимално близък до първоначалния
Най-популярната линия на жълтите трамваи е тази с номер 28. Тя е една от най-дългите в Лисабон, почти 7 километра, и по нея редовно се превозват не само с местни, но и туристи срещу редови билет.

Welcome Travel

 
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог