Covid Free Hotel

Covid Free Hotel
11 Май 2020 г.
Така наречената „нова нормалност“ вече се настани в живота на милиони хора по света след избухването на пандемията Covid 19. Въпросът, който вълнува всички ни е как туристическата индустрия ще се преоткрие в тези условия?
Петзвездният Plaza España Design в Мадрид влезе в световния информационен обмен с огласяването на собствени мерки за защита на своите гости. 


Искаме да бъдем най-безопасният хотел в цяла Испания“,
обяви Хавиер Хименес, мениджър на хотела.
Всеки гост ще бъде подлаган на бърз тест за коронавирус. В хотела ще функционира медицинска зала с лекар, а медицински сестри ще мерят температурата на гостите. Усилено се работи по допълнителна реорганизация на помещенията, която да сведе до минимум контактите между гостите на хотела и персонала.
Безопасни маршрути на придвижване ще бъдат маркирани на отделните територии на хотела. 

Роботи ще следят дезинфекцията на стаите
посредством ултравиолетова светлина. Ще бъдат разположени и множество дозатори за дезинфектанти, включително и в асансьорите.
Във Фейсбук страницата на Plaza España Design пък наред със супер привлекателните снимки от стаите вече се публикуват и кадри на хора с предпазни облекла, които дезинфекцират помещенията.
Хименес не се страхува, че заради мерките, които той и ръководството ще приложат,

могат да бъдат обвинени в… параноя
Строгите мерки са особено важни за Plaza España Design особено като се има предвид, че средната възраст на гостите му е около и над 50 години.
Хотелската бизнез асоциация в Мадрид пък работи по предложение за сертификат „Covid Free Hotel“, който ще бъде предоставян на хотели и заведения, които отговарят на посочените в него изисквания.

Welcome Travel

 
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог