ЯПОНИЯ и магията на Момиджи - 06.11.2021

ЯПОНИЯ и магията на Момиджи - 06.11.2021

10 дни / 7 нощувки

Токио – Нико – Фуджи – Хаконе – Киото – Осака – Нара – Йокохама – Камакура

Цена от: 5555.00 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
06.11.2021 5555.00 лв Резервирай

10 дни / 7 нощувки - самолетна програма

Програма

1 ден 06.11.2021 София – Истанбул
Среща на летище София (Терминал 2) в 19:30 ч. и отпътуване за Истанбул с Turkish Airlines в 21:25 ч. Кацане на летището в Истанбул в 23:50 ч.
2 ден 07.11.2021 Истанбул – Токио
Полет за Токио с Turkish Air в 02:05 ч. Кацане на летище Ханеда в 19:45 ч. в Токио – динамичен, модерен мегаполис с над 13 милионно население. Разположен на „края на Азия”, на брега на Тихия океан, Токио е град на контрастите. Оживен трафик по магистралите и булевардите, неонови светлинни реклами, забързани тълпи по улиците - японската столица притежава всички черти на модерния град от 21-ви век. Но отвъд шума и движението, Токио е запазил своето очарование от отминалите векове. Можете да се разходите по малките улички на един „различен” град, изпълнен с храмове, светилища и хармония. Посрещане oт фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване в хотел MYSTAYS Gotanda Station/или подобен. Нощувка.
3 ден 08.11.2021: Целодневна панорамна обиколка на Токио с екскурзовод и включен обяд
Закуска. 10:00 ч среща с екскурзовода във фоайето на хотела и стартиране на туристическата програма на Токио с автобус. Посещение на един от най-старите будистки храмове Сенсоджи в историческия район Асакуса, където се е съхранил аромата на древно Токио, разходка по улицата със сувенирните магазини Нака Мисе – където са се съхранили и много национални занаяти. Разходка в парка Хамарикю – забележителност на този парк са водоемите с морска вода, нивото на които се мени в зависимост от приливите и отливите. Посещение на изкуственият остров в Токийския залив Одайба. Панорамен вид на Токио и Токийския залив със статуята на свободата. 13:00 ч - Обяд. Разходка по една от най-скъпите улици в света – Гиндза. Площада на Императорския дворец в историческия център на града. Посещение на величествения шинтоитски храм Мейджи Джингу – посветен на император Муцухито основателя на съвременна Япония. Качване на сградата на Токийското кметство на височина 220 метра, от където ще се насладим на 360 градусова гледка (при хубаво време освен Токио на длан, ще имате възможността да видите и планината Фуджи). Свободно време. Нощувка.
4 ден 09.11.2021: Пълен туристически ден в националния парк Фуджи – Хаконе с екскурзовод и включен обяд.
Закуска. 09:00 ч Отпътуване от хотела с багажа за Националният парк Фуджи - известен с горещите си извори, живописната природа и прекрасната панорама. Планината е обградена от 5 живописни езера – затова този район още се нарича и Фуджигоко ( петте езера на Фуджи) Екскурзията започва с изкачване към Храма Аракура Синген и пагодата.. от храма се открива най-красивта гледка към планината Фуджи и езерата. Посещение на храма «Духа на езерото» - един от най-древните храмове в Япония. Това светилище, което съхранява много реликви, един път на няколко години го посещава императорът с неговото семейство. 13:00 ч - Обяд. Посещение на Иясино – сато село /музей под открито небе, където ще видите традизионни занаяти с които се занимават хората. След завършване на екскурзията трансфер до гарата Одавара и отпътуване за Осака с влака стрела Шинкансен Пристигане на гарата в Оскака – 20:26 ч Пеша ще се придвижим от гарата в Осака до хотела - 10 мин пеша. Настаняване в хотел Mystays Shin Osaka Conference Center/ или подообен в Осaка. Нощувка.
5 ден 10.11.2021: Пълен туристически ден Нара – Осака с екскурзовод и включен обяд.
Закуска 09:00 ч среща с екскурзовода във фоайето на хотела и отпътуване за първата столица на Япония, като градът е основан през 8-ми век Нара. Програмата в Нара ще стратира с посещение на Урок по калиграфия, това ще е необичаен класически урок по калиграфия. Ще се проведе от художник – калиграф. В края на урока Ви ще сте създали свой калиграфски шедьовър, който ще ви остане за спомен. Дегустация на саке при местен производител. Посещение на трационна японска къща ще разгледаме интериора и екстериора , както и стаята за чайна церемония и вътрешната градина 13:00 ч - Обяд Ще посетите древния храм Тодайджи /Великият източен храм/, построен в средата на 8 в. Тук се намира най-голямата дървена статуя на Буда и светилището Касуга Тайша, една от трите най-почитани шинтоитски гробници в Япония. Разходка в парка на Нара се намира в центъра на града и в него са съсредоточени повечето забележителности. Паркът е място, където свободно се разхождат хиляди елени. В шинтоизма елените се смятат за посланици на боговете, затова те са символ на града. 18:00 ч Връщане в Осака. Вечерта разходка по една от най-атрактивнитe и футуристични улици в Осака – това е най-точното определение за „Дотонбори“. Тук сградите не са боядисани с боя, а са покрити са огромни екрани, излъчващи неонови светлини. Магията се случва вечер, когато от огромните пана проблясват реклами, а цветовете се сменят постоянно. „Дотонбори“ върви по линия на едноименната река и освен като център на светлините е известен и с бурния си нощен живот, магазините и театрите.. Нощувка.
6 ден 11.11.2021: Пълен туристически ден в Киото с екскурзовод и включен обяд
Закуска. 08:00 ч среща с екскурзовода във фоайето на хотела и отпътуване с автобус за Киото. Днес екскурзията ни ще започне с посещение на бамбуковата гора Арашияма. Отпътуване за Киото. Туристическа програма в градът известен исторически и културен център, в който са запазени над 4000 шинтоитски и будистки храма. Въпреки че е модерен град с население от 1,5 млн. души, той до голяма степен е запазил стария си архитектурен стил. Посещение на Храма Рьоанджи „Градината на Щастието“. Посещение на музея на Кимоното.. Посещение на Златния храм “Кинкакуджи”, построен в края на 14 век в три различни архитектурни стила – дворцов, стил на самурайския дом и стил на Дзен-будистки храм. 13:00 ч - Обяд. Посещение на музея на кимоното, където ще се насладите на модно дефиле на кимона. След завършване на програмата програмата в Киото. 18:00 ч Връщане в Осака. Нощувка.
7 ден 12.11.2021: Програма в Осака
Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа на съхранение. До обяд разходка в Осака Посещение на Замъкa, построен през 1576 година и по желание: Качване на Umeda Sky Building, състои се от два 40 етажни небостъргача свързани по между им с ескалатор на върха. 14:30 ч Връщане в хотела и с багажа се придвижваме до гарата. Отпътуване за Токио с влакът стрела Шинкансен от Шин Осака. Пристигане в Токио среща с екскурзовода на перона и трансфер до хотела в Токио. Нощувка.
8 ден 13.11.2021: Еднодневна екскурзия до националния парк Никко с екскурзовод и включен обяд
Закуска. 09:00 ч среща с екскурзовода във фоайето на хотела и отпътуване с автобус за Никко.Този ден ви очаква едно незабравимо пътуване до националният парк Никко – наричат го «Диаманта на Япония». Националния парк е богат на природни забележителности през цялата година Тук се намират и Бронзовата пагода Ходо и няколко храма, сред които най-голямият дървен храм. Свещеният мост Синке – ще ви посрещне още на входа и принадлежи на древния храм Футура. Мостът се смята за един от най-красивите в Япония 13:00 ч - Обяд. Посещение на Водопадът Кегон известен сред японците с името Кегон-но-таки, смята се, че е един от трите най-красиви водопади в Япония и се намира на езерото Чузенджи. Връщане в хотела. Нощувка.
9 ден 14.11.2021: Пълен туристически ден КамакураЙокохама с екскурзовод на руски език и включен обяд
Закуска. 09:00 ч среща с екскурзовода във фоайето на хотела и отпътуване от хотела с багажа по маршрут: Токио – Камакура – великият Буда – храма Цуругаока – Хатимангу – Хасе Дера – разходка по брега на Тихия океан – Йокохама – площада на кралицата – пристанището Минато Мирай – Ландмарк – 70 етажният небостъргач се извисява на 296 м над земята и енай-високата сграда в Япония. Първа спирка Камакура старата столица на Япония и град спътник на Токио. Храма Цуругаока и Храма Хасе Канон обградени от дърветата сакура, и живописни по всяко време на годината..Главната забележителност на Камакура е Котоку-ин будистки храм на сектата Джодо в Град Камакура е известен с голямата си будистка статуя, изображение на Амида Буда – една от най-известните будистки фигури в Япония. Направена от бронз, статуята на Великия Буда е висока над 13 метра и тежи близо 93 тона. Отпътуване за Йокохама, градът е първото пристанище, което започва да приема чужди кораби. Днес се явява вторият по големина град в Япония. 13:00 ч - Обяд Разходка в модерният район Минато Мирай пристанището на бъдещето – тук ще видите интересни дизайнерски идеи. На площада на Кралицата има множество разнообразни магазинчета. Посещение на Ланд Марк Тауър – от където се разкрива 360 градусова гледка над Токийския залив. Посещение на една от най-живописните градини на Япония – Сенкей, тази градина е национален паметник на Япония. Връщане в Токио, рансфер до летище Нарита. 22:55 ч полет до Истанбул с Turkish Air.
10 ден 15.11.2021
Кацане на летището в Истанбул в 06:15 ч. В 08:45ч полет от Истанбул с Turkish Air за България. В 09:00ч. кацане на летище София Терминал 2.

Шестият сезон в Япония настъпва през септември и продължава до края на ноември.
Япония е единствената страна в света, която има шест сезона.
Освен стандартните (пролет, лято, есен, зима), има още два неофициални – «сезонът на дъждовете» или петият сезон, който е през юни, и «есенната прозрачност», което прилича на нашето «циганско лято».
Това е времето, когато в природата настъпва тишина и умиротворение,
а кленовете започват да сменят цвета си от зелено на жълто, оранжаво и много алено червено.
Едно от най- красивите явления се нарича – Момиджи, което от японски се превежда като «червените листа».

 
Дата Възрастен в двойна стая Двойна стая Единична стая
06.11 - 15.11.2021 5555 лв. 11 110 лв. 6135 лв.

Цената  на пътуването е калкулирана при курс 1 USD = 1.75 лв.  При промяна на съотношението долар – лев с повече от 0.03 лв. туроператора си запазва правото да актуализира цената на пътуването.

Акценти в програмата
 • Отработен маршрут с доказани екскурзоводи и симултанен превод на български език през цялото време
 • Качване на  Сградата на Токийското кметство
 • Изкачване до храма Аракура Синген на Фуджи.
 • Урок по калиграфия в Нара
 • Дегустация на саке
 • Посещение на Музея на Кимоното в Киото и дефиле на кимона от професионални японски модели
 • Посещение на бамбуковата гора в района на Киото
 • Посещение на  Водопадът Кегон,
 • Качване на Ланд Марк тауър в Йокохама
 • Посещение на градината Сенкей
 • 6 обяда по програмата в изпитани ресторанти
 • Хотели с централна локация
 
Условия за записване:
При сключване на договора депозит – 2500 лв
2-ра вноска до 10.01.2021– 1000 лв
3-та вноска до 45 дни преди отпътуване – 2055 лв

Условия за анулация:
Ако прекратяването е до 95 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
Ако прекратяването е от 94 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
Ако прекратяването е от 64 до 25 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
Ако прекратяването е под 25 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
„Отмяна на пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД «Евроинс”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 

Цената включва:

 • Самолетни билети по направлението:
 • София – Истанбул - Токио – Истанбул – София с полет на Turkisa AIR
 • Всички летищни такси по полетите на стойност 100 евро към ………... Летищните такси подлежат на препотвърждение 1 месец преди заминаването.
 • Билети за влака стрела „ Шинкансен“ :
 • Фуджи / гара Одавара – Осака
 • Осака - Токио
 • Всички трансфери летище – хотел – летище.
 • 4 нощувки в хотел Hotel MYSTAYS Gotanda Station// или подобен
 • 7 закуски на блок маса в хотелите по програмата
 • 6 обяда по време на всички екскурзии включени в цената
 • 3 нощувки в хотел Hotel Mystays Shin Osaka Conference Center в Осака/ или подобен
 • Туристическа програма:
 • Целодневна панорамна обиколка на Токио с включен обяд.
 • Пълен туристически ден в националния парк Фуджи – Хаконе с включен обяд
 • Пълен Туристически ден в старата столица Нара с включени такси за обектите и включен обяд.
 • Посещение на бамбукова гора и Туристическа програма в Киото с включени такси за обектите и включен обяд.
 • Туристическа програма в Осака
 • Туристическа програма в Никко с включени такси за обектите и включен обяд.
 • Пълен Туристически ден в Камакура и Йокохама с включени такси за обектите и включен обяд.
 • Туристическа програма по цялото пътуване с включени всички входни такси.
 • Местен екскурзовод на руски език по време на туровете в Япония. Осигурен превод.
 • Водач – екскурзовод, от България
 • медицинска застраховка с покритие 20 000 евро.

Цената не включва:

 • разходи от личен характер
 • Доплащане за единична стая – 580 лв
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003271 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa