Вашата оценка
ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ЦЪФТЕЖА НА ВИШНИТЕ - 05.04 – 14.04.2022

ОБИКОЛКА НА ЯПОНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ЦЪФТЕЖА НА ВИШНИТЕ - 05.04 – 14.04.2022

10 дни / 7 нощувки



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Програма


От модерните мегаполиси Токио, Йокохама и Осака, до запазилите автентичния японски дух Киото, Камакура, Нико и Нара в незабравимо пътуване в най-красивия сезон на годината

1 ДЕН: 05.04.2022 г. СОФИЯ – ИСТАНБУЛ
Среща на летище София, терминал 2 за полет до Истанбул в 21:25 ч. Кацане в 23:40 ч. Кратък престой на летището.
 
 
2 ДЕН: 06.04.2022 г. ИСТАНБУЛ - ТОКИО
Полет за Токио в 01:40 ч. Кацане на летище Ханеда, Токио в 19:20 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Monterey Ginza 3* или подобен. Нощувка.
 
3 ДЕН: 07.04.2022 г. ТОКИОКАМАКУРА ЙОКОХАМА – ТОКИО (1ч пътуване с автобус, около 60 км)
Закуска.
Днес ни предстои целодневна екскурзия до Камакура и Йокохама (включена в цената).
Камакура е град на 60км южно от Токио, столица на Япония от 1185 г. до 1333 г. по време на шогуната Камакура. Градчето с около 170 хил. души се намира на брега на Тихия океан и една от най-уютните дестинации в близост до столицата.
През 1180 г. шогунът Минамото Йоритомо учредява първото военно правителство на страната, което повечето историци посочват за началото на ерата Камакура. По това време властта почти изцяло преминава от императора, който пребивава в Киото, в ръцете на шогуна в Камакура. Градът се превръща в политическа, икономическа и културна столица на страната. Известен е още като център на Будизма и Шинтоизма, като тук са съсредоточени едни от най-известните и важни будистки и шинтоиски храмове в страната като Цуругаока Хачимангу (Tsurugoka Hachimangu), храмът Котоку-ин или Великят Буда  (KotoKu-in, храмът с най-голямата бронзова статуя на Буда в Япония) и Хасе Дера (Hase Dera temple).
 
Обиколката ни ще започне с посещение на храма Хасе Дера (Hase Dera), посветен на богинята Хасе Канон и една от най-големите ѝ дървени статуи в Япония – 9,18м. Храмът е на две нива, като на първото ниво може да се разходим сред прекрасна японска градина, а на следващото ниво ще видим основните сгради на храма, където се намира и статуята на богинята,. Докато се изкачваме по стълбите, на междинното ниво, може да видите множество малки статуи (над 50 хил.) на Жизо-до (богът, закрилящ децата според японската кутура).
Тук ще видим и една от най-старите библиотеки в света - смята се, че който успее да я завърти, ще получи цялото познание на света. Опитайте, за да проверите късмета си!
 
Ще имаме свободно време да се разходим по главната улица на града – Komachi dori, от която можете да пазарувате подаръци или да хапнете вкусен обяд.
Следобеда се отправяме към Йокохама - вторият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, което е и първото, което се отваря за търговия след като страната излиза от своята междунадорна изолация през 1859г.
Ще посетим градините Санкиен (Sankeien), прочути с целогодишната си красота. Тук има и доста стари традиционни японски постройки (пагоди и къщи), донесени и запазени от различни краища на страната, включително тай-наречените Gassho-zukuri със стръмните стигащи до земята покриви, характерни за район Хида и градчето Ширакава-го (Shirakawa-go). Gassho-zukuri означава „сключени като ръце за молитва“ – т.е. имитират начина, по който будистките монаси са събирали ръцете си, за да произнесат молитва. Всъщност, тяхното предназначение е да издържат големите и силни снеговалежи през зимата в планината.
 Ще се разходим сред цъфналите пролетни дървета, по прекрасните изкуствени мостове и цветни лехи.
След посещението ни в парка, се качваме на автобуса, с който по пътя обратно към Токио, ще минем покрай архитектурното  чудо на футуристичното пристанище Минато Мирай (Minato Mirai). Името му в превод означава „Пристанище на бъдещето“. Тук има множество бизнес сгради, центрове за пазаруване, увеселителен парк, заведения и хотели.
Връщане в Токио. Свободна вечер. Нощувка.
 
 
4 ДЕН: 08.04.2022 г. ТОКИОНИКО – ТОКИО (около 150км, около 2ч трансфер с автобус)
Закуска.
След ранно ставане се отправяме на целодневна екскурзия до Нико (включена в цената).
Град Нико е известен с най-красиво декорираният храм в Япония – Тошуго (Toshugo shrine), в който се намира и грабницата на  шогун Токугава Иеясу. Ще ни разкажат повече за него като основател на шогуната Токугава през 1615г, който управлява страната до 1867г, когато император Мейджи (Meiji) връща властта в ръцете на императора.
Обиколката на място ще започне с посещение на разположения сред гората храм Тошогу, където се намира и гробница на шогун Токугава Иеясу (тя не се посещава, тъй като ътукат до нея е струмна и камениста, разположена на около 20 мин от храма нагоре в гората). Включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО, ще се разходим сред украсения с позлатени дърворезби храмов комплекс и неговите постройки. Тук е пететажната пагода, портата Ниомон, и паната на трите маймунки със сцените "Не чух", "Не видях", "Не разбрах". Ще видим цялата поредица от пана и ще проследим историята на човешкия живот, която ни представят те.
Отпътуване към живописното езеро Чузенджи, където ще имаме свободно време за обяд (не е включен в цената).
Езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай (разстоянието от Нико до Чузенджи е 30 км).
След това ще слезем с асансьор до водопада Кегон (Kegon), който е един от най-красивите в Япония.
Връщане в хотела в Токио. Нощувка.
 
5 ДЕН: 09.04.2022 г.  ТОКИОКИОТО (около 460км, около 2:15ч трансфер с бърз влак)
Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Киото, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 08:00ч.
Закуска.
Отправяме се на полудневен тур на Токио, преди да се качим на влака „Стрела“ до Киото (включено в цената). 
Първата ни спирка е Токио Тауър – Токийската кула, издигаща се на 333 метра височина в центъра на Токио и е една от най-високите телевизионни кули в света.
Продължаваме с парадната площадка пред Императорския дворец – резиденцията на японското императорско семейство. Дворецът се намира в центъра на Токио, на мястото на стария замък Едо в голям парк, заобиколен от ровове и масивни каменни стени.
Трансфер до Tokyo Station, от където ще се качим на влака Nozomi до Които.
Пристигане в Киото, трансфер и настаняване в хотел Agora Kyoto Shijo 3* или подобен.
Нощувка.
 
6 ДЕН: 10.04.2022 г.  КИОТО
Закуска.
Днес ни предстои целодневна обиколка на Киото (включена в цената).
Ще започнем с храма Фушими Инари (Fushimi Inari). Шинтоисткото светилище е известно с многобройнитае ярко червени торита (tori gates), които водят до същинската част на храма и едноименната планина Инари. Инари е бога на ориза и на територията на страната има хиляди храмове посветени на него. Този е един от най-важните и датира от 794г, когато столицата на страната се премества в Киото. Пригответе фотоапаратите си, защото тук стават прекрасни снимки.
Следващата ни спирка е замъкът Ниджо-джо (Nijo-jo) – един от най-добре запазените резиденции на местните шогуни. Ще видим богато украсената врата Карамон (Kara-mon), ще се разходим по коридорите на замъка с „пеещите“ подове и по алеите на красивата градина към двореца Ниномару (Ninomaru).
Следва свободно време за обяд (не е включен в цената).
Следва изживяването чаена церемония (включена в цената).
Продължаваме към храма Кинкакуджи (Kinkakuji Temple) – дзен будистки храм, разположен в изключително красив градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО.
И накрая, ще се разходим след квартала на гейшите – Гион. Дано да имаме късмет и да зърнем на живо някоя от тях.
Връщане в хотела. Свободна вечер. Нощувка.
 
 
7 ДЕН: 11.04.2022 г.  КИОТО – НАРА – ОСАКА – КИОТО (около 40км, 1ч с автобус)
Закуска.
Денят ни днес е отделен за съседна Осака, а по пътя ще спрем за разглеждане на храма Тодайджи (Todaiji) в Нара, разположен в парка с елените (включено в цената).
Нара е първата постоянно-действаща столица на Япония, основана през 710 г. Влиянието на монасите от храмовете на града в политическия живот на страната става толкова голямо през следващите няколко десетилетия, че се налага преместването на столицата от Нара в Нагаока. Въпреки това, градът остава един от най-любимите за посещение в Япония, само на около 40-45 мин. път от Осака и Киото.
Храмът Тодайджи (Todaiji), разположен в Парка на Нара е едно от най-популярните места за разходки в града, известен с над 1200-те елени, които живят в него. Те си изключително дружелюбни и можете да ги нахраните с крекерите, които се продават на територията на парка и, които са специално направени за тях. Внимавайте, защото когато видят, че ги вадите от джоба си, стават много нетърпеливи.
Храмът Тодайджи (Todaiji)  е построен през 752 г. и става водещ храм на Будизма в Япония. През годините храмът започва толкова силно да влияе върху държавните въпроси, че през 784 г. се налага столицата да бъде преместена от Нара в Нагаока.
В посещението ни е включен вход за основната сграда на храма, където се вижда 15 метрова бронзова статуя на Буда. Интересна атракция на храма е колоната в основата, на която има дупка – ако успеете  да минете през нея, ще получите просветление в следващия си живот.
Около обяд се придвижваме към Осака.
Ще имаме свободно време на най-оживената улица Дотонбори (Dotonbori) да обядваме един от най-вкусните местни специалитети okonomiyaki (вид омлет с морски дарове) в местен ресторант (не е включено в цената).
Следва посещение на замъка Осака – един от най-известните японски замъци. От последния етаж на замъка се открива страхотна гледка към града и парка на замъка.
Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building.
Връщане в хотела в Киото и свободно време. Нощувка.
 
 
8 ДЕН: 12.04.2022 г.  КИОТО - ТОКИО (около 460км, около 2:15ч трансфер с бърз влак)
Багажът ще бъде транспортиран отделно, направо до хотела в Токио, необходимо е да го оставите на рецепцията на хотела до 08:00ч.
Закуска.
Свободно време до обяд в Киото за последни разходки и пазаруване. Напускане на стаите до 11ч преди обяд.
 
Трансфер до гарата за качване на влака „Стрела“ в посока Токио.
Пристигане в Токио, поресщане от представителя на местния туроператор в Токио, трансфер и настаняване в хотел Monterey Ginza 3* или подобен. Нощувка.
 
 
9 ДЕН: 13.04.2022 г.  ТОКИО - ИСТАНБУЛ
Закуска.
Свободно време преди обяд. Напускане на стаите в 11ч.
 
Около 13:30ч. отпътуваме на полудневен тур на Токио, в който ще посетим най-старият храм в града – Асакуска Сенсоджи (Asakusa Senso-ji temple) с улица Накамисе (Nakamise) и ще отидем с автобуса до Шибуя (Shibuya), за да видим едно от най-натоварените кръстовища в града.
Предо отпътуването за летището ще вечеряме в местен ресторант (включено в цената, японска кухня).
 
Трансфер до летището около 19:30ч. Полет за Истанбул в 22:50ч.
 
 
10 ДЕН: 14.04.2022 г.  ИСТАНБУЛ - СОФИЯ
Кацане в Истанбул в 05:20ч. Кратък престой на летището в Истанбул и полет до София в 07:40ч. Кацане в България в 08:50ч.
 
Край на програмата!
 
Пакет с включени летищни такси Човек в двойна стая Единично настаняване Трети възрастен в двойна стая
Ранни записвания до 15.01.2022 г. 3070 евро/
6004 лева
3596 евро/
7033 лева
3070 евро/
6004 лева
Стандартна цена след 16.01.2022 г. 3176 евро/
6212 лева
3696 евро/
7229 лева
3176 евро/
6212 лева
 
 
Разписание на полетите с АК Turkish Airlines:
Номер на полет Дата Тръгва от Излита в Каца Пристига в Продължи-
телност
ТК1030 05.04.2022 СОФИЯ 21:15 ИСТАНБУЛ 22:55 01:25 часа
ТК 198 06.04.2022 ИСТАНБУЛ 01:40 ТОКИО 19:20 11:40 часа
ТК 199 13.04.2022 ТОКИО 22:50 ИСТАНБУЛ 05:20+1 (кацане на 14.04) 12:30 часа
ТК1027 14.04.2022 ИСТАНБУЛ 07:40 СОФИЯ 08:50 01:15 часа
 
*Всички времена са местни.
 
Начин на плащане:
•        Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 1500 лв. от цената на организираното пътуване в лева;
•        До 45 дни преди Тръгване – още 1000 лв.  на човек
•        До 30 дни преди Тръгване - 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
 
Такси за прекратяване на договора за организирано пътуване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист;
2. Прекратяване от 64 до 30 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на платените депозити;
3. Прекратяване под 29 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане.
 
Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус
 
Забележки:
  • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на японската йена: 100 JPY = 0.76 EUR. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
  • Няма визови ограничения за влизане в страната.
  • Няма санитарни ограничения за влизане в страната.
  • Поради динамично променящата се епидемична обстановка, за актуалните изисквания за влизане в страната, туристите ще бъдат информирани при наближаване на пътуването. Към момента:
    • За влизане в страната е неоходимо регистриране преди пристигане (към 03.11.2021г.);
    • Завършен пълен курс на ваксинация и минали поне 14 дни от втората доза, с една от следните ваксини: Pfizer, AstraZeneca, Moderna;
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 14 човека.
  • Срок за уведомление за недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
  • „Отмяна на пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД «Евроинс” , по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 
 
 ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУСА?
 
 1. При невъзможност да се осъществи пътуването от страна на туроператора (затваряне на границите на страната, която ще се посети, поставяне под карантина след пристигане и други подобни), ще се проведе ли пътуването? Ще получа ли парите си обратно и в какъв срок?
- При наличие на форсмажорни обстоятелства (каквото е в случая епидемията, свързана с коронавирус, както и издаване на актове на законодателната и изпълнителната власт, ограничаващи пътуванията, вкл. затваряне на границите, и налагащи карантина на лицата, влизащи в съответната държава) и туроператорът е възпрепятстван да изпълни договора за туристически пакет, той може да го прекрати. В този случай той трябва да възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, но без да дължи допълнителни обезщетения. Срокът за възстановяването на сумите е 14 дни от прекратяването на договора за туристически пакет.
 
2. В държавата, за която съм резервирал пътуване все още НЯМА поставени ограничения и официално предупреждение за преустановяване на пътуванията заради пандемията от Коронавирус. Въпреки това, аз смятам, че не трябва да пътувам. Какво мога да предприема? Важат ли стандартните анулационни условия по договора за мен и при какви условия мога да получа предплатените суми обратно?
- В този случай важат стандартните условия при отказ от пътуването по вина на Потребителя. В този случай, Вие сте длъжни да платите подходяща такса за прекратяването на договора, в зависимост от момента, в който се прекратява преди започването на изпълнението на туристическия пакет. Сроковете за анулиране и сумите, които ТО ще възстанови, са уредени в чл. 74 от Общите условия на договора за туристическо пътуване.
 
3. В държавата, за която съм резервирал пътуване вече ИМА поставени ограничения и официално предупреждение за преустановяване на пътуванията заради пандемията от Коронавирус. Туроператорът не отменя пътуването, но аз смятам, че не трябва да пътувам. Какво мога да предприема? Важат ли стандартните анулационни условия по договора за мен и при какви условия мога да получа предплатените суми обратно?
- Съгласно Директивата за пакетните туристически пътувания туристите имат право да прекратят договора за пакетно туристическо пътуване преди започване на изпълнението на туристическия пакет, без да заплащат никаква такса за прекратяване на договора в случай на непредотвратими и извънредни обстоятелства, настъпили на мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията. Трябва да имате предвид, че не всяко ограничение се счита за значително засягане на изпълнението на туристическия пакет.
В този случай, според Закона за туризма, пътуващият има право на пълно възстановяване на всички направени плащания по туристическия пакет, но без право на допълнителни обезщетения, не по-късно от 14 дни след прекратяването на договора за туристически пакет.
 
4. Ако полетът на авиокомпанията, с който се осъществява пътуването, е анулиран, какво се случва с пътуването и предплатените от мен суми?
- Съгласно Вашия договор за туристически пакет, ТО е длъжен да осъществи пътуването, като за целта, той ангажира подизпълнители, включително и самолетни компании. Ако полет на някоя самолетна компания е отменен, то може да бъде ангажирана друга компания и друг полет, който да изпълни ангажимента на ТО да Ви превози до мястото на дестинацията.
Ако такива не са налични за същите дати, то следва или промяна на договора (с Ваше съгласие), или отмяна на пътуването.
 
5. Ако възникне необходимост от правене на PCR тест преди заминаването, при пристигането на място в дестинацията, както и по време на пътуването, мога ли да се откажа и при какви условия? А какво ще стане, ако на място някой от тестовете са окаже положителен?
- В този случай важат стандартните условия за отказ от пътуване по вина на потребителя. Ако пътуването все още не е осъществено, той дължи определена такса, която се приспада от платената сума по ТП.
Въвеждането на изисквания за извършване на PCR тест в конкретната държава е акт на съответните власти, като ТО няма контрол върху това, следователно и отговорност. Туристът може да прекрати пътуването, докато то трае, като в този случай няма да му бъдат възстановени никакви суми и той сам трябва да се погрижи за заминаването си и/или връщането си.
Ако на място в конкретната държава някой от тестовете се окаже положителен, съответното лице трябва да бъде поставено под карантина. Условията за това – продължителност, контактни лица и здравни услуги, зависят и се определят от приетите мерки в тази държава.
 
6. Какво ще се случи, ако отивайки на летището при началната точка на пътуване, ми откажат да ме качат на самолета поради повишена телесна температура, въпреки представянето на негативен резултат от PCR тест направен предварително?
- Пътниците, на които въздушният превозвач е отказал против волята им достъп до борда на самолета, въз основа на разумни основания, свързани със здравето, безопасността и сигурността, нямат право на обезщетение, на възстановяване на стойността на билета и премаршрутиране.
Авиокомпаниите трябва внимателно да преценяват дали са налице основателните причини, за да откажат достъп до борда на пътник. Ако такива не са налице и този достъп бъде отказан, пътникът винаги запазва правото си на обезщетение, правото на избор между възстановяване на стойността на билета и премаршрутиране, както и правото на грижа, тъй като тези права не могат да бъдат ограничавани или отменяни, както е посочено в член 15 от Регламент (ЕО) № 261/2004.

7. Какво ще се случи, ако след пристигане на място в дестинацията някъде по маршрута ме карантинират и се наложи да остана в мястото за настаняване, без да мога да продължа пътуването си? За чия сметка ще бъде престоят ми? Кой ще покрие разходите? Ще ми върнат ли пари от туроператора при условие, че съм ползвал само част от пакета?
- При сключен застрахователен договор за „Помощ при пътуване в чужбина“ застрахователят покрива рисковете, свързани с неотложна медицинска помощ поради внезапно заболяване на застрахованото лице по време на пребиваването му в чужбина за периода на договора, както и за допълнителни услуги. Информацията за това, както и застрахователните премии, са уредени в пълните условия на задължителната застраховка, копие от които са приложени към договора за туристически пакет.
Туроператорът е длъжен да окаже съдействие на пътуващия в случай, че той изпадне в затруднение по време на пътуването, конкретно – да предостави информация за здравните услуги, да осъществи връзка с консулството и др. Той обаче не носи отговорност по неизпълнение или неточно изпълнение на договора, както и не дължи неустойки, ако причините се дължат на непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на ТО, в това число – поставянето под карантина на даден турист.
Според Закона за туризма, ако поради непреодолими и извънредни обстоятелства, не е възможно да се осигури завръщането на пътуващия, както е предвидено в договора за ТП, туроператорът поема разходите за настаняването на пътуващия по възможност в равностойна категория място за настаняване за срок не повече от три нощувки. Туристът няма право на обезщетение за тези претърпени вреди.
 
8. Мога ли да прекратя пътуването си при възникнали ограничения за пътуване в дестинацията, при условие, че вече съм пристигнал на място? Кой ще покрие разходите за това? Ще ми върнат ли пари от туроператора при условие, че съм ползвал само част от пакета?
- Според Общите условия, при прекратяване на пътуването по желание на туриста, докато то трае, той няма право да претендира възстановяването на каквито и да е парични суми. В този случай потребителят сам урежда заминаването и/или връщането си, а ТО може да му окаже съдействие, но за негова сметка.
 

Цената включва:

  • Самолетен билет София-Истанбул-Токио-Истанбул-София с включени летищни такси и две парчета регистриран багаж с максимално тегло до 23кг всяко на авиокомпания Turkish airlines;
  • Трансфери летище-хотел-летище, както е описано в програмата;
  • 4 нощувки със закуски в хотел Monterey Ginza 3* или подобен в Токио;
  • 3 нощувки със закуски в хотел Agora Kyoto Shijo 3* или подобен в Киото;
  • 7 закуски в хотелите по маршрута;
  • 1 вечеря в Токио (японска кухня);
  • Участие в чаена церемония в Киото;
  • 2 полудневни обиколки на Токио;
  • Целодневна екскурзия до Камакура и Йокохама с автобус;
  • Целодневна екскурзия до Нико с автобус;
  • Целодневна обиколка на Киото;
  • Полудневна екскурзия до Нара с автобус;
  • Полудневна обиколка на Осака с автобус;
  • Билет за влака „Стрела“ от Токио до Киото (линия Nozomi);
  • Билет за влака „Стрела“ от Киото до Токио (линия Nozomi);
  • Екскурзоводско обслужване и превод на български от водача на групата;
  • Входни такси на посещаваните обекти по програмата;
  • Mедицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗД „Евроинс“;
  • Водач на групата от туроператора при минимум 14 човека;

Цената не включва:

  • Хранения извън посочените по програмата;
  • PCR тест на преференциални цени на отиване/ връщане, при необходимост;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ (застраховката покрива и евентуално заболяване от коронавирус);
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa