Вашата оценка
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЛИВАН - ВРАТАТА КЪМ ВЪЛШЕБНИЯ ИЗТОК

ЕКСКУРЗИЯ ДО ЛИВАН - ВРАТАТА КЪМ ВЪЛШЕБНИЯ ИЗТОК

6 дни / 5 нощувки

София - Истанбул - Бейрут - Тир - Магдуше - Саида - Библос - Баалбек - Анджар - Бейрут - Истанбул - София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Самолетна програма 6 дни/ 5 нощувки

Програма

1 ден 1 София - Истанбул
Среща на летище София, Т2 за полет от София до Бейрут в 09:40 ч. с прикачване в Истанбул. Пристигане на международно летище Beirut Rafic Hariri в Бейрут в 14:40ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Панорамна обиколка на Бейрут с автобус преди настаняването. Настаняване в хотел Le Commodore 5* или подобен. Нощувка.
2 ден Бейрут - Тир - Магдуш - Сайда - Бейрут
Закуска. Днешният ден ще започне с посещение на град Тир, наричан още на арабски и турски език „Sur“. Той е разположен на брега на Средиземно море и в миналото се е смятал за един от най-важните финикийски градове. Днес, на територията му могат да се намерят археологически останки от кръстоносците, византийски, арабски, гръко - римска и други по-ранни епохи. След това се отправяме към Магдуш, значението на името на различните езици е различно. На иврит означава „ свято“ или „светец“. Според християнското вярване, когато Исус идва в Сидон, Дева Мария, която го придружава, го чака на върха на хълма, където днес се намира Магдуш. Тя прекарва нощта в пещера, която става известна под името Мантара или „Очакващата“. Император Константин Велики откликнал на молбата на Св. Елена и превърнал пещерата в светилище за Дева Мария. Той издигнал кула в нейна чест на , но тя срутила по време на земетресението от 550 г. През 1726 г., пещерата отново е открита, случайно от овчар. Открита е и икона на Богородица, датираща от VII или VIII век. Оттогава пещерата е превърната в място за поклонение. През 1860 г. гръцката католическа църква става собственик и превръща пещерата в светилище през 1880 г. Отпътуване за пристанищния град Сайда. Наричан в древността Сидон, той е бил един от главните центрове в антична Финикия. В годините преди християнството Сидон е имал много завоеватели: асирийци, вавилонци, египтяни, перси, гърци и накрая римляни. Следи от богатата история на Сайда все още могат да бъдат намерени в целия град, с много древни останки в Стария град. Връщане в Бейрут. Нощувка.
3 ден Бейрут - Бейдетин - Дейр Ел Камар - Бейрут
След закуска, ще се отправим към Националния Музей на Бейрут - главният археологически музей в Ливан. Той е официално открит през 1942 г. Музеят разполага с колекции от около 100 000 предмета, повечето от които са антики и средновековни находки от разкопки. Изложени са около 1300 артефакта, вариращи от праисторически времена до средновековния период на мамелюците. Отпътуване за Бейтедин, където ще посетим едноименния Дворец там. Разположен величествено на хълм, заобиколен от терасовидни градини и овощни градини, дворецът Beiteddine е един от акцентите на планината Шуф (Chouf). Той e построен в края на XVIII в. - началото на XIX в. След 1840 г. дворецът се използва от османците като правителствена сграда. През 1943 г. дворецът е обявен за официална лятна резиденция на президента. По време на Гражданската война в Ливан е силно повреден. Части от двореца днес са отворени за обществеността, докато останалата част все още е лятна резиденция на президента. Въпреки че е замислен от италиански архитекти, дворецът включва много традиционни форми на арабски дизайн и е модел на елегантност. През лятото тук се провежда известен фестивал на изкуствата. След като разгледаме красивия дворец, ще направим кратка разходка в Дейр Ел Камар ( Deir al-Qamar) - малко и очарователно селце, името на което в превод означава „Манастирът на Луната“. Връщане в Бейрут. Нощувка.
4 ден Бейрут - Джейта Грото - Хариса - Библос - Бейрут
Закуска. Днес първата ни спирка ще бъде Пещерата Джейта Грото (Jeita Grotto) - най-дългата пещера в Близкия Изток! Спокойно може да се нарече, че това е една от природните гордости на Ливан. Освен че е ливански национален символ и топ туристическа дестинация, пещерата Джейта играе важна социална, икономическа и културна роля в страната . Тя беше един от 14-те най-добри финалисти в състезанието за „Новите 7 чудеса на света“. В превод името ѝ означава „шум от вода“, а дължината ѝ е 9 км. Разделена е на 2 нива, а по време на посещението ни, ще можете да видите уникални варовикови образувания, които рядко можете да видите на друго място. Отправяме се към Хариса, където ще се изкачим с лифт до храма на Св. Хариса и статуята на Дева Мария. Храмът е светилище и място за поклонение. Това е едно от най-важните светилища в света, почитащо Мария, Майката на Исус. Статуята ѝ е огромна и се извисява над целия град, протягайки ръце към Бейрут. Височината ѝ е 8,5 м , с диаметър от 5 м. Мястото привлича милиони християни, но и мюсюлмани от цял свят. Последната ни спирка в този ден е Библос, наричан още Джубейл. Смята се за един от най-старите непрекъснато населени градове. Името му е гръцко, тъй като в древността е доставял папирус на Древна Гърция и оттам се появява наименованието библос , на гр.език: βύβλος. Тук се създава и първата линейна азбука, която е предшественик на всички съвременни азбуки. Връщане в Бейрут. Тази вечер ще имаме възможността да се насладим на Типична ливанска вечер ( включено в цената) - включва вечеря в местен ресторант с типична ливанска кухня и включен арак ( ливанска ракия ) , както и програма с много забавления , музика и танци. Нощувка.
5 ден Бейрут - Баалбек - Анджар - Винарна Ксара - Бейрут
Закуска. Отпътуваме за посещение на град Баалбек, който се намира в долината Бекаа. Баалбек пази историята и спомена на дворцови комплекси и храмове, които са останали и напомнят за чудесата на древния свят. В миналото римляните и гърците са го наричали Хелиополис ( от гр.език), което означава „Градът на слънцето“. Баалбек се смята и за един от най-големите религиозни центрове в Римската империя и е част от културното наследство на ЮНЕСКО. След това ще посетим град Анджар. Основан през периода на Омаядите при халиф Уалид Ибн Абд Ал-Малак (705-715г.), град Анджар е изключително свидетелство за цивилизацията на Омаядите. Той е открит от археолозите едва 40-те години на XXв. В миналото е заселен с арменски бежанци. Посещение на винарна Шато Ксара, намираща се също в долината Бекаа. Основана е през 1857 г. от йезуитски свещеници. Тук се произвежда първото сухо вино в Ливан. Château Ksara произвежда приблизително 3 милиона бутилки годишно, а вина се изнасят в над 40 страни. Връщане в Бейрут. Нощувка.
6 ден Бейрут - Истанбул - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището за полет до София с прекачване в Истанбул. Пристигане в София.

Пакетни цени:
 
Период на пътуване: Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая
02.05 - 07.05.2022 1145€ 1295€
20.09 - 25.09.2022 1145€ 1295€
25.10 - 30.10.2022 1145€ 1295€
Начин на плащане:
Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 30%  от цената на организираното пътуване в лева;
До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
 
Необходими документи:
Международен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане. Наложително е  да няма виза или печат за влизане или излизане от Израел, в противен случай може да бъде отказано влизане на ливанска територия.
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане и на реда на провеждане на екскурзиите.
 
Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Автобус
 
COVID 19 мерки за влизане в Ливан, към дата 14.02.22:
Всички пътници, пристигащи в Ливан, с изключение на деца на възраст под 12 години, трябва да притежават отрицателен резултат от PCR тест от една от сертифицираните лаборатории от местните власти, валидността на отрицателния резултат от PCR теста не трябва да надвишава 48 часа между датата на вземане на пробата и качването на полета от страна на произход. Попълва се задължителна здравна декларация за QR код. https://pass.moph.gov.lb/
 
 
Забележки:
  • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.75 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 15. При по-малко записани, екскурзията може да се проведе, срещу допълнително доплащане
  • Срок за уведомление за недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване
  • При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.
  • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е  възможно програмата да претърпи промяна!
  • Полетните часове подлежат на препотвърждение от АК-те!
  • ТО си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
  • Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

„Отмяна на пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД «Евроинс”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 
https://www.welcometravel.bg/ekskurzii-livan.html

Тръгване от:

  • София

Цената включва:

  • Самолетен билет София - Бейрут - София с включени летищни такси към 14.02.22;
  • Ръчен багаж до 7 кг и чекиран багаж до 20 кг на човек;
  • 5 нощувки на база закуска в Бейрут в хотел Le Commodore 5* или подобен;
  • Панорамна обиколка на Бейрут с автобус ;
  • Екскурзия до Тир, Магдуш и Сайда;
  • Посещение на Националния Музей на Бейрут;
  • Екскурзия до Бейдетин и Дейр Ел Камар;
  • Посещение на Пещерата Джейта Грото
  • Екскурзия до Хариса и Библос
  • Екскурзия до Баалбек и Анджар
  • Посещение на Винарна Ксара;
  • Дегустация в Шато Ксара ( cellar tasting на 4-те най-добри вина )
  • 1 вечеря в местен ливански ресторант с включена програма и транспорт;
  • Местен професионален екскурзовод на български , руски или английски език;
  • Всички входни такси за посещаваните туристически обекти според посочената програма;
  • Водач от България по време на цялото пътуване при минимум 15 записани туристи;
  • 11 % ДДС според настоящият регламент в Ливан ( ако настъпят внезапни промени ТО си запазва правото да актуализира по-горе посочените цени )
  • Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро

Цената не включва:

  • ПСР тестове - при необходимост, ТО предоставя ваучери за отстъпка за лаборатории Рамус и Кандиларов;
  • Изхранване, неупоменато в програмата
  • Допълнителни мероприятия, които не са включени в програмата
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ с включено COVID-19 покритие;
  • Разходи от личен характер;
  • Бакшиши за екскурзовода и шофьора;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa