Вашата оценка
СИРИЯ - ЗАГАДЪЧНА И НЕПОЗНАТА 2022

СИРИЯ - ЗАГАДЪЧНА И НЕПОЗНАТА 2022

8 дни / 6 нощувки

София - Истанбул - Бейрут - Дамаск - Босра - Шахба - Сеуйда - Канават - Сейдная - Маалула - Палмира - Алепо - Уади - Крак де Шьовалие - Бейрут - Истанбул - София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

8 дни / 6 нощувки - 5 нощувки в Сирия + 1 нощувка в Ливан ( Бейрут)

Програма

1 ден София - Истанбул
Среща на летище София, Т2 за полет от София до Бейрут в 21:25 ч.
2 ден Истанбул - Бейрут - Дамаск
Полет от Истанбул за Бейрут и пристигане на летището в Бейрут в 02:35ч. Трансфер до границата Маснаа. Нашият сирийски представител ще ви посрещне на границата и ще съдейства за визите. Трансфер до хотела в Дамаск (ок. 1 и 10 мин.) и ранно настаняване. Време за почивка и освежаване. След закуска, ще започнем с Целодневна обиколка на Дамаск, която включва: Националния музей, джамия Омаяд , базар Хамидиех, двореца Азем, Правата улица, на която се предполага, че е живял Св. Павел, също така улицата се споменава в Библията; Къщата на Свети Анания, Прозорецът на Свети Павел. Вечеря и нощувка. Дамаск е столица на Сирия, както и най-старата съществуваща столица в света. Дамаск винаги е бил важна търговска зона, която е известна с производството на сушени плодове, вино, вълна и коприна. Популярност е имал и с производството на оръжия. Днес Дамаск е най-големият производител за смокини, бадеми, коприна, кожени изделия, златни и сребърни предмети, медни и месингови изделия.
3 ден Дамаск - Босра - Шахба - Суейда - Канават - Дамаск
Закуска. Отпътуване за Босра ( ок. 2 ч.) .Официално наричан Busra al-Sham (بُصْرَىٰ ٱلشَّام), това е град в южната част на Сирия. Днес той е основен археологически обект и е обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство, а в миналото е бил първият набатейски град през 2 век пр.н.е. Отпътуване за Шахба ( ок. 1 ч.), известен в късната античност като Филипополис ( в Арабия) и с това, че е родното място на римския император Филип I Араб (Марк Юлий Филип). Следва посещение на град Суейда (As-Suwayda, Arabic: ٱلسُّوَيْدَاء). Градът е разположен в известен древен винопроизводителен регион. Наричан от някои "Малката Венецуела" поради притока на заможни венецуелски сирийски имигранти. В града има много древни резервоари, кули и стари римски къщи, които все още са обитавани от местни жители, Много части от стария град все още предстои да бъдат разкопани. Посещение на Канават, известен със своите римски археологически обекти. Връщане в Дамаск. Вечеря и нощувка.
4 ден Дамаск - Сейдная - Маалула (Маалюля) - Дамаск
Закуска. Отпътуване за Сейдная ( ок. 40 мин.). В него се намира гръцки православен манастир, за който традиционно се смята, че е основан от византийския император Юстиниан I и където известна икона на Дева Мария се почита както от християни, така и от мюсюлмани и до днес. Още от библейски времена, градът е бил център на християнското поклоничество. Сейдная е известен с големия брой арамейско говорящи, заедно с близкия град Маалула и няколко по-малки градове наблизо. Следва посещение на Маалула. Той е в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, а името му в превод от староарамейски език означава „вход“. Древна легенда разказва една интересна история за Св.Текла. Тя се спасила от римляните, преследвайки я да я убият, защото приела християнството. Тя успяла да избяга в земите на днешна Турция, където проповядвала християнската религия. Смята се, че била ученичка на апостол Павел. Докато бягала от римските войници, накарала планината да се разтвори, а под краката ѝ бликнала вода. Връщане в Дамаск. Свободно време за шопинг. Вечеря и нощувка.
5 ден Дамаск - Палмира - Алепо
Закуска и ранно отпътуване за Палмира ( ок. 3ч и 30 мин.). Името на града е превод от арамейското „Tadmor“, което означава палма. Разположен е в оазис и е наричан още „невестата на пустинята“ , „кралицата на пустинята“ и т.н. Намира се на стратегически важно място по Пътя на коприната, главен център на керванната търговия и занаяти. През 1980 г. е обявен за част от световно културно наследство на ЮНЕСКО. Палмира помещава уникални древни руини които се простират на територия от 400 дка. За съжаление през март 2015 г. Ислямска държава превзема града и унищожава голям брой паметници на културата. След като разгледаме Палмира, се отправяме към Алепо ( ок. 4 ч и 30 мин.). Алепо е един от най-старите непрекъснато населени градове в света. Има сведения, че е обитаван от шестото хилядолетие преди Христа. Тази дълга история се дължи на стратегическото му местоположение като търговски център между Средиземно море и Месопотамия, както и по Пътя на коприната. Освен с името Алепо, в древността е бил наричан „Арми“, „Арман“. В арамейска Вавилония се споменава под името Халаб (или Халба). Алепо е още и като „Халпе“, а древните гърци са го наричали „Бероя“ (Βέροια), турците – „Халеп“ Настаняване в хотела, вечеря и нощувка.
6 ден Алепо - Уади
Закуска. Днес ще направим обиколка на Алепо. Една от най-големите забележителност е Цитаделата, крепост в историческия център на града. От 1986 г. е част от културното наследство на ЮНЕСКО. В близост то Цитаделата се намира известният „сук“ - покритият централен пазар на града. Той е смятан за най-големия пазар в света с дължина близо 13 километра. След това ще се разходим в стария град на Алепо и ще разгледаме някои от християнските църкви в града. Следобяд отпътуване за Уади ( Wadi ). Настанявяне в хотела, вечеря и нощувка.
7 ден Уади - Крак де Шьовалие - Бейрут
Закуска. Посещение на Манастир Св. Георги, основан през VI век, по времето на управлението на император Юстиниан. В двора на манастира се помещава важен ръкопис , който е на арабски език. Всъщност представлява ферман на пророк Мохамед,, който е подпечатан от сина на халиф Умар след като пророка умира. В този ферман се урежда мирното съжителство между християните и мюсюлманите в този район. Ферман със същото значение има само на още едно място - манастира „Св. Екатерина“ в Синай, Египет. След това продължаваме към крепостта на хоспиталиерите Крак де Шьовалие. В превод означава „Крепост на рицарите“, от асирийски „карак“ – „крепост“, и от френски език „шевалие“ – „рицар“. Считана е за една от най- великите крепости в света, а всъщност мнозина не знаят за съществуването ѝ. Интересно сведение е, че никога не е била обсаждана или атакувана. Отпътуване за Сирийско - Ливанската граница Даббусие. Трансфер до Бейрут и настаняване в хотела. Нощувка.
8 ден Бейрут - Истанбул - София
Закуска. Свободно време за разходка в Бейрут. Трансфер до летището за отпътуване за София с прекачване с Истанбул. Пристигане в София.

 
Период на пътуване: Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая
21.09 - 28.09.2022 г. 2087 евро/ 4082 лв. 2359 евро/ 4614 лв.



Начин на плащане:
Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 30%  от цената на организираното пътуване в лева;
До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
 
Необходими документи:
Международен паспорт, валиден 6 месеца след датата на връщане. Наложително е  да няма виза или печат за влизане или излизане от Израел, в противен случай може да бъде отказано влизане на ливанска територия.
Пътуването изисква издаването на виза на място.   Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане и на реда на провеждане на екскурзиите.
 
Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Автобус

COVID 19 мерки за влизане в Ливан и Сирия, към дата 02.02.22:
Всички пътници, пристигащи в Ливан, с изключение на деца на възраст под 12 години, трябва да притежават отрицателен резултат от PCR тест от една от сертифицираните лаборатории от местните власти, валидността на отрицателния резултат от PCR теста не трябва да надвишава 48 часа между
 
датата на вземане на пробата и качването на полета от страна на произход. Попълва се задължителна здравна декларация за QR код. https://pass.moph.gov.lb/
 
Забележки:
Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.75 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 10. Срок за уведомление за недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване
Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
 
„Отмяна на пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД «Евроинс”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

https://www.welcometravel.bg/ekskurzii-siria.html

Цената включва:

  • Самолетен билет София - Бейрут - София с включени летищни такси към 01.02.22
  • Ръчен и чекиран багаж
  • 5 нощувки на база закуска и вечеря в Сирия, както следва:
  • 3 нощувки в Дамаск
  • 1 нощувка в Уади
  • 1 нощувка в Алепо
  • 1 нощувка на база закуска в Бейрут, Ливан
  • Екскурзионна програма в Сирия
  • Местен професионален екскурзовод английски език в Сирия
  • Всички входни такси за посещаваните туристически обекти в Сирия според посочената програма
  • водач от България по време на цялото пътуване при минимум 10 записани туристи
  • 11 % ДДС според настоящият регламент в Ливан ( ако настъпят внезапни промени ТО си запазва правото да актуализира по-горе посочените цени )
  • Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 30 000 евро

Цената не включва:

  • ПСР тестове - при необходимост, ТО предоставя ваучери за отстъпка за лаборатории Рамус и Кандиларов
  • Алкохолни и безалкохолни напитки по време на вечерите
  • Обяди по време на цялото пътуване
  • Сирийска виза -73 $ изготвя се допълнително, но се заплаща при влизане на границата в Сирия
  • Такса излизане от Сирия ( към дата 01.02.22 г. към 2 $ на човек )
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“
  • Разходи от личен характер
  • Бакшиши за екскурзовода и шофьора
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa