Вашата оценка
ШРИ ЛАНКА И МАЛДИВИ 2022 - ИНДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА

ШРИ ЛАНКА И МАЛДИВИ 2022 - ИНДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА

11 дни / 8 нощувки

София - Коломбо - Мале - София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

11 дни / 8 нощувки - Самолетна програма - 5 нощувки в Шри Ланка + 3 нощувки на Малдиви

Програма

1 ден
Отпътуване от летище София за Коломбо с прикачване през Дубай.
2 ден Коломбо – Пинавала - Дамбула
Пристигане в Коломбо. Посрещане от фирмата партньор , трансфер до Пинавала – посещение на Приют за слонове. Той е създаден през 1975г. Уникално място, където животните се движат свободно в естествена среда, което е главна туристическа атракция на региона. Можете да наблюдавате как се хранят малките слончета в определени часове на деня, както и забавното взимане на баня – преживяване, което никога не може да бъде усетено навсякъде другаде по земята! Трансфер от Пинавала до Дамбула. Настаняване и вечеря в хотел Amaya Lake 5* или подобен. Нощувка.
3 ден Дамбула – Минерия – Полонарува – Дамбула
Закуска. Отпътуване за Национален парк Минерия. Паркът е с големина около 8889 хектара. Растителните и животинските видове са от голямо разнообразие - около 160 вида птици, 25 вида влечуги, 78 вида пеперуди, различни видове земноводни, риби, диви слонове и др. Трансфер до Полонарува. Полонарува (Polonnaruwa) е била втората столица на Шри Ланка, построена през XI и XIIв., признат за културно наследство. Градът е свидетелство за културата и религиозните вярвания на древността. Тук могат да се видят руините на Кралския дворец, скалният храм на Буда Гал Вихарая (Gal Viharaya) със статуи на Буда в различни пози. Интерес представлява седемметровата статуя на Буда с необичайно скръстени на гърдите ръце. Счита се, че статуите, които могат да бъдат видени тук подчертават не божествената, а човешката същност на духовния учител. В своеобразния град-музей Полонарува са и запазените останки на къщата Watadage, известна с красивите си каменни релефи и каменна стража. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден Дамбула - Сигирия – Дамбула
Закуска. Отпътуване до Сигирия. Посещение на Лъвската скала и заобикалящите я симетрични градини. Заедно те образуват древен град, наречен „Град на Боговете“. Лъвската скала е покрита със стенописи и фрески в стил „Гупта“, открити в индийските пещери на Аджанта. До 14 век мястото се използва като будистки манастир. Това е един от най-добре запазените примери за древно градоустройство. Градините на Сигирия представляват една от най-важните части на комплекса, тъй като са едни от най-старите изкуствено озеленени градини в света. Те са разделени на три различни, но свързани форми: водни градини, пещерни и скални градини и терасовидни градини. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден Дамбула – Матале - Канди
Закуска. Малкото градче Дамбула привлича туристите с огромния пещерен комплекс (повече от 80 пещери) и Златния пещерен храм. Мястото е част от съкровищницата на ЮНЕСКО, скалните рисунки тук са на 2000 години, а статуите на Буда – повече от 150 на брой. На входа на храма се издига 30-метрова статуя на Буда, а към петте храмови пещери, всяка от които със собствено име, отвежда каменно стълбище. Мястото е превърнато в храм още през I век преди новата ера от крал Валагамба. Било е в знак на благодарност, защото кралят намерил убежище тук. Следващите владетели са правили преобразувания, но най-същественото от тях принадлежи на Ниснака Мала. Последният наредил интериорът на храма да бъде покрит с позлата. Отпътуване за Канди, по пътя посещение на Градина за подправки. Посещението в градината за подправки и билки е истинско удоволствие за сетивата на туристите. Възможност е и за запознаване с технологията на отглеждането и поддържането на растенията. Готовата продукция от подправки и билки се продава в малките магазинчета на Матале. Трансфер от Матале до Канди. Канди е последната столица на шриланкските крале. Днес е вторият по икономическа значимост град в страната след Коломбо. Градът е изключително живописен, наричат го огърлицата на река Махавели – най-дългата (335 км) река в Шри Ланка. Канди е свещено място за будистите. В скромен храм, на брега на изкуствено езеро се пази една от най-значимите за тази религия реликви – свещният зъб на Буда. Будистите вярват в нейните изключителни свойства, както и в големите нещастия, които могат да ги сполетят, ако реликвата бъде изгубена. Поради тази причина храмът е отворен за поклонници и туристи, но е и много добре защитен. Ступата със зъба на Буда се показва само веднъж годишно. Това е времето, в което Канди събира стотици хиляди будисти от цял свят на няколкодневни тържества. Настаняване в хотел Amaya Hills 5* или подобен. Вечеря. Нощувка.
6 ден Канди – Парадения – Нувара Елия
Закуска. Отпътуване към Парадения. Посещение на Ботаническата градина. Тя е с площ 147 хектара и е най-голямата на острова. Градината включва повече от 4000 вида растения, включително орхидеи, подправки, лечебни растения и палмови дървета. Трансфер до Пинавала. Посещение на приют за диви слонове. Той е създаден през 1975г. Уникално място, където животните се движат свободно в естествена среда, което е главна туристическа атракция на региона. Следва разглеждане на Чаена плантация. Шри Ланка, чай и туризъм са думи, които не могат да бъдат разделени. Направете обиколка на буйните зелени плантации на един от най-добре цейлонски чайове в света! Отпътуване към Нувара Елия. Настаняване в хотел Araliya Red 4* или подобен. Вечеря. Нощувка.
7 ден Нувара Елия – Коломбо – Мале
Закуска и освобождаване на хотела. Трансфер до Коломбо за полет до Мале, Малдиви. Кацане на летището в Мале и трансфер до хотел Adaaran Hudhuranfushi 4* на база All Inclusive или подобен. Свободно време. Нощувка.
8 ден Малдиви
Закуска. Свободно време за плаж и водни активности. Нощувка.
9 ден Малдиви
Закуска. Свободно време за плаж и водни активности. Нощувка.
10 ден Малдиви – София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Мале и полет до София с прикачване в Дубай.
11 ден
Пристигане в София.

Период на пътуване Възрастен в двойна стая Възрастен в единична стая
02.10.2022 2509€/4907 лв. 2990€/5848 лв.
09.10.2022 2509€/4907 лв. 2990€/5848 лв.
16.10.2022 2509€/4907 лв. 2990€/5848 лв.
23.10.2022 2509€/4907 лв. 2990€/5848 лв.
30.10.2022 2509€/4907 лв. 2990€/5848 лв.


*Поради динамично променящата се епидемична обстановка, за актуалните изисквания за влизане в страната, туристите ще бъдат информирани при наближаване на пътуването.
  • Международен паспорт с мин. Валидност 6 месеца след датата на връщане!
  • За деца до 18 години, пътуващи с един или без родител е нужна нотариална заверка от единия или двамата родители.
  • Не се изисква имунизация
 Условия за записване:
  • Депозит в размер на 50% от пакетната цена
  • Доплащане 45 дни преди тръгване – 100 %
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Забележки:
  • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.82 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуване: 1
  • Програмата е индивидуална. Не е предвиден водач от България.
  • Цената на самолетните билети е калкулирана в икономична класа, подлежи на препотвърждение и сумата по издадените самолетни билети е невъзвръщаема.
  • Пакетната цена е калкулирана на база 8 нощувки, ТО може да предложи различен брой нощувки според желанията на клиента.
  • Самолетните билети не са със специфична авиокомпания, клиентът може да избира според наличните полети и АК,  ако има предпочитания. Възможно  е доплащане за бизнес и първа класа.
  • Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за пътуването

Тръгване от:

  • София

Цената включва:

  • Самолетен билети София – Коломбо / Мале - София с прикачване през Дубай, Истанбул, Доха и др. с включени летищни такси;
  • Самолетен билет Коломбо – Мале;
  • Ръчен и чекиран багаж;
  • 5 нощувки в Шри Ланка на база закуска и вечеря:
  • 3 нощувки в хотел 4* в Дамбула;
  • 1 нощувка в хотел 4* в Канди;
  • 1 нощувка в хотел 4* в Нувара Елия ;
  • 3 нощувки на Малдиви на база All Inclusive;
  • Екскурзионна програма в Шри Ланка – Пинавала, Минерия , Дамбула, Полонарува, Сигирия, Матале, Канди;
  • Всички трансфери по програмата;
  • Входни такси по упоменатите екскурзии;
  • Климатизиран транспорт и английскоговорящ местен екскурзовод;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗД”Евроинс”;

Цената не включва:

  • Онлайн виза за Шри Ланка - 35 щ.д., издава се от ТО;
  • ПСР тестове – при необходимост, ТО издава ваучери за 20 % отстъпка в лаборатории Рамус;
  • Лични разходи;
  • Такси за видеоснимане по посещаваните обекти ;
  • Бакшиши;
  • Допълнителни екскурзии ;
  • Храненето по маршрутите, извън включените в цената;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД Евроинс ( покрива евентуално разболяване от COVId-19)
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa