Вашата оценка
Карибски Круиз Панама – Колумбия – Коста Рика – Аруба – Кюрасао – Бонер

Карибски Круиз Панама – Колумбия – Коста Рика – Аруба – Кюрасао – Бонер

13 дни / 11 нощувки

Панама – Колумбия – Коста Рика – Аруба – Кюрасао – Бонер



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

13 дни / 11 нощувки

Програма

1 ден / 22.11.2022 / Истанбул
Полет София – Истанбул /09.55 – 12.20/. Трансфер и настаняване в хотел. Свободно време. Нощуване.
2 ден / 23.11.2022 / Панама
Закуска. Трансфер до летището за полет Истанбул – Панама сити /09.55 – 18.35/. Пристигане в Панама сити, столица и най-голям град в страната, красиво разположена между Тихия океан и дъждовните гори на Северна Панама. Основана през 1519 г. от испанския конкистадор Педро Давила, тя бързо се превръща във важна спирка на търговските пътища, през които потича златото и среброто, придобито от Американския континент към Кралска Испания. Днес това е един модерен град с небостъргачи и луксозни сгради, които съжителстват в приятен контраст със старата колониална част на града, с обекти, включена в листата на ЮНЕСКО. Трансфер и настаняване в хотел. Нощуване.
3 ден / 24.11.2022 / Панама
Закуска. Днес ще се запознаете с колониалната част на града – Каско Виехо, запазен исторически район от 1673 г., включен в листата на ЮНЕСКО. Ще видите Плаза де Франция, посветен на Фердинанд дьо Лесепс – човекът зад първия проект на Панамския канал, Катедралата на Панама сити, разположена на Плаза Майор, църквата Сан Хосе, националния театър. След екскурзията отпътуване към пристанище Колон, където започва вашия круиз. Корабът отплава в 17.00 ч.
4 ден / 25.11.2022 / Колумбия
Престой в Картахена от 09.00 до 18.00 ч. Един от най-старите градове на Латинска Америка ще ви впечатли със запазената историческа архитектура. Може да се включите в екскурзия, която ще ви пренесе в колониалните времена на града. Ще посетите крепостта Сан Фелипе де Барахас от 17 век, най-голямата и важна испанска военна сграда в Южна Америка. После ще се разходите из тесните калдъръмени улици на оградения град, където се намира най-старата църква в града - Санто Доминго, площад Боливар, Двореца на инквизицията от 1610 г., Катедралата, Двореца на губернатора и множество красиви сгради в републиканска, колониална и испанска архитектура. А може да изберете и свободен ден на пясъчните плажове на Карибско море.
5 ден / 26.11.2022 / на вода
Насладете се на един спокоен ден на борда. Отпуснете се на слънчевата тераса, включете се в различните програми, подготвени от анимационния тим, опитайте нов коктейл в някой от тематичните барове или посетете СПА центъра. На борда никога не е скучно.
6 ден / 27.11.2022 / Аруба
Престой в Оранестад от 08.00 до 18.00 ч. Оранестад е административният център на Аруба, остров от групата на Холандските Антили с автономен статут. Днес може да изберете между екскурзия с катамаран, гмуркане, разглеждане на екзотичния морски свят, тропически риби и корали с подводница, посещение на резерват за пеперуди или един чудесен ден на плажа.
7 ден / 28.11.2022 / Бонер
Престой в Кралендайк от 07.00 до 20.00 ч. Още един прекрасен ден на Нидерландските Антили. Днес може се разходите из града и да посетите малкия форт Оранж от 1639 г. и Сградата на Парламента, може да видите подводен свят на Карибите с лодка със стъклено дъно, да посетите запазените мангрови гори, да се включите в офроуд приключение с АТВ, да изберете екскурзия с катамаран, гмуркане или плаж.
8 ден / 29.11.2022 / Кюрасао
Престой във Вилемстад от 07.00 до 15.00 ч. Градът ще ви изненада с историческия си център с къщи в холандски стил, построени през 18 век. Районът е включен в листата на ЮНЕСКО и ще ви пренесе в Европа. Може да изберете също плаж, разходка с лодка или плуване с делфини. На Карибите винаги е весело.
9 ден / 30.11.2022 / на вода
Още един ден на вода, не пропускайте слънчевите бани на откритата палуба, все пак в къщи идва зима.
10 ден / 01.12.2022 / Коста Рика
Престой в Пуерто Лимон от 09.00 до 17.00 ч. Коста Рика е истински тропически рай с гъсти дъждовни гори, недокоснати плажове и изобилие от диви животни и птици. Изберете от атрактивните екскурзии, които се предлагат на борда: разходка из дъждовната гора и плаване с лодка по канала Тортугеро, сравняван с басейна на Амазонка, заради богатството на флората и фауната около него. Посещение на плантация, където ще научите за отглеждането на кафе и устойчиво земеделие. За авантюристите има зип лайн и рафтинг, за любителите на морето – ден на екзотичните плажове на известния курорт Пуерто Виехо.
11 ден / 02.12.2022 / Преминаване на Панамски канал
Днес ще видим едно от инженерните достижения на човечеството, каналът който свързва Тихия и Атлантическия океан. Дължината му е 82 км, дълбочината около 12 м. в най-плитката си част, а ширината от 150 до 300 м. Има три шлюза, които издигат корабите на 26 метра над морското равнище по време на преминаването. Построен е преди повече от 100 г., финансиран от САЩ, които получават права за ползването му до 1999 г., когато е предаден на панамска държавна агенция. През 2007 започва проект за разширяването на канала и сега през него могат да плават и големи супертанкери. Преминаването на канала отнема около 10 часа.
12 ден / 03.12.2022 / Панама
В 07.00 ч. пристигане в Панама сити. Днес ще се пренесете в миналото на американския континент, много преди идването на испанците и цивилизацията. Посещение на индианското племе Ембера е шокиращ контраст с ултрамодерния Панама сити, който е само на час и половина път. Тук животът сякаш е спрял преди векове. Индианците живеят вътре в джунглата без ток и телефон, както прадедите си, и са щастливи с това. До селото им се достига с ръчно дълбано кану, което те умело управляват. Ще се запознаете с техния живот, танци, обичаи, а местният шаман ще предаде част от тайната на билките, с които племето се лекува. След това ще отпътувате обратно към цивилизацията. Свободно време за обяд и последни покупки в Панама сити. В 16.00 ч. трансфер до летището за полет Панама сити – Истанбул /20.15 – 16.55/ на следващия ден.
13 ден / 04.12.2022 / Истанбул – София
Пристигане в Истанбул в 16.55. Полет Истанбул – София /20.25 – 20.40/

Цени:
Вътрешна каюта 6230 лв.
Каюта с прозорец 6495 лв.
Каюта с балкон 7470 лв.
 
Единичните и тройни каюти са на запитване.
Вътрешните каюти нямат прозорци.
Каютите с прозорец не винаги имат гарантиран пълен изглед. Прозорците не се отварят.
Всички каюти са с 2 легла, които могат да бъдат събрани или разделени.

Условия:
Цената на круиза е валидна при 25 платили.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.
Възможно е да има промяна в летищните и пристанищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.
Възможна е промяна в полетното разписание.
За пътуването е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица  № 03700100003571 от 29.11.2021 г.
Агенцията предлага допълнителна застраховка Отмяна на пътуване.
Възможни са промени в дните на провеждане на екскурзиите.
 
Горивни такси:
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията и круизната компания могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
 
 
Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане до 01.10.2022
 
Ковид правила / валидни към 14.07.2022, възможни са промени /
Задължителна ваксинация за всички над 12 г., приключена поне 14 дни преди началото на круиза (няма валидност).
За момента няма изискване на тест при качване.
Маските са по желание.
 
Хотели
 
NCL Norwegian Jewel
 
Круизния кораб е от серията на „бижутата“, така наричат 3 кораба от един клас на компанията NCL. Корабът е напълно реновиран през 2018 г. и разполага с всичко необходимо на борда за едно незабравимо пътешествие из Карибско море.
 
Обща маса – 93502 тона
Пасажери – 2376 души
Дължина – 294 метра
Ширина – 38 метра
Екипаж – 1038 души
Реновиран – 2018 г.
 
Голям избор от места за хранене и забавления:
Закуска, обяд и вечеря на отворен бюфет се сервира в Garden Café с невероятната гледка към океана с големи френски прозорци плюс избор от няколко основни ресторанта, включени в цената на круиза: ресторант за ребърца по специална рецепта или O’Sheehan’s Neighborhood Bar & Grill от салатата до бургерите 24/7. В 6-те ала карт ресторанта може да се намерят най-известните световни кухни: Angus Beef® в Cagney’s Steakhouse, италиански ресторант La Cucina, Teppanyaki ресторант, бразилски ресторант Moderno Churrascaria, френска кухня Le Bistro и Sushi бар, за любителите на фюжън кухнята работи ресторант Chin Chin. На кораба има 16 различни бара, които предлагат пълното разнообразие от карибски коктейли, шампанско бар, барове на откритите палуби.
Театър с 996 места, който представя различна шоу програма всяка вечер.
Централна променада с бутици и ресторанти, която вечер се оживява от партита и жива музика, казино.
 
СПА и спорт:
В забележителния Mandara Spa всеки може да започне деня с масаж с горещи камъни или да избере от над 50 вида процедури, които се предлагат от професионални масажисти. На борда има открит басейн с шезлонги, дзакузи, баскетболно и тенис игрище, алея за джогинг, фитнес.
 
Зона за деца и младежи:
На борда има детска академия, която предлага забавления за малчуганите, видео игри и забавления за тийнейджърите и детегледачка за бебетата. Всички могат да се насладят на специалния детски басейн.

Стаи:
Корабът предлага най-големите суити в морето, както и 2 броя градински вили с площ от 464 кв.м. Каюти с балкон, каюти с прозорец / не се отваря /, вътрешни каюти, каюти за инвалиди. Всички с интерактивна ТВ, телефон, сейф, минибар, климатик, интернет срещу заплащане.
 
Информацията за кораба е към 14.07.2022 г., възможни са промени.
Допълнителни екскурзии
Допълнителните екскурзии се записват на борда.

Цената включва:

  • Самолетни билети с летищни такси, 2 куфара до 23 кг чекиран и едни ръчен багаж до 8 кг с Турски авиолинии;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Истанбул;
  • Трансфери летище – хотел – летище в Истанбул;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Панама сити;
  • Трансфери летище – хотел – кораб – летище в Панама;
  • Екскурзия из Панама сити с автобус и екскурзовод;
  • Екскурзия до индианското племе Ембера в Панама;
  • 9 нощувки на борда на круизен кораб Norwegian Jewel;
  • Пълен пансион на борда – закуска, обяд, следобеден снак, вечеря в основния ресторант и бюфета;
  • Вода, кафе, чай, сокове на закуска;
  • Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж;
  • Участие в игри, състезания, тематични партита;
  • Жива музика, шоу програми, анимация;
  • Детски клуб с анимация;
  • Пренасяне на багажите от пристанището до кораба и обратно;
  • Пристанищни такси / 308 евро към 14.07, възможни са промени/;
  • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро на Евроинс;
  • Тур мениджър от агенцията.

Цената не включва:

  • Напитки, могат да се закупят пакети от тук или на борда;
  • Екскурзии на брега;
  • Такса обслужване 14.50 щ. долара на ден / възрастен и дете /;
  • Рум сървиз, услуги в СПА центъра, масажи;
  • Атракции и услуги: магазини, фотограф, интернет, др.
  • Горивна такса;
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 65 до 74 г. – 40 лв.
  • Доплащане за мед. застраховка за лица от 75 до 85 г. – 120 лв.
  • Застраховка Отмяна на пътуване – препоръчително.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa