Вашата оценка
ПРЕДКОЛЕДНА ВИЕНА И ЛИНЦ 2022 - 15.12 - 3 НОЩУВКИ

ПРЕДКОЛЕДНА ВИЕНА И ЛИНЦ 2022 - 15.12 - 3 НОЩУВКИ

4 дни / 3 нощувки



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

4 дни / 3 нощувки / 3 закуски

Програма

1 ден София – Виена – Линц – 170 км
Отпътуване от аерогара София с полет на България Еър за Виена в 10.15 ч. Сборно време 06.00ч, Терминал 2 на аерогара София. Пристигане във Виена в 10.35ч. Отпътуване за Линц. Разглеждане на централния площад “Хауптплац”, Kолоната на Светата Троица, Йезуитската църква, Ландхаус, моста над река Дунав. Свободно време. Настаняване в хотел в Линц. По желание посещение на подземния приказен парк Гротенбан – царство на джуджета и феи. Връщане в хотела. Нощувка.
2 ден Солните мини Халлайн – Залцбург – 130 км
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до солните мини Халлайн и Залцбург. Отпътуване за солните мини Халлайн. Усетете духа на мястото, обединило още в 400 г пр. н.е. Келтите. «Бялото злато» и до днес се добива в километричните тунели под земята. (билетът за мините не е включен в пакетната цена на екскурзията). Отпътуване за Залцбург. Разглеждане на забележителностите на града: градините на замъка Мирабел, “Гетрайдегасе”, родната къща на Моцарт, църквата “Св.Петър”, гробището „Св.Петър”, площадите „Капителплац”, „Домплац”, “Резиденплац”, “Моцартплац”. Връщане в Линц. Нощувка.
3 ден Линц – Мелк – Виена – 180 км
Закуска. Отпътуване за Виена. По желание посещение бенедиктинското абатство в Мелк (прототип на манастира-крепост, където се развива действието в романа на Умберто Еко „Името на розата”), разположено на скалист хълм над Дунава, и отразяващо разцвета на бароковото изкуство в Австрия. Пристигане в австрийската столица около обяд. Следва панорамна обиколка на Виена с автобус и пешеходен тур с местен екскурзовод на български език: забележителностите по малкия ринг: музей на приложните изкуства, градския парк със статуята на Йохан Щраус – син, Виенската опера, хотел Империал, културноисторическия и природонаучния музеи, Парламента, Бургтеатър, Кметството, Университета, Двореца Белведере /спирка за разглеждане/, паметника на Руския воин, Шварценбергплац, Операта, Музикферайн, Карлскирхе, хотел Империал, Хофбург, Арсенала, Борсата, трите ръкава на р. Дунав, Уно сити със сградите на ООН, Пратера, Хундертвасер /спирка за разглеждане/. Настаняване в хотел. Свободно време за шопинг на Коледните базари във Виена и за посещение на Коледното градче на площада Мария Терезия, където повече от 60 щанда предлагат оригинални идеи за коледни подаръци, коледни украси, сладки и топли напитки. Нощувка.
4 ден Виена - София
Закуска. Възможност за Посещение на двореца Шьонбрун и Коледния базар пред двореца. Как са празнували Коледната вечер по време на ерата на Хабсбургите, какъв е произходът на коледната елха, от къде идва традицията за коледен подарък и коледните играчки на елхата? Тези и много други истории ще научите на коледния пазар в Шьонбрун. Трансфер до летището в 19.00ч. Полет за България в 21.15ч. Пристигане в София в 23.45ч.

РЕДОВНИ ЦЕНИ:
Hotel NIKE 4*
https://nike.arcotel.com/
На човек в двойна стая Единична стая
15.12.2022 1168 лв. 1388 лв.

Забележки:
  • Семейство с две деца се настанява в две съседни двойни стаи със свързваща врата – като цената за всяко дете е 878 лв /необходимо препотвърждение от хотела/
Начин на плащане:
•Депозит – 30% при резервация
•Доплащане до 100% - 21 дни преди отпътуване
•Плащането може да се извърши по банков път или в брой, с кредитна или дебитна карта в офиса на ТУРОПЕРАТОРА или при оторизираните му агенти.
 
Срокове за анулации и неустойки:
•от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
•от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
•от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
•под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
•Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
•застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
 
Полетно разписание:
1  FB 409 15DEC 4 SOFVIE      1015 1035        
2  FB 410 18DEC 7 VIESOF      2115 2345        
 
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.

Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни

Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1,5 % - 3 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. https://www.welcometravel.bg

Тръгване от:

  • София

Цената включва:

  • Самолетен билет с България Еър с включени летищни такси;
  • 1 брой чекиран багаж до 23 кг;
  • Трансфери с автобус - климатик, мини бар, видео;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* във Виена;
  • 2 нощувки със закуски в хотел Hotel Nike 4* в центъра на Линц;
  • Туристическа обиколка на Виена;
  • Туристическа обиколка на Линц;
  • Посещение на Коледното градче на площада Мария Терезия във Виена;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването.

Цената не включва:

  • Посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод на български език и включена входна такса за Имперски тур и Коледния базар пред двореца с беседа с местен екскурзовод – 40 EUR за възрастен
  • Посещение на Чудния свят на Гротенбан с включена входна такса – 20 EUR за възрастен
  • Екскурзия до солните мини Халлайн и Залцбург– 40 EUR за възрастен
  • Посещение на абатството в Мелк с включен вход – 20 EUR за възрастен
  • Входните такси за посещаваните обекти
  • Разходите от личен характер
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa