Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
ГРУЗИЯ И АРМЕНИЯ 2023 - 01.05, 02.09

ГРУЗИЯ И АРМЕНИЯ 2023 - 01.05, 02.09

8 дни / 7 нощувки

София – Тбилиси - Садахло – Дилижан – Севан - круиз по езерото Севан – Ереван - Ечмиадзин – Звартноц - Гарни – Гехард - Хагпат – Актала - Мцкхета - Уплисцихе - Гори – Тбилиси - СофияДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски

Програма

1 ден София – Тбилиси (вечеря)
Отпътуване от летище София. Пристигане на летище Тбилиси, Грузия. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотел и настаняване. Следва посещение на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности. Обиколката включва следните обекти - църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век, серните бани, водопада до ботаническата градина. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии. Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Вечеря в грузински ресторант с фолклорна програма. Нощувка.
2 ден Тбилиси - Садахло (граница) – Дилижан – Севан + манастира Севанаванк (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към Садахло (граница). Посещение на Дилижан. Обяд. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най-старите. Отпътуваме към езерото Севан, едно от най-големите високопланински езера. Ще посетим манастира Севанаванк, датиращ от около 10-ти век. Отпътуване за Ереван. Вечеря. Настаняване в хотел. Нощувка.
3 ден Ереван - Ечмиадзин – Звартноц - Ереван (закуска, обяд)
Закуска. Започваме обиколката със столетните паметници Ечмиадзин и Звартноц (UNESCO). Катедралата в Звартноц е построен през 7-ми век. Ечмиадзин е духовния център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Обяд и кратък готварски курс в местна къща, където ще имате възможност сами да приготвите типични арменски ястия. Завръщане в Ереван. Свободно време. Нощувка.
4 ден Ереван (дегустация на бренди) - Гарни – Гехард - Ереван (закуска, вечеря)
Закуска. Започваме обиколката на арменската столица. От векове градът е известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден. Ще видим площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Ще посетим Мемориала на геноцида. След това ще имаме екскурзия във фабрика за производство на коняк. Посещение на храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гот (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от най – свещените им реликви. Връщане в Ереван. Вечеря. Нощувка.
5 ден Ереван – Хагпат – Актала – Тбилиси (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ни предстои да се запознаем с шедьоврите на арменската архитектура от 10-14 век в Алаверди - манастирите Актала и Хагпат (UNESCO). Преминаване на границата при Садахло. Пристигане в Тбилиси. Трансфер до хотел и настаняване. Вечеря. Нощувка.
6 ден Тбилиси – Гори - Уплисцихе - Мцкхета - Тбилиси (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Гори. Градът е основан от един от най-великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия, изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр. Хр. до Късно Средновековие. Продължаваме към Мцхета (UNESCO), древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Следва посещение на Джвари – манастир от 6-ти век. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.
7 ден Тбилиси - Ананури - Казбеги – Тбилиси (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към планинския регион Казбеги, попътно разглеждаме замъка Ананури и водния резервоар Джинвали. От Степанцминда се отправяме с джипове 4х4 през красиви долини и гори към църквата Джерджети, разположена на 2170 метра. От там ще наблюдаваме един от най-високите ледници в Кавказ – Казбеги (5047 метра). Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.
8 ден Тбилиси – София (закуска)
Закуска. Трансфер до летището Тбилиси. Полет към София. Пристигане на летище София.

Редновни Цени 2023 г. :
Вид настаняване Възрастен в двойна стая Единична стая
 Стандартни цени 3698 лв 4198 лв
 

Примерни хотели по програмата:
Tbilisi - Brim Hotel 4*
https://brimtbilisi.com/en/index.html
Yerevan – Ani Central inn Hotel 4*
https://anicentralinnyerevan.com/
 
Примерни полетни детайли:
LO 632  01MAY 1 SOFWAW   1435 1535   
LO 727  01MAY 1 WAWEVN   2145 0320+1 
LO 724  08MAY 1 TBSWAW   0410 0605   
LO 631  08MAY 1 WAWSOF   1050 1350 

TK1032 02SEP  SOFIST  1525  1650  
TK 386 02SEP  ISTTBS  2355  0315   
TK 379 09SEP  TBSIST  1045  1215  
TK1031 09SEP  ISTSOF  1320  1435 
 
Резервация:
 • Депозит в размер на 1000 лева на човек при записване
 • Доплащане до 100 % - до 40 дни преди отпътуване 
 • Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане
Информация:
 • Спицифични санитарни и медицински изисквания не са необходими.
 • Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата.
 • Офертата е валидна при минимум 15 плащащи туриста.
 • Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване.

Срокове за анулации и неустойки:
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
 • под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.

Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни
Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1,5 % - 3 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата. https://www.welcometravel.bg

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • Самолетен билет с включени летищни такси София – Тбилиси – София с АК Turkish Airways;
 • 1 брой чекиран багаж до 23 кг.;
 • Транспорт с климатизиран бус за туристически превози;
 • 7 нощувки в хотели 4* /4 в Тбилиси, 3 в Ереван/;
 • 7 закуски;
 • 6 вечери в местни ресторанти;
 • 1 обяд с готварски курс арменска кухня;
 • Водач/преводач на български език;
 • Местни екскурзоводи на руски или английски език;
 • Дегустация на бренди в Ереван;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • 1 бутилка минерална вода на ден;
 • Медицинска застраховка с ЗК „Евроинс“ покритие 10 000 Евро, с включен КОВИД риск.

Цената не включва:

 • Такса обслужване за шофьори и екскурзоводи – 30 евро (заплащат се задължително на място);
 • Разходи от личен характер;
 • Всичко неупоменато в цената включва;
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация ни се обадете.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa