Вашата оценка 5.00 от 4 гласа
ФЛОРЕНЦИЯ И БОЛОНЯ 2023 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА!

ФЛОРЕНЦИЯ И БОЛОНЯ 2023 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА!

5 дни / 4 нощувкиДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

5 дни / 4 нощувки - Полети с Ryanair

Програма

1 ден
Отпътуване за Болоня с директен полет в 13:00ч. Пристигане в Болония в 13:50. Възможност за отпътуване с влак за Флоренция. Пристигане във Флоренция и настаняване в хотел 3*, разположен в сърцето на Флоренция.
2 ден
Закуска. Свободно време. Възможност за посещение на Дворец Вечио (Palazzo Vecchio) – 77eur/150лв. ( продължителност около 2часа). Дворецът Вечио, който стои величествено на хоризонта на Флоренция, е един от най- разпознаваемите символи на града. Построен през Средновековието, той все още запазва строгата архитектура от четиринадесети век, със своя кренелиран връх и внушителната кула на Арнолфо. Посещението на двореца означава разходка сред чудесата на Ренесанса и проследяване на историята му, откриване и на тайните и приказките, свързани със семейство Медичи. След това можем да посетим един от най-старите и най-известните музеи на изкуството в света: Уфици (Uffizi Galleries) – 50eur./98лв. (продължителност около 2часа) Несравнима по отношение на архитектурното великолепие, както и невероятното ренесансово изкуство, в което се помещава, галерията е построена под способното ръководство на основателя на историята на изкуството Джорджо Вазари. Нещо повече - можем да завършим посещението си с красива гледка към хоризонта на Флоренция от терасата Уфици. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден
Закуска. Свободно време. Възможност за Целодневна екскурзия до Тоскана: Пиза, Сан Джиминяно и красивия град Сиена. -132eur./259лв. (продължителност около 12 часа) Ще започнем приключението си с посещение на един от най- емблематичните градове в Тоскана, Пиза. Тук ще бъдем заслепени от Piazza dei Miracoli (Площад на чудесата), доминиран от зашеметяващата мраморна катедрала, модел на отличителната романска архитектура в Пиза, кръглата форма на баптистерията, монументалното гробище и ще имаме възможност да направим снимки на световноизвестната наклонена кула в Пиза (входът не е включен, вход – 18eur/36лв.). Ще продължим с посещение на селски и традиционен винен имот в подножието на Сан Джиминяно, където ще се отдадем на типичен тоскански обяд, обогатен с ценни вина. След обяд пътуваме до едно от най-известните средновековни села на хълма в Италия, Сан Джиминяно, където можем да разгледаме лабиринта от калдъръмени улички, очарователни площади и много местни занаятчийски магазини. Този вълнуващ ден продължава с пътуване, по време на което ще бъдем запленени от спиращите дъха панорамни гледки на провинцията Кианти, преди да пристигнем в Сиена, където ще се срещнем с местен гид и ще започнем пешеходна обиколка с някои от най-важните райони на града, включително Пиаца дел Кампо до катедралата. В края на обиколката ще има време да се насладим на кафе и да пазаруваме в типични местни магазини. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден
Закуска. Отпътуване с влак до Болоня. Пристигане и настаняване в хотел 4*, разположен в най-харесвания район в Болоня . Възможност за организирана индивидуална пешеходна обиколка на Болоня . – 170eur/333лв. (продължителност около 10часа) На тази обиколка ще посетим най-важните забележителности и сгради и ще се разходим през площад Маджоре до фонтана на Нептун. Ще разберем защо това е "Градът на музиката" на ЮНЕСКО и станем свидетели на поразителната разлика между модерния нов град и историческия стар град. Ще чуем легендите за кулите на града и ще научим защо Болоня има различни прякори като "La Dotta" (Ученият), "La Grassa" (Дебелият) и "La Rossa" (Червеният). Ще посетим средновековния пазар и Лоджия дей Мерканти, театър "Анатомия", Двете кули и комплекса "Сан Стефано". Ще разберем също защо известното ястие от Болоня всъщност се нарича с различно име и ще се потопим в историческото величие на града, който е дом на най- стария университет в Европа. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за София в 15:50., кацане в 18:20 ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Хотел Rex 3*( Флоренция)/ Хотел  Il Guercino 3* ( Болония)
 
Период на пътуване: Цена на човек в двойна стая: Цена на човек в тройна стая Цена на човек в единична стая Цена на човек в стая с дете Цена на дете до 12 г. с 2‘ма възрастни
14.06 - 18.06.2023 320eur/627лв. 434eur/849лв. 667eur/1305лв. 481eur/940лв. 325eur/636лв.
21.06 - 25.06.2023 370eur/724лв. 430eur/841лв. 711eur/1390лв. 434eur/849лв. 308eur/603лв.
 

Допълнителни екскурзии:
 • Посещение на Дворец Вечио (Palazzo Vecchio) – 77eur/151лв.
 • Галерия Уфици (Uffizi Galleries) – 70eur/137лв.
 • Целодневна екскурзия до Тоскана: Пиза, Сан Джиминяно и красивия град Сиена -132eur/259лв.
 • Частна пешеходна обиколка на Болоня – 170eur/333лв.
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България. Туроператорът не дава гаранция за осъществяването на всеки един от туровете, заплатен на място.
*ТО си запазва правото за промени в последователността на програмата.
*Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Начин на плащане:
Депозит 50% от общата цена на организираното пътуване в лева при записване.
Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
Всички цени се заплащат в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR. Плащането може да се извърши в брой или по банков път.
 
Необходими документи:
Лична карта, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.

Вид използван транспорт:
    Самолет
    Влак
 
Tакси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1) от деня след датата на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
2) от 64 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 50% от общата цена на организираното пътуване;                                                       
3) под 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване.
 
Няма минимален брой туристи за осъществяване на пътуването.

 Забележки:
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В този случай туроператорът си запазва правото да промени цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще бъде дължима за всички резервации, независимо кога са направени.
* Авиокомпанията и часовете на полетите са предварителни и примерни, (може да бъдат променяни според желанието на туристите)
*Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД Евроинс - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни
*Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен страхователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1.5-3% от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • самолетен билет София – Болония– София с включени летищни такси ;
 • малка чанта(тип раница), която трябва да се побира под седалките с размери 40 см/ 20 см/ 25 см;
 • 3 нощувки със закуски в избрания от вас хотел във Флоренция;
 • 1 нощувка със закуска в избрания от вас хотел в Болония;
 • медицинска застраховка с покритие 5000 EUR със ЗД Евроинс за лица до 65 г.;

Цената не включва:

 • допълнителни екскурзии;
 • трансфери;
 • доплащане за приоритетен багаж (допълнителен 10 кг ръчен багаж), 20кг регистриран;
 • градски такси (заплащат се на място на рецепцията на хотела);
 • горивна такса;
 • разходи от личен характер;
 • Доплащане за застраховка за туристи над 65 г. – в зависимост от възрастта.
 • застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД Евроинс;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa