Вашата оценка
ФЛОРЕНЦИЯ И БОЛОНЯ 2023 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА!

ФЛОРЕНЦИЯ И БОЛОНЯ 2023 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА!

5 дни / 4 нощувки

Цена от: 240.00 € / 470 лв

ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ
05.04.2023 380.00 € / 744 лв Резервирай
19.04.2023 390.00 € / 763 лв Резервирай
10.05.2023 320.00 € / 626 лв Резервирай
17.05.2023 370.00 € / 724 лв Резервирай
14.06.2023 320.00 € / 626 лв Резервирай
21.06.2023 370.00 € / 724 лв Резервирай

5 дни / 4 нощувки - Полети с Ryanair

Програма

1 ден
Отпътуване за Болоня с директен полет в 13:00ч. Пристигане в Болония в 13:50. Възможност за отпътуване с влак за Флоренция. Пристигане във Флоренция и настаняване в хотел 3*, разположен в сърцето на Флоренция.
2 ден
Закуска. Свободно време. Възможност за посещение на Дворец Вечио (Palazzo Vecchio) – 77eur/150лв. ( продължителност около 2часа). Дворецът Вечио, който стои величествено на хоризонта на Флоренция, е един от най- разпознаваемите символи на града. Построен през Средновековието, той все още запазва строгата архитектура от четиринадесети век, със своя кренелиран връх и внушителната кула на Арнолфо. Посещението на двореца означава разходка сред чудесата на Ренесанса и проследяване на историята му, откриване и на тайните и приказките, свързани със семейство Медичи. След това можем да посетим един от най-старите и най-известните музеи на изкуството в света: Уфици (Uffizi Galleries) – 50eur./98лв. (продължителност около 2часа) Несравнима по отношение на архитектурното великолепие, както и невероятното ренесансово изкуство, в което се помещава, галерията е построена под способното ръководство на основателя на историята на изкуството Джорджо Вазари. Нещо повече - можем да завършим посещението си с красива гледка към хоризонта на Флоренция от терасата Уфици. Връщане в хотела. Нощувка.
3 ден
Закуска. Свободно време. Възможност за Целодневна екскурзия до Тоскана: Пиза, Сан Джиминяно и красивия град Сиена. -132eur./259лв. (продължителност около 12 часа) Ще започнем приключението си с посещение на един от най- емблематичните градове в Тоскана, Пиза. Тук ще бъдем заслепени от Piazza dei Miracoli (Площад на чудесата), доминиран от зашеметяващата мраморна катедрала, модел на отличителната романска архитектура в Пиза, кръглата форма на баптистерията, монументалното гробище и ще имаме възможност да направим снимки на световноизвестната наклонена кула в Пиза (входът не е включен, вход – 18eur/36лв.). Ще продължим с посещение на селски и традиционен винен имот в подножието на Сан Джиминяно, където ще се отдадем на типичен тоскански обяд, обогатен с ценни вина. След обяд пътуваме до едно от най-известните средновековни села на хълма в Италия, Сан Джиминяно, където можем да разгледаме лабиринта от калдъръмени улички, очарователни площади и много местни занаятчийски магазини. Този вълнуващ ден продължава с пътуване, по време на което ще бъдем запленени от спиращите дъха панорамни гледки на провинцията Кианти, преди да пристигнем в Сиена, където ще се срещнем с местен гид и ще започнем пешеходна обиколка с някои от най-важните райони на града, включително Пиаца дел Кампо до катедралата. В края на обиколката ще има време да се насладим на кафе и да пазаруваме в типични местни магазини. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден
Закуска. Отпътуване с влак до Болоня. Пристигане и настаняване в хотел 4*, разположен в най-харесвания район в Болоня . Възможност за организирана индивидуална пешеходна обиколка на Болоня . – 170eur/333лв. (продължителност около 10часа) На тази обиколка ще посетим най-важните забележителности и сгради и ще се разходим през площад Маджоре до фонтана на Нептун. Ще разберем защо това е "Градът на музиката" на ЮНЕСКО и станем свидетели на поразителната разлика между модерния нов град и историческия стар град. Ще чуем легендите за кулите на града и ще научим защо Болоня има различни прякори като "La Dotta" (Ученият), "La Grassa" (Дебелият) и "La Rossa" (Червеният). Ще посетим средновековния пазар и Лоджия дей Мерканти, театър "Анатомия", Двете кули и комплекса "Сан Стефано". Ще разберем също защо известното ястие от Болоня всъщност се нарича с различно име и ще се потопим в историческото величие на града, който е дом на най- стария университет в Европа. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за София в 15:50., кацане в 18:20 ч.

Допълнителни екскурзии:
 • Посещение на Дворец Вечио (Palazzo Vecchio) – 77eur/151лв.
 • Галерия Уфици (Uffizi Galleries) – 70eur/137лв.
 • Целодневна екскурзия до Тоскана: Пиза, Сан Джиминяно и красивия град Сиена -132eur/259лв.
 • Частна пешеходна обиколка на Болоня – 170eur/333лв.
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България. Туроператорът не дава гаранция за осъществяването на всеки един от туровете, заплатен на място.
*ТО си запазва правото за промени в последователността на програмата.
*Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.

Начин на плащане:
Депозит 50% от общата цена на организираното пътуване в лева при записване;
Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!
 
Необходими документи:
Лична карта, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.

Tакси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 2/ от 64 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 50% от общата цена на организираното пътуване в лева                                                        
 3/ под 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на организираното пътуване в лева
  
Вид използван транспорт:
Самолет
Влак
 
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.

Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни
Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1,5 % - 3 % от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата
 

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • самолетен билет София – Болония– София с включени летищни такси
 • 3 нощувки със закуски в избрания от вас хотел във Флоренция
 • 1 нощувка със закуска в избрания от вас хотел в Болония
 • медицинска застраховка с покритие 5000 EUR със ЗД Евроинс за лица до 65 г.;

Цената не включва:

 • допълнителни екскурзии;
 • трансфери
 • ръчен багаж 10кг
 • чекиран багаж 23кг
 • градски такси (заплащат се на място на рецепцията на хотела)
 • горивна такса;
 • разходи от личен характер;
 • Доплащане за застраховка за туристи над 65 г. – в зависимост от възрастта.
 • застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД Евроинс;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003838 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa