Вашата оценка
ЛЯТО В СКАНДИНАВИЯ 2023

ЛЯТО В СКАНДИНАВИЯ 2023

8 дни / 7 нощувки

София – Копенхаген – Берген – Нерьойфиорд/ Фломската железница – Осло – Стокхолм – Хелзинки – Стокхолм – СофияДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

8 дни / 7 нощувки

Програма

1 ден полет до Копенхаген
Сбор на летище София, Терминал 1 за полет до Копенхаген с Уиз Ер в 18.30 ч. Пристигане в 20.30ч. Трансфер до хотел в Малмьо. Нощувка.
2 ден разглеждане на Копенхаген, пътуване през Дания
Закуска. Отпътуване и обиколка на датската столица с местен екскурзовод: започва със зданието на Кметството, уникален образец на оригинално архитектурно решение със съчетанието на различни художествени стилове. Фотопауза и продължаваме с двореца Кристиансборг, Борсата, Старото и новото пристанище, двореца Амалиенборг, фотопауза при “Малката русалка” от приказките на Андерсен. Свободно време. 13.00 ч. отпътуване за датското пристанище Odde. Прекосяваме с автобуса най-големия от датските острови – Шеланд, за да се качим на ферибот за полуостров Ютланд. Пътуването през Северно море трае 1 час и 15 минути. Акостираме на втория по големина град в Дания – Орхус, откъдето ще се отправим за пристанището Хиртшалс. Качване на кораба за Берген. Настаняване в каюти. Нощувка на кораба.
3 ден Берген
Пътуване през Северно море. Пристигане в Берген в 12.30 ч. Не само в далечното минало, но и сега Берген е най - важният северен търговски център, разположен на морския бряг. Оттук тръгвали корабите, натоварени с риба и зърно във всички посоки на света. Днес ни очаква разходка по крайбрежната Ханзейска улица. Достойно място в списъка на културните паментници на ЮНЕСКО заема Брюген – кварталът на ханзейските търговци, чиито дървени къщи, боядисани в ярки цветове, сега служат за сувенирни магазини, занаятчийски ателиета, дори нощни клубове! В края на улицата се намира най-старият градеж в Берген – каменната крепост Бергенхус със залата на Хакон и кулата на Розенкранц. Възможност за посещение на Музея на Ханзата. Ще видите и църквата Света Богородица, както и най - големия рибен пазар в Норвегия. Свободно време. Настаняване в хотел в района на фиордите. Нощувка.
4 ден Нерьойфиорд, Фломската железница
Закуска. *По желание и срещу допълнително заплащане: двучасов круиз по Нерьойфиорд. Това е най-тясното разклонение на Зьогнефиорд, 17 километра между стръмни скали, зелени планински била, в пълното отсъствие на съвременна техника, която да напомни за човешко присъствие – това е пътуване в царството на фиордите! *По желание и срещу допълнително заплащане: пътуване с Фломската железница. Железницата минава по най - стръмния склон в света и преодолява 870 м разлика във височината. Кристални реки, каскади от водопади, до които влакът спира за фотопауза, снежните шапки на планинските върхове и изумителната гледка към величествения Аурландсфиорд - това е преживяването на Фломската железница, третата по посещаемост забележителност в Норвегия. Забележка: Възможно е участието и в двете доп. екскурзии, осъществяват се последователно! Връщане във Флом и отпътуване за района на Осло. Настаняване в хотел. Вечеря по желание. Нощувка.
5 ден Осло
Закуска. Обзорна екскурзия на норвежката столица: Кралския дворец, Кметството, парка “Вигеланд” с 212 скулптурни фигури – най-голямата сбирка под открито небе, дело на един човек – талантливия скулптор Густав Вигеланд. Тъга и радост, любов и ненавист, младост и старост, родители и деца – всички емоции, които ни съпровождат в ежедневния живот, са застинали в бронз, гранит и ковано желязо в пет композиционни части, всяка носеща своя философски смисъл. Крайбрежната улица Акер Брюге е многолюдна и пълна с живот. Погледът ни е поразен от съвременното футуристично здание на Новата Опера, открита през 2008 година. Необичайната архитектура на това здание от стъкло и мрамор го превръща в една от най - популярните забележителности на Осло. Недалече се намира и замъкът Акершус /13 - 18 век/, исторически комплекс, в който са погребани норвежките монарси. Свободно време. 13.00 ч отпътуване за Швеция (520 км). Пристигане в района на Стокхолм вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.
6 ден Стокхолм
Закуска. Обзорна обиколка на Стокхолм с местен екскурзовод на руски език. Изумително красив град, разположен на 14 острова, свързани помежду си с 57 моста, шведската столица с право е гордостта на Скандинавия. На централния остров Stadsholmen се намира Гамла Стан – средновековния Стар град. Разходка в лабиринта от улички, за да почувстваме очарованието на старата архитектура. Главното здание е Кралският дворец, една от най- големите кралски резиденции в Европа със своите седем етажа и 600 стаи. Настоящият крал е Карл ХVI Густав.. С автобуса ще преминем по най- красивата улица, крайбрежната Strandvägen, истински шедьовър от края на 19 век. Посещение на Кметството с местния екскурзовод /заплаща се входна такса/. Това е най - известната сграда на Стокхолм, чиято световна слава се дължи на церемонията по връчването на Нобеловите награди, които от 1902 година се провеждат именно тук. Ще запомните този ден с разглеждането на Синята зала, където се провежда приемът след връчването и Златната зала с мозайките от 18 милиона елемента, позлатени с 10 кг злато. Свободно време и качване на кораба за Хелзинки. Започва едно невероятно морско пътуване сред 24 000 острова на Стокхолмския архипелаг. Вечеря по желание. Нощувка в каюти.
7 ден Хелзинки
Закуска по желание. 10.00 ч. пристигане в Хелзинки. Обиколка на града с местен екскурзовод на руски език – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Стокхолм с круизния кораб. Вечеря по желание. Нощувка в каюти.
8 ден Стокхолм, музеите на Юргорден
Закуска по желание. 09.30 ч. пристигане в Стокхолм. Свободно време за посещение на музеите на остров Юргорден по избор и по интереси. Това са музеи, които нямат аналог по целия свят! *Корабът - музей Васа е построен около един от най-обсъжданите морски съдове на всички времена, поради удивителната история на зрелищното си спускане на вода на 10 август 1628 година. Пред очите на многочислената тълпа флагманът, гордост на шведската корона, с две оръдейни палуби и цвета на шведското морско войнство на борда си, изминава по малко от една миля и потъва! 16 хектара дъбови гори са били изсечени за построяването му, но не напразно – през 1961 година, когато е изваден, се оказва, че дървото е непокътнато. Металните елементи са повредени и ръждясали, но корпусът сияе с цялото великолепие на богатата си украса. След като 333 години смущава от дъното корабите и моряците, плаващи над него, той се превръща в радост и атракция за малки и големи – най - посещавания музей в Стокхолм! *Скансен – първият в света етнографски музей на открито пресъздава картина на шведския бит от началото на 20 век. Ще видите над 150 домове от различни части на страната, където ще ви посрещнат жени и мъже в национални носии, заети в традициони за районите дейности. *И още – Нордическия музей, ако се интересувате от фолклор, скандинаввска култура и мода, или музея на принц Валдемарсуде, ако се интересувате от скандинавска живопис и скулптура. Настаняване в хотел в Стокхолм. Нощувка.
9 ден Стокхолм
Трансфер с автобуса до летището в Стокхолм за директен полет до София с Wizz Air в 09.35 ч. Пристигане в 13.30 ч. местно време /полетната информация може да претърпи промяна!/.

STOP SALE - 21.07, 18.08

Цени:
Вид настаняване Цени
Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за четирима 2578 лв
Възрастен в двойна стая и вътрешна каюта за двама 2735 лв
Единично настаняване 3280 лв

Багаж:
Чекиран багаж на самолетите 1 брой до 20 кг: /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - Цената на чекирания багаж се гарантира в момента на заявяване на багажа при потвърдено пътуване и подписан договор/
Избор на място в самолетите - има определeни места, които излизат на бордните карти автоматично. Ние не можем да гарантираме, че туристи, които пътуват заедно, ще получат места едно до друго, тъй като системата на авиокомпания „Wizz Air" ги генерира автоматично без да дава възможност ние да ги избираме предварително. /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - при желание за конкретно настаняване в самолетите, цената е на запитване според възможните наличности/
Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

Необходима валута за Скандинавия
Около 130 лв на човек в норвежки крони (600 крони)
Около 300 лв човек в шведски крони (1600 крони)
Около 80 лв на човек в датски крони (300 крони)
Около 100 лв на човек за Хелзинки в евро (50 евро)
*Във Финландия местната валута е евро!

Условия за резервации:
Депозит: 50% от пакетната цена при записване
Доплащане: до 30 дни преди дата на заминаване
Няма паспортен и визов режим в страните, няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването

Срокове за анулации и неустойки:
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет;
Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 63

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • Самолетни билети София-Копенхаген с Уиз Ер и Стокхолм-София с Уиз Ер: директни полети
 • Летищни такси
 • Багаж: ръчен салонен: 1 брой с размери 40/30/20 см – това е една малка чанта или лаптоп и 10 кг.чекиран багаж
 • Трансфери летище - хотел – летище
 • Транспорт с автобус на лицензирана транспортна агенция по горепосочения маршрут
 • Екскурзовод на български език по време на цялото пътуване и превод на местни екскурзоводи от съответния език
 • Автобусни и пешеходни обиколки на Берген, Осло, Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки
 • 8 нощувки /1 в Малмьо, 1 на кораб към Берген, 1 в района на фиордите, 1 в Осло, 2 в района на Стокхолм, 2 на кораб до Хелзинки/
 • 4 закуски в хотелите
 • Медицинска застраховка 10000 евро на туристи до 65 г.
 • Всички пътни и пристанищни такси

Цената не включва:

 • Доплащане за до 20 кг – 180 за брой в двете посоки
 • Бакшиш за обслужващия персонал на място: 40 евро на човек – еднократно /задължителни, заплаща се на място на представителя на агенцията/
 • Доплащана за медицинска застраховка за периода на екскурзията на с покритие 5 000 Е за лица 65 г. – 70 г.: 24 лв
 • Доплащане за медицинска застраховка за периода на екскурзията с покритие 4 000 Е за лица над 70 г.: 32 лв
 • Фериботен круиз по Зогнефиорд: възрастен 155 лв, дете до 14 г. 70 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - предварителна резервация/
 • Фломската железница – възрастен 187 лв, дете до 14 г. 90 лв /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности, до изчерпване на наличностите/
 • Вход за Кметството в Стокхолм: 105 шведски крони / по желание, заплаща се на място/
 • 2 закуски и 2 вечери на кораба от Стокхолм до Хелзинки: 270 лв на човек /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Закуска и вечеря на кораба от Хиртшалс до Берген – 130 лв на човек /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Вечеря в хотел Lindstrom Hotel – 80 лв на човек /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
 • Доплащане за настаняване в каюта с прозорец за две нощувки на кораба: 169 лв на човек при настаняване в двойна каюта /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България – предварителната резервация се потвърждава при свободни наличности/
 • Вход в Скансен: 195 шведски крони /по желание, заплаща се на място/
 • Вход в музея Васа: 130 шведски крони /по желание, заплаща се на място/
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa