Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
ЕКСКУРЗИЯ ГРУЗИЯ И АРМЕНИЯ 2023 - 19.08, 02.09, 16.09, 23.09

ЕКСКУРЗИЯ ГРУЗИЯ И АРМЕНИЯ 2023 - 19.08, 02.09, 16.09, 23.09

8 дни / 7 нощувки

София – Ереван – Гарни – Гехард – Дилижан – Севан - Тбилиси - Мцкхета - Уплисцихе - Гори – Садахло - Хагпат - Санахин – Актала - Ечмиадзин – Звартноц – Ереван - София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

8 дни/ 7 нощувки/ 7 закуски/ 7 вечери / 1 обяд

Програма

1 ден София – Eреван
Отпътуване от летище София за Армения в 12.00ч. Пристигане на летището в Ереван в 15.50ч Трансфер. Настаняване в хотел. Първи впечатления от арменската столица. Вечеря в типичен ресторант. Нощувка.
2 ден Гехард - Гарни – Ереван - дегустация на бренди
Закуска. Отпътуване за храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гот (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от най – свещените им реликви. Посещение във фабрика за производство на коняк. Връщане в Ереван и обиколка на арменската столица. От векове градът е известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден. Ще видим площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Ще посетим Мемориала на геноцида. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 ден Ереван – Севан + манастира Севанаванк – Дилижан - Садахло
Закуска. Отпътуваме към езерото Севан, едно от най-големите високопланински езера. Разходка с корабче по езерото. Ще видим манастира Севанаванк, датиращ от около 10-ти век. Посещение на Дилижан. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най- старите. Отпътуване за Тбилиси. Преминаване на границата при Садахло. Пристигане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.
4 ден Тбилиси
Закуска. Обиколка на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности. Обиколката включва следните обекти - църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век, серните бани, водопада до ботаническата градина. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии. Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Вечеря в грузински ресторант с фолклорна програма. Нощувка.
5 ден Тбилиси – Гори - Уплисцихе - Мцкхета – манастира Джвари - Тбилиси
Закуска. Отпътуване за Гори. Градът е основан от един от най-великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия, изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр. Хр. до Късно Средновековие. Продължаваме към Мцхета (UNESCO), древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Следва посещение на Джвари – манастир от 6-ти век. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.
6 ден Тбилиси - Ананури - Казбеги – Тбилиси
Закуска. Отпътуване към планинския регион Казбеги, попътно разглеждаме замъка Ананури и водния резервоар Джинвали. От Степанцминда се отправяме с джипове 4х4 през красиви долини и гори към църквата Джерджети, разположена на 2170 метра. От там ще наблюдаваме един от най-високите ледници в Кавказ – Казбеги (5047 метра). Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.
7 ден Тбилиси – Алаверди - манастирите Санахин и Хагпат
Закуска. Отпътуване за Ереван. След това предстои да се запознаем с шедьоврите на арменската архитектура от 10-14 век в Алаверди - манастирите Санахин и Хагпат (UNESCO). Двата манастира са разположени близо един до друг на едно плато разделени от поречието на река Дебед. Отпътуване за Ереван. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
8 ден Ереван - Ечмиадзин – Звартноц - Ереван
Закуска. Посещение на Мтенадаран – музеят към института за древни ръкописи Месроп Мащоц, където се реставрират и проучват най- древните манускрипти на Армения. Започваме обиколката със столетните паметници Ечмиадзин и Звартноц (UNESCO). Катедралата в Звартноц е построен през 7-ми век. Ечмиадзин е духовния център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Обяд и кратък готварски курс в местна къща, където ще имате възможност сами да приготвите типични арменски ястия. Завръщане в Ереван. Свободно време. Трансфер до летището в Ереван. Полет към София в 22.50ч. Пристигане на летище София 00.45ч.
9 ден ПРОГРАМА само за дати на пътуване 23.09-01.10.2023 Ереван - Гехард - Гарни – Ереван (закуска)
Закуска. Отпътуване за храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гот (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от най – свещените им реликви. Връщане в Ереван. Свободно време. Трансфер до летището в Ереван. Полет към София в 22.50ч. Пристигане на летище София 00.45ч.

Стандартни цени Възрастен в двойна стая и трети възрастен на доп. легло Единична стая
8 дни / 7 нощувки
19.08.2023 – 26.08.2023
02.09.2023 – 09.09.2023
16.09.2023 – 23.09.2023
2598 лв 2958 лв
9 дни / 8 нощувки
23.09.2023 - 01.10.2023
2698 лв 3058 лв
 
Примерни хотели по програмата:
Tbilisi - Brim Hotel 4*
https://brimtbilisi.com/en/index.html
Yerevan – Ani Central inn Hotel 4*
https://anicentralinnyerevan.com/
 
Резервация:
  • Депозит в размер на 700 лева на човек при записване
  • Доплащане до 100 % - до 30 дни преди отпътуване 
  • Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане
 
Информация:
  • Спицифични санитарни и медицински изисквания не са необходими.
  • Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги.
  • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата.
  • Офертата е валидна при минимум 25 плащащи туриста.
  • Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване.
 
Срокове за анулации и неустойки:
  • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист.
  • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит. 
  • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
  • под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
  • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина.
  • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 60г.
19.08.2023, 02.09.2023, 16.09.2023, 23.09.2023

Тръгване от:

  • София

Цената включва:

  • Самолетен билет за полет София – Ереван - София с АК Wizz Air;
  • Един брой ръчен багаж с размери 40 x 30 x 20 см;
  • Един брой чекиран багаж до 10 кг;
  • Летищни такси към самолетния билет;
  • Транспорт с климатизиран бус за туристически превози;
  • 7 нощувки в хотели 4* /4 в Тбилиси, 3 в Ереван/;
  • 7 закуски;
  • 5 вечери;
  • 1 вечеря в типичен арменски ресторант;
  • 1 вечеря в типичен грузински ресторант;
  • 1 обяд с готварски курс арменска кухня;
  • Дегустация на бренди в Ереван;
  • Местни екскурзоводи на руски или английски език;
  • Входни такси за посещаваните обекти;
  • Медицинска застраховка с ЗК „Евроинс“ покритие 10 000 Евро, с включен КОВИД риск;
  • Водач/преводач на български език;

Цената не включва:

  • Доплащане за допълнителни 10 кг чекиран багаж – 120 лв двупосочно;
  • Такса обслужване за шофьори и екскурзоводи – 40 евро (заплащат се задължително на място);
  • Слушалки по време на туровете - 21 EUR на човек за 7 дни (задължително се заплащат на място на екскурзовода; деца до 6 години не ползват слушалки и не се таксуват);
  • Доплащане за мед. застраховка за възраст от 65 до 74 г. - 16 лв.
  • Доплащане за мед. застраховка за възраст от 75 до 85 г. - 32 лв.
  • Горивни такси – Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). Тя е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет ще бъдат уведомени и ще могат да заплатят тази горивна такса в агенцията, където са записани.
  • Разходи от личен характер;
  • Всичко неупоменато в цената включва;
  • Застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация ни се обадете.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa