Вашата оценка
ЮЖНА КОРЕЯ и остров ЧЕДЖУ

ЮЖНА КОРЕЯ и остров ЧЕДЖУ

11 дни / 8 нощувки

София - Истанбул - Сеул - Кенджу - Хапчеон - Пусан -Чеджу - Сеул - Истанбул - София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

11 дни / 8 нощувки

Програма

1 ден 10.06.2023-сб. София → Истанбул
В 21:15 ч. полет TK 1030 от София. Кацане в Истанбул в 22:45 ч.
2 ден 11.06.2023-нд. Истанбул → Сеул
В 01:50 ч. полет TK 90 от Истанбул. Пристигане в 18:10 ч. в Сеул – един от водещите глобални градове, най-важни финансови и търговски центрове в световен мащаб, шестият най-силен и стабилен град в света. Южнокорейската столица е призната от ЮНЕСКО за Световна столица по градски дизайн. Сеул е дом на много паметници на културата, които са запазили духа на своето време, четири от които са обекти на ЮНЕСКО. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
3 ден 12.06.2023-пн. Сеул (закуска)
Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на Сеул. Минаваме по широкия булевард, водещ до двореца, който носи името на крал Седжонг, чиято статуя се издига насред пешеходната зона. Крал Седжонг краси с лика си банкнотата от 10 000 вона. Преди 6 века той положил основите на хангул – корейската писмена система, която заменя сложната ханджа (китайската писмена система). Ще наблюдаваме церемонията по смяна на караула пред портата на площад Гуангуамун. Всъщност това е възстановка на оригиналния ритуал, в който са участвали кралските гвардейци на династията Чосон (1392-1910). Разглеждане на кралския дворец Кьонбокгунг – главният, най-големият и най-красивият от 5-те големи двореца на династията Чосон. Завършен е през 1394 г. и е служил за основен дворец на династията Чосон до войната с Япония 1592-8 г, когато е бил разрушен. През 19 век по време на управлението на крал Годжонг са възстановени над 7700 зали и 500 сгради. В началото на 20 век дворецът отново е разрушен от японците, а пълното му възстановяване продължава и до днес. Разположен е в сърцето на корейската столица. Комплексът е заобиколен от високи стени, издигащи се на фона на очертанията на планинския масив Букхан. Ще видите тронната зала, банкетната зала, кралските покои, сградата с покоите на кралицата и градината Амсан, сградата с покоите на кралицата-майка, библиотеката на крал Годжнг и сградата, която е служила за главен офис по времето на династията Чосон. В най-задната част на двореца се намира живописен павилион, обграден от зеленина. След това ще посетим Националния фолклорен музей, представящ културното богатство на страната и храма Джогеса – главният храм на ордена Джогйе на Корейските дзен будисти. Ще се разходим по улица Инсадонг, известна с многобройните си галерии с картини, антики и изделия на майсторите на традиционното корейско изкуство. В края на деня ще посетим кулата Намсан (кулата на Сеул), където от 480 м височина ще се насладите на панорамата към целия град. Самата кула е висока 236.7 м и е разположена на 243 м върху планината Намсан. Построена е през 1969 г. като радиотелевизионна кула, но след 40 г. е отворена за посещения и сега е един от символите на Сеул. *По желание, с доплащане – посещение на комедийния спектакъла „Готварското шоу Нанта“. Нощувка.
4 ден 13.06.2023-вт. Сеул – Паджу – Демилитаризираната зона – Сеул (закуска)
Екскурзия до границата със Северна Корея и DMZ. Зоната е с дължина 156 км, ширина 4 км и нейната ос е Военната демаркационна линия. Официално е обявена със сключено примирие и съгласие на двете страни на 27.07.1953 г. Демилитаризираната зона е вероятно най-строго охраняваната граница в света с хиляди войници от двете страни и ограниченият достъп до нея я е превърнал в природен резерват с необезпокоявана флора и фауна. Посещение на парка Имджингак – зона, разрешена за туристи, разположена на 7 км от Военната демаркационна линия и на 54 км от Сеул. Предстои Ви да влезете в 3-ия тунел, един от 4-те тунела, прокопани под DMZ от Северна Корея. Открит е на 17.10.1978 г. по информация на избягал севернокореец. Тунелът е на 73 м под земята, дълъг е 1,635 м, широк е около 2 м. и ако е бил завършен, през него са можели да преминат около 30,000 въоръжени севернокорейски войници само за 1 час. Днес тунелът е превърнат в основна туристическа атракция. Продължаваме към обсерваторията Дора, откъдето с далекогледи може да наблюдавате отсрещното гранично селище в Северна Корея – Киджонг донг. То се намира само на 6 км, но се виждат само силуети на сгради, комини, улици и природният пейзаж около тях. Наблизо е гарата Дорасан, най-северната и последна гара в Южна Корея. Връщане в Сеул. Свободно време. Нощувка.
5 ден 14.06.2023-ср. Сеул – Кенджу (закуска)
Закуска. Трансфер до гарата и отпътуване със скоростен влак (2ч20м) за Кенджу (ЮНЕСКО), наричан музей без стени. Тук са запазени много археологически останки от периода, когато градът е бил столица на древното кралство Шила, управлявало Корейския полуостров в течение на 992 години - от 57 г. пр.н.е до 935 г. Посещение на пещерата Сукгурам (ЮНЕСКО), в която се намират едни от най-красивите скални будистки храмове в Азия, образец на корейската храмова архитектура. Храмът е разположен в планината Тохамсан и е построен от гранит за 24 год. Разглеждане на храма Булгукса (ЮНЕСКО), считан за шедьовър на будисткото изкуство от златната епоха на кралство Шила. В него се пазят едни от най-ранните дървени плочки с будистки сутри от 704-751 г., отпечатани върху черничеви свитъци. В превод името му означава „земята на Буда“. На територията на комплекса има 7 национални съкровища: 2-те каменни пагоди – Сеокгатап и Даботаб, изобразена върху монетата от 10 вона, 2-та моста – Мостът на лотоса и Мостът на сините облаци, 2-те позлатени бронзови статуи на Буда – Просветеният Буда и Състрадателният Буда и една 2-метрова ступа във формата на каменен фенер. Целият комплекс въздейства с красотата, спокойствието и усещането за святост. Ще се разходим в Тумули парк, където се намират 23 от близо 160-те открити в Кенджу гробници на владетели и аристократи от периода Шила. След това ще посетим астрономическата обсерватория Чеомсеонгдае - най-старата в Източна Азия. Накрая ще се разходим около езерото Волджи, известно още със старото си име Анапджи, което е било част от дворцовия комплекс Донггунг на династията Шила. Създадено е по заповед на крал Мунму през 674 г. като място за отдих на краля и в него има 3 островчета и беседки, красиво осветени вечер. Нощувка.
6 ден 15.06.2023-чт. Кенджу – Хапчеон – Пусан (закуска)
Закуска. Отпътуване на юг за Хапчеон и посещение на храма Хаейнса (ЮНЕСКО) – един от трите главни храма в Корея, известен като дом на Трипитака Кореана. Тук се пазят 81,350 дървени табли с будистки сутри. Изработени са в края на 14 век по време на монголското нашествие. Върху всички табли са изографисани над 50 млн. китайски йероглифи, които са разположени по един и същи начин върху всяка табла. Техниката, по която са изработени, е уникална и отнемала минимум 7 години, а вложените средства може да се сравнят само с инвестициите в наши дни за покоряване на Луната. Отправяме се към югоизточния край на Корейския полуостров и пристигаме в Пусан – най-големият пристанищен град в страната и втори по големина след Сеул. Ще посетим храма Хедонг Йонгунг, построен от будисткия учител Наонг през 1376 г. По време на японските нашествия в Корея (1592-98) храмът е разрушен, но по-късно е възстановен. Комплексът е уникален. За разлика от останалите храмове в Корея, които се намират в планините, този е живописно разположен върху скала на брега на морето и гледа към яркосините води. Настаняване в хотела, разположен на няколко минути пеша от плажа Хеанде – най-красивият плаж в Корея. Нощувка.
7 ден 16.06.2023-пт. Пусан (закуска)
Закуска. Посещение на рибния пазар Чагалчи – най-големият рибен пазар в Корея с огромно разнообразие от прясно уловени морски продукти, и пазара Гуке. Името му означава „международен“ на корейски. Създаден е след Корейската война от избягали в Пусан бежанци, които започват да търгуват, за да си изкарват прехраната. Гуке е един от най-големите пазари в Корея – всяка уличка е препълнена със сергии и се свързва с други по-малки пазари. Тук има такова голямо разнообразие от стоки, че може да намерите всичко, за което се сетите. Следва посещение на Гамчеон - едно от емблематичните места за Пусан. Гамчеон се появява през 1950 г. вследствие на Корейската война, когато близо 600 хиляди души напускат домовете си в цялата страна и се заселват в крайбрежния град, останал единственият пощаден от войната. Тук намират убежище и надежда за ново начало, построявайки селище върху хълмовете в предградието на Пусан. Днес Гамчеон е своеобразна галерия на открито и средище на културата с 10 000 жители, отличаващо се с яркооцветени сгради, произведения на съвременни художници и скулптори, артистични кафенета, работилници и магазини, удостоен през 2012 г. с наградата за градско развитие на ООН. Свободно време. Нощувка.
8 ден 17.06.2023-сб. Пусан → Чеджу (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет за остров Чеджу – най-големият от хилядите островчета край бреговете на Южна Корея и единствената автономна провинция в страната. Едни от най-големите богатства на острова са веригите от угаснали вулкани, лазурните плажове и съхранилите своята автентичност малки рибарски селца, пазени от странните на вид каменни статуи. Впечатляващ е връх Сонгеан Илчулбонг (ЮНЕСКО). Кратерът му е с размери 600 м в диаметър и 99 м дълбочина и е обграден от остри скали, които му придават вид на гигантска корона. Ще посетим Музея за фолклор и естествена история. В залата, посветена на естествена история ще се запознаете с геологическите особености на острова, неговата флора, фауна и морски обитатели. Експозициите на фолклорна тематика представят живота на древните обитатели на острова, традиционната архитектура, регионални храни и други детайли от бита на местните хора. Има експонати с ритуална стойност и богата колекция от скулптури от вулканични скали. След това се отправяме към парка Халим, създаден през 1971 г. върху безплодна гола земя, която първо е била засипана с тонове плодородна пръст и след това са били засадени различни субтропични растения. Има Каменна градина с бонсаи, Водна градина, Субтропична ботаническа градина и други. В зависимост от сезоните в парка се провеждат различни цветни фестивали: през април – на разцъфването на лалетата, напъпването на черешовия цвят и жълтия килим на рапицата; в средата на май – на орхидеите. В края на октомври до средата на ноември се провежда Фестивал на хризантемите, съчетаващ нежния аромат на хризантеми с великолепието на обагрените от есента дървета. Настаняване в хотела. Нощувка.
9 ден 18.06.2023-нд. остров Чеджу (закуска)
Закуска. Отправяме се към подножието на планината Халасан, за да посетим фолклорното селище Сеонгъп – малко градче, което показва уникалната култура на остров Чеджу: скалните стени от черна лава, които имат за цел да задържат постройките да не бъдат отнесени от силния вятър; правите, но извити алеи за блокиране на вятъра, странните скулптури от лава и базалт - толхарубанг („Каменни старци“), пазители и символи на острова, които са се превърнали в отличителна черта на пейзажа, и местните черни прасета – смята се, че месото от черно прасе е много вкусно. Културните ценности в селището се предават от поколение на поколение и включват жилищни сгради, конфуциански храмове и училища, древни правителствени сгради, воденици, задвижвани от конски или волски впряг, както и нематериалните културни ценности като народните песни, местните храни, занаятите, местния диалект и вековните дървета в центъра на селището, които създават атмосфера на изпълнена с достойнство отминала епоха. Продължаваме към най-източната част на остров Чеджу - първо ще спрем за снимки на плажа Куанчиги, а след това ще продължим към връх Сеонгсан Илчулбонг (“Връх на изгрева”), наречен така защото тази част на острова всеки ден първа посреща слънчевите лъчи. Върхът се e образувал преди повече от 10,000 години при вулканично изригване от морските дълбини и се издига на 182 м над морското равнище. Кратерът му е с размери 600 м в диаметър, дълбок е 99 м и е обграден от отвесни скали, които му придават вид на гигантска корона, а между тях има огромна поляна. Въпреки че съществуват и други подобни вулкани, никой друг не притежава толкова добре запазен туфов конус, разнообразни структури по морския бряг, забележителна природа и редки видове, които се намират само в кратера му. От 2010 е избран от ЮНЕСКО като световен геопарк, а от 2011 г. е обявен за едно от 7-те природни чудеса. Гледката от върха е невероятна. *Изкачването е около 1 км./30- 40 мин., слизането – около 20 мин. Ще посетим Музея Хеньо, посветен на корейските жени „хеньо“, които изкарват прехраната си с дълбинно гмуркане и ще се запознаем с традиционните домове и бита на гмуркачките, с ястията, които са приготвяли, както и с други аспекти на традиционната риболовна индустрия. Тази практика е възникнала в миналото, когато мъжете от острова са изчезвали със седмици със своите рибарски лодки в търсене на улов, а жените сами е трябвало до се грижат за изхранването на семействата си. Тъй като климатът не позволявал отглеждането на ориз, жените се специализирали в гмуркане за разнообразна морска храна. Средната възраст на „хеньо“ е 65 години, като някои от тях продължават с гмуркането и на 80 години. Връщане в хотела. Нощувка.
10 ден 19.06.2023-пн. остров Чеджу → Сеул (закуска)
Закуска. Освобождаване на стаите. Отправяме се към скалата Чусангчоли, разположена в края на девствeна борова гора. Тя е образувана от лава при изригването на връх Халасан и природата е сътворила в основата ѝ импозантни каменни стълбове с причудливи форми на кубове и шестоъгълни призми с най-различни размери, които са една от емблемите на остров Чеджу. Те изглеждат като издялани от изкусни майстори, а не от природата. Ще посетим водопадите Чончейон, наречени „Езерцето на Бог“. Всъщност това са три неголеми водопада, заобиколени от редки растителни видове. Наблизо е мостът Сонимгьо, наричан още Чилсоньогьо, което буквално означава „мостът на седемте нимфи“, тъй като върху неговите арки са гравирани седем нимфи. Легендата за седемте нимфи е изобразена и върху тавана на осмоъгълния павилион Чончиру. Трансфер до летището за полет до Сеул. Посрещане и трансфер до международно летище Инчеон. Полет TK 91 за Истанбул в 23:45.
11 ден 20.06.2023-вт. Истанбул → София
В 05:10 ч. кацане в Истанбул. В 07:30 полет TK 1027 от Истанбул. Кацане в София в 08:40 ч.

Хотели:

11.06 – 14.06

Сеул

President Hotel 4*

14.06 – 15.06

Кенджу

Commodore Hotel Gyeongju 4*

15.06 – 17.06

Пусан

Best Western Haeundae 4*

17.06 – 19.06

Чеджу

Days Hotel Jeju 4*


Допълнителни екскурзии:
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 115 лв.
Посещения, екскурзии и спектакли, които се заплащат с доплащането: спектакъл “Готварското шоу на Нанта” - 70 лв.

Вид използван транспорт:
• самолет
• автобус / бус
• скоростен влак

Полетно разписание:
• TK 1030 София, Т2 – Истанбул 21:15 – 22:45
• ТК 90 Истанбул – Сеул 01:50 – 18:10
• ТК 91 Сеул – Истанбул 23:45 – 05:10 (+1)
• ТК 1027 Истанбул – София T2 07:30 – 08:40

Медицински изисквания:
• От 10.10.2022 Южна Корея отмени всички ограничения, свързани с COVID-19; за актуалните
медицински изисквания и/или препоръки за Covid-19 към датата на пътуване ще бъдете
допълнително уведомени.
• Пътуването е свързано с пешеходни обиколки, поради което не е подходящо за лица с намалена или
ограничена подвижност.

Тръгване от:

  • София

Цената включва:

  • Самолетни билети София – Истанбул – Сеул – Истанбул – София с редовен полет на Turkish Airlines с включени такси и багаж до 30 кг.
  • Самолетен билет Сеул – Чеджу – Сеул с включени такси;
  • Билет за влака стрела Сеул - Кенджу;
  • 8 нощувки в хотели 4*;
  • 8 закуски;
  • Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
  • Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
  • Панорамна обиколка на Сеул и посещение на площад Гвангвамун, двореца Гьонбокгунг, Националния фолклорен музей, храма Джогеса, улица Инсадонг, посещение на кулата Намсан;
  • Екскурзия до Демилитаризината зона: 3-ия тунел, обсерваторията Дора и гарата Дорасан;
  • Разглеждане на Кенджу: храмовете Сукгурам и Булгукса, Тумули парк, обсерваторията Чеомсеонгдае и езерото Анапджи;
  • Посещение на храма Хаенса и храма Хедонг Йонгунг;
  • Разглеждане на Пусан: рибния пазар, пазара Гуке, квартала Гамчеон;
  • Разглеждане на Музея за фолклор и естествена история на Чеджу, посещение на парка Халим;
  • Посещение на селището Сонгъп, музея Хеньо и връх Сеонгсан Илчулбонг;
  • Посещение на скалите Чусангчоли и водопадите Чончейон;
  • Местни екскурзоводи;
  • Водач преводач от фирмата;

Цената не включва:

  • Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – цената се формира въз основа на възрастта на туриста, ще получите информация при записване;
  • Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa