Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
ЕКСКУРЗИЯ ШРИ ЛАНКА и МАЛДИВИ 2023

ЕКСКУРЗИЯ ШРИ ЛАНКА и МАЛДИВИ 2023

10 дни / 7 нощувки

София – Дубай – Коломбо – Пинавала – Полонарува - Сигирия –- Дамбула – Перадения – Канди –Гале - Коломбо – Малдиви - Дубай – СофияДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

10 дни / 7 нощувки

Програма

1 ден София - Дубай
Среща на летище София, Терминал 2 в 14:00 ч. за полет София-Дубай на Fly Dubai в 16:10 ч. Кацане на летището в Дубай в 22:10 ч. Излитане за Коломбо с полет в 01:15 часа (с технически стоп в Мале).
2 ден Коломбо - Пинавала - Дамбула
Кацане на летище Бандаранайке в Коломбо, рано сутринта в 10:25 ч. Посрещане от нашите партньори и местният екскурзовод, който ще ни съпровожда. Отправяме се към приюта за осиротели слонове в Пинавала (около 2:30 ч.). Когато влезем в кокосовата гора с площ от 25 акра, не се изненадвайте ако видите бебета слонове, хранени от шише или движещи се свободно, без да се притесняват от никого. За тези нежни гиганти - сираци и понякога трикраки - се грижат от 1975 г. До момента тук са се родили над 20 бебета, а е учудващо, че някои от обитателите му дори са виждали внуците си през последните няколко десетилетия! Ще наблюдаваме как се хранят и се къпят в реката два пъти на ден. В късния следобед пристигане и настаняване в хотел Cinamon Lodge 5* или подобен в Дамбула. Вечеря и нощувка.
3 ден Дамбула - Полонарува - Сигирия - Дамбула
Закуска. Отпътуване за древния град Полонарува. Град Полонарува - средновековна столица и бижу в короната на крал Паракрамабаху I - е превъзходен пример за древна култура, примесена с религиозни вярвания и под егидата на ЮНЕСКО. Ще се разходим между стените му, ще разгледаме ступи, статуите на Буда в неговите традиционни три пози - “Изправения”, “Седящия” и “Полегналия” Буда, напоителни канали и фантастично издялани хиндуистки скулптури, ще разгледаме къщата Ватадаге с красивите каменни резби, скалния манастир Галвихарая, Тронната зала на крал Нисанка Мала, управлявал Полонарува през 12 век. След обяд отпътуване за Сигирия. Сигирия е скалната цитадела от 5-ти век на крал Кашяпа и обект на световното наследство, и не само се гордее с превъзходството на древното инженерство и градско планиране на Шри Ланка, но също така се смята за един от най-добрите паметници на изкуството и културата. Ще преминем през гигантските „Лъвски лапи“ - с изглед към симетричните кралски градини отдолу - за да се насладим на абсолютното великолепие, което някога е доминирало в тази скална крепост. Заобиколена от укрепления и ровове, Лъвската скала – наподобяваща митологичния „Град на боговете“ – е покрита с фрески, които са свързани с рисунки в стил Гупта, открити в пещерите Аджанта в Индия. Ще се разходим в сянката на забележителна „огледална стена“, прегръщаща западното лице на Сигирия, представляваща артистични сто метра, украсени с графити. Вечеря и нощувка в Cinamon Lodge 5*, Дамбула или подобен.
4 ден Дамбула - Перадения - Канди
Закуска и напускане на хотела. Отпътуване за Пещерните храмове на Дамбула. Днес скалният храм Дамбула е един от най-важните паметници на Шри Ланка и съхранява някои от най-уникалните рисунки във великолепно построени 5 пещерни храма, ограждащи златния храм на Дамбула. Ще разгледаме изящни пещерни рисунки по стените, които приютяват 150 статуи на Буда. Продължаване за Канди, като по път ще посетим Перадения. Кралските ботанически градини в Перадения са най-старите официални градини в Шри Ланка. Намира се на 460 метра над средното морско равнище на около 5 км западно от град Канди в централната провинция Шри Ланка.. Градината включва повече от 4000 вида растения, включително орхидеи, подправки, лечебни растения и палми и е известна с колекцията си от орхидеи. Тя обхваща обща площ от 147 дка. Въпреки че основите за сегашните градини са положени през 1821 г. от Александър Муун, произходът на Ботаническите градини датира още от 1371 г., когато цар Уикрамабаху III се възкачва на трона. Пристигане в Канди. Последно е управляван от крал Шри Викрама Раджасингхе, преди да бъде поставен под британско управление през 1815 г. Канди е обект на световното наследство и последната кралска столица на кралете на Шри Ланка. Разходката из този малък крайезерен град - сгушен сред мъгливите хълмове - ще включва центъра на Канди, пазара, център за изкуства и занаяти, както и музей на скъпоценни камъни. Ще се запознаем с древното наследство на Канди и неговата перла в короната, Храма на свещената реликва - зъба на Буда. Той датира от 4-ти век сл.Хр., когато зъбът на Буда е донесен в Шри Ланка, скрит от кощунствени ръце в косата на принцеса от Орис. Реликвата се превръща в светиня в Шри Ланка и в целия будистки свят. Смята се за най- ценното притежание на Шри Ланка. Настаняване в хотел Cinnamon Citadel 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
5 ден Канди - Гале - Коломбо
Закуска. Обзорна обиколка на Гале. Южната столица е пресечната точка, където класическата холандска архитектура се среща с тропическата атмосфера. Ще се разходим се по обитаваните от холандски духове улици и ще послушаме скърцането на дървените врати на салоните, за да видим как европейската култура се смесва с южноазиатските традиции днес. Неговите оригинални укрепления и бастиони, запазени до днес, и са доказателство за наследство, запазено повече о три века. Ще посетим търговския комплекс на Холандската болница, където се предлагат разнообразни сувенири. След това ще продължим за столицата Коломбо. Коломбо е икономическият и търговски център на Шри Ланка, а новата столица е Sri Jayawardhanapura Kotte, която е само на няколко мили. Коломбо е само малко морско пристанище, което става известно през 16-ти век с пристигането на португалците през 1505 г. Става столица през 1815 г., след като Канди е преотстъпен на британците. Останките от сградите през периода и португалското, холандското и британското управление се намират във всеки район на града. Нито едно от португалските и холандските укрепления не е запазено днес, но някои от техните сгради и църкви могат да се видят в районите на Форт и Петта. Ще разгледаме Форт, бившия британски административен център и военен гарнизон, Сий Стрийт - квартала на златаря в сърцето на Петах, района Базар, където също има хиндуистки храм със сложни каменни резби, портата Кайман с камбанарията при оригиналната порта, холандската църква Wolfendhaal, датираща от 1749 г., будисткият храм Kelaniya, джамията Davatagaha, Площада на независимостта. Настаняване в хотел Movenpick Colombo 5* или подобен. Вечеря и нощувка.
6 ден Коломбо - Мале, Малдиви
Закуска. Трансфер до летище Бандаранайке за полет до Мале, Малдиви. Излитане в 11:15 ч. и кацане в 12:15 ч. Трансфер със скоростна лодка до резорта Adaaran Select Hudhuranfushi 4*. Настаняване и нощувка.
7 ден Малдиви
Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии и активности – шнорхелинг, сърф, разходки с лодки, риболов и други.
8 ден Малдиви
Свободно време за плаж и допълнителни екскурзии и активности – шнорхелинг, сърф, разходки с лодки, риболов и други.
9 ден Мале - Дубай
Късния следобед - трансфер със скоростна лодка Мале/.Полет от Малдиви до Дубай в 23:40 ч. Кацане в Дубай в 3:10 ч на следващия ден
10 ден Дубай - София
Излитане от Дубай в 10:45 и кацане на летище София в 15:15 ч.

Настаняване 4 нощувки в хотели 4* супериор и 5* със закуска и вечеря в ШРИ ЛАНКА и
3 нощувки в хотел 4+ * - PREMIUM ALL INCLUSIVE на МАЛДИВИ
Включени в цената 8 екскурзии

ЦЕНИ:
Дата Човек в двойна стая Единично настаняване
06.09-15.09.2023 2589 евро/ 5073 лв 2959 евро/ 5800 лв
15.10-24.10.2023 2613 евро/ 5122 лв 2993 евро/ 5866 лв

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Копие от международен паспорт
Депозит от 2500 лева на човек
Доплащане – 45 дни преди датата на заминаване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
От деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за издадения самолетен билет /ако има такъв/
Между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
От 29 работни дни до деня на отпътуване – такса 100% от стойността на пътуването

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Всички ограничения за влизане в Шри Ланка и Малдивите са отменени. За влизане не се изисква ваксинационен сертификат или PCR тест. При промяна на условията туристите ще бъда своевременно информирани.

„Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата г.

Пътуване на лица с ограничена подвижност:  Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Офертата важи при минимум 12 туристи. Срок за уведомяване при несъбран минимум – 30 дни преди датата на пътуването.

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други, но идентични по качество;

Авиокомпанията запазва правото да промени полетното разписание. При настъпила промяна туристите ще бъдат информирани своевременно.

Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.85 лв.

*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.

Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни. Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.

https://www.welcometravel.bg/ekskurzii-shri-lanka.html

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Дубай – Коломбо – Дубай – София с АК Fly Dubai с включен 1 бр. чекиран багаж до 20 кг и 1 бр. ръчен в кабината на самолета до 7 кг с размери 50x37x25cm и 1 бр. дамска чанта, с включени летищни такси
 • Самолетен билет Коломбо – Мале с включен 1 бр. чекиран багаж до 20 кг и 1 бр. ръчен в кабината на самолета до 7 кг с размери 50x37x25cm
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Дамбула в хотел Cinamon Lodge 5* или подобен,
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Канди в хотел Cinnamon Citadel 4* или подобен,
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Movenpick Colombo 5* в Коломбо или подобен,
 • 3 нощувки на база Premmium All inclusive в хотел Adaaran Select Hudhuranfushi 4*, Малдиви,
 • Всички трансфери с минибус/автобус по програмата,
 • Посещение на приюта за слонове в Пинавала,
 • Посещение и обиколка с екскурзовод на старата столица Полонарува
 • Посещение на скалната крепост Сигирия
 • Посещение на Пещерния храм на Дамбула
 • Разглеждане на кралската ботаническа градина в Перадения
 • Разглеждане с екскурзовод на Канди
 • Посещение на Храма на свещената реликва - зъба на Буда
 • Посещение на холандския град Гале
 • Обзорна обиколка на Коломбо
 • Посещение на музей на скъпоценните камъни
 • Всички входни такси на посещаваните обекти
 • Лицензиран екскурзовод с английски език за всички екскурзии в Шри Ланка
 • Опитен водач-преводач от агенцията (при записани 12 души), познаващ маршрута и програмата
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 EUR, с включен разходи за болнично лечение при евентуално заболяване от „COVID 19“- за туристи до 65 години.
 • QR код за пътуването, който е необходим при влизане и напускане на Малдивите

Цената не включва:

 • Виза за Шри Ланка – 85 USD + 2 USD банкови такси (начисляват се при плащането на визата)– заплаща се задължително с доплащането по договора. Възможна е промяна на цената на визата. В такъв случай туристите ще бъдат информирани.
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи в Шри Ланка – 25 USD на човек за цялата програма. Заплащат се задължително при доплащането по договора
 • Green tax- еко такса, задължително заплащана в хотелите на Малдивите, по 6 USD на нощувка, общо 18 USD на човек. Заплаща се задължително с доплащането по договора.
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии, невключени в програмата
 • Напитки и хранения извън посочените по програмата;
 • PCR тест или бърз антигенен тест, в случай че изискванията за влизане в Шри Ланка и Малдивите се променят.
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация);
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“ по желание на клиента:.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa