Вашата оценка 5.00 от 2 гласа
ОБИКОЛЕН ТУР НА МЕКСИКО 2023

ОБИКОЛЕН ТУР НА МЕКСИКО 2023

14 дни / 12 нощувкиДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

14 дни/ 12 нощувки

Програма

1 ден СОФИЯ – ИСТАНБУЛ – МЕКСИКО СИТИ
Среща на летище София, Терминал 2 в 19:40 ч. за полет София – Истанбул в 21:25 ч. Пристигане на летище Истанбул в 22:55 ч. Отпътуване за Мексико Сити в 02:30 ч.
2 ден МЕКСИКО СИТИ
Пристигане в 08:30 ч. сутринта на 17.11.2023 г. в най-старата столица в Америка – Мексико сити! Градът е основан още през 1325 г. от ацтеките и днес с население от 9 млн. души, като част от мегаполиса с население от 21 млн., е вторият най-голям метрополитен в западното полукълбо след Сао Паоло в Бразилия. Ще се настаним в хотела и ще имаме възможност да си починем, да направим късна закуска и на обяд да започнем нашата програма. Този ден ще посветим на опознаването на Мексико Сити. Ще започнем с Площада на Конституцията или както мексиканците го наричат – Сокало. Мястото е заобиколено от сгради с важна архитектурна, артистична и историческа стойност. В Националния дворец се намират изящните художествени творби на Диего Ривера. Стенописите нагледно представят историята на Мексико преди, по време и след испанската епоха. На площада се намират също сградата на Върховния съд и Катедралата на мегаполиса, която силно напомня на тази в Севиля. Този площад някога е бил центъра на столицата на ацтеките – Теночтитлан. Ще посетим свещено за християните в Мексико Сити място – Базиликата на Гуаделупе. На 9.12.1531 г. един човек на име Хуан Диего получил видение – явила му се красива жена. Попитал я коя е и тя му отговорила: „Аз съм Светата Майка.“ Той не повярвал, но на другия ден отново му се явила и той побързал да сподели с приятелите си, че е видял Дева Мария. Те му се изсмели и му казали, че сигурно е луд и ако наистина е видял Дева Мария, то трябва да го докаже, иначе ще му забият пирон право в челото. На следващия ден отново му се явила и той побързал да се скрие, но тя веднага казала: „Аз съм Светата Майка и знам всичко, не можеш да се скриеш!“. Той й обяснил, че неговите приятели не му вярват и искат доказателство, иначе ще го убият. Така на 12.12.1531 г. той получил своето доказателство – кастилски рози, каквито не растели на това място. Отишъл при приятелите си и им показал доказателтвото, дадено му от Пресветата Дева. Тогава на това място построили църква. Църквата е кръстена „Базилика де Гуаделупе“ – на родния град на Кортес. Връщаме се в хотела и ще имаме свободно време за почивка или разходки. Нощувка.
3 ден МЕКСИКО СИТИ – ЧАПУЛТЕПЕК – СОЧИМИЛКО-КОЙОАКАН
Закуска в хотела. Следващата ни спирка е паркът Чапултепек, в който се намира един от най-прочутите музеи в света – Антропологическия музей на Мексико. Ще посетим залата с историята на Империята на ацтеките, където ще видим на живо оригинали на артефакти от предиспанската епоха, вкл. и слънчевия камък на ацтеките, намерен при разкопки на площада Сокало през 1790 г. Време за обяд, а след това продължаваме към Сочимилко в покрайнините на града, където ще се повозим на типична мексиканска лодка. Каналите, по които ще се движим, са част от обширните блата върху които е построена бившата столица на ацтеките, а днес – Мексико сити. Късно следобед ще посетим предградието Койоакан, където се намира къщата-музей на Фрида Кало и Диего Ривера – Каза Азул. В нея можете да видите както оригинални картини, така и вещите на Фрида Кало. Връщане в хотела и свободно време. Нощувка.
4 ден МЕКСИКО СИТИ – ТЕОТИУАКАН – ТУКСТЛА ГУТИЕРЕС
Закуска в хотела. След закуска ще се отправим на около 50 км извън Мексико сити за тур на археологическия комплекс Сан Хуан Теотиуакан, мистериозният град на боговете. Ще видим най-голямата пирамида в Америка – Пирамидата на Слънцето, построена през I век, както и Пирамидата на Луната от II век, разположени в краищата на Булеварда на мъртвите. Ще видим и Цитаделата с храма на Кетцалкоатл и Дворецът на пеперудите. След обед - свободно време. Вечерен полет до Тускла Гутиерес. Нощувка в хотел Holiday Inn Tuxtla Gutierrez 4* или подобен.
5 ден МЕКСИКО СИТИ – ТУКСТЛА ГУТИЕРЕС – КАНЬОН СУМИДЕРО – САН КРИСТОБАЛ ДЕ ЛАС КАСАС
Закуска в хотела. След закуска се отправяме към река Грихалва, където ще се качим на моторна лодка за живописен тур към каньон Сумидеро – невероятно произведение на изкуството на природата. След богатите впечатления ще спрем за късен обяд в малкото градче Чиапа де Корсо. Един час по-късно стигаме до живописния колониален град Сан Кристобал де лас Касас. Настаняване в хотел Mansion del Valle San Cristobal de las Casas 4* или подобен и време за почивка или вечерни разходки.
6 ден САН КРИСТОБАЛ – САН ЛОРЕНСО СИНАКАНТАН – САН ХУАН ЧАМУЛА – САН КРИСТОБАЛ
Закуска в хотела. След закуска ще се потопим в уникалната атмосфера на едно малко, но много цветно и живописно колониално градче. Ще посетим индианския пазар на Сан Кристобал де лас Касас, църквата Санто Доминго, музея на кехлибара. След като разгледаме града идва ред на живописните и типични местни култури около него. В село Синакантан (дълбоката вода) ще се запознаем с живота на индианците маи от местната общност. Ще посетим общността Тсотсил в съседното село Сан Хуан Чамула (мястото на прилепите), където се намира може би единствената смесена църква в света, в която се молят един до друг християни и нехристияни. Историята на Сан Кристобал и околните села, както и техните запазени автентичен вид и култура са гаранция за незабравими спомени. Връщане в хотела и свободно време. Нощувка.
7 ден САН КРИСТОБАЛ – СИЕРА МАДРЕ – АГУА АЗУЛ – МИСОЛ ХА – ПАЛЕНКЕ
Ставаме рано сутринта, за да се отправим през планината Сиера Мадре и джунглите на Юкатан към един от най-красивите градове на маите – Паленке. Пътят ни ще мине през територията на сапатистите (от въстанието през януари 1994 г.), а след това покрай едни от най-красивите водопади в Мексико – Агуа Азул (синята вода). Ще спрем за разходка и да се насладим на красивите сини води на река Яшха и богатата тропическа растителност. В непосредствена близост до водопадите Агуа Азул се намира друг водопад – Мисол-Ха. Тук ще може да минем под водопада или дори да поплуваме, стига да сме подготвени с бански и резервни дрехи. След приятната атмосфера на дивата природа ще продължим към Паленке, където ще се настаним в хотел Mision Palenque 4* или подобен. Нощувка.
8 ден .: ПАЛЕНКЕ – МОНТЕС АЗУЛЕС – БОНАМПАЛ – ЯШЧИЛАН – ПАЛЕНКЕ
Закуска в хотела. Този ден е предназначен за приключения. Ще се потопим дълбоко в джунглата и резервата Монтес Азулес. Като достигнем река Усумасинта ще вземем лодка и ще се придвижим по вода до древните руини на Яшчилан – скрит от масовите туристически потоци град на маите, бивш голям център от класическия период. Ще посетим и още един град на маите с впечатляващи стенописи от VIII век – Бонампак. Ще се върнем в Паленке и ще имаме свободно време за разходка или почивка. Нощувка.
9 ден ПАЛЕНКЕ – КАМПЕЧЕ
Закуска в хотела. След закуска ще направим едно от най-запомнящите се посещения на археологическа зона – тази на древния град на маите от класическия период – Паленке. Всъщност това не е истинското име на града, но повече ще научим на място заедно с историята на една от знаковите фигури в цялата история на маите. Великолепно запазените и реставрирани бели пирамиди и дворци на фона на смарагдово зелената растителност оставя трайни и незабравими спомени от това приключение. По обяд ще се качим на нашия бус и ще потеглим по магистралата към Мексиканския залив. Ще пресечем най-голямата река в Мексико, Усумасинта и ще преминем от щата Чиапас в щата Табаско. Привечер ще пристигнем в Кампече и след като се настаним в хотела ще можем да направим пешеходна обиколка на града и крепостната стена.
10 ден КАМПЕЧЕ – УШМАЛ – МЕРИДА
Закуска в хотела. След закуска ще се отправим по нашия път към столицата на Юкатан – Мерида. По пътя съвсем умишлено ще се отклоним, за да посетим още един великолепен град на маите – Ушмал. Пирамидата на магьосника, фризовете по стените на училището за благородници, игрището и красивата гледка от върха на пирамидата на губернатора са част от преживяванията този ден. Ще използваме времето, през което пътуваме до Мерида, за да си поговорим повече за историята и любопитни факти от живота в Мексико. В Мерида ще се настаним в хотел Palacio Maya Mérida 4* и ще можем традиционно да излезем на разходка за опознаване на града – главния площад, катедралата, булевард Монтехо. Ще се опитаме да усетим и специфичната колониална атмосфера на града. Нощувка.
11 ден МЕРИДА – ЧИЧЕН ИТЦА – СЕНОТЕ ИКИЛ – КАНКУН
Ранно напускане на хотела. Ще завършим историческата част от нашето пътешествие с посещението на едно от новите 7 чудеса на света – Чичен Итца. Сами ще оцените посетените от нас археологически находки и ще имате възможност да направите своята класация съобразно стила, усещането и красотата на всеки един град. Маите са били велика цивилизация, но никога не са имали обединена държава или империя като инките или ацтеките. За сметка на това всеки един техен град се е борил за надмощие над останалите и това е водело до възходи и падения. В крайна сметка всичките величествени постройки в някой момент от своето съществуване са процъфтявали и след това мистериозно изоставени. Дали ще разберем какво точно се е случило, защо, как и кога? След като разгледаме Чичен Итца ще имаме време за обяд, а след това възможност да посетим един сеноте, наподобяващо подземно езеро. Специфично е за полуостров Юкатан и е трудно да се опише – трябва да се види. Свободно време и обяд. ( включен в цената). Денят ще завършим в Плая дел Кармен, където ще се настаним в хубав хотел, за да се поглезим на брега на Карибско море при ол инклузив изхранване.
12 ден ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН
Закуска в хотела. Имаме два дни на великолепното крайбрежие на Карибско море за релакс, плаж или активна почивка. Можем да посетим на собствени разноски парка за забавления Шкарет, Острова на жените или пък защо не да направим полудневен тур до руините на Тулум на брега на морето. Нощувка.
13 ден ПЛАЯ ДЕЛ КАРМЕН
Закуска в хотела. Свободен ден за плаж или възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка.
14 ден КАНКУН – ИСТАНБУЛ
Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Канкун за полет до Истанбул в 13:40 ч.
15 ден ИСТАНБУЛ – СОФИЯ
Кацане на летището в Истанбул в 09:35 ч. Полет за София в 19:20 ч. Кацане на летище София, терминал 2 в 20:35 ч.

Пакетни цени:
Дати на пътуване: Цена на човек в двойна стая: Единична стая:
16.11 - 30.11.2023 2940 € / 5750 лв 3370 € / 6605 лв
 
 
Полетно разписание:
16.11.2023 ТК030 SOF – IST 2125 2225
17.11.2023 TK181 IST – MEX 0230 0835
29.11.2023 TK181 CUN – IST 1340 0935+1
30.11.2023 TK1031 IST – SOF 1330 1445
 
Начин на плащане:
1. Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 30%  от цената на организираното пътуване в лева;
2. До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
 Необходими документи:
Международен паспорт, с дата на валидност 6 месеца след дата на приключване на пътуването
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
За пътуването не се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
Вид използван транспорт:
 •  Самолет
 • Автобус
 • Лодка
 
Забележки:
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.85 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 15. Срок за уведомление за недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване
 • Пътуването НЕ е подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност.
 • За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая се комбинира при
 • Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
  Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
 • В случай на промяна на летищните и горивните такси, туроператорът ще уведоми потребителя, а потребителят се задължава да доплати разликата до 21 дни преди отпътуването.
 • Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
 • Туроператорът не носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини.
 • Туроператорът не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти, в случаи на форсмажор, за дейности и събития, които не са организирани от туроператора, както и ако туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му. В този случай туроператорът оказва съдействие, но всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за сметка на туриста.
 • Цените не включват непосочените в програмата хранения, напитки, бакшиши за носачите на багаж, в ресторантите, хотелите и други лични разходи.
 • Към 1.02.2023 година няма изисквания за представяне на ваксинационен сертификат или отрицателен PCR тест. Преди  заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Мексико.
 
„Отмяна на пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД «Евроинс”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Тръгване от:

 • София

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Истанбул – Мексико Сити / Канкун – Истанбул – София с авиокомпания Turkish Airlines с включени летищни такси;
 • 2 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел Casablanca Mexico City 4* или подобен;
 • Ранно настаняване и закуска в хотел Casablanca Mexico City 4* при пристигане;
 • 2 нощувки със закуски в Сан Кристобал де лас Касас в хотел Mansion del Valle San Cristobal de las Casas 4* или подобен;
 • 1 нощувка в хотел Holiday Inn Tuxtla Gutierrez 4* или подобен
 • 2 нощувки със закуски в Паленке в хотел Mision Palenque 4* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Кампече в хотел Plaza Campeche 4* или подобен;
 • 1 нощувка със закуска в Мерида в хотел Palacio Maya Mérida 4* или подобен;
 • 3 нощувки на база All Inclusive в хотел Blue Bay Grand Esmeralda 5* или подобен;
 • Всички трансфери описани в програмата;
 • Самолетен билет за вътрешен полет Мексико Сити - Тукстла Гутиерес;
 • Обяд в Ушмал;
 • Екскурзионна програма и входни такси за всички посочени обекти;
 • Разходка с лодка в Сочимилко;
 • Лицензирани местни екскурзоводи;
 • Водач – преводач на български език по време на цялото пътуване;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10000 EUR включваща COVID-19 със ЗД „Евроинс”.

Цената не включва:

 • Еко такса в хотела в Ривиера Мая – около 2 USD на стая на вечер
 • Допълнителни мероприятия;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини.
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години;
 • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация);
 • Разходи от лично естество;
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – 60 USD, заплащат се задължително;
 • Посещения на обекти извън описаните в програмата и входните такси за тях;
 • Изходна такса за Мексико VISITAX, която се заплаща задължително лично онлайн в размер на около 12 USD.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa