Вашата оценка 4.50 от 4 гласа
Почивка в Кения и сафари в Цаво - Директен чартър с представител на български език !

Почивка в Кения и сафари в Цаво - Директен чартър с представител на български език !

8 дни / 7 нощувки

София- Момбаса-СофияДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

8 дни / 7 нощувки

Програма

1 ден
Отпътуване в 08:00 ч. от летище София (Терминал 1) за Момбаса с полет на авиокомпания "BH Air". Пристигане в Момбаса в 14:00ч. Полетът е директен, с транзитно спиране в Асуан. (Авиокомпанията си запазва правото на смяна на часовете за излитане и кацане). Трансфер до избрания хотел на Диани бийч. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2 ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.
3 ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка.
4 ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка. Туристическа програма по желание и предварителна заявка (денят на провеждането се определя на място) Полудневна екскурзия до гр. Момбаса ( цената включва входния билет за Форт Исус ) 8:00 – Отпътуване от хотела на Диани бийч за Момбаса ( 30 км ). Посещение на индийския храм, където ще научите за индуизма, бог Сваминараян и бог Рама. Ще имаме възможност да видим и слонските бивни, които се намират по авеню Moi, построено през 1952 г. в памет на английския крал Джордж по времето, когато кралица Елизабет стана кралица на Англия след британския колониален период. Ще посетим крепостта Форт Исус, която е построена от португалците през 1593 г., а по време на британския колониален период е превърната в затвор. Тя носи името Исус, защото португалците са християни и са плавали под знамето на Исус. Построен е главно за защита и контрол на пристанището на Момбаса. Следва пешеходна разходка в стария град по тесните улички, старото пристанище със старите арабски лодки, една от най-старите джамии в Момбаса, както и пазара с хранителни подправки, храни и зеленчуци. Посещение на традиционна дърворезбарска работилница в района на Акамба с демонстрация на ръчната изработка на типичните за Кения дървени сувенири – африкански маски и разнообразни фигури и възможност за закупуване. Връщане към хотела около 13.30 ч.
5 ден
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Вечеря. Нощувка. Туристическа програма по желание и предварителна заявка (денят на провеждането се определя на място) Целодневна екскурзия до о-в Васини - едно невероятно морско приключение (с включен обяд, шнорхелинг в коралов риф и наблюдение на делфини) 07:00 ч. - живописен трансфер от хотела до пристанището Shimoni jet, където ще ни посрещнат с добре дошли опитните моряци на традиционните плтноходки Dhow. С тях отплаваме към о-в Мупунгути. Сред ярко сините води на Индийския океан около о-в Васини ще имаме удоволствието да наблюдаваме делфини. След това, преди нивото на водата да започне да се покачва, отплаваме към кораловия риф на о-в Кисите - една от най-добрите атракционни точки в морските води на Кения - гмуркане с шнорхел, гмуркане, плуване и слънчеви бани . Възможност за гмуркачите с шнорхел да се насладят на богатството му от пъстри водни обитатели, а за плувците – на тюркоазените топли води около острова. Гмуркачите се придружават от опитни водачи, за да могат да наблюдават удивителното разнообразие от морски живот сред морския парк на великолепните коралови рифове. След това отплаваме до о-в Васини. Следва традиционен обяд в ресторант "Wasini Island" с морски дарове в суахили стил. При предварителна заявка – пиле или вегетарианска храна. След това ще посетим автентично село и ще разледаме пещерите на острова. Връщане обратно в хотела привечер. ВАЖНО: ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОРЕДНОСТТА НА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ УСЛУГИ ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА МЯСТО В КЕНИЯ !
6 ден
2-дневна екскурзия - сафари до националния парк "Цаво Изток" 06:00 ч. - трансфер от вашия хотел на Диани бийч до националния парк Цаво Изток по пътя Момбаса – Найроби. Цаво има площ от около 22 000 кв.км и е един от най-големите резервати за диви животни в света с неоспорим първичен чар. Известен е с покритите с прах стада червени слонове, с поразителните черни сервали и с разнообразието от друг равнинен дивеч. Настаняване в кампа Voi Safari Lodge. Обяд . В 16:00 ч. потегляме на следобедно сафари сред дивата природа на района Kanderi, който е много богата природна зона. Особено около язовира Аруба на река Вой се наблюдава висока концентрация на разнообразен див живот. Ще наблюдаваме безгриви лъвове, гепарди, жирафи, стада биволи, различни видове антилопи, както и много птици. Преди залез слънце се връщаме в кампа. Вечеря. Нощувка.
7 ден
Закуска. Днешният ден щесе потопим изцяло в атмосферата на националния парк Цаво Изток. Рано сутрин потегляме на сутрешно сафари, за да се насладим на неоспоримия див и първичен чар на парка. Преминаваме през района на река Галана, където ще видим видим крокодили, хипопотами, антилопите куду още други рядко срещани животински видове. Посещаваме и живописния водопад Lugards, прекрасен пейзаж от изваяни от водата канали и място, където можете да видите голям брой крокодили и хипопотами. Обяд. Следобедното сафари преминава в района около портата Вой, който е дом на огромни стада слонове, както и на поразителните черни сервали. Вечеря. Нощувка във вашия лодж.
8 ден
Закуска. Трансфер до летището в Момбаса. Отпътуване за България в 10:00 ч. с директен чартърен полет на авиокомпания „BH Air“. Полетът е директен, с техническо спиране в Асуан. Кацане на летище София (Терминал 1) в 20:00 ч.

Продължителност на туристическата програма: 8 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: самолет
 
хотел настаняване валидна
(от - до)
цена
Diani Sea Lodge 4* - 7 All inclusive Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Diani Sea lodge 4* - 7 All inclusive Двойна стая със спалня (не се гарантира) - настаняването е включено в основната цена
Diani Sea Lodge 4* - 7 All inclusive Единична стая - 470 BGN
Diamond Leisure Beach Resort & Spa - 5* - 7 All inclusive Двойна стая с отделни легла (не се гарантира) - 650 BGN
Diamond Leisure Beach Resort & Spa - 5* - 7 All inclusive Двойна стая със спалня (не се гарантира) - 650 BGN
Diamond Leisure Beach Resort & Spa - 5* - 7 All inclusive Единична стая - 1311 BGN
Diamond Leisure Beach Resort & Spa - 5* - 7 All inclusive Допълнително легло в двойна стая - -237 BGN отстъпка
от основната цена
Diani Sea lodge 4* - 7 All inclusive Допълнително легло в двойна стая - -725 BGN отстъпка
от основната цена
Diamond Leisure Beach Resort & Spa - 5* - 7 All inclusive Допълнително легло в двойна стая за деца от 0 - 2,99 г - настаняването е включено в основната цена
Diani Sea lodge 4* - 7 All inclusive Допълнително легло в двойна стая за деца от 0 - 2,99 г - настаняването е включено в основната цена
Diamond Leisure Beach Resort & Spa - 5* - 7 All inclusive Допълнително легло в двойна стая за деца от 3 - 11,99 г - -1124 BGN отстъпка
от основната цена
Diani Sea Lodge 4* - 7 All inclusive Допълнително легло в двойна стая за деца от 3 - 11,99 г - -1450 BGN отстъпка
от основната цена
 
  Допълнителни услуги  възрастова група / цени  
Полудневна екскурзия до гр. Момбаса ( цената включва входния билет за Форт Исус ) от 2 до 100 години / 86 BGN
 
Целодневна екскурзия до о-в Васини с включен обяд, шнорхелинг в коралов риф и наблюдение на делфини от 2 до 100 години / 120 BGN
 


Пояснения:
 • Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
 • Екскурзията се провежда при минимум 80 записани туристи!
 • Резервации: депозит при резервация - 35% от стойността на пътуването; доплащане - до 35 дни преди датата на отпътуване.
 • Анулации: от деня, следващ деня на записването до 36 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена на екскурзията; от 35 ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.
 • При анулиране на екскурзията под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % неустойка.
 • Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (835 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,05). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 7,50 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата се мултиплицира. Съответно при намаление на цената на горивото, горивната такса се намалява пропорционално.
 • Препоръчва се на пътуващите да се имунизират срещу малария.
 • В страната се влиза с обикновен международен паспорт, валиден минимум 6 (шест) месеца от датата на влизане в страната. Пътуващите за Кения български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти) се нуждаят от виза, която могат да получат от посолството на Кения в Берлин по електронен път (обикновено до 3 работни дни). Необходимо е да се попълни предварително визов формуляр, да се приложи актуална цветна снимка (паспортен формат) и да се плати таксата за визата. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.

Цената включва:

 • 5 нощувки в избрания от Вас хотел на Диани бийч със съответното изхранване ;
 • 2 нощувки, 2 закуски, 2 обяда, 2 вечери в камп "Voi Safari Lodge";
 • Самолетен билет София - Момбаса - София (с транзитно спиране в Асуан в двете посоки) за чартърен полет с включени летищни такси на авиокомпания "BH Air" с включен ръчен багаж до 6 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;
 • Описаните в програмата трансфери;
 • Представител на български език по време на престоя.
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД";
 • Транспорт по време на сафаритата със Сафари Миниван с подвижен покрив за по-голяма видимост;
 • Професионален английско говорящ шофьор-гид по време на сафаритата
 • 2 бутилки от 0.5 л вода на ден по време на сафаритата;

Цената не включва:

 • Входна виза за Кения. Всеки турист трябва да задейства процедурата самостоятелно. При необходимост ще получи инструкция.
 • Местен и градски транспорт;
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни услуги и екскурзии по програмата;
 • Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
 • PCR тестове (при необходимост);
 • За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
 • Бакшиши за местните представители (водач и шофьор): 5-6 USD на турист на ден (заплащат се на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление;
 • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава);
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa