Вашата оценка 4.31 от 10 гласа
УСЕЩАНЕ ЗА ЛАТИНСКА АМЕРИКА БРАЗИЛИЯ - АРЖЕНТИНА - 2023 - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО - ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ  - БУЕНОС АЙРЕС

УСЕЩАНЕ ЗА ЛАТИНСКА АМЕРИКА БРАЗИЛИЯ - АРЖЕНТИНА - 2023 - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО - ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ - БУЕНОС АЙРЕС

13 дни / 11 нощувки

София-Мюнхен-Рио Де Жанейро-Игуасу-Водопадите Игуасу от страната на Аржентина-Игуасу от страната на Бразилия, Птичи парк-Буенос Айрес-Франкфурт-София



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

13 дни / 11 нощувки: 5 в РИО ДЕ ЖАНЕЙРО, 2 в ИГУАСУ, 4 в БУЕНОС АЙРЕС

Програма

Полет от летище София до Рио де Жанейро с АК Lufthansa в 06:00 ч. Каца в Мюнхен в 07:00 ч. Излита за Рио де Жанейро в 12:15 ч. Каца на международно летище Галеао в 19:05 ч. на 22.10.2023 г. Посрещане от представители на партньорите ни в Бразилия и трансфер до един от най-популярните курортни райони на Рио де Жанейро - Копакабана. Настаняване в хотел Olinda Rio (или подобен) на брега на Атлантическия океан. Нощувка в Рио де Жанейро.
2 ден Рио де Жанейро
Закуска. След закуска, полудневен тур с екскурзовод в космополитния Рио де Жанейро. Рио е символ на самба, румба, футбол и забавления. Днес бившата столица на Бразилия и на Португалската империя е център на най-известния карнавал в света. Тук се намира най-голямата статуя на Христос и един от най-известните плажове в света - Копакабана. Името на града е всъщност едно недоразумение, допуснато от португалците, които стъпват на този бряг в един януарски ден преди повече от 600 години. Виждайки залива Гуанабара, те го бъркат с устието на река, която простичко наричат „Януарска река” (Rio de Janeiro). Полудневният ни тур ще започне от планината Корковадо, на чийто връх на 710 м над морското равнище е издигната през 1931 г. емблематичната статуя на Христос Спасителя. Високата 38 метрова скулптура в стил арт деко е най-голямата в света и може да се види от всяко място в Рио де Жанейро. През 2007 г. тя е призната за едно от Седемте съвременни чудеса на света. Струва си да станете рано и да се изкачите до върха преди да е станало твърде горещо или твърде пренаселено. Изчакването на планината ще направим със зъбчата железница (фуникуляр), която минава през най- голямата в света горска територия в границите на един град, а до самия връх - с панорамен асансьор, от който ще станем свидетели на изумителни гледки. Градският тур продължава с посещение на прочутите плажове Копакабана и Ипанема, след което се отправяме 12 км на север, за да видим стадион Маракана – място за поклонение на футболните фенове. Комплексът с капацитет от 78 000 души е построен, за да бъде домакин на Световното първенство по футбол през 1950 г. и през 2017 г. Официално е преименуван на Estadio Jornalista Mario Filho, но на практика всички продължават да използват старото му име. Фотопауза отвън и разглеждане на колекцията от исторически предмети и снимки, запечатали важни моменти от историята на стадиона. Ще посетим съблекалнята, залата за пресконференции и терена. Ще имаме възможността да направим снимки до страничната линия или в зоната на феновете. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро.
3 ден Рио де Жанейро
Закуска. Полудневна обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод, която ще ни отведе до знаменитата скала Захарната глава – втората най-посещавана туристическа атракция (~ 4 часа, включена в пакетната цена). По време на тура ще преминем през центъра на града край църквата Канделария, исторически сгради, градския театър, националната галерия, Аркос да Лапа. Следва изкачване (на два етапа) с лифт до един от символите на града – Захарната глава (Pão de Açúcar), който се намира в историческия квартал Урка на входа на залива Гуанабара, където на 1 март 1565 г. стъпват първите заселници португалци. Освен че е отправна точка за изкачване до планината Sugarloaf, кварталът е дом на други атракции като Forte de São João (фортът St. John) и Praia Vermelha, един от най-красивите плажове в града . Два хълма се открояват върху пейзажа на тази част от Рио - първият и по-малък е хълма Урка (Morro da Urca), а вторият е самата Захарна глава. Наречен така заради формата си, този гранитен връх се извисява на 395 метра над нивото на Атлантическия океан. В основата му се намира крепостта São João. Кабинковият лифт минава от върха му до съседния хълм Урка, в подножието на който се намира кампуса Praia Vermelha на Федералния университет на Рио де Жанейро. Изкачването до върха ще направим с кабинковия лифт Bondinho do Pão de Açúcar. Открит през 1912 г., това е първата бразилска въжена линия и третата в света, свързваща хълма Урка с планината Захарна глава. Кабинковият лифт тръгва от наземната станция в Praia Vermelha и се движи по 1400-метров маршрут до Pão de Açúcar, със спирка на Morro da Urca, по-малък връх, който се намира между двете точки. Кабинковият лифт с форма на мехур осигурява 360-градусова гледка към града през стъклените си стени и покрив, а изкачването отнема общо шест минути, което позволява достатъчно време за заснемане на някои красиви изображения. Първата спирка е на височина 215 м, където ще имаме възможност да направим панорамни снимки на залива Гуанабара и да видим моста, свързващ Рио де Жанейро и Нитерой, както и планината Корковадо. При ясно време от втората спирка (395 м) се виждат плажовете на Копакабана и някои от тези на Нитерой, крепостта Санта Круз и спиращи дъха панорамни гледки към града. Завръщане в хотела. Свободно време. Нощувка в Рио де Жанейро. * Вечерта - по желание, Night out at Rio Scenarium ( заведение с жива музика и много танци на открит бар – включени бира, кайпириня, безалкохолни) (срещу доп. заплащане)
4 ден Рио де Жанейро
Закуска. Свободен ден в „Града на чудесата”. Можем да се отдадем на разходки или да се насладим на слънчеви бани на един от най-известните плажове в света – Копакабана, да се разходим до Ипанема, да опитаме бразилската кухня в някои от многобройните местни ресторанти или да разпуснем с кайпириня в един от клубовете на Рио, под звуците на Боса нова - бразилски музикален жанр, съчетаващ самба и джаз... Или пък да запишем целодневна екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс (срещу допълнително плащане) Нощувка в Рио де Жанейро.
5 ден Рио де Жанейро
Закуска. Свободен ден за разходки в Рио де Жанейро или възможност за допълнителни екскурзии*. Нощувка в Рио де Жанейро.
6 ден Рио де Жанейро-Игуасу
Закуска. Трансфер до летището за вътрешен полет до Игуасу в 15:25 часа. Каца в Игуасу 17:35 ч. Посрещане от агенцията партньор, трансфер и настаняване в St. George Hotel. Свободно време. Нощувка в Пуерто Игуасу.
7 ден Водопадите Игуасу откъм Аржентина
Закуска. Целодневен тур на водопадите Игуасу откъм територията на Аржентина "Горката Ниагара!” – приписват тези думи на Елинор Рузвелт, когато се изправила пред водопадите Игуасу в Аржентина. Вероятно ще се съгласите с нея, щом видите този невероятен спектакъл, създаден от Майката Природа. ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ, разположени на границата между Аржентина (80%) и Бразилия са най-мащабните и зрелищни прирородни феномени в света. Образувани са преди 120 милиона години и са най-големите водопади в света. Неслучайно през 2011 г. са избрани сред 28 финалисти за едно от Седемте чудеса на природата. Игуасу представлява съвкупност от около 275 водопада по поречието на реките Игуасу и Парана непосредствено до устието им. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Средното количество вода от реката, което връхлита от водопадите, е около 1500 м3 в секунда, като през различните сезони варира между 500 и 6500 м3 в секунда. Разположени са под формата на подкова с дължина 2700 м. Най-впечатляващ от тях е водопадът „Дяволското гърло“. Водните каскади са само част от едноименния национален парк, който е най-големият субтропичен резерват в света и един от най-посещаваните туристически обекти в Южна Америка – близо 1 милион посетители годишно. Разположен в провинция Мисионес в североизточния край на Аржентина и граничещ с бразилския щат Парана на север, Националният парк Игуасу, заедно със своя сестрински парк Игуасу в Бразилия, е сред визуално и акустично най-зашеметяващите природни обекти, дом на над 2000 вида растения и на типичната за региона дива фауна: тапири, гигантски мравояди, маймуни ревач, оцелоти, ягуари и каймани. *По желание - Голямото водно приключение „THE GREAT ADVENTURE 4X4 AND NAVIGATION TOUR“ (с допълнително плащане). Нощувка в Пуерто Игуасу.
8 ден Игуасу откъм страната Бразилия, Птичи парк / Рио де Жанейро
Закуска. Полудневен тур с местен екскурзовод до водопадите Игуасу от бразилска страна. Отново ще имаме възможност да се насладим на „голямата вода” (Agua Grande) - името, което местното население Mbyá-Guaraní дало на природния феномен. Бразилската страна на парка (Фос де Игуасу) предлага най-зрелищните панорамни гледки по своята почти 3-километрова пътека. От двете страни на пътя буйната субтропична джунгла показва своето великолепие. Пътеката от бразилската страна е дълга 1200 метра над коритото на река Игуасу. Посещение на Птичия парк Разположен до Националния парк Игуасу, това е най-големият парк за птици в Латинска Америка - забележително място, обитавано от над 1000 птици от около 150 вида от всички краища на Бразилия и различни части на света. Подгответе се за вълнуващо преживяване от контакта с птиците на това привлекателно място, където редките видове с екзотични цветове превръщат срещата с тях във фантастично шоу. Фотопауза на границата на 3 държави – Бразилия, Аржентина и Парагвай. Трансфер до летището за вътрешен полет от Игуасу за полет до Буенос Айрес. Полетът от Игуасу е в 19:25. Пристига в Буенос Айрес в 21:20 ч., където ни очакват местните ни партньори. Настаняване в хотел „Amerian Buenos Aires Park Hotel (или подобен). Нощувка в Буенос Айрес.
9 ден Буенос Айрес
Закуска. Туристическа обиколка с местен екскурзовод на южната част на града. Буенос Айрес е основан от испанците през 16 век. От зората на своето съществуване той е търговски град, чийто жители наричали porteños - хора от пристанището. В края на 19 век, като столица на независима Аржентина, градът просперира. Известен е с богатия си културен живот и архитектура. През втората половина на 20 век градът губи от блясъка си заради поредицата от национални политически и икономически сътресения. След завръщането на Аржентина към демокрацията през 1983 г., Буенос Айрес навлиза в нов период на растеж и продължава да се възползва от богатото си културно наследство. Teatro Colón, създаден през 19 век, е водеща световна опера. Тангото остава един от основните културни визитки на града със собствен фестивал, Световна купа, зали за танци (милонги) и местни танцови състезания. Буенос Айрес съчетава избледняла колониална архитектура с латиноамериканска страст, динамични ресторанти и бурен нощен живот. Секси и жив, този красив град влиза под кожата ви. Започваме да събираме впечатления за града от историческия комплекс Пласа де Майо (Plaza de Mayo). Заобиколен от Casa Rosada, Cabildo и главната катедрала на града, площадът е мястото, където аржентинците се събират за яростни протести или ликуващи празненства. В центъра е Pirámide de Mayo - бял обелиск, издигнат в чест на първата годишнина от независимостта. Ще видим редица забележителни сгради, сред които се отличава тази на Парламента( Сasa Rosada), от чийто балкон Евита Перон се обръща към масите. Продължаваме по Авенида де Майо и се отправяме на юг към най-старите райони на града и по-специално в квартал Ла Бока – най-големият типичен италиански район, където колония от артисти и художници, със своите великолепни произведения, правят града известен по цял свят, всяка събота и неделя има пазар на художествени произведения и рисунки. Разходка по колоритната пешеходна улица Caminito (от исп. малка пътека) – родното място на тангото. Продължаваме към Сан Телмо San Telmo, раят на любителите на антики. Преди да се върнем в хотела, ще се разходим в района Пуерто Мадеро, където основната туристическа атракция е Мостът на жената (Puente de la Mujer), единственото произведение на испанския архитект Сантяго де Калатрава в Латинска Америка. Тази уникална забележителност представлява въртящ се пешеходен мост , който е изключително популярен поради факта, че може да се люлее на 90 градуса, за да пропуска водния трафик. Puerto Madero е реставрирана крайбрежна зона, където някогашните складове днес са превърнати в популярни ресторанти и луксозни офиси. От другата страна на доковете в блестящи небостъргачи се помещават мултинационални корпорации и луксозни апартаменти. Свободно време за почивка. Възможност за разходка до някои от най-значимите забележителности на Буенос Айрес, които са на пешеходно разстояние от хотела– театър Колон, кафе Тортони, Обелиска, Пласа де Майо, търговския център Galerias Pacifico Shopping Center, център за развлечения Galeria Guemes, популярната търговска улица Флорида. Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Café Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, днес обявено за Национален исторически паметник на Аржентина. Разходете се до Colon Theatre – един от най-големите театри в света, известен със своята величествена сграда и безупречна акустика. Нощувка в Буенос Айрес. Допълнителни възможности за вечерта (срещу допълнително плащане)*: 20:30 ч. - * Вечеря + Танго шоу в “Café de los Angelitos” (с включени напитки).
10 ден Буенос Айрес
Закуска. Полудневна обиколка на северната част на Буенос Айрес, по време на която ще посетим квартал Палермо и неговия жилищен район, който включва парк Tres de Febrero и Палермо Уудс с площ от завидните 25 хектара. Тук се помещават Ботаническата градина, Градината на поетите, Планетариумът на Галилео Галилей, Градината на розите, както и Паметникът на Carta Magna и четири региона на Аржентина (обикновено наричан „Паметник на испанците“). По пътя към квартал Ла Реколета ще видим Националния музей на декоративното изкуство, Националната библиотека, Националния музей на изящните изкуства и известното цвете от метал Floralis Generica, което е дело на архитекта Едуардо Каталано. Той прави тази скулптура и я подарява на града. Един от интересните факти за цветето е електрическата система, която автоматично отваря и затваря венчелистчетата в зависимост коя чат на деня е. През нощта цветето се затваря, до изгрева на следващата сутрин. Кулминацията на разходката е квартал La Recoleta, където ще се възхитим на френското архитектурно влияние: къщи, апартаменти, магазини, улици, кафенета и ресторанти, предлагащи жива и цветна картина на това място. Тук ще посетим катедралата Дева Мария от Пилар, известна като най- старата в града, както и Северния гробищен парк, за да се поклоним на гроба на Ева Перон. Следва посещение на една от най-големите книжарници в Южна Америка и една от най-красивите в света – Еl Ateneo Grand Splendid. В тази изумителна сграда в Буенос Айрес през 1919 г. е открит Teatro Gran Splendid. През 2000 г. сградата е преустроена в книжарница, като е запазен изключителния интериор, сцената, ложите и пищните балкони с орнаменти, а местата за публиката са превърнати в рафтове за книги. Според Guardian това е втората най-красива книжарница в света за 2008 г., както и за 2019 г., според National Geographic. Свободно време и възможност за допълнителен речен тур (с доплащане)*: * 14:00 ч. – * Разходка с корабче по Тигре и делтата на река Парана Нощувка в Буенос Айрес.
11 ден Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за разходки в Буенос Айрес или възможност за допълнителни екскурзии по желание*: * Целодневна екскурзия Фиеста гаучо шоу в традиционно ранчо в Аржентинската пампа – земя на гаучосите. Нощувка в Буенос Айрес.
12 ден Буенос Айрес-Франкфурт
Закуска. Свободно време до напускане на хотела за разходки в Буенос Айрес. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за полет Буенос Айрес–Франкфурт в 18:00 ч.
13 ден Франкфурт-София
Пристигане в Франкфурт в 11:10 ч. Полет за София в 14:30 ч. Каца на терминал 2 в 17:40 часа.

Полетно разписание:
22.10 LH1707 SOF MUC  06:00 07:00  
22.10 LH 500  MUC GIG  12:15 19:05  
02.11 LH 511 EZE FRA   18:00 11:10 +1
03.11 LH1430 FRA SOF  14:30 17:40
 
Пакетна цена с включени летищни такси:
Дати Възр. в  двойна стая Възр. в единична стая Възр. в тройна стая
22.10 - 02.11.2023 3088 евро /  6040 лева 3708 евро / 7253 лева 2945 евро / 5760 лева

Необходими документи:
  • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването. За деца до 18 г., пътуващи с един родител или с придружител – нотариална заверка от единия или двама родители.
 
Условия за записване:
  • 2200 лв.  депозит при резервация и сключване на договор за туристическо пътуване.
  • Копие от международен паспорт.  
  • Доплащане на цялата сума до 45 дни преди отпътуване.
 
Допълнителна информация:
  • Програмата на водопадите Игуасу се провежда съобразно часовете на вътрешните полети.
  • Обслужването от местните екскурзоводи е на английски език.
  • За пътуването до Бразилия и Аржентина не се изискват визи и имунизации.
  • Необходим минимален брой участници за осъществяване на eкскурзията: 15
  • Срок за уведомление при недостигнат минимум: 30 дни преди датата на пътуване.
 
Забележка: *Пакетната цена е калкулирана по курс 1,88 лв. за щатски долар. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
Забележка: * При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства,  е  възможно програмата да претърпи промяна.
Полетните часове подлежат на препотвърждение от авиокомпаниите.
Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, в случай на необходимост.
 
Анулации и неустойки по програмата:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване).
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева.
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева.
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Предимства на програмата:
 
  • Балансирана атрактивна екскурзионна програма с доказано качество , съчетана с кратка почивка в един от най-известните курорти в света Копакабана-настаняване в хотел на брега на Атлантическия океан
  • Удобни международни полети с АК Луфтханза
  • Директни вътрешни полети с удобни полетни часове и включени летищни такси
  • Потвърдени луксозни 4 * хотели в Рио де Жанейро, Пуерто Игуасу и в Буенос Айрес с топ централна локация
  • 5 нощувки в Рио де Жанейро. Хотелът в е в центъра на курорта Копакабана, разполага с басейн на покрива с прекрасен изглед към плажа Копакабана и статуята на Христос.
  • 2 нощувки в Пуерто Игуасу. Хотелът разполага с външен басейн и джакузи сред тропическа зеленина.
  • 4 нощувки в Буенос Айрес. Хотелът е на пешеходно разстояние от множество атракции и забележителности
  • Цената включва всички описани в програмата трансфери и турове с комфортни автобуси, включени входни такси за Националния парк Игуасу от аржентинска страна, от бразилска страна, Птичия парк
  • Запознаване със столицата на Аржентина - Буенос Айрес, пътуването е съчетано с Рио де Жанейро, един от най-красивите градове и  в Бразилия и света и в допълнение е незабравимото приключение на водопадите Игуасу, едно от новите природни чудеса на света.
  • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване

 
Допълнителни екскурзии и посещение на туристически атракции - заявяват се и се плащат в България!
 
Рио де Жанейро
Национален парк ИГУАСУ
 • Полет с  хеликоптер над водопадите Игуасу (от бразилска страна; около 10 минути) – заявява се и се плаща само на място, в зависимост от метеорологичните условия. При набран минимум 3 човека
Цена: ~ 325 $.
 
*GINGA show
* При набран минимум 5 човека, екскурзията може да се осъществи с водач-преводач.
Цена: ~ 119 $.

* Тур из фавелите на Рио

Отпътуване от хотела към най-голямата фавела в Рио – Росина. Построена на стръмен хълм с изглед към Рио де Жанейро, тази фавела се намира на около един километър от най-близкия плаж. С население около 70 000 човека (преброяване от 2010 г.), Росина е най-гъсто населената фавела в Бразилия. В сравнение с други фавели в Рио, Росина има по-добре развита инфраструктура и има банка, медицински магазини, автобусни линии, кабелна телевизия, включително и на местно ниво – ТВ канал TV ROC (TV Rocinha). 

Ще имаме възможността да видим и да научим повече за архитектурата, местните културни аспекти, начина на живот и всякакви подробности за живота във фавелите. Ще имаме възможността да направим панорамни снимки към фавелата и Рио от панорамна тераса. Следва посещение на занаятчийския център в Росина. Тези социални проекти са финансирани от Favela TOUR. Освен редовните занимания, училището учи местните деца на начални компютърни умения, на английски, музика, капоейра, балет и др . Тези проекти нямат абсолютно никаква финансова подкрепа от бразилското правителство.
Продължаваме с посещението на другата известна фавела Вила Каноас, преминаваме през тесните улички и спираме за питие в местен бар, където ще ни разкажат повече за обществените услуги и по-специално за проекта за урбанизация Favelas.
Завръщане в хотела покрай плажовете на южните зони на Рио.
Цена: ~ 65 $ (регулярен тур, обслужване на англ.език). Включва:  трансфер, екскурзовод. Продължителност: около 3 часа
 
* ANGRA DOS REIS – Целодневна екскурзия до лагуните на залива Ангра дос Рейс, с включен обяд
Рано сутринта - отпътуване с автобус към Зеленото крайбрежие. На ~150 км западно от Рио де Жанейро е разположен районът Ангра дос Рейс, който представя архипелаг с над 100 острова.
Круиз (около 4 часа) с типична лодка сред някои от най-красивите острови и спирка на един от тях, където ще имаме възможност да плуваме в изумрудените води и да направим слънчеви бани.
След приблизително 3 часа пътуване, качване на кея на Conceição de Jacareí за обиколка на синята лагуна, енорията Сантана, Араса или плажа на китове и Джапарис, където ще обядваме. Обядът ще сервира на блок маса (без включени напитки и десерти).
Следобед ще се върнем на пристанището и после с автобус поемаме към Рио. Завръщане в хотела късно вечерта.
Продължителност: около 12 часа.
Цена: ~ 115 $  (регулярен тур, обслужване на английски език). Включва: регулярен трансфер с автобус, екскурзовод, разходка с лодка, обяд.
 
Забележка:Цените и часовете на допълнителните мероприятия са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение до месец преди датата на отпътуване. Заявяват се и се заплащат в България!
 
Национален парк ИГУАСУ
  • „Голямото приключение” с джипове и с лодка по реката  (аржентинска страна)
~140 $ (продължителност: около 2 часа)
  • Полет с  хеликоптер над водопадите Игуасу (от бразилска страна) –  (около 10 минути) – заявява се и се заплаща само на място, в зависимост от метеорологичните условия.

Буенос Айрес
*Разходка с  корабче: Тигре и делтата на река Парана

Пътуването ни е с автобус сред Libertador Avenue през елегантните северни покрайнини на департамент Vicente Lopez, Olivos, където се намира резиденцията на аржентинския президент; San Isidro, с неговата нео готическа катедрала и San Fernando, преди да продължим към Тигре.
Този лабиринт от реки и канали в делтата на Тигре, върху територия от 220 кв.км,  е любимо място на местните за бягство през уикендите.
Щом пристигнем в града Тигре, турът продължава по делтата на борда на типичен речен кораб през лабиринти от канали и потоци, острови, крайречни вили, викториански докове, английски градини и традиционни гребни клубове по делтата на река Парана.
Намиращите се наблизо реки Lujan, Sarmiento, Tigre и San Antonio също са част от водното приключение. Корабчето ще ни върне до пристанището, където ще ни очаква автобус за обратен трансфер до хотела.
Цена: ~104 $ (регулярен тур – обслужване на английски и испански език). Включва: трансфер до /от пристанището на Тигре, екскурзовод, разходка с корабче. Обща продължителност на тура около 4 часа (около 2 часа на кораба) * При набран минимум 10 човека, екскурзията може да се осъществи като самостоятелна за групата.

* ТАНГО шоу с включени вечеря и напитки в “Café de los Angelitos

Забележителен шоу спектакъл в  “Café de los Angelitos – живият свидетел на повече от сто години история на Буенос Айрес.
Създаден през 1890 г. под името Bar Rivadavia, бързо се превръща в място за срещи на поети, музиканти и фолклорни певци или payadores.
 Легендата гласи, че окръжният комисар на полицията иронично нарекъл последната група „малки ангелчета“. Този прякор станал толкова популярен, че няколко години по-късно, през 1920 г., мястото започнало да носи това име. Всяка вечер 21 авангардни артисти на сцената пресъздават луксозно цяла танго епоха.
Тръгваме от хотела около 20:00 часа към булевард Ривадавия. Вечерта започва с вечеря от 3 блюда, придружена от изискани аржентински вина и приблизително в 22:00 започва незабравимото Танго шоу с 22 артисти от най-висок клас, двама певци, пет двойки танцьори и изключителен „дамски оркестър“.
Трансферът обратно до хотела е около полунощ.
 
Цена: ~ 147 $. Включва: трансфер, екскурзовод на английски/испански език, вечеря с напитки и богата шоу програма. Прод:  ~4 часа. * При набран минимум 10 човека, екскурзията може да се осъществи като самостоятелна за групата.

*Екскурзия до Ранчо „Санта Сузана” в Аржентинската пампа "Фиеста Гаучо" шоу с включен обяд и напитки. 

Ще имаме възможност да се запознае с живота, бита и невероятните умения на гаучосите – аржентинските „каубои”
След закуска, отпътуваме с автобус към Лос Кардалес, където се намира ранчото „Санта Сузана”. Посрещане с коктейл с напитка и „емпанадас” (традиционни хапки от месо в тесто).   Желаещите могат да се включат в традиционните дейности. На обяд – традиционно аржентинско барбекю – незабравим спектакъл с печене на различни видове меса на открит огън с разнообразие от салати, домашно приготвени сладкиши за десерт  и типичния зелен чай „мате”.
Докато се наслаждаваме на десерта, ще набюдаваме фолклорно шоу с музика на живо, последвано от демонстрации на гаучо умения, традиционни игри, конни надбягвания.
Ранчото „Санта Сузана” се намира в Кампана, на ~ 80 км от Буенос Айрес. Върху територия от 1200 хектара са разположени основната сграда,  музеят с неговите конструкции със сламени покриви, трапезарията - мястото за хранене, традиционният магазин Pulpería.
В края на миналия век Франсиско Кели нарича тази земя „Санта Сузана”, за да отдаде почит на съпругата си Сузана Кафри.
Цена: ~264 $ (регулярен тур, обслужване на английски и испански език) Включва: трансфер с автобус, обслужване от местен екскурзовод, богат обяд, напитки, езда на коне, шоу програма. Обща продължителност: около 8 часа. * При набран минимум 10 човека, екскурзията може да се осъществи като самостоятелна за групата.
 

 *Голямото водно приключение “ THE GREAT ADVENTURE 4X4 AND NAVIGATION TOUR”
Описание: започва с джипове 4Х4 и преминава през субтропическата джунгла от аржентинската страна на Националния парк „Игуасу” по пътеката Yacaratiá.
След 8-километрова разходка ще стигнем до Пуерто Макуко, от там пеша ще продължим до подвижна платформа, където ни очакват лодките за втората част на тура.
Следва истинското Голямо приключение – с лодките ще преминем 6-километрово трасе в каньона на река Игуасу до водопадите. По пътя към водопада Трес Москетерос ще видим красивия остров Сан Мартин, както и аржентинския и бразилския бряг, преминавайки през Дяволското дефиле. Навигирайки в дефилето ще стигнем до най-вълнуващата част от обиколката: впечатляващият водопад Сан Мартин, вторият по височина и най-големият сред всички водопади в Игуасу.
Тук емоциите по вода приключват и ще продължим пеша до края на тура.
Продължителност: 1.20 ч.
Ограничения: тъй като обиколката изисква изкачване на 150 метра стълби и предвижване през силните водни струи на водопадите,  тя е ограничена за деца под 12 години, бременни жени, хора с остеопороза, заболявания на шията, гърба или операции и всички хора с някакви физическо, когнитивно и/или сензорно увреждане, при които е невъзможно да се реагира в бързеите на долната част на река Игуасу. Деца могат да участват в обиколката само след представяне на документ за възраст.
 
Цена: ~ 140 $. Включва: разходка с джипове, екскурзовод, разходка с лодка във водите на водопадите на реката Игуасу. Обща продължителност: около 2 часа
 
Обща информация за хотелите по програмата:
Хотел WINDSOR EXCELSIOR COPACABANA 4*, Рио де Жанейро

Хотелът е отличен избор с перфектно качество, обслужване и локация. Намира се в топ центъра на един от най-популярните световни курорти – Копакабана; само улица го дели от пешеходната алея и огромния прекрасен плаж на Копакабана.
Предлага забележителна панорамна гледка към курорта, океана, хълма Захарната глава.
Разполага с 233 елегантно обзаведени просторни стаи със съвременен интериор:
Standard, Superior rooms, Executive Superior, Deluxe, Junior Suite иExecutive Suite
 
В стаите: централна климатизация (с индивидуален контрол), кабелна телевизия, телефон, мини бар, радио, сейф, електронен часовник, сешоар, огледало за грим, Wi-Fi интернет достъп
 
Гледката от терасата на покрива на хотела, където се намират барът и басейнът, е изумителна. Тук, с питие в ръка, можете да се насладите на фантастичен залез. За обяд и вечеря ресторантът на хотела предлага богато и качествено меню със специалитети от бразилската и международна кухни.
На разположение на гостите на хотела са още сауни (суха и мокра) и фитнес център. Рум-сървиз е на денонощно разположение. Безплатен Wi-Fi интернет достъп.
Хранене: богата и разнообразна тропическа закуска на шведска маса.

Хотел Olinda Rio 4*, Рио де Жанейро
С несравнимо местоположение на модерния плаж Копакабана, 4-звездният хотел Olinda Rio се гордее с невероятна гледка към океана. Този хотел предлага безплатен WiFi и закуска на шведска маса с кроасани, плодове и пресни сладкиши, които се сервират ежедневно.
Апартаментите в Olinda Rio са със съвременен дизайн, с приветливи сиви тонове и мебели от качествено дърво. Всички разполагат с климатик, кабелна телевизия, минибар и сейф. Предлага се рум-сървиз, а луксозните стаи предлагат изглед към морето.
С италиански мраморни подове и кристални полилеи гостите могат да се насладят на бразилска и френска фюжън кухня в ресторант Venezia.
Фортът Копакабана е на 2,6 километра от хотел Olinda Rio, а метростанция Siqueira Campos е на 750 метра. Летище Santos Dumont е на 10 километра, а международното летище Galeão е на разстояние от 25,3 километра.
 
 
Хотел AMERIAN BUENOS AIRES PARK 4*, БУЕНОС АЙРЕС
Хотелът се намира в сърцето на Буенос Айрес, само на 200 м от популярната пешеходна улица Флорида и на 400 м от най-новия административен район (барио) на града - Пуерто Мадеро; близо до площад Сан Мартин.
В хотела има  152 комфортно обзаведени стаи, предлагащи всички удобства за приятен престой.
На разположение на гостите в хотела са: американски а ла карт ресторант, традиционен пъб, зала за срещи, фитнес зала, сауна, безплатен Wi-Fi интернет
Хранене:  закуска на блок маса
 
Хотел SAINT GEORGE 4*, Пуерто Игуасу

Хотелът се намира на 300 м от центъра на Пуерто Игуасу, на 17 км от Национален парк „Игуасу”, на 19 км от международното летище Puerto Iguazu (Аржентина), на 25 км от междунар. летище Foz do Iguazu (Бразилия).
Разполага със 100 комфортно обзаведени стаи, от които: 53 стандартни стаи (22 кв.м), 34 Master Room (28 кв.м), 12 стаи тип Junior Suitе (33 кв.м), 1 апартамент.
Master Room: баня, сешоар, кабелна телевизия, индивидуален климатик, телефон, мини бар, кафе и чай, безплатен Wi-Fi достъп.
Необходим е адаптер за електрическата мрежа. Може да се вземе от рецепцията.
 
На разположение на гостите на хотела са:  градина с джакузи и открит басейн с детска секция (предлагат се кърпи за басейна), солариум, сауна, стая за масаж, фитнес зала, зала за игри с тенис маса, магазин за подаръци, безплатен Wi-Fi достъп, лоби бар, бар при басейна - предлага разнообразие от сандвичи, пици и коктейли, на които можете да се насладите заобиколени от природата в приятна атмосфера, ресторант Doña María
 
Хранене: богата закуска на шведска маса

Кратка обща информация за Бразилия и Аржентина
  • БРАЗИЛИЯ  заема централната и източната част на Южна Америка
С площ от 8,51 млн. kм² (47% от територията на континента) и над 190 млн. души, страната се нарежда на пето място по площ и по население в света. Граничи с Атлантическия океан, Уругвай, Аржентина, Парагвай, Боливия, Перу, Колумбия, Венецуела, Гвиана, Суринам, Френска Гвиана. 
Тя е единствената португалоговоряща страна в Америка и същевременно е една от най-мултикултурните и етнически разнообразни държави в света, резултат от силните миграционни процеси. Столица: град Бразилия
 
Рио де Жанейро (на португалски Rio de Janeiro - означава януарска река) е град в Югоизточна Бразилия, център на щат Рио де Жанейро. Рио е вторият по големина град в Бразилия след Сао Пауло и е бил столица на страната от 1764 до 1960 г., когато столицата е преместена в гр. Бразилия.
Климат: Климатът на Рио де Жанейро е тропичен саванен. Средната годишна минимална температура е 20°C. Средна температура на въздуха през м. октомври-ноември: ~27°C. Средна минимална  ~22◦С, средна максимална ~30◦С. Часова зона: официално - 3 UTC.
Бразилия обхваща няколко часови зони. Часова разлика в Рио де Жанейро спрямо България – 5 – 6 часа.
Парична единица – Бразилски реал BR (R $).Телефонен код: +55.
Няма стандартно електрическо напрежение за цялата страна. Напрежението в ел. мрежа в Рио е 110 волта.
В повечето хотелски бани има изход за 220 волта.
 
  • АРЖЕНТИНА е разположена в югоизточната част на Южна Америка
Името ѝ произлиза от латинското Argentum, което означава сребро. Простира се на площ от 2 777 410 кв. км и граничи с Бразилия, Парагвай, Боливия, Чили и Уругвай. Население – над 40 млн. души. Официален език: испански.
Религия: над 90 % от местното население са римокатолици
В административно отношение Аржентина се дели на 23 провинции и 1 автономен град - Буенос Айрес.
 
Буенос Айрес е столица и най-голям град в Аржентина, както и втори по големина град в Южна Америка, след Сао Пауло (Бразилия). Той е важен културен, административен, икономически и туристически център. Разположен е на десния бряг на реката Ла Плата, при вливане в Атлантическия океан.
Население ~ 2 891 082 жители (2010 г.) Климат: субтропичен. Средна годишна температура  -  17,6◦С.
Средни температури през октомври в Буенос Айрес  ~ 22◦С. Средна минимална  ~16◦С, средна максимална ~26◦С.
Часова зона: UTC/GMT - 3 часа. Часова разлика в Буенос Айрес спрямо България – 4 - 5  часа
Парична единица: Аржентинско песо (ARS). Телефонен код: +54. Напрежението в ел. мрежа е 220V/50 Hz

Тръгване от:

  • София

Цената включва:

  • Самолетен билет София–Мюнхен-Рио де Жанейро /Буенос Айрес–Франкфурт- София с включени летищни такси и чекиран багаж до 23 кг.
  • Самолетен билет Рио де Жанейро-Игуасу с включени летищни такси. ВАЖНО! Позволеният багаж на полета е ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж до 15 кг. Допълнителните килограми се плащат.
  • Самолетен билет Игуасу – Буенос Айрес с включени летищни такси.
  • Всички описани в програмата трансфери и екскурзии с комфортни автобуси .
  • 5 нощувки със закуски в хотел Olinda Rio в Рио де Жанейро или подобен, плаж Копакабана.
  • Полудневен сити тур в Рио до планината Корковадо и статуята на Христос - изкачване с железница с включени билет и входни такси и посещение на стадиона Маракана.
  • Полудневна обиколка на Рио с посещение на хълма Захарната глава - изкачване с кабинков лифт.
  • 2 нощувки със закуски в централно разположен St. George Hotel в Пуерто Игуасу
  • Полудневен тур на водопадите Игуасу от бразилска страна с включени входни такси.
  • Посещение на Птичия парк от бразилска страна с включени входни такси.
  • Целодневен тур на водопадите Игуасу от аржентинска страна с включени входни такси.
  • 4 нощувки със закуски в централно разположен Amerian Buenos Aires Park Hotel в Буенос Айрес или подобен.
  • Две полудневни туристически обиколки на Буенос Айрес с местен екскурзовод.
  • Обслужване от местни екскурзоводи (АЕ) по време на всички трансфери и екскурзии по програмата.
  • Медицинска застраховка с асистанс покритие 20 000 евро (за туристи до 65 години)
  • Водач-преводач от туроператора по време на цялото пътуване.

Цената не включва:

  • Посещение на допълнителни екскурзии и туристически атракции по желание * .
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” – допълнителна информация можете да получите в офисите ни.
  • Туристическа такса, която се плаща при настаняване в хотелите:
  • В Рио де Жанейро – предстои да бъде потвърдена
  • В Игуасу – по 1 USD на нощувка, общо 2 USD
  • В Буенос Айрес – по 1 USD на нощувка, общо 4 USD
  • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – ≈ 5 USD на ден.
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 65 до 74 години – 10 EUR.
  • Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74 г. се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация).
  • Такса гориво — обявява се 21 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена).
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa